Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#2076 Re: Škoda all about
za 37000 si mogao dobiti tdi sa 105 KS, ali nisi mogao dobiti za taj novac felge 17, kožni volan i ručici mjenjača, komande na volanu, sportska sjedišta, ESP, xenone, grijanje sjedišta, tempomat, maxi dot, kožna sjedišta, navigaciju, itd.,
- karanana
#2077 Re: Škoda all about
skoda octavia elegance je prije 10 godina bila oko 32.000 KM.
dakle, 1.9 tdi i taj neki solidan elegance paket koji je ukljucivao i alu felge.
digli su cijene da bi ugurali medju-model rapid koji je sada haman pa ko cijena octavije prije 10 godina. ali nije ni tu sve crno na bijelo jer kenjaju sa opremom i jebeni radio nazivaju dodatnom opremom sa vrijednoscu od 800 maraka. a da ne govorim o drugim krupnijim i vecim dodacima.
dakle, 1.9 tdi i taj neki solidan elegance paket koji je ukljucivao i alu felge.
digli su cijene da bi ugurali medju-model rapid koji je sada haman pa ko cijena octavije prije 10 godina. ali nije ni tu sve crno na bijelo jer kenjaju sa opremom i jebeni radio nazivaju dodatnom opremom sa vrijednoscu od 800 maraka. a da ne govorim o drugim krupnijim i vecim dodacima.
Last edited by karanana on 07/09/2016 10:28, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2078 Re: Škoda all about
Skoda octavia busines paket, 1.6 tdi 29 990 KM kod Bunje.
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
-
ado-šampion
#2079 Re: Škoda all about
Prva Octavija taj neki dizel oko 100 konja, ne sjecam se vise koji je bio mozda 90 mozda 110, prije ce biti 90, je tad nekad na prelazu stoljeca bila oko 25 hiljada, znam da sam listao kataloge, stari bio zainteresovan da kupi.
Moguce da je cak za te pare bila i Elegance ali ne mogu tvrditi.
A ova osnovni dizel od 32-33, mozda djeluje puno, ali kad skontas da je usporediv Golf 38, a dobijes istu tehniku i veci gepek, onda i nije toliko puno. Posebno kad pogledas zvanicne cijene (bez popusta) drugih konkurenata osim Golfa.
Meni inace ova zadnja Octavija vani super izgleda za razliku od prethodnih, ali sam se razocarao s unutrasnjoscu, vrata sva plasticna ko od bureta za kupus. Moguce da je to osnovni model i da je u skupljim varijantama situacija bolja. Ili ja jednostavno ocekujem previse. Jbg koliko god da je niska cijena ocekujem bar malo tkanine ako nista.
A ova osnovni dizel od 32-33, mozda djeluje puno, ali kad skontas da je usporediv Golf 38, a dobijes istu tehniku i veci gepek, onda i nije toliko puno. Posebno kad pogledas zvanicne cijene (bez popusta) drugih konkurenata osim Golfa.
Meni inace ova zadnja Octavija vani super izgleda za razliku od prethodnih, ali sam se razocarao s unutrasnjoscu, vrata sva plasticna ko od bureta za kupus. Moguce da je to osnovni model i da je u skupljim varijantama situacija bolja. Ili ja jednostavno ocekujem previse. Jbg koliko god da je niska cijena ocekujem bar malo tkanine ako nista.
