Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam isplati li se uzeti H index brzine zimsku? Mislim, auto moze glat preko 190km/h, ali to i ako nekad bude, bit ce jednom u sezoni, kad sam sam u autu na autoputu... ako i tada...
Qler wrote:Ne znam isplati li se uzeti H index brzine zimsku? Mislim, auto moze glat preko 190km/h, ali to i ako nekad bude, bit ce jednom u sezoni, kad sam sam u autu na autoputu... ako i tada...
Ok, hvala.
Ta dimenzija je manje zastupljena pa joj cijena malo strsi.
Nek je sa srecom. Dabogda se navozao.
Hvala. Zadnje su mi bile UG7. 60K presao sa njima. Prezadovoljan. Ali nema ih vise u prodaji. UG8 imaju mana na snijegu. Svakako je to nesto sto je neosjetno u normalnoj voznji, ali kad za iste pare dobijem TS850 koja je najbolja zimska guma trenutno, nema razmisljanja.
Kod nas je VW mentalitet i kod distributera, pa non VW profil neces lako naci. Morao sam cekati dva dana da stignu gume, ali sve je vrlo profesionalno uradjeno. Kad pogledas gumu iz nizeg segmenta, maltene nema razlike u cijeni, dok je na premium modelu razlika oko 20%.
Ok, hvala.
Ta dimenzija je manje zastupljena pa joj cijena malo strsi.
Nek je sa srecom. Dabogda se navozao.
Hvala. Zadnje su mi bile UG7. 60K presao sa njima. Prezadovoljan. Ali nema ih vise u pr koja je najbolja zimska guma trenutnoodaji. UG8 imaju mana na snijegu. Svakako je to nesto sto je neosjetno u normalnoj voznji, ali kad za iste pare dobijem TS850 koja je najbolja zimska guma trenutno, nema razmisljanja.
Kod nas je VW mentalitet i kod distributera, pa non VW profil neces lako naci. Morao sam cekati dva dana da stignu gume, ali sve je vrlo profesionalno uradjeno. Kad pogledas gumu iz nizeg segmenta, maltene nema razlike u cijeni, dok je na premium modelu razlika oko 20%.
Da,UG8 ima najbolje karakteristike na mokrom. Uzeo si vjerovatno trenutno najbolju zimsku gumu.
U svakom slucaju ko uzme neku od ovih:
Continental TS 850
Michelin A4
Goodyear UG8
Dunlop 4D
moze racunati da ima vrhunsku zimsku gumu.
Samo je pitanje sta najvise preferira i sta zeli da mu je najbolje od zimskih karakteristika (snijeg, mokro, trajnost itd)
U principu Dunlop i Continental su mi prvi izbor. Na proslom autu sam imao GY UG8, nisu lose, ali su mi bile bolje UG7+... Mozda je do mene, ali eto. Pa kontam, posto sam bio super zadovoljan sa Winterspor 3D da probam 4D, a TS850 svi hvale...
Qler wrote:U principu Dunlop i Continental su mi prvi izbor. Na proslom autu sam imao GY UG8, nisu lose, ali su mi bile bolje UG7+... Mozda je do mene, ali eto. Pa kontam, posto sam bio super zadovoljan sa Winterspor 3D da probam 4D, a TS850 svi hvale...
Moj izbor:
1. CONTI TS850
2. GY UG8
3. DUNLOP 4D
a ti uradi po svom.
Koju dimenziju imas?
Edit: 205/55/16
Mozes li manju uzeti?
195/65/15
Last edited by Teufik on 05/11/2013 21:57, edited 1 time in total.
Na tu listu dodati još samo Michelin A4 i Nokian WR D3 i to je uglavnom najbolji izbor ove godine...
Ja sam danas uzeo ove Continentalove za 195 KM po komadu. Kontao sam uzeti neke jeftinije tipa Sava ili Starmaxx jer znam da uglavnom ako voziš normalno bez divljanja i ako staviš bilo kakve nove gume, neće biti belaja...jer razlika između Save i Continentala (ili bilo koje druge gume) je u sitnicama. Međutim, te sitnice nekad znaju sačuvati živu glavu... Ili za tih 200 - 300 KM za koje kontaš da si uštedio kupovinom jeftinije gume, možeš proklizati i udariti čovjeka i platiti mu odštetu duplo veću nego za tu ušteđenu razliku.
meni se izbor sveo na Michelin Alpin A4 i Conti TS850 (205/55/R16). za Michelin imam dobru ponudu, pa bih da uporedim sa Continentalom. zna li neko najpovoljnijeg prodavca za Conti TS850 (ili vise njih koje se isplati kontaktirati). dovoljno ce biti i naziv firme (ili jos bolje tel.). i ne znam koliko je realno pitati koja je guma udobnija u voznji, posto je vjerovatno malo onih koji su se vozali i na jednoj i na drugoj, ali bih cijenio cuti i to misljenje.