Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- pirmin
#2076 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Divim se ljudima koji se sami zapute na daleka putovanja. 
- Irm@
#2077 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
je li neko mozda bio u Izraelu nedavno?
ima dosta iskustava na hr i sr forumima, ali da vidim kako nas svijet (jer nama naravno treba i viza)
fala
ima dosta iskustava na hr i sr forumima, ali da vidim kako nas svijet (jer nama naravno treba i viza)
fala
- sve_ovo_ja
#2078 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Da se tuspasim samo na temu, extra slike, putopisi...
Je li ko išao na Seychelle? Meni/nama je to u planu za narednu godinu za medeni, ali tek oktobar/novembar vjerovatno.
Je li ko išao na Seychelle? Meni/nama je to u planu za narednu godinu za medeni, ali tek oktobar/novembar vjerovatno.
-
mnjonja
#2079 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Gandalfu zavidim.
Bajka.
Bajka.
- exliberal-ex
#2080 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ma nema frke....bit ce road trip od santiaga do san pedro de atacama pa kroz argrntinu nazad...oko 4000 kmGandalfSivi wrote:Pisi o Chileu, tamo sam u februaru...exliberal-ex wrote:krecem sutra, juzna amerika....road trip chile/argentina.Zoya wrote: Bolje kakvog delfina istetoviraj![]()
Gdje si ti putovao?
-
ing-ecc
#2081 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio za novu 2015.Irm@ wrote:je li neko mozda bio u Izraelu nedavno?
fala
Treci dan, na povratku, iz****li me na izlazu, tj. na pasoskoj kontroli, pretres do gacica, i danas se sjetim metalne plocice Palmers na gacicama koju je registrovao rengen detektor, na hlacama 4 dugmica a rentgen pokazuje 5
-
PSC
#2082 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
bezzeexliberal-ex wrote: Ma nema frke....bit ce road trip od santiaga do san pedro de atacama pa kroz argrntinu nazad...oko 4000 km
-
estehanio
-
moonca
- exliberal-ex
#2085 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Samo da se tuspasim.....
- Ramzess Veliki
#2086 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio u Singapooru, skupo gluho bilo. 
- Qler
#2087 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Evo sa mog putovanja dvije
bilo u maju mjesecu 

- spreca
#2088 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
I kakvi su utisci?Qler wrote:Evo sa mog putovanja dvijebilo u maju mjesecu
- Qler
#2089 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Odusevljen. To je ukratko. Bio sam poslom 7 dana, dva dana sam hodao, nisam stigao obici sve sto sam htio, ali Kremlj, i taj dio sam obisao, i odusevljen sam Moskvom. Bio sam u Becu, Pragu, Budimpešti, sve je to super, ali Moskva me je bas odusevila. Jedina mana je sto može se reći baš niko, ne priča engleski, a kad im nešto kažem na našem, tj. pročitam na njihovom, prave se da ne razumiju.. Govedinj je govedina, svinj - svinja... tako te stvari 
- spreca
#2090 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Cudime za engleski jer to im je prakticno osnovni strani jezik u skolama i ove koje ja poznam bas dobro barataju engleskim..zavisi na koga naletis ...govedina=gavjadina a svinja =svinjaQler wrote:Odusevljen. To je ukratko. Bio sam poslom 7 dana, dva dana sam hodao, nisam stigao obici sve sto sam htio, ali Kremlj, i taj dio sam obisao, i odusevljen sam Moskvom. Bio sam u Becu, Pragu, Budimpešti, sve je to super, ali Moskva me je bas odusevila. Jedina mana je sto može se reći baš niko, ne priča engleski, a kad im nešto kažem na našem, tj. pročitam na njihovom, prave se da ne razumiju.. Govedinj je govedina, svinj - svinja... tako te stvari
- Qler
#2091 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Završili jednu noć u nekom baru, karaoke se pjevale
haos, drugu noć neki obicni kafic, a ostalo kasno se vracali umorni od posla, pa nismo vala bili za kafane..
