Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
motorola01

#2076 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Da li neko zna gdje mogu vidjeti svoj paypal racun, odnosno naziv paypal racuna? Prodavac se javio prije dva sata i trazio moj paypal racun gdje bi uplatio, a posto vidim da sad hoce sad nece da se javi i da se ne bih ja zezao sa njim otisao sam na escalate case i neka oni odluce sta god hoce. Znam samo jedno da vise nikad nista necu naruciti od ovih kineza preko ebay niti cu vise ikome izlaziti u susret ovako, pa da se ja sa njima moram ganjati zadnji dan...

Hajde neka neko javi ovo u vezi paypal racuna ako nije problem da znam u buducnosti?

Unaprijed hvala :)
motorola01

#2077 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Hvala ti :) . Isao sam na ebay odlucivanje taman i zijanio pare. Sad pokusao ostaviti negativan feedback (nikad nikome nisam ostavio negativan ni neutralan feedback) i ne moze. Broj tog artikla vise ne postoji. Ne pada mi na pamet da vise ista narucim od ovih kineza preko ebay-a...
Chuckie

#2078 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Sto nisi digao case na Paypalu?
motorola01

#2079 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Chuckie wrote:Sto nisi digao case na Paypalu?
Eh sto, sto sam budala :-) . Odsad preskacem kineze preko ebay-a. Svaki manji problem i dizem case na paypalu. Bas sam danas kupio dva tableta preko neke stranice i ako bude problema, case otvaram na paypalu i gotovo.
Chuckie

#2080 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Pa što ih nisi zvao prvi dan? Šta čekaš?
Melami

#2081 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

motorola01 wrote:Hvala ti :) . Isao sam na ebay odlucivanje taman i zijanio pare. Sad pokusao ostaviti negativan feedback (nikad nikome nisam ostavio negativan ni neutralan feedback) i ne moze. Broj tog artikla vise ne postoji. Ne pada mi na pamet da vise ista narucim od ovih kineza preko ebay-a...
kako si zijanio pare kad nisi dobio ono sto si kupio?
Sta su ti rekli?
Ja mislim da vi iz Bosne ne trebate kupovati iz Kine nista, prvo jer su oni spori do Boga miloga, a onda na to dodas nasu postu koja je jos gora, tako da najvjerovatnije da nikako ne dobijes to sto si kupio, malo manja vjerovatnoca je da to dobijes nakon 2 mjeseca, a skoro nemoguce je da se to dobije u roku od 20-30 dana.
motorola01

#2082 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Melami wrote:
motorola01 wrote:Hvala ti :) . Isao sam na ebay odlucivanje taman i zijanio pare. Sad pokusao ostaviti negativan feedback (nikad nikome nisam ostavio negativan ni neutralan feedback) i ne moze. Broj tog artikla vise ne postoji. Ne pada mi na pamet da vise ista narucim od ovih kineza preko ebay-a...
kako si zijanio pare kad nisi dobio ono sto si kupio?
Sta su ti rekli?
Ja mislim da vi iz Bosne ne trebate kupovati iz Kine nista, prvo jer su oni spori do Boga miloga, a onda na to dodas nasu postu koja je jos gora, tako da najvjerovatnije da nikako ne dobijes to sto si kupio, malo manja vjerovatnoca je da to dobijes nakon 2 mjeseca, a skoro nemoguce je da se to dobije u roku od 20-30 dana.
NIsam zijanio, ali kazem taman da oni odluce u njegovu korist( a nemaju osnova za to,jer imaju sve poruke izmedju njega/nje i mene) , meni bi bilo svejedno. Sto se tice kupovine iz Kine, prosle godine je sve dolazilo maximalno do 35 dana, ali ove godine malo sta dodje do 45. dana. Znalo mi se desiti da dodje iz Kine za 12-13 dana(bas sam ovdje pisao o tome jer me bas iznenadilo tada), ali eto ove godine nigdje nista. Sad da li klepaju ovi nasi carinici ili kinezi ne salju stvari(u sto cisto sumnjam) to ne znam, ali ako bih se morao kladiti na jedno od ovo dvoje onda bih velike pare stavio na ovo prvo. Tuzno, ali je to jednostavno tako.
I carinici citaju ovo sto mi ovdje pisemo i ako dosad nisu znali kako fercera kupoprodaja preko neta i ebay-a, sada znaju. Nazalost sad znaju da ako neko od nas ne dobije neku stvar, da mozemo traziti povrat i da nas stiti ebay ili paypal. Znaci oni znaju da cemo dobiti nazad pare i onda mogu klepiti sta god hoce sto nema tracking number. Ovim ce se doci do toga da vise niko nece htjeti isporuciti za BIH-a i tu smo samo mi donji..
kebaba

#2083 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kebaba »

Evo vidim, ima sad iz Singapura dobrih stvari, jeftino sve, al imam osjećaj da čak duže treba da stigne neg iz Kine. što reče jedan ovdje.. "kinezi se pohasili" :lol:
Melami

#2084 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Ja mislim da ovi prodavaci na ebay=u imaju drugi acc pa u slucaju niske cijene na aukciji oni onda biduju za svoj item.