-
tempuser
#2080 Re: Škoda all about
37k KM je bio osnovni paket Elegance 105 KS, felge alu 15", unutrasnjost ukljucujuci sjedala Elegance paketa.golfiista wrote:za 37000 si mogao dobiti tdi sa 105 KS, ali nisi mogao dobiti za taj novac felge 17, kožni volan i ručici mjenjača, komande na volanu, sportska sjedišta, ESP, xenone, grijanje sjedišta, tempomat, maxi dot, kožna sjedišta, navigaciju, itd.,
-
tempuser
#2081 Re: Škoda all about
2006/2007 u svim salonima (posto je ASA diktirao cijenu i nije dfozvoljavao popuste) Elegance 1,9 TDI 105 KS je bio cca 37.000 KM bez ikakve dileme. Znam iz prve ruke jer sam navedenih godina prvo kupio svoju privatnu, a zatim i sluzbenu skodu. Te dvije pomenute su bile 2,0 TDI i obje su placene malo preko 41k KM ali su imale nesto nadoplacene opreme (Maxi DOT displej, roletne na zadnioj sajbi, alarm, Multilock, podmetace, pratecu opremu, automatski paljenje svjetala, zatamnjujuci retrovizor sa senzorom za kisu, ne sjecam se vise svega).karanana wrote:skoda octavia elegance je prije 10 godina bila oko 32.000 KM.
-
tempuser
#2082 Re: Škoda all about
Ne zaboravi da je tih godina Octavia stekla status domaceg proizvoda, da je porez bio svega 7%, pa skocio na 10% da bi na kraju uveli 17% PDV-a.ado-šampion wrote:Prva Octavija taj neki dizel oko 100 konja, ne sjecam se vise koji je bio mozda 90 mozda 110, prije ce biti 90, je tad nekad na prelazu stoljeca bila oko 25 hiljada, znam da sam listao kataloge, stari bio zainteresovan da kupi.Moguce da je cak za te pare bila i Elegance ali ne mogu tvrditi.
Sto se cijena tih godina tice, 2002 godine Octavia 1,9 TDI 90 KS Classic (od opreme, met. boja, airbag za vozaca AC, cent. brava, prednji prozori na struju) je bila 27k KM do registracije, porez je bio 7%. Jos uvijek imam negdje racun ACN-a kad sam je kupio! Auto ziv, zdrav, vozu ga rodjak mog prijatelja, ima jedno 280k km na satu!
- golfiista
#2083 Re: Škoda all about
ne smije se zaboraviti ni to da je svjetska kriza uticala i na autoindustriju, tako da su modeli octavije iz 2005/6/7 godine daleko kvalitetniji od facelift modela, te činjenicu da je u to vrijeme octavija imala multilink pozadi, što danas dobijete samo uz najskuplje izvedbe golfa, recimo.
Sto se tiče poređenja sa Golfom, mislim da sem te tehničke strane drugo nemaju ništa zajedničko, kvalitet je na strani Golfa debelo, a što se vidi i na cijenama.
Ja sam u februaru 2007 kupio Octaviju a5 i bila je made in BiH, 36500 KM do reg. elegance + 16 felge, cd mp3 i to je to. mršavo.
Sto se tiče poređenja sa Golfom, mislim da sem te tehničke strane drugo nemaju ništa zajedničko, kvalitet je na strani Golfa debelo, a što se vidi i na cijenama.
Ja sam u februaru 2007 kupio Octaviju a5 i bila je made in BiH, 36500 KM do reg. elegance + 16 felge, cd mp3 i to je to. mršavo.
-
adv.K
#2084 Re: Škoda all about
Iz prve ruke o cijenama u to vrijeme:
2008 godine je octavia A5 elegance 1.9 TDI sa alu felgama 16 ( sto je bila doplata), kostala 36500 KM.Kupio sam je u junu 2008. Dobio multilock i alarm gratis. Nema mali kozni paket.
2011-2012 su bile jos bolje octavia A5 FL - elegance plus (mali kozni paket, serijske 16 i jos neke sitnice) za manje novca - 32000 KM. Kupio je clan porodice.
Tako da je ovo sto sad nude je preskupo, posebno jer treba doci novi model i ne vidim opravdanje dizanju cijene.
2008 godine je octavia A5 elegance 1.9 TDI sa alu felgama 16 ( sto je bila doplata), kostala 36500 KM.Kupio sam je u junu 2008. Dobio multilock i alarm gratis. Nema mali kozni paket.
2011-2012 su bile jos bolje octavia A5 FL - elegance plus (mali kozni paket, serijske 16 i jos neke sitnice) za manje novca - 32000 KM. Kupio je clan porodice.
