Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
just principe

#2076 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by just principe »

bacanje u 16-terac sa 25 metara je sad moderno :D pozavidili bi im i troskokasi..Vazno je samo se baciti i eto penala :skoljka: :run: edit:tako je kolega ispod mene :mrgreen:
Last edited by just principe on 09/10/2011 00:16, edited 2 times in total.
KPNCTNJAH

#2077 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by KPNCTNJAH »

Slicna situacija kao na utakmici Inter - Napoli, faul izvan sesnaesterca, a sudija svira penal... drugi gol cist k'o suza...

Sinoc napisah da sve reprezentacije iz nase grupe za SP 2010 imaju priliku igrati na EP, a kvalifikacije pri kraju :thumbup:

a LiP i ovdje o nekim teorijama zavjere, kao na temi logosoft i nepoznatim napadacima s makazama :-) :D
ultima_palabra

#2078 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by ultima_palabra »

Lud i ponosan wrote:
quasar wrote:Dvije ruke na igracu, faul u sesnaestercu. Nije ga morao ni vuci, dovoljno je sto je spustio dvije ruke na njega, koliko ja znam.
AKo ces iskreno, ovaj faul se trebao svirati van 16. Dakle, drzao ga je van, sudija pustio i svira penal kad je ovaj pao unutar 16. Ali dobro, to je samo moje misljenje. Drugi gol cist kao suza.

P.S. Italijani, inace poznati kao totalno mirni i povuceni navijaci (nesto poput Japanaca), dopustise da im grupica od 20 ljudi napravi haos i utakmica se prekinu... :-) Mislim, da se razumijemo, libo me neka stvar i za taj slucaj, svakako sam misljenja da bi to Italijani dobili, ali pojedini "objektivni" komentari vrsnih poznavalaca fudbala me izbace iz takta. Valjda usljed silne objektivnosti.
Pa valjda znaš da nema većih oportunista od Talijana... oni bi rado osvojili i svjetsko prvenstvo sa svim pobjedama kao ta protiv Srbije :D Ne bi se uošte bunili...

Ko je kriv Srbiji kad svakome daju pasoš... i koriste ovakve utakmice da šalju političke poruke za domaće potrebe :-) Tale fino to prekinu, pa nek se žale upravi vodovoda :-D
Baudelaire

#2079 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

Nek su Tale prekinuli, a za Srbiju me boli neka stvar, iskreno. Više bih volio Estoniju u baražu ionako.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2080 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Velkoski »

Lud i ponosan wrote:@jeza u ledja

1. Nije bio penal.
2. Grupa od 20 ljudi NIJE bila razlog da se utakmica prekine. Dakle, istjeraju se za 2 minute i rijesen problem. Pa svakog vikenda navijaci u Italiji prave neuporedivo veca sranja i nikom nista. Da ne spominjem sigurnosne propuste ITALIJANSKIH organizatora, gdje su ovi idioti uspjeli da unesu kojekakva pomocna sredstva.

No, kao sto rece kolega ultima, zabari jedva docekali i ishod je poznat. :D

BiH, Srbija, CG i Hrvatska neka se plasiraju, a sve ostalo je manje bitno. ;)

bez ovih boldiranih i dobro je
KPNCTNJAH

#2081 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by KPNCTNJAH »

Lud i ponosan wrote: BiH, Srbija, CG i Hrvatska neka se plasiraju, a sve ostalo je manje bitno. ;)
jeza u ledja

#2082 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by jeza u ledja »

1. Nije bio penal.
2. Grupa od 20 ljudi NIJE bila razlog da se utakmica prekine. Dakle, istjeraju se za 2 minute i rijesen problem. Pa svakog vikenda navijaci u Italiji prave neuporedivo veca sranja i nikom nista. Da ne spominjem sigurnosne propuste ITALIJANSKIH organizatora, gdje su ovi idioti uspjeli da unesu kojekakva pomocna sredstva bez ikakvih problema.