Ne znam da li je ovo jos neko posumnjao?
Takodjer Da li je neko od vas ikad uzeo nesto na aukciji po veoma niskoj cijeni?
newklear

#2085 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

kebaba wrote:Evo vidim, ima sad iz Singapura dobrih stvari, jeftino sve, al imam osjećaj da čak duže treba da stigne neg iz Kine. što reče jedan ovdje.. "kinezi se pohasili" :lol:
Ne treba duže. Naručeno isti dan - iz Singapura stiglo za 11 dana a iz Kine za 20 i kusur...
Ajant

#2086 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ajant »

Zna li neko nekog 100% provjerenog prodavača ray-banki na e-bayu, znači da je neko kupio naočale, nosio ih optičaru pa je on potvrdio autentičnost ? Gledao sam neki prodavači imaju trusted-seller status, pa opet (bar po onim internet vodičima), prodaju dibidus fushere. I otkud uopšte nekom 50 ili više ray-ban naočala na lageru, to mi nikako nije jasno :? :mrgreen:
Znači ako neko ima nekog 100% provjerenog, molio bih ga da mi pošalje tog sellera na PP ili ovdje :-D
Oxygenn

#2087 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Oxygenn »

Ajant wrote:Zna li neko nekog 100% provjerenog prodavača ray-banki na e-bayu, znači da je neko kupio naočale, nosio ih optičaru pa je on potvrdio autentičnost ? Gledao sam neki prodavači imaju trusted-seller status, pa opet (bar po onim internet vodičima), prodaju dibidus fushere. I otkud uopšte nekom 50 ili više ray-ban naočala na lageru, to mi nikako nije jasno :? :mrgreen:
Znači ako neko ima nekog 100% provjerenog, molio bih ga da mi pošalje tog sellera na PP ili ovdje :-D

Code: Select all

http://stores.ebay.com/spectacleshop
Ja sam od ovog kupio naocale, nisam ih nosio u baros na potvrdu :-D
Ajant

#2088 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ajant »

Hvala, valjda ovaj top rated plus znači nešto više...
Melami

#2089 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Zna li neko sta je ''6GBP'' ??
Jel GBP skracenica za neku valutu ili sta? Ovako na prvu moze da bude britanska funta :D al nisam siguran. Moram provjeriti kako se to pise.

Znaci prodavac mi je ponudio kao kompenzaciju 6GBP, jos samo da skontam sta je to :D
Melami

#2090 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Izgleda da je tako.
Dobro je, to je sto sam htio al pokusacu izvuci koji dolar jos :D
Chuckie

#2091 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

GBP = Great Britain Pound = £ = Engleska funta

Sent from my iPhone using Tapatalk
zlajaman

#2092 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zlajaman »

A sad ontopic: Ima li jos neko problema sa dostavom kod kupovine preko Ebay-a (iz Hong Konga i sl.)? Ja neke stvari koje sam narucio prije vise od 2 mjeseca jos nisam dobio.. prodavaci su mi vratili novac, nije to problem, nego ne kontam sta se desava, 4-5 narudzbi (razlicitih artikala i prodavaca) mi nije stiglo? A narucujem vec godinama i nikad nije bilo problema..
kebaba

#2093 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kebaba »

Đojstik naručen prije 2m i 26 dana iz China.. još nije stigao
Novčanik naručen iz Hong Konga prije cca 2m i 10 dana...još nije stigao
motorola01

#2094 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Meni jedino sto pada na pamet da svi fino sa spiskom u rukama odemo do svoje poste i trazimo provjeru da li je stiglo ili ne. Neko negdje izvinite na izrazi, hebe konju mater..
Last edited by motorola01 on 27/11/2012 12:24, edited 1 time in total.
kebaba

#2095 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kebaba »

išo sam već u svoju poštu.. nema :D
kaže žena nazovi CARINU; oni bi trebali imati EVIDENCIJU svega što je prošlo kroz carinu. ako nema paketa na tom spisku, znaci nije ni stigo u BiH
donsedin

#2096 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by donsedin »

Imal neko da mi da info oko ebay i carine naime kupujem neku PC opremu oko 300 USD kako ide carina koji je postotak i tako to, da se preracunam isplatil mi se, gledao sam temu al nisam nasao cifre.Pa ako je neko imao slicno iskustvo da napise zahvalan bi bio.
badalpur

#2097 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

Kupih nedavno neki prsten. Neka fancy bizuterija, barem je tako izgledalo. Međutim, dobila sam neko smetlje koje se kod nas prodaje na autopijaci. Uzasno nekvalitetno i uopce ne lici na onaj na slici. Šta da radim? Vrijedi li se peglati za 15 KM?
Melami

#2098 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

badalpur wrote:Kupih nedavno neki prsten. Neka fancy bizuterija, barem je tako izgledalo. Međutim, dobila sam neko smetlje koje se kod nas prodaje na autopijaci. Uzasno nekvalitetno i uopce ne lici na onaj na slici. Šta da radim? Vrijedi li se peglati za 15 KM?
Naravno da vrijedi.
Nekima je to i poenta, pogotovo ovim iz Kine, znaju da je roba losa al prodaju jer nece niko da salje nazad u Kinu.
Ja se borim za svoje pare, nebitno koja je suma u pitanju.
kebaba

#2099 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kebaba »

Carinski referat Pošta Sarajevo

Tel/Fax: 033 659 837
033 659 276
Radno vrijeme: 08 - 16 sati
Vođa referata: Sejda Hatibović
ne radi
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2100 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Pa nazovi bilo koji broj i reci sta ti treba, uputit ce te na pravi broj :) Tako sam i ja prije par sedmica...
Post Reply