Zemljotres maloprije..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
svemir.ba

#2076 Re: Zemljotres maloprije..

Post by svemir.ba »

CollegeGunner wrote:
Sarajevo1946 wrote:Šta smo ba uz Zenicu? Na koji smo način uz Zenicu, šta znači biti uz njih? Normalno da mi je neprijatno i žao ljudi koji su u strahu, te se nadam da je ovaj jutrošnji zemljotres posljednji, ali mi je smiješno ovo uz vas smo, jer kao prvo, nikakva se tragedija još nije desila niti će se desiti, a kao drugo, nemamo nikakvog uticaja na bilo kakvo eventualno dešavanje. Pa nije utakmica reprezentacije, što neko reče :D
Pa dobro, ovo vec postaje ozbiljno. Ovoliko zemljotresa u kratkom roku, a pritome nije bas da su slabi. Ne mozes biti siguran da nece i jacih biti.
Zna čovjek...
Not My Idea

#2077 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Not My Idea »

cuj prijavio mu post

de ljudi, neka vas.
hajde i vi uzmite po chasu sechera i vode.
Muhamed Đakmić

#2078 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Muhamed Đakmić »

Not My Idea wrote:cuj prijavio mu post

de ljudi, neka vas.
Pa nek nauči komunicirati bez uvreda. Šta si se ti istraumirala, pa to je nešto na što minimalno možeš uticati. Ostavi otključana vrata i otvorene prozore da možeš istrčati, osim ako u zgradi ne živiš :D
Henry Chinaski

#2079 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Henry Chinaski »

Sarajevo1946 wrote:

de ljudi, neka vas.
Pa nek nauči komunicirati bez uvreda. Šta si se ti istraumirala, pa to je nešto na što minimalno možeš uticati. Ostavi otključana vrata i otvorene prozore da možeš istrčati, osim ako u zgradi ne živiš :D
Očito je da ti spadaš i 1% najhrabrijih Basanaca i Hercegovaca :mrgreen: ali nije ni to razlog da sereš ljudima kojima se stvari ruše s polica u kući.
Vidim i da si veliki seizmološki stručnjak pa nam možeš i reći koju snagu zemljutresa možemo očekivati ovih dana? Da se ljudi ne traumatiziraju bezze...
bregano

#2080 Re: Zemljotres maloprije..

Post by bregano »

Zivci su mi vec poceli "raditi"...taman se opustis ono zatrese,prodje vremena ok je sve-popusti psiha i onda opet kad se ne nadas.Ne znam za druge ali mene izludjuje ovo.. Ova neizvjesnost me podsjeca na rat...

I hvala onima koji kazu uz vas smo,za druge ne znam ali meni licno to daje neku podrsku.
Tuzla122

#2081 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Tuzla122 »

Henry Chinaski wrote:
Sarajevo1946 wrote:

de ljudi, neka vas.
Očito je da ti spadaš i 1% najhrabrijih Basanaca i Hercegovaca :mrgreen: ali nije ni to razlog da sereš ljudima kojima se stvari ruše s polica u kući.
Vidim i da si veliki seizmološki stručnjak pa nam možeš i reći koju snagu zemljutresa možemo očekivati ovih dana? Da se ljudi ne traumatiziraju bezze...
Druže, nevalja ti priča, malo bolje biraj riječi :(
Muhamed Đakmić

#2082 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Muhamed Đakmić »

Nisam seizmološki stručnjak, totalni sam laik. I nigdje nisam rekao da neće biti zemljotresa, nego da se nadam da ga neće biti. Vi se nadate da će biti nešto razorno, jel? Druga stvar, da si čitao moje postove, a kao što vidim nisi, vidio bi da Zeničanima nisam ništa rekao, totalno mi je razumljivo njihovo ponašanje, mi bi u Sarajevu bili i gori da se nama ovo dešava. Moj komentar se odnosio na sklanjanje smileya i svega iz postova. Šta trebamo sad, da se postavimo kao da iščekujemo udar od 8 Rihtera?
ExNihilo

#2083 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ExNihilo »

Ko meni misli sanirat ovu štetu, očekujem donacije dobrih forumaša koji su uz zeničane :lol:

Image
Not My Idea

#2084 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Not My Idea »

@ellinor, :|
kod moje sestre puk'o zid u kancelariji.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2085 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ladyblue18 »

Smirite malo. Razumijem nervozu ali ne dizite tenzije jos vise.

I da, svaki sljedeci post koji nema veze sa temom nosi ban od 14 dana pa izvol'te.
jesaha

#2086 Re: Zemljotres maloprije..

Post by jesaha »

:oops: :oops: :skoljka:
talić

#2087 Re: Zemljotres maloprije..

Post by talić »

Bio sam u gradu kad je zatreslo i ne mogu da vjerujem koliko se ljudi plaše zemljotresa. Čini mi kod mene puls ni milimetra ne promjeni. Žene s rukama na prsima vidim ima i muškaraca koji su promjenili boju lica a onda,..... svi telefon u ruke i zovu nekog.......
Nešto razmišljam da telekom nije naručio ove zemljotrese. Svaki zemljotres poziva ko za bajram. :lol:
Alfons Kauders

#2088 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Alfons Kauders »

Odakle potreba za ovakvim senzacionalizmom? 4.6 stepeni... Pa to u Dubrovniku nije ni poziv na budjenje, a na SA-X udarna vijest, ko da padaju zgrade po Zenici...