No, kao sto rece kolega ultima, zabari jedva docekali i ishod je poznat. :D Cak ih i malo pogurali sa parama i opremom :D

Ne, mislim sta hoces reci generalno sa tim pod 1 i 2?
ultima_palabra

#2083 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by ultima_palabra »

Objektivno Srbija igra užasan fudbal već duže vrijeme... teško je reći kako još uvijek imaju šanse za prolaz. Imaju klasne igrače u odbrani, ovo ostalo je loše poprilično. Kad bi sudili samo po fudbalskoj kvaliteti, rekao bih daj nam ih u baražu da se igramo :D Ali tu bi živci igrali veću ulogu od fudbala :roll:
jeza u ledja

#2084 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by jeza u ledja »

Lud i ponosan wrote:^^

Nemam nikakvog skrivenog motiva. Nema potrebe da citas izmedju redova, sve sto sam htio da kazem vec pise. ;)
Jesi . Sve si rekao!
Lud i ponosan wrote:Ja cirkusa od utakmice... Danas sam citao izjave kako je ovo nastimano, ali dok ovo nisam vidio nisam vjerov'o...
Utrpase u 10 minuta 2 komada... Ali da glavni sudija ne svira ofsajd nakon sto je pomocni digao zastavu, to jos nisam vidio.

Fakat bruka za Uefu. I sto je najgore, poj'o vuk magarca, bice nesto slicno kao ofiran prolaz Francuza nakog gola rukom. Sramota.

Sto se tice nastavka, sad bih volio da Srbija razvali ove Slovence kao diletante. I samo da se ne sastanu Ex-yu zemlje u barazu i nek' svi prodju dalje... Ebo ih otac lopovski.
Lud i ponosan wrote: Elem, Srbija razvaljuje Sloveniju, niko se ne sastaje u barazu iz Ex-yu i svi prolaze dalje... Najbolji moguci ishod. ;)
Lud i ponosan wrote:A ovaj penal jest sumnjiv, ali sta je tu je... Niko nije kriv sto Srbija nije utrpala 2 komada. Mada, Slovenci ce do sve da nadoknade :D
Lud i ponosan wrote:P.S. Italijani, inace poznati kao totalno mirni i povuceni navijaci (nesto poput Japanaca), dopustise da im grupica od 20 ljudi napravi haos i utakmica se prekinu... Mislim, da se razumijemo, libo me neka stvar i za taj slucaj, svakako sam misljenja da bi to Italijani dobili, ali pojedini "objektivni" komentari vrsnih poznavalaca fudbala me izbace iz takta. Valjda usljed silne objektivnosti.

1. Nije bio penal.
2. Grupa od 20 ljudi NIJE bila razlog da se utakmica prekine. Dakle, istjeraju se za 2 minute i rijesen problem. Pa svakog vikenda navijaci u Italiji prave neuporedivo veca sranja i nikom nista. Da ne spominjem sigurnosne propuste ITALIJANSKIH organizatora, gdje su ovi idioti uspjeli da unesu kojekakva pomocna sredstva bez ikakvih problema.

No, kao sto rece kolega ultima, zabari jedva docekali i ishod je poznat. :D Cak ih i malo pogurali sa parama i opremom :D

Prvo plasiras pricu o nekoj kradji Estonaca u reziji UEFAe :shock: , koju si negdje procitao ( ;-) ), a onda nicim izazvan spominjes jos i prekinutu utakmicu u Italiji, mada je niko nije spominjao niti u bilo kojem kontekstu.

Ovo je tema "Sport", a za "Mitove i legende" vjerujem mozes pronaci pogodnije forume.
ultima_palabra

#2085 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by ultima_palabra »

Pa imaju na papiru solidan vezni red, ali na terenu ne funkcioniše. I Krasić je daleko od one forme koju je imao kad je tek stigao u Juve.
Najgora stvar za njih nisu rezultati, nego što se uopšte ne vidi razlika u klasi kad igraju recimo protiv Sjevernoiraca ili Estonaca.
cyprus

