GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kokuz_sa

#2076 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

moj primjer je bila kriminalistika..prijava jedno vrijeme bila 5KM..upisni materijal 2KM npr jedan semestralni list bio..cak smo isli na poljoprivredu tad da tamo ih kupujemo po 0.5KM dok se nisu sjetili da na kriminalistici pocnu prodavat listove sa pecatom faksa i samo te primati..
Walter76

#2077 Re: GRAS - karte

Post by Walter76 »

Koje je ovo bagra od sosona! Sta su uradili samo turistima i sta rade, cccc :x
inSighT
Vozim: na guranje

#2078 Re: GRAS - karte

Post by inSighT »

Baby Jane wrote:Sta bi na kraju sa tim kartama?

Jesu li bar produzili ove dok se ne dogovore dalje?
Studentske su istekle 31.12.2011., ali nikakvih obavjestenja nije bilo oko prodaje novih karata. :-)
The Realist

#2079 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Baudelaire wrote:M Evo, kad bih ja npr kupovao redovne Grasove karte, mene bi vožnja do fakulteta i nazad dnevno koštala 7.20 KM.
Slažem se sa većinom što si rekao, ali samo da se na ovo osvrnem.

Sa mnom je isto tako što se tiče cijena i mene bi toliko dnevno izašlo i to je nešto što se treba promijeniti.

Ja koji po kilometraži sam možda i bliže od nekih, ili sam samo malo dalje moram platiti duplo više, nego oni koji mogu odmah na tramvaj i to samo radi toga što nemam direktnu liniju do fakulteta, nego moram presjedati.... Hajde, sa mjesečnim se to da regulisati, ali je općenito takav sistem naplate nelogičan i nepošten.
Sarajevski_Marlboro

#2080 Re: GRAS - karte

Post by Sarajevski_Marlboro »

inSighT wrote:
Baby Jane wrote:Sta bi na kraju sa tim kartama?

Jesu li bar produzili ove dok se ne dogovore dalje?
Studentske su istekle 31.12.2011., ali nikakvih obavjestenja nije bilo oko prodaje novih karata. :-)
Meni rekao revizor da ove koje imamo važe do daljnjeg...tj.dok se ne donese konačna odluka.
Baudelaire

#2081 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Kod jarana na mašinskom su svi plaćali da nekakav ispit polože. Bio cjenovnik po bodovima, mogao si kupiti neka 3-4 boda, a profesor naštelio tako da ih dosta mora platiti. Ovu priču sam čuo od jarana i još njegovih par kolega, volio bih da neko potvrdi ili negira od mašinaca da znam je li istinita :D
Curve

#2082 Re: GRAS - karte

Post by Curve »

uh al ga vi sa temom *** ccc, tema je konkretno karte da znamo gdje uzet, kad uzet, koliko love itd. a ne sad da neko pise trebaju li biti jeftinije studentima ili ne :x

iii do kad ove "polugodisnje" vaze sto imamo ? kad se te nove uzimaju ? :D
Baudelaire

#2083 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Joj ljudi, pa nemoguće da ste svi prvi put kupovali kartu pa ne znate kakva je procedura. Svake godine je isto, studentska važi do daljnjeg, tačnije dok ne izbace novu.
sarajev_o

#2084 Re: GRAS - karte

Post by sarajev_o »

ja jos ne mogu da vjerujem sta je ona stoka radila za novu godinu,prvo je kao bilo besplatno,pa je onda besplatno poslije 12 pa onda besplatno poslije 3.FUj!
Licno sam vidio 2 slucaja uzimanja para od stranaca koji su htjeli platiti kaznu bez rijeci a uzeto im je tonu kesa.
r_faruk

#2085