KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nestrpljiva

#2076 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nestrpljiva »

Strpljiva sam evo vec mjesec i po, ne mogu vise, gubim strpljenje :D, bice bice :D ali Bog zna kad
anita_vis

#2077 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by anita_vis »

Je li iko se prijavljivao u ministarstvo rada i soc politike za volontera i kakva je kod njih procedura ima li testiranja i sl?
zenny

#2078 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by zenny »

anita_vis wrote:Je li iko se prijavljivao u ministarstvo rada i soc politike za volontera i kakva je kod njih procedura ima li testiranja i sl?
jesu li objavili oni nesto ili 'nako pitas?
anita_vis

#2079 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by anita_vis »

Izasao je konkurs za volontere kod njih...
mumy

#2080 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mumy »

Ima li ko kakvu informaciju?Hoce li vise izaci taj spisak ili nece?
Morales

#2081 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Morales »

Izgleda da nista jos uvijek...vrlo moguce da su potrosili pare od konkursa....
dezurni_ucenik

#2082 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

Izgleda da nisu potrosena sredstva vec traze dodatna za neke poslodavce pa cekaju proceduru da im se dozvoli.Da li ima neko jos informacija ?

EDIT:

Zvao sam danas vise brojeva.Neki govori sutra da izlazi spisak (?!?!),neko za 15 dana,pa onda iduca sedmica a ovi ostali pojma nemaju.Tako da maslaju nas ,ko zna iz kojeg razloga...
girogiric2012

#2083 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

Jel ko bio na protestima ???? :bih:
Morales

#2084 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Morales »

CVIKERASH wrote:Izgleda da nisu potrosena sredstva vec traze dodatna za neke poslodavce pa cekaju proceduru da im se dozvoli.Da li ima neko jos informacija ?

EDIT:

Zvao sam danas vise brojeva.Neki govori sutra da izlazi spisak (?!?!),neko za 15 dana,pa onda iduca sedmica a ovi ostali pojma nemaju.Tako da maslaju nas ,ko zna iz kojeg razloga...
Ko ti je rekao da sutra izlazi? Ma ovo vise nema smisla fakat.... i uostalom gdje ce objaviti rezultate?
dezurni_ucenik

#2085 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

Morales wrote:
CVIKERASH wrote:Izgleda da nisu potrosena sredstva vec traze dodatna za neke poslodavce pa cekaju proceduru da im se dozvoli.Da li ima neko jos informacija ?

EDIT:

Ko ti je rekao da sutra izlazi? Ma ovo vise nema smisla fakat.... i uostalom gdje ce objaviti rezultate?

Zvao sam svaki biro od Trnova do Centra tako da ne znam tacno gdje su mi rekli za sutra da izlaze rezultati...
p206

#2086 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by p206 »

ima li išta od ovoga?
nestrpljiva

#2087 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nestrpljiva »

Izgleda da nema nista do daljneg...
bakterija

#2088 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bakterija »

E ja stvarno ne mogu da vjerujem. Znači ova država nije na za šta. Ja sam primljena kao pripravnik, u jednu školu u januaru, s namjerom da me plaća Zavod kad izadje konkurs. Konkurs i izašao i zatvoren i prošao... I sad će mi isteći tih pola godine, a nisam dobila sredstva, koliko znam ne može se to uplatiti za pripravnika koji je to već odradio! Iako je u periodu kad su trebali dati rezultate. Fino me baš sve ovdje nervira. Nije mi teško bilo i volontirati u školi, moram stručni ispit položiti, drugačije ne bih ni mogla, ali ne mogu da vjerujem da nisam uspjela zaraditi ni jednu marku iako sam našla način da mi se to plati! :run:
dezurni_ucenik

#2089 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

I ja sumnjam u ovo.Kad su uspjeli 2 miliona maraka potrositi za 2 mjeseca ?
mumy

#2090 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mumy »

Pa da bar hoce obajviti ima li ista od ovoga ili nema,da trazim nesto drugo...neg ovako cekam ,a ne znam ni sama sta cekam :-)
amko761

#2091 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amko761 »

mumy wrote:Pa da bar hoce obajviti ima li ista od ovoga ili nema,da trazim nesto drugo...neg ovako cekam ,a ne znam ni sama sta cekam :-)
Godoa :D
psy5000