#2086 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by cyprus »

cyprus wrote:
cyprus wrote:Ne znam, ja bih volio Estoniju u baražu :-D

Jbt, i Estonija i Armenija imaju kakve takve, makar simbolične šanse za baraž... Mislim da se sad najbolje vidi koliko smo imali tešku grupu u prošlim kvalifikacijama...
Najavih ih juče... :D

Estonija - Sjeverna Irska 4:1 :shock:

Slovačka - Armenija 0:4 :shock: :shock: :shock:

Ludilo, ludilo, ludilo... SSSR poludiooooo... :D :-) Jeste da im i dalje šanse nisu baš velike, ali za razliku od dosadašnje historije one bar postoje, tako da su im ovo historijske kvalifikacije :D

Ovako, Armenci moraju dobit Makedoniju kući i onda u direktnom duelu u zadnjem kolu u Dablinu odlučit sa Ircima mjesto za baraž. Da li se može Bratislava ponovit? :-D

Estonci s druge strane ne zavise sami od sebe. Moraju dobiti Sjevernu Irsku u gostima, a pritom Srbija ne smije pobjediti ni Italiju kući, ni Sloveniju u gostima.

Ja navijam za prolaz i jednih i drugih, mada realno teško je to ostvarivo
Spomenuh Estoniju, a uz nju i Armeniju prije više od mjesec dana, više nako iz zajebancije... Kad ono :shock: :shock: Sad navijam svim srcem za njih da se dočepaju baraža :) :) :) Ali nisam optimista, ipak je dosta vjerovatnije da u baraž idu Irska i Srbija. Šanse Armenije procjenjujem na 10%, a Estonije na 35%... Da li je moguće još čuda?

PS jesam li ja ovo sebe trostruko citiro? :shock: :oops:
jeza u ledja

#2087 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by jeza u ledja »

Lud i ponosan wrote:[

@jeza u ledja

Zasto ne citiras sve postove? Zar te nije stid? Odmah nakon sto sam napisao za ofsajd (nisam dobro pregledao video) sam se ispravio i rekao da je cist gol. Zasto to nisi citirao? Fakat mi idu na neku stvar pojedinci koji misle da sve znaju i da citaju izmedju redova. Valjda osjecaju puls preko optickih kablova i znaju sta ko misli. I onda to fino upakuju citirajuci ono sto njih zanima, na nacin kako to rade novinari na kvarno.
I da, nije bio penal, to corav vidi.
I drugo, zasto lazes da nije niko Italijane spomenuo u bilo kom kontekstu? To ja Italijane iz cista mira spomenuo?
Spomenuo je lik Talijane iz zajebancije covjece, upravo radi takvih poput tebe. Sto se tice ostalih stvari koje sam citirao, citirao sam samo ono sto je bitno. Sta si ti ispravljao poslije je manje vazno.
Dovoljno si rekao. Idi i navijaj za Srbiju i ne smaraj nas sa njima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2088 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Velkoski »

Lud i ponosan wrote: I naravno da cu navijati za Srbiju da ode u baraz. Isto kao sto cu navijati i za Hrvatsku i CG. ;)

:lol:
cyprus

#2089 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by cyprus »

Zar je tako teško biti indiferentan prema rezultatima Srbije odnosno Hrvatske? Jel se uvijek mora biti ZA ili PROTIV :oops: Ja recimo ne navijam za njih, ali su mi koma oni što se u svakom postu upinju da iskažu kako im žele sve najgore :D
KPNCTNJAH

#2090 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by KPNCTNJAH »

cyprus wrote:Ja recimo ne navijam za njih, ali su mi koma oni što se u svakom postu upinju da iskažu kako im žele sve najgore :D
Ili najbolje, ti su mi jos gori... navijaj ko ti brani samo ne peglaj ostale i bar pokusaj shvatiti zasto neko ne navija za njih ili ih zanimaju komsije koliko i Belgija, Svicarska itd... a ne ono kao primitivci su svi koji preko foruma ne proslavljaju uspjehe sportista susjednih drzava... naravno ovo se ne odnosi na tebe
dmr

