The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pitarrr82

#2076 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pitarrr82 »

Hajd' ko je pratio od pocetka jasno je da imaju svi virus u sebi, rece onaj lik serifu ali bi logicno bilo ako vec imas virus a prezivis ujed da ti nije nista :roll: :mrgreen:
zamzija

#2077 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zamzija »

Pitarrr82 wrote:Hajd' ko je pratio od pocetka jasno je da imaju svi virus u sebi, rece onaj lik serifu ali bi logicno bilo ako vec imas virus a prezivis ujed da ti nije nista :roll: :mrgreen:
Meni nije jasno nakon toliko napada i borbi da nikog nije ogrebao walker, ( kao u protekloj epizodi Hershela ) ne znam jel se tim načinom aktivira virus?
Pitarrr82

#2078 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pitarrr82 »

zamzija wrote:
Pitarrr82 wrote:Hajd' ko je pratio od pocetka jasno je da imaju svi virus u sebi, rece onaj lik serifu ali bi logicno bilo ako vec imas virus a prezivis ujed da ti nije nista :roll: :mrgreen:
Meni nije jasno nakon toliko napada i borbi da nikog nije ogrebao walker, ( kao u protekloj epizodi Hershela ) ne znam jel se tim načinom aktivira virus?

Pa i serifa onaj zombi kao da je malo ogrebao u zadnjoj epizodi dok je radio na ogradi, ima nebuloza... :mrgreen:
DanteX

#2079 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DanteX »

Ja prije mislim da se virus aktivira kada srce prestane kucati tj. svaka funkcija organa u tijelu, pogotovo mozak. Ogrebotina i sl. nije razlog da se aktivira virus, jer tijelo je još uvijek u funkciji.

Usput, ja mislim da taj virus napada samo mozak, a ne recimo želudac, srce, crijeva i sl. Šta se tiče ugriza, moguće je da mozak aktivira taj virus kao hormon (adrenalin na primjer), pa neko ko preživi ugriz ipak postane zombi iako ima samo jedan ugriz.

Uglavnom, dva realna načina aktivacije virusa u seriji. Po meni.
racionalista

#2080 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by racionalista »

mozda se virus aktivira prilikom pada tjelesne toplote :D

meni je nekako i to logicno :D
BadBoy

#2081 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by BadBoy »

Al' ne, fakat, ovo je interesantno pitanje. Svaki zombi uredak ima neka svoja pravila oko zombija, pa je tako i ovdje pravilo da su oni svi već zaraženi i da, bez obzira kako umru, uvijek se vraćaju kao zombiji.

Eh sada iz toga slijedi zaključak da sve što te ne ubije, ne pretvara te u zombija, isto tako kao što važi i kako god da umreš - postaješ zombi. Shodno tome, trebalo bi vrijediti pravilo da ako ujed nije fatalan, da ne postaješ šetač. Zašto onda poletiše onoliko da Hershcelu odcijepe nogu, kao da se virus ne proširi dalje, a on već u sebi ima virus?!

Jedino objašnjenje koje sam sebi mogu ponuditi, jeste to da su ljudska usta puna bakterija koje su fakat opasne i gadne i da bi ga ta sekundarna infekcija ubila, a ne virus zombija... Ali u tom slučaju nisu morali onoliko letit da mu odsjeku nogu, ne širi se to tako u roku od par minuta...
SaPnA

#2082 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SaPnA »

Pa valjda se aktivira kada umres, a ugriz te samo ubije, odnosno bakterije iz usta walkera :D
BadBoy

#2083 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by BadBoy »

SaPnA wrote:Pa valjda se aktivira kada umres, a ugriz te samo ubije, odnosno bakterije iz usta walkera :D
Mogli su isprat ranu i spucat mu antibiotike :D :D Haha znam da pretjerujem ali eto, malo da se zanimamo do slijedeće epizode.
zamzija

#2084 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zamzija »

DanteX wrote:Ja prije mislim da se virus aktivira kada srce prestane kucati tj. svaka funkcija organa u tijelu, pogotovo mozak. Ogrebotina i sl. nije razlog da se aktivira virus, jer tijelo je još uvijek u funkciji.
Ja se sjećam epizode iz prošle sezone kada su Glen i Maggie ubijali zombije i onda Maggie dolazi do Glena da ga pregleda da ga slučajno nije neki zombi ogrebao po leđima i govori - joj super nemaš ni ogrebotine.
I ona u protekloj epizodi , i inače stalno nosi onu pancirku... Zato sam kontala da osim smrti ( kada se svi bude kao zombiji ) i ugriza, mogu postati zombiji i kada ih neko ogrebe....očigledno to oni mijenjaju iz sezone u sezonu.....
Peryton_

#2085 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Peryton_ »

nece valjda razvuci opet guvernera do kraja sezone :(
ovo postaje dosadno !
Gdje je ba snijeg imal' snijega u ovoj seriji :?
darker105

#2086 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by darker105 »

Peryton_ wrote:nece valjda razvuci opet guvernera do kraja sezone :(
ovo postaje dosadno !