Toliko su jaka bila oba ova "zemljotresa" da se nisu ni osjetili u Tuzli... Fakat koliko kod nas ima panicara to je nevjerovatno.
Not My Idea

#2089 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Not My Idea »

@ Alfons Kauders, ne zajebavaj. Pozeljela bih ti ovakav jedan da te malo potrese al necu zbog ljudi oko tebe.
JohnnyS

#2090 Re: Zemljotres maloprije..

Post by JohnnyS »

http://www.hotelzenica.ba/

Evo za ove koji su uz zeničane sa sigurne udaljenosti, pređite s riječi na djela :D

On topic, ne bi me iznenadilo da se sada trgovački lanci dosjete iskoristiti paniku pa počet prodavati "pakete za preživljavanje" i uvaljivati brašno, ulje i sol po akcijskim cijenama.

Inače, kad je bio potres u Slanome devedeset i neke (kad je srušio par kuća u Stonu, a osjetio se čak i u Slavoniji), dubrovačko područje se treslo još godinu i po dana poslije toga. Iako je ovaj danas potres bio jak skoro ko onaj prvi, svaki sljedeći potres će biti slabiji, prvi je najgori, tako da probajte ne paničariti (lako je ovo reći, razumijem vas, sam se bojim potresa skoro ko žohara :D ), neće biti jačih potresa, samo treba predeverati ove aftershockove...
JohnnyS

#2091 Re: Zemljotres maloprije..

Post by JohnnyS »

Alfons Kauders wrote:Odakle potreba za ovakvim senzacionalizmom? 4.6 stepeni... Pa to u Dubrovniku nije ni poziv na budjenje, a na SA-X udarna vijest, ko da padaju zgrade po Zenici...

Toliko su jaka bila oba ova "zemljotresa" da se nisu ni osjetili u Tuzli... Fakat koliko kod nas ima panicara to je nevjerovatno.

:D
sinuhe

#2092 Re: Zemljotres maloprije..

Post by sinuhe »

Onaj u BL 1969 znaci 20 puta jaci, a ni on nije bio kakav :D
plejka2

#2093 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plejka2 »

Not My Idea wrote:@ Alfons Kauders, ne zajebavaj. Pozeljela bih ti ovakav jedan da te malo potrese al necu zbog ljudi oko tebe.
nemoj grehota je :razz:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2094 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ladyblue18 »

Alfons Kauders wrote:Odakle potreba za ovakvim senzacionalizmom? 4.6 stepeni... Pa to u Dubrovniku nije ni poziv na budjenje, a na SA-X udarna vijest, ko da padaju zgrade po Zenici...

Onda Vanilla izmislja da se u Tz osjete? Vjerovatno onda i moje kolege i poznanici iz Tz panice bez razloga i lazu da se osjetio zemljotres?

A nek ti znas i kako bi u Dubrovniku reagovali.

Lahko je tudjim gloginje mlatiti.
Jokericious

#2095 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Jokericious »

talić wrote:Bio sam u gradu kad je zatreslo i ne mogu da vjerujem koliko se ljudi plaše zemljotresa. Čini mi kod mene puls ni milimetra ne promjeni. Žene s rukama na prsima vidim ima i muškaraca koji su promjenili boju lica a onda,..... svi telefon u ruke i zovu nekog.......
Nešto razmišljam da telekom nije naručio ove zemljotrese. Svaki zemljotres poziva ko za bajram. :lol:
Ti si hrabar...
crnoplavo

#2096 Re: Zemljotres maloprije..

Post by crnoplavo »

An aftershock is an earthquake that occurs after a previous earthquake, the mainshock. An aftershock is in the same region of the main shock but always of a smaller magnitude. If an aftershock is larger than the main shock, the aftershock is redesignated as the main shock and the original main shock is redesignated as a foreshock.

eto toliko
Alfons Kauders

#2097 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Alfons Kauders »

Not My Idea wrote:@ Alfons Kauders, ne zajebavaj. Pozeljela bih ti ovakav jedan da te malo potrese al necu zbog ljudi oko tebe.
Ne zajebavam - iskusio sam nekoliko gorih samo dok sam bio na moru. :D

Pogledajte fino koliko bude 4.5 zemljotresa u Dalmaciji... I koliko bude preko 5, a ponekad i 6 (Ston 1996)

4.5 je nista - kraj price.
Not My Idea

#2098 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Not My Idea »

Ama ne interesuje me koliko je stepeni i koliko si ti plašljiv. Mi smo se prepali i ne trebamo se nekom pravdat zbog toga!
sarajevomd

#2099 Re: Zemljotres maloprije..

Post by sarajevomd »

Jeste se vi prepali, to stoji ali se SIRI PANIKA ovim objavljivanjem svakog manjeg podrhtavanja i to kao UDARNA VIJEST!!!!

Ja mislim da bi svi ovi portali voljeli da bude jedan razorni pa da imaju pisati o cemu mjesecima.... :run:
Industrialyzer

#2100 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Industrialyzer »

Not My Idea wrote:Ama ne interesuje me koliko je stepeni i koliko si ti plašljiv. Mi smo se prepali i ne trebamo se nekom pravdat zbog toga!

kako ovo simpaticno zvuci :D

Ja jos nijedan nisam osjetio a sjecam se onog od prije 3-4 godine, nezgodno pravo kad te probudi, pa dok skontas gdje si- sta si .... :D
Post Reply