#2091 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by dmr »

dmr wrote:Evo koeficijenata nakon jucerasnjih utakmica:

Turska 27005
Irska 27799
Srbija 28666
BiH 27663
Svedska 31431
Hrvatska 32347
Crna Gora 23140
Ceska 27124

Nosioci: Hrvatska, Svedska, Srbija, Irska
Nenosioci: BiH, Ceska, Turska, Crna Gora

Nakon utorka trebalo bi biti ovako

Turska 27601
Irska 27383
Srbija 29215
BiH 27198
Svedska 30435
Hrvatska 32703
Crna Gora 22251
Ceska 27931

Nosioci: Hrvatska, Svedska, Srbija, Ceska
Nenosioci: Irska, Turska, BiH, Crna Gora

Napomena o prognozama:
Druga mjesta ce zauzeti: Turska, Irska, Srbija, BiH, Svedska, Hrvatska, Crna Gora, Danska i Ceska.
Danska ce biti najbolja drugoplasirana te se tako direktno plasirati na Euro.
U zadnjem kolu:
Turska pobjedjuje
Irska remizira
Srbija pobjedjuje
BiH remizira
Svedska gubi
Hrvatska pobjedjuje
Crna Gora gubi
Danska remizira
Ceska pobjedjuje
Radi lakseg racunanja sve pobjede su 1:0, a svi remiji 0:0
Sve pobjede vecom gol razlikom uticace na koeficijent mada ne bi trebalo biti velikih razlika
Evo i koeficijenti za ostale moguce drugoplasirane:
Belgija 23799 (ako pobijedi Njemacku)
Armenija 20986 (ako pobijedi Irsku)
Estonija 20354 (oni su svoje odigrali)
Portugal 31202 (ako izgubi od Danske)
Skotska 26002 (ovo je u slucaju pobjede nad Spanijom. postoji mogucnost da se kvalifikuje i remijem, ali bi koeficijent bio jos nizi)

Od ovih 5, Portugal bi bio najbolji drugoplasirani (umjesto Danske), a ostali svi imaju manji koeficijent od nas (cak i ako izgubimo od Francuske).

Znaci, trebamo 3 od ova cetiri "iznenadjenja" da bismo bili nosioci. Tada bismo za moguce protivnike u barazu imali te 3 reprezentacije koje iznenade i Crnu Goru.

Jos jedna napomena. U slucaju da Svedska uzme bodove Holandiji i bude najbolja druga, onda samo (Portugal/Danska) ulaze u baraz kao nosioci. To znaci da postoje sanse da nam se ponovi zrijeb za baraz i da opet dobijemo Portugal.

Dobra stvar je sto sam svo ovo racunanje radio u excellu tako da cu u utorak vrlo lahkim unosom moci odmah izracunati i objaviti prije uefa-e. :D
Corola

#2092 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Corola »

cyprus wrote:Zar je tako teško biti indiferentan prema rezultatima Srbije odnosno Hrvatske? Jel se uvijek mora biti ZA ili PROTIV :oops: Ja recimo ne navijam za njih, ali su mi koma oni što se u svakom postu upinju da iskažu kako im žele sve najgore :D
Nema se potrebe upinjati,to dolazi samo od sebe. :D
campa_xxx

#2093 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by campa_xxx »

Da ne otvaram novu temu...izgleda da ce biti promjena u kvalifikacijama za EURO 2016

EURO 2016 qualifying: Platini's plan
In the November 2008 issue of uefadirect (page 12) it says:

"... the traditional system of groups of five or six teams (at least eight matches per team) will stand and the play-offs between third-placed teams will create and sustain interest."

It seems the system is about to change, as Mr. Platini came up with a different proposal at the full strategy meeting of the 53 member FAs (20-21 September in Limassol, Cyprus).

These are the details, according to Gazzetta dello Sport (the article is in the Premium section of Gazzetta dello Sport - similar to the ESPN Insider).

First phase - only group winners advance to the finals.
Second phase - the best of the non-qualified teams will contest the remaining spots, while the teams already qualified will be involved in great pre-Euro friendly tournament. Each of the 52 members will receive a share of this friendly tournament TV rights.