A kazem ti u Tulskaji gdje nam je bio hotel, na recepciji jedna znala eng, i subway tu ima neki buco prica engleski odlicno, ovo ostalo sve talasika...
A kazem ti u Tulskaji gdje nam je bio hotel, na recepciji jedna znala eng, i subway tu ima neki buco prica engleski odlicno, ovo ostalo sve talasika...
- mO k3
- spreca
#2093 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Kod Metro Tulskaya ste imali hotel?.....imali ste dosta nasih ex Yu restorana i to bas dobrih a jedan od boljih je kod srbijanske i nase ambasade na ulici Mosfiljmovskaja i nasih ljudi koji bi vam bar pomogli da se snadjete....mogli smo i kafu popitiQler wrote:Završili jednu noć u nekom baru, karaoke se pjevalehaos, drugu noć neki obicni kafic, a ostalo kasno se vracali umorni od posla, pa nismo vala bili za kafane..
- Qler
#2094 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hotel malo nize Metroa, 10-15min pjeske, bliz neke tram okretaljke, a office je u onoj nekoj poslovnoj zgradi preko puta one duge zgrade gdje je mcdonalds i ti, u ovoj je bio starbuck, iako nisam isao tamo 
A odmah pored hotela je subway, mala prcvarnica
ali dobri sendvici 
I jebi ga, bilo bi lijepo da sam sa nekim nasim tamo prosetao
A odmah pored hotela je subway, mala prcvarnica
- spreca
#2095 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Uglvnom si se snasao..jezici su nam slicni ali ipak se tesko sporazumjeti...pogotovo oni slabo kapirajuQler wrote:Hotel malo nize Metroa, 10-15min pjeske, bliz neke tram okretaljke, a office je u onoj nekoj poslovnoj zgradi preko puta one duge zgrade gdje je mcdonalds i ti, u ovoj je bio starbuck, iako nisam isao tamo
A odmah pored hotela je subway, mala prcvarnicaali dobri sendvici
- exliberal-ex
#2096 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Granicni prelaz bolivija chile 4500 m

Detalji ce biti kasnije
-
estehanio
#2097 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Posto zivim u Aziji nije mi prvi put da jedem japansku hranu tako da sam uzivao, veoma je originalno i meni iskreno super. Japanci kao narod su prvenstveno jako kulturni, susretljivi zele pomoci itd. iako moj japanski nije bas toliko los Japanci daju generalno (cisto subjektivno misljenje) utisak suhoce, robotizma, velikodusnog pracenja i pazenja na sva pravila da se kojim slucajem neko drugi nebi ostetio i sl. Jednostavno receno, nisu spontani ni 1% kao mi. Razlika izmedju njih i recimo Koreanaca i Kineza, nebo i zemlja.
Sto se drzave tice, jednom rijecju Japan. Cisto, uredno, metro sistem Tokya naspram drugih velikih azijskih gradova (poredim Shanghai, Seul i sl) (iako kompleksan i pouzdan) jako los i zastario.Vjerovatno sto su oni to davno medju prvima izgradili, uzi su vagoni mnogo. Vozovi su druga prica, fantasticni. Da je skup Japan jeste, ali ne toliko da ga ne mozes posjetiti. Recimo potrosit ces vise u Dubrovniku za 5 dana, nego u Japanu 100%. Veoma drugacije, zive u svom svijetu, po mom misljenju u zivotu se mora otici u Japan, barem jednom.
Ulice su jako uske, mnogo je naroda, za Bosanca borderline klaustrofobicno, sve je malo. Tus u hotelu je nizak, mali lavabo, sve je minijaturno. Nema pedlja zemlje da nije iskoristen. I da ako budete Tokyo posjecivali, nemojte se iznenaditi ali dosta je beskucnika koji zive u paketima, obicno ispod podvoznjaka.
Ne preporucujem putovanje barem bez nekih osnovnih fraza japanskog, engleski im je katastrofalan.