#2092 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by psy5000 »

gidra

#2093 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

ELEKTROPRIVREDA :o :o :o :o :o
pa zar je moguće :lol:
Zovem se Zelena

#2094 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Zovem se Zelena »

bakterija wrote:E ja stvarno ne mogu da vjerujem. Znači ova država nije na za šta. Ja sam primljena kao pripravnik, u jednu školu u januaru, s namjerom da me plaća Zavod kad izadje konkurs. Konkurs i izašao i zatvoren i prošao... I sad će mi isteći tih pola godine, a nisam dobila sredstva, koliko znam ne može se to uplatiti za pripravnika koji je to već odradio! Iako je u periodu kad su trebali dati rezultate. Fino me baš sve ovdje nervira. Nije mi teško bilo i volontirati u školi, moram stručni ispit položiti, drugačije ne bih ni mogla, ali ne mogu da vjerujem da nisam uspjela zaraditi ni jednu marku iako sam našla način da mi se to plati! :run:
U sličnoj sam situaciji. Našla poslodavca za pripravnički, on mi predložio ovaj konkurs i ja pristala nadajući se da će to brzo zaživjeti... Međutim, radim već treći mjesec i ništa! Retroaktivno sigurno neće plaćati, ko zna kad će ovi rezultati, meni u septembru stručni i nakon toga, ne pada mi na pamet da potpisujem ugovor i radim kao pripravnik narednu godinu, još za neku crkavicu koju ili će mi dati ili neće jer se već žali kako su ta sredstva nedovoljna za osnovne dadžbine... Baš je glupo sve ovo ispalo.

Zna li neko može li se odustati od potpisivanja ugovora, ukoliko poslodavac prođe na konkursu?
nestrpljiva

#2095 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nestrpljiva »

Zovem se Zelena wrote:
bakterija wrote:E ja stvarno ne mogu da vjerujem. Znači ova država nije na za šta. Ja sam primljena kao pripravnik, u jednu školu u januaru, s namjerom da me plaća Zavod kad izadje konkurs. Konkurs i izašao i zatvoren i prošao... I sad će mi isteći tih pola godine, a nisam dobila sredstva, koliko znam ne može se to uplatiti za pripravnika koji je to već odradio! Iako je u periodu kad su trebali dati rezultate. Fino me baš sve ovdje nervira. Nije mi teško bilo i volontirati u školi, moram stručni ispit položiti, drugačije ne bih ni mogla, ali ne mogu da vjerujem da nisam uspjela zaraditi ni jednu marku iako sam našla način da mi se to plati! :run:
U sličnoj sam situaciji. Našla poslodavca za pripravnički, on mi predložio ovaj konkurs i ja pristala nadajući se da će to brzo zaživjeti... Međutim, radim već treći mjesec i ništa! Retroaktivno sigurno neće plaćati, ko zna kad će ovi rezultati, meni u septembru stručni i nakon toga, ne pada mi na pamet da potpisujem ugovor i radim kao pripravnik narednu godinu, još za neku crkavicu koju ili će mi dati ili neće jer se već žali kako su ta sredstva nedovoljna za osnovne dadžbine... Baš je glupo sve ovo ispalo.

Zna li neko može li se odustati od potpisivanja ugovora, ukoliko poslodavac prođe na konkursu?
i ja sam u slicnoj situaciji i mislim i razmisljam da dignem ruke od ovoga a ako poslodavac i prodje na konkursu nek trazi nekog drugog, ja cu odustati
Morales

#2096 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Morales »

Zar je moguce da nema niko pouzdanu informaciju?
dezurni_ucenik

#2097 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

Biro nema pouzdanu informaciju a kamoli mi.
ispravan_put

#2098 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ispravan_put »

Zovem se Zelena wrote:

Može bez problema, jer prilikom prijavljivanja na konkurs poslodavac nije naveo tvoje ime u prijavi, već se samo on prijavio da mu odobre sredstva. Kako ti možeš "zeznuti" njega da ne potpišeš ugovor, tako i on može tebe i ponuditi ugovor nekom drugom kada mu odobre sredstva, što ne bi želio nikome da se desi ova druga situacija.
dezurni_ucenik

#2099 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

ispravan_put wrote:
Zovem se Zelena wrote:

Može bez problema, jer prilikom prijavljivanja na konkurs poslodavac nije naveo tvoje ime u prijavi, već se samo on prijavio da mu odobre sredstva. Kako ti možeš "zeznuti" njega da ne potpišeš ugovor, tako i on može tebe i ponuditi ugovor nekom drugom kada mu odobre sredstva, što ne bi želio nikome da se desi ova druga situacija.

Jes siguran za to ? Vidio sam tu prijavu kako izgleda i stoji tabela u kojoj se unose imena pripravnika .
ispravan_put

#2100 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ispravan_put »

Vidio sam i ja, čak sam je ja i popunjavao :D Nema imena...

http://www.juszzks.com.ba/

Imaš ovdje u konkursu formular, pa možeš pogledati
Last edited by ispravan_put on 04/06/2013 12:04, edited 1 time in total.
Post Reply