You need to keep in mind there's no clear system proposed yet, but Gazzetta is talking about 13 groups of 4 in the first phase.
BHF_Manijak

#2094 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by BHF_Manijak »

E jebem ti selo i novinare nepismene, kad ono u clanak o otvaranju renoviranog olimpijskog stadiona u Kijevu postavi sliku olimpijskog stadiona u Berlinu...Pa za koji vam qrac taj google sluzi i internet debili nepismeni... :roll: :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2095 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Velkoski »

BHF_Manijak wrote:E jebem ti selo i novinare nepismene, kad ono u clanak o otvaranju renoviranog olimpijskog stadiona u Kijevu postavi sliku olimpijskog stadiona u Berlinu...Pa za koji vam qrac taj google sluzi i internet debili nepismeni... :roll: :oops:

neki dan clanak o pravom ronaldu a slika cristine :D

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111007044
Baudelaire

#2096 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

campa_xxx wrote:Da ne otvaram novu temu...izgleda da ce biti promjena u kvalifikacijama za EURO 2016

EURO 2016 qualifying: Platini's plan
In the November 2008 issue of uefadirect (page 12) it says:

"... the traditional system of groups of five or six teams (at least eight matches per team) will stand and the play-offs between third-placed teams will create and sustain interest."

It seems the system is about to change, as Mr. Platini came up with a different proposal at the full strategy meeting of the 53 member FAs (20-21 September in Limassol, Cyprus).

These are the details, according to Gazzetta dello Sport (the article is in the Premium section of Gazzetta dello Sport - similar to the ESPN Insider).

First phase - only group winners advance to the finals.
Second phase - the best of the non-qualified teams will contest the remaining spots, while the teams already qualified will be involved in great pre-Euro friendly tournament. Each of the 52 members will receive a share of this friendly tournament TV rights.

You need to keep in mind there's no clear system proposed yet, but Gazzetta is talking about 13 groups of 4 in the first phase.

Ovo mi se nikako ne sviđa. Ne znam šta će im ovaj tzv great pre-Euro friendly tournament. Euro 2016 će se igrati sa 24 reprezentacije, mislim da ako se ne kvalifikujemo, trebamo stvarno da prestanemo skroz da igramo fudbal.
Jack Be Nimble

#2097 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Jack Be Nimble »

Euro 2016 je smrt fudbala, cuj 24 tima :x :x :x :x :x :x
lider

#2098 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by lider »

Pa to nam je i jedini nacin da se docepamo velikog takmicenja i nekima sad ne odgovara :-)
Jack Be Nimble

#2099 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Jack Be Nimble »

lider wrote:Pa to nam je i jedini nacin da se docepamo velikog takmicenja i nekima sad ne odgovara :-)
Da ali pored na bi bila i Armenija, Estonija itd :(. Previse utakmica, format sjeban, itd. Najbolje sa 16 jer imas dobrih 10 timova, 5 koji su solidni i ako se jedna zemlja usunja sa strane (Latvia) super! Ovako imacemo najmanje 4 takve zemlje i onda pada kvalitet prvenstva. EP je za sada najbolje drzavno prvenstvo, zasto mjenjati?
Baudelaire

#2100 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

Ma kako pada kvalitet? De ne pričajte viceve. Prvenstvo će možda biti koji dan duže, a do kraja će svakako doći iste reprezentacije koje i uvijek dođu. Kome se ne sviđa, nek ne gleda Armeniju i Estoniju. Možda ih neću ni ja gledati, ali baš je to velika žrtva kad skontam da ću vrlo vjerovatno imati priliku da gledam BiH na jednom velikom takmičenju. Kako Misimović u jubilarnom stotom nastupu postiže gol ( kasnije će se ispostaviti i posljednji za reprezentaciju), kako Džeko dolazi do cifre od 50 golova u dresu reprezentacije, Pjanić dokazuje da nije slučajno playmaker Barcelone i slično...
Locked