Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#2076 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

Ma bolan za neke stvari mi nije zao dati pare. Isfeniram se 20 min se patim i izadjem vani i bljak. Kerastase sam sampon koristila i nisam se odusevila za te pare. Pitacu frizerku sta ima u salonu.
semmy

#2077 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by semmy »

alica.k wrote:
semmy wrote:a cijene su :run:
jesu vala.
al recimo ovaj serum meni traje ima dvije godine. jos djeluje, samo ga se kap stavi...

ja kupila ovdje u elvir dixon, al ima i u ks meni se cini i tak. obicno ti profesionalni antifrizz djeluju najbolje (redken, kerastase itd).
jesi pogledala rok trajanja jer ti traje 2 god.
alica.k

#2078 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

semmy wrote:
alica.k wrote:
semmy wrote:a cijene su :run:
jesu vala.
al recimo ovaj serum meni traje ima dvije godine. jos djeluje, samo ga se kap stavi...

ja kupila ovdje u elvir dixon, al ima i u ks meni se cini i tak. obicno ti profesionalni antifrizz djeluju najbolje (redken, kerastase itd).
jesi pogledala rok trajanja jer ti traje 2 god.
da, jos djeluje.
semmy

#2079 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by semmy »

alica.k wrote: jesi pogledala rok trajanja jer ti traje 2 god.
da, jos djeluje.[/quote]

kontam da djeluje ali rok trajanja, bar ja uvijek gledam na rok, cak i na samponima..nije to bezveze stavljeno od proizvodjaca
alica.k

#2080 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

semmy wrote:kontam da djeluje ali rok trajanja, bar ja uvijek gledam na rok, cak i na samponima..nije to bezveze stavljeno od proizvodjaca
ali ja ne gledam :S isti je miris, isto djeluje, nije boju promjenilo - sto se mene tice jos je dobar.
rokove inace gledam samo na hrani i puderu i stvarima koje na lice stavljam.

btw, po zakonu se recimo na caj (pogotovo onaj u rinfuzi) mora staviti rok trajanja, a svaki apotekar ce ti reci da caju ne moze isteci rok.
zamzija

#2081 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

alica.k wrote:
semmy wrote:kontam da djeluje ali rok trajanja, bar ja uvijek gledam na rok, cak i na samponima..nije to bezveze stavljeno od proizvodjaca
ali ja ne gledam :S isti je miris, isto djeluje, nije boju promjenilo - sto se mene tice jos je dobar.
rokove inace gledam samo na hrani i puderu i stvarima koje na lice stavljam.

btw, po zakonu se recimo na caj (pogotovo onaj u rinfuzi) mora staviti rok trajanja, a svaki apotekar ce ti reci da caju ne moze isteci rok.
Alica je u pravu! Na neke proizvode se stavlja rok trajanja jer se mora po zakonu staviti...

Kad se samo sjetim slučaja sa uljem, isto ulje u federaciji rok trajanja 3 godine, u RS-u rok trajanja 2 godine :-)
Ja sam pitala prijateljicu koja radi u kozmetičkoj kući, kaže da sapuni, šamponi, kreme , detrdženti mogu i duže trajati od propisanog roka trajanja ... isto je i sa nekim vakumiranim ili konzerviranim stvarima u prehrani...

Recimo med nema roka trajanja, a ipak se stavi . Isto tako kao što Alica kaže, čajevi itd itd
Mislim, rok trajanja nije bezveze, on postoji s razlogom, ali kao u svakom pravilu postoje iznimke :-D
Partizzanka

#2082 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

ej kad su u ratu koristili anesteziju kojoj je rok istekao prije pet godina ... i zivi ljudi ostali
i kad smo pili lijekove kojima je rok istekao u vijetnamskom ratu ... od sampona kojem je istekao rok (reda radi da bi ga potrosili i prodali cim prije) ... nece ti nista biti
pogotovo ako mu se miris i ostale osobine nisu promjenili :)
alica.k

#2083 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

partizanka, nije brate da se u ratu imalo izbora, jel :D

al na stranu sve to, samo malo common sense.
ako nije promjenilo boju, miris, izgled, i jos uvijek djeluje...onda je cist ok. rok trajanja se i stavlja zato da se proizvodjac ogradi ako ti se nakon x dana poslije isteknutog roka nesto pokvari :S
a na drugu stranu je gdje i u kakvim uslovima nesto stoji, svemu mozes produziti rok trajanja.
zamzija

#2084 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

alica.k wrote: al na stranu sve to, samo malo common sense.
ako nije promjenilo boju, miris, izgled, i jos uvijek djeluje...onda je cist ok. rok trajanja se i stavlja zato da se proizvodjac ogradi ako ti se nakon x dana poslije isteknutog roka nesto pokvari :S
a na drugu stranu je gdje i u kakvim uslovima nesto stoji, svemu mozes produziti rok trajanja.
:thumbup: baš tako :)

Ne govore džaba stalno, držite na suhim i hladnim mjestima, jer su topla i vlažna mjesta najpogodnija za razvoj bakterija :D

A što se tiče tih proizvoda za kosu, pogotovo onih s puno hemije, i boja za kosu, ne piše bezveze na samom proizvodu, testirajte na malom dijelu kože zbog alergija...mnogi na to zaboravljaju :)
radenska

#2085 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

Ma meni kad naumpadne da se farbam, samo zamolim Boga da mi jos ovaj put ne otpadne kosa hahah. Ko ce cekat 48 sati kako vec
inspire_me