Ako vas jos sta interesuje tu sam
-
moonca
#2098 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hvala , dosta si mi docarao ugodjaj.estehanio wrote:Posto zivim u Aziji nije mi prvi put da jedem japansku hranu tako da sam uzivao, veoma je originalno i meni iskreno super. Japanci kao narod su prvenstveno jako kulturni, susretljivi zele pomoci itd. iako moj japanski nije bas toliko los Japanci daju generalno (cisto subjektivno misljenje) utisak suhoce, robotizma, velikodusnog pracenja i pazenja na sva pravila da se kojim slucajem neko drugi nebi ostetio i sl. Jednostavno receno, nisu spontani ni 1% kao mi. Razlika izmedju njih i recimo Koreanaca i Kineza, nebo i zemlja.
Sto se drzave tice, jednom rijecju Japan. Cisto, uredno, metro sistem Tokya naspram drugih velikih azijskih gradova (poredim Shanghai, Seul i sl) (iako kompleksan i pouzdan) jako los i zastario.Vjerovatno sto su oni to davno medju prvima izgradili, uzi su vagoni mnogo. Vozovi su druga prica, fantasticni. Da je skup Japan jeste, ali ne toliko da ga ne mozes posjetiti. Recimo potrosit ces vise u Dubrovniku za 5 dana, nego u Japanu 100%. Veoma drugacije, zive u svom svijetu, po mom misljenju u zivotu se mora otici u Japan, barem jednom.
Ulice su jako uske, mnogo je naroda, za Bosanca borderline klaustrofobicno, sve je malo. Tus u hotelu je nizak, mali lavabo, sve je minijaturno. Nema pedlja zemlje da nije iskoristen. I da ako budete Tokyo posjecivali, nemojte se iznenaditi ali dosta je beskucnika koji zive u paketima, obicno ispod podvoznjaka.
Ne preporucujem putovanje barem bez nekih osnovnih fraza japanskog, engleski im je katastrofalan.
Ako vas jos sta interesuje tu sam
Jos uvijek se naklanjaju kada pozdravljaju zar ne ?
Gledam na tv emisije o kuvanju - ne znam da li to rade u restoranima ali kada im se nesto svidja imaju poseban zvuk koji ispaustaju -- mmmmmm -tesko objasniti.
I meni je u Sarajevu klaustrofobicno prvih dana, jer zivim u drzavi bez brda.
-
estehanio
#2099 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Naravno, to im je obicaj. A u restoranima inace kad udjes se "deru" いらっしやいませ - Irashiyaimase = dobrodosli/izvolite ali doslovno svi. Osjeti se ta doza "fanatizma" koju mi u Evropi nemamo. Obicno kad im je nesto ukusno kazu おいしい - oishii - ukusno je. Mada im nije strano tipa eeeee/ooooo ovisno da li govori musko ili zensko.moonca wrote:
Hvala , dosta si mi docarao ugodjaj.
Jos uvijek se naklanjaju kada pozdravljaju zar ne ?
Gledam na tv emisije o kuvanju - ne znam da li to rade u restoranima ali kada im se nesto svidja imaju poseban zvuk koji ispaustaju -- mmmmmm -tesko objasniti.![]()
I meni je u Sarajevu klaustrofobicno prvih dana, jer zivim u drzavi bez brda.A tek voznja Jadranskom obalom?Nisam ni pokusala voziti.
Tokyo je ravan kao ploca, ali su ulice uske, i sve je skuceno. Doslovno brda nema. Sarajevo je prica za sebe
- GandalfSivi
#2100 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pade mi na pamet prica kada odoh u San Francisco prvi put, i kao ono, idem avionom pa cu uzeti voz do grada, i onda ima jos jedno milja do kuce u kojoj odsjedam. I sve kontam, hajde, lijepo vrijeme, tu milju mogu i prosetati, ne trebam organizovati nikakav prevoz sve okay. Boze dragi, kako je bila milja u duzinu, tako je bila i u visinu. Kada nisam onda umro, nikada necu...