Prave timeskipove.
Jack Be Nimble

#2087 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Peryton_ wrote:nece valjda razvuci opet guvernera do kraja sezone :(
ovo postaje dosadno !
Pa ako su jos u Georgiji i oko Atlante tesko ce doci do snijega.
brain bubbles

#2088 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

bila je zima izmedju sezone 2 i 3, ali nije objasnjeno kako zombiji podnose zimu i to...
Peryton_

#2089 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Peryton_ »

brain bubbles wrote:bila je zima izmedju sezone 2 i 3, ali nije objasnjeno kako zombiji podnose zimu i to...
nek dodju u BiH pa kad ih zatrpa pola metra snijega vidio bi onda kako bi migoljili i hodali :D
Jack Be Nimble

#2090 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Nema nikakve veze sa serijom ali u World War Z objasni se kako u toku zime zombiji se zalede i raja ih poubija. Idi na sjever pa cekaj mecavu ili jug i cekaj neki urugan.
brain bubbles

#2091 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Peryton_ wrote:
brain bubbles wrote:bila je zima izmedju sezone 2 i 3, ali nije objasnjeno kako zombiji podnose zimu i to...
nek dodju u BiH pa kad ih zatrpa pola metra snijega vidio bi onda kako bi migoljili i hodali :D
kakva je situacija kod nas, ne bi oni ni docekali zimu :D
kakavdanakneiskustvu

#2092 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Peryton_ wrote:

:mrgreen:
mahmoud a d

#2093 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by mahmoud a d »

ova tema zombija je zanimljiva inace.

Americki institut za zastitu od nepogoda i sl đavola (ne znam kako se tačno zove-nesto poput nase civilne zastite ) je uradila plan borbe i spasavanja protiv nepogode koju mogu izazvati zombiji

znam da cu zvucati sad ko 11 godisnje dijete sta mislite da li bi zombiji mogli postojati?da li bi taj virus mogao da se napravi?

:zid:
DanteX

#2094 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DanteX »

mahmoud a d wrote:ova tema zombija je zanimljiva inace.

Americki institut za zastitu od nepogoda i sl đavola (ne znam kako se tačno zove-nesto poput nase civilne zastite ) je uradila plan borbe i spasavanja protiv nepogode koju mogu izazvati zombiji

znam da cu zvucati sad ko 11 godisnje dijete sta mislite da li bi zombiji mogli postojati?da li bi taj virus mogao da se napravi?

Ja bih zaista želio da se to desi :D
ćiribiribela

#2095 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

mahmoud a d wrote:

Ne! :D
Brkooo

#2096 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

ćiribiribela wrote:
mahmoud a d wrote:

Ne! :D
mislio sam da si vise upucena :skoljka:

bar teoretski je moguce...

postojala je ideja jos od prvog svjetskog rata da se koriste kao biolosko oruzje i radjeni su raznorazni eksperimenti...
ovo je jedan od poznatijih (za ovaj eksperiment se saznalo tek 50 godina poslije istog... sta je sa eksperimentima koji se rade danas... saznacemo za 50-tak godina :thumbup: :D

pa et kome se gleda ev partovi :D

http://www.youtube.com/watch?v=Jq06D0xRWmc PART1

http://www.youtube.com/watch?v=sjBa6scGIPQ PART2

ali takvi "zombi" bi jos bili ljudi ...nikako to nisu "zombi" iz ove serije ... vec bi vise licili na one iz 28 dana poslije... i zadrzavali bi motoricke sposobnosti a ujedno bi i umirali od gladi i zedji , a virus bi se prenosio krvlju , i vise bi se ponasao kao bjesnilo...

uglavnom ukratko kome je mrsko gledat ove partove ..ev jedan dvo-minutni klip koji objasnjava sve! :D

ćiribiribela

#2097 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Brkooo wrote:
mislio sam da si vise upucena :skoljka:

Mislila sam na ovaj tip, living dead. :D :skoljka:

• When the brains die it no longer fires our intellectual furnace and therefore no signals are sent to nerve endings to allow movement, sight, or to support life.
• Rigormortis sets in within hours and without the muscles receiving a steady supply of oxygen the body would harden and the zombie would be firewood.
Brkooo

#2098 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

ahaa ... e takvi nisu ni u teoriji moguci :thumbup:

oprosteno ti je :oops: :skoljka:
ćiribiribela

#2099 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Brkooo wrote:

oprosteno ti je :oops: :skoljka:

:sretan:
Jack Be Nimble

#2100 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Covjek sve fino objasnio nema potrebe vise gledati zombi filmove/serije :)

Post Reply