Tako da je ovo sto sad nude je preskupo, posebno jer treba doci novi model i ne vidim opravdanje dizanju cijene.
- Ned071
#2085 Re: Škoda all about
u pet deka... ja sam vozio 2.0 tdi, sa kamerom i tim cudesima oprema. kostala isto kao golf 1.6 automatik kojeg sam takodjer vozio. bolje auto od sedmice.golfiista wrote:ne smije se zaboraviti ni to da je svjetska kriza uticala i na autoindustriju, tako da su modeli octavije iz 2005/6/7 godine daleko kvalitetniji od facelift modela, te činjenicu da je u to vrijeme octavija imala multilink pozadi, što danas dobijete samo uz najskuplje izvedbe golfa, recimo.
-
tempuser
#2086 Re: Škoda all about
Pominjati cijenu A5 FL iz 2012. god kad se prestajala proizvoditi A5 iz 2005/2006 je smijesno.
Ovdje se govori o cijenama iz cjenovnika, a ne akcijama.
Bila je akcija A5 FL 1,9 TDI PD za 32k KM kad su uveli 1,6 TDI CR!
Ovdje se govori o cijenama iz cjenovnika, a ne akcijama.
Bila je akcija A5 FL 1,9 TDI PD za 32k KM kad su uveli 1,6 TDI CR!
-
adv.K
#2087 Re: Škoda all about
Ne bas. U opisu artikla na piku pise da je cijena octavie vec od 29990; a ona sa slike i paketom business ambiente + je 34200KM.konektovan wrote:Skoda octavia busines paket, 1.6 tdi 29 990 KM kod Bunje.
poslano sa Sonija Ze
- golfiista
#2088 Re: Škoda all about
@ ned071
nemoj, ako si vozio oba automobila, morao si primjetiti razliku, golf je kvalitetniji auto, ili je bar obložen kvalitetnijom unutrašnjošću, tako da je dojam mnogo bolji. Octavija je ipak prilično "šupalj" auto i ostavlja takav utisak. Recimo, parkiranje u garažu sa nagibom, ista škripi, jauče i sl. tih zvukova nema na Golfu. eto konkretno iz prve ruke.
nemoj, ako si vozio oba automobila, morao si primjetiti razliku, golf je kvalitetniji auto, ili je bar obložen kvalitetnijom unutrašnjošću, tako da je dojam mnogo bolji. Octavija je ipak prilično "šupalj" auto i ostavlja takav utisak. Recimo, parkiranje u garažu sa nagibom, ista škripi, jauče i sl. tih zvukova nema na Golfu. eto konkretno iz prve ruke.
- karanana
#2089 Re: Škoda all about
e i ja govorim o 2010/11/12 kada je elegance 1.9 bila oko 32.000. nisam uzimao ali znam ljude koji su ovaj paket kupovali za 32.000. znam firme koje su dobijale diskont i uzimale 10ak komada za po 29.000.adv.K wrote:Iz prve ruke o cijenama u to vrijeme:
a znaci i bunjo koristi lazni marketing. cudi me to od takvog postenjacine gdje ide ono sto vidis da to i dobijes.
- Ned071
#2090 Re: Škoda all about
golfiista wrote:@ ned071
vjeruj mi da nije. nema sedmica u tom srednjem paketu nista bolje materijale, jebenu usb uticnicu nema. pa to sandero ima. ista sjedala, ista tkanina, plastika na istom nivou. sve kao skoda. nikakvu skripu kod skode nisam cuo. udobnija, veca, prakticnija. golf je fakat precijenjen.
- golfiista
#2091 Re: Škoda all about
ne koristi, piše fino dole da je cijena modela sa slike 34200 KM, a marketing...kažu da je pola posla obavljeno kada kupac dođe u salon...karanana wrote:e i ja govorim o 2010/11/12 kada je elegance 1.9 bila oko 32.000. nisam uzimao ali znam ljude koji su ovaj paket kupovali za 32.000. znam firme koje su dobijale diskont i uzimale 10ak komada za po 29.000.adv.K wrote:Iz prve ruke o cijenama u to vrijeme:
a znaci i bunjo koristi lazni marketing. cudi me to od takvog postenjacine gdje ide ono sto vidis da to i dobijes.