#2086 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

Uzasno masna kosa na tjemenu (perem je svaki drugi dan, mada bih komotno mogla i svaki dan), a uzasno suhi vrhovi, valjda uzrocno-posljedicna veza od stalnog tretiranja fenom i cetkama. U zadnje vrijeme koristim onaj Fitoval sampon, mada mi ni on ne daje nikakve pozitivne rezultate, a sve zivo sam isproblala. Ima li iko ikakav savjet, upomoc, ne mogu vise :D :D
Rimljanka

#2087 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Rimljanka »

Da li mi moze neko ponovo napisati onaj domaci recept za obnavljanje i hranjenje kose? Znam da ste pisale i d anesto svasta ide,izedju ostalog i ricinusovo ulje it. idt...

Bila bi bas zadovoljna na ponovno napisanom receptu...
alica.k

#2088 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

inspire_me wrote:Uzasno masna kosa na tjemenu (perem je svaki drugi dan, mada bih komotno mogla i svaki dan), a uzasno suhi vrhovi, valjda uzrocno-posljedicna veza od stalnog tretiranja fenom i cetkama. U zadnje vrijeme koristim onaj Fitoval sampon, mada mi ni on ne daje nikakve pozitivne rezultate, a sve zivo sam isproblala. Ima li iko ikakav savjet, upomoc, ne mogu vise :D :D
1. sampon bez silikona
2. polako sisaj to osteceno, to nicim ne mozes "izlijeciti"
3. prestani maltretirat kosu cetkama i fenovima :D

za prirodno masnu kosu stvarno nema rjesenja...al onda uradi sve sto mozes da bude sto zdravija.
Michun

#2089 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

Rimljanka wrote:Da li mi moze neko ponovo napisati onaj domaci recept za obnavljanje i hranjenje kose? Znam da ste pisale i d anesto svasta ide,izedju ostalog i ricinusovo ulje it. idt...

Bila bi bas zadovoljna na ponovno napisanom receptu...
http://malezensketeme.com/post/2125
Loulou

#2091 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Loulou »

Žene... :D
Gdje kod nas ima kupiti L’Occitane proizvoda (mislim prvenstveno na šampon i regenerator)?
Loulou

#2093 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Loulou »

Partizzanka wrote:BBI prizemlje
Gdje u prizemlju? Imaju trgovinu ili neki štand? Ja sam tamo primijetila samo Lush...
alica.k

#2094 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

Loulou wrote:
Gdje u prizemlju? Imaju trgovinu ili neki štand? Ja sam tamo primijetila samo Lush...
imaju prodavnicu citavu l'occitane. ja kupujem njihove sampone, tak da imaju i to. odmah pored dm-a
Loulou

#2095 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Loulou »

alica.k wrote:
Loulou wrote:
imaju prodavnicu citavu l'occitane. ja kupujem njihove sampone, tak da imaju i to. odmah pored dm-a
Hvala žene :thumbup:
Ductus Holedocus

#2096 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ductus Holedocus »

minival i nacin odrzavanja?Neki pametan savjet..
NAime,uradila sam ga,ali kao da nisam..malo mi je izlomljena,gotovo neprimjetno
amilicaaa

#2097 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by amilicaaa »

Pozdrav drage moje....da li neka od vas zna gdje ima kupiti onaj trostruki figaro,ali da nije bas preskup....da je do 50KM...??svidja mi se kako izgledaju one frizure koje se prave sa tim figarom,nest kao malo valovito,nije previse uvijeno,a ne da mi se bas traziti po radnjama....hvala unaprijed...
Loulou

#2098 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Loulou »

Ductus Holedocus wrote:minival i nacin odrzavanja?Neki pametan savjet..
NAime,uradila sam ga,ali kao da nisam..malo mi je izlomljena,gotovo neprimjetno
Vjeruj mi da je bolje i to (da je minival skoro neprimjetan) nego da ti je "spržila" kosu i da hodaš okolo kao s ovčijom vunom na glavi. Imala sam to bolno iskustvo, nažalost. :|

Ja bih ti preporučila da svakako koristiš masku, regenerator... za hemijski tretiranu kosu, izbjegavaš (koliko je to moguće) kosu sušiti fenom i na vlažnu kosu naneseš neki od curls forming pjena, krema i sl. i obavezno kosu gužvaš tokom sušenja. Ili, ako ipak koristiš fen, naneseš heat protecting sprej ili kremu, pa tu neku curls forming pjenu, štoveć, i također obavezno kosu gužvaš tokom sušenja.

Sutradan, da bi kosa izgledala kako treba, u neku praznu bočicu s pumpicom uspeš običnu vodu i malo pošpricaš po kosi da je navlažiš i opet malo gužvanja. To bi trebalo biti to. Sretno. :)

Edit: I da, obavezno prije samog pranja kosu počešljaj češljem sa širokim zupcima.
leki hz

#2099 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by leki hz »

Zna li neko kakve su avonove farbe za kosu,kupila sam ali ne znam da li isušuju kosu
nera18

#2100 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nera18 »

leki hz wrote:Zna li neko kakve su avonove farbe za kosu,kupila sam ali ne znam da li isušuju kosu
pisala sam vec, jako sam zadovoljna njima, svaka farba isusuje kosu, no da je ova avonova pretjerano jaka, nije
Post Reply