- golfiista
#2092 Re: Škoda all about
Ned071 wrote:golfiista wrote:@ ned071
vjeruj mi da nije. nema sedmica u tom srednjem paketu nista bolje materijale, jebenu usb uticnicu nema. pa to sandero ima. ista sjedala, ista tkanina, plastika na istom nivou. sve kao skoda. nikakvu skripu kod skode nisam cuo. udobnija, veca, prakticnija. golf je fakat precijenjen.
sta srednjem paketu. govorim o elegance paketu i recimo comfort kod golfa, neuporedivo bolji golf...a to udobnija ? veća? praktičnija? e jbg...
ja ne znam samo kome prave one Audije, ima Škoda, udobna, kvalitetna, praktična, velika, bolja od golfa...čekaj da nije audi?
-
tempuser
#2093 Re: Škoda all about
Pa ne mozes porediti cijenu FL modela u zadnjoj god. proizvodnje sa zastarjelim motorom i aktuelnog modela. Te godine aktuelni model je bio 1,6 TDI CR. Mogao si i Toura uzeti u obzir bar su imali CR motore!karanana wrote:
e i ja govorim o 2010/11/12 kada je elegance 1.9 bila oko 32.000. nisam uzimao ali znam ljude koji su ovaj paket kupovali za 32.000. znam firme koje su dobijale diskont i uzimale 10ak komada za po 29.000.
Sto se reklama tice, prije nekoliko god hrvatsku AB ili AK su pravili reportazu gdje se moze kupiti auto po cijeni "vec od". Od nekih 7-8 salona samo u jednom su fakat nudili. Ne sjecam se 100% ali mislim da je Fabia bila u pitanju!
- Ned071
#2094 Re: Škoda all about
po cemu je to bolji golf? hajde mi objasni molim te. vozio oba auta. 1.6 golf sedam kosta kao skoda 2.o. sta ima golf bolje da nema skoda? sjedista ista iz preventa, octavija ima gepek, vise prostora, kameru, kozu... piz.. materine...? hajd mi tacno pojasni u cemu je bolji golf? po znaku na haubi?
zaboli me. nisu moja auta niti ce ikada biti. davno sam stavio, stavicu opet. ovaj video je fakat istina.
http://www.dailymotion.com/video/x101m3 ... olf-7_auto
zaboli me. nisu moja auta niti ce ikada biti. davno sam stavio, stavicu opet. ovaj video je fakat istina.
-
adv.K
#2095 Re: Škoda all about
tempuser wrote:Pa ne mozes porediti cijenu FL modela u zadnjoj god. proizvodnje sa zastarjelim motorom i aktuelnog modela. Te godine aktuelni model je bio 1,6 TDI CR. Mogao si i Toura uzeti u obzir bar su imali CR motore!karanana wrote:
e i ja govorim o 2010/11/12 kada je elegance 1.9 bila oko 32.000. nisam uzimao ali znam ljude koji su ovaj paket kupovali za 32.000. znam firme koje su dobijale diskont i uzimale 10ak komada za po 29.000.
Sto se reklama tice, prije nekoliko god hrvatsku AB ili AK su pravili reportazu gdje se moze kupiti auto po cijeni "vec od". Od nekih 7-8 salona samo u jednom su fakat nudili. Ne sjecam se 100% ali mislim da je Fabia bila u pitanju!
1.6 TDI CR se nikada kod nas (u BIH) nije prodavao u octaviji do izlaska octavije A7 sredinom aprila 2013.godine, kada je zamijenio 1.9TDI PD motor.
Tad je prestala i prodaja prethodnog modela. Prvi CR motori su se nudili u octaviji A5 tour i to 2.0 CR sa 110ks u siromasnoj izvedbi tj.opremi i zavrsnoj obradi vozila.
- golfiista
#2096 Re: Škoda all about
Ned071 wrote:po cemu je to bolji golf? hajde mi objasni molim te. vozio oba auta. 1.6 golf sedam kosta kao skoda 2.o. sta ima golf bolje da nema skoda? sjedista ista iz preventa, octavija ima gepek, vise prostora, kameru, kozu... piz.. materine...? hajd mi tacno pojasni u cemu je bolji golf? po znaku na haubi?
Hahahahahh
tkanina u vratima, ma ja bolje da je plastika i da lupka sve sto staviš u nju. Ostalo nije vrijedno pomena jer je glupo, tunel između nogu, pa u mojoj petici je i veći tunel i nakda se niko nije žalio da mu je tijesno, nego suprotno, djeca su odusevljena jer imaju gdje podici noge, drugo, prtljažni prostor nije u skladu sa deklarisanim na način kako to rade ovi iz Mostara hahaha...pa nije im ni ekologija deklarisana pa šta...eto naslonjač za ruku pozadi, treba znati rukovati...mislim glupo mi je sto upopšte komnetarišem ovako glup video...
- amar1994
#2097 Re: RE: Re: Škoda all about
@golfistagolfiista wrote:Ned071 wrote:po cemu je to bolji golf? hajde mi objasni molim te. vozio oba auta. 1.6 golf sedam kosta kao skoda 2.o. sta ima golf bolje da nema skoda? sjedista ista iz preventa, octavija ima gepek, vise prostora, kameru, kozu... piz.. materine...? hajd mi tacno pojasni u cemu je bolji golf? po znaku na haubi?
Hahahahahh
tkanina u vratima, ma ja bolje da je plastika i da lupka sve sto staviš u nju. Ostalo nije vrijedno pomena jer je glupo, tunel između nogu, pa u mojoj petici je i veći tunel i nakda se niko nije žalio da mu je tijesno, nego suprotno, djeca su odusevljena jer imaju gdje podici noge, drugo, prtljažni prostor nije u skladu sa deklarisanim na način kako to rade ovi iz Mostara hahaha...pa nije im ni ekologija deklarisana pa šta...eto naslonjač za ruku pozadi, treba znati rukovati...mislim glupo mi je sto upopšte komnetarišem ovako glup video...
Sta kupi na kraju, 3cu 2.2 za 40000KM
- Ned071
#2098 Re: Škoda all about
po cemu je golf bolji auto od octavije? imas djecu, razmisli malo...
- golfiista
#2099 Re: Škoda all about
nemoj miješati praktičnu stranu sa kvalitetom. Octavija jeste praktičnija i auto sa većim gepekom, ali to je sve, nije kvalitetnija. u golfu su kvalitetniji materijali, ako je iz Preventa, ne mora značiti da je ista tkanina ( i nije ). Ali to ne znači da bih prije odbrao golfa u odnosu na oktaviju i ne bih. Ali moramo biti pošteni i reći da je Golf ipak za koplje ispred.Ned071 wrote:po cemu je golf bolji auto od octavije? imas djecu, razmisli malo...
- golfiista
#2100 Re: RE: Re: Škoda all about
amar1994 wrote:@golfistagolfiista wrote:Ned071 wrote:po cemu je to bolji golf? hajde mi objasni molim te. vozio oba auta. 1.6 golf sedam kosta kao skoda 2.o. sta ima golf bolje da nema skoda? sjedista ista iz preventa, octavija ima gepek, vise prostora, kameru, kozu... piz.. materine...? hajd mi tacno pojasni u cemu je bolji golf? po znaku na haubi?
Hahahahahh
Sta kupi na kraju, 3cu 2.2 za 40000KM
Ništa drug. Ostavio svoje auto i tako do nekih boljih vremena, dok budem imao izdvojiti bar 40-45k KM za auto, do tada i ovo mi je i više nego dovoljno. Posebno kada ti kažem da godišnje sa ovim pređem jedva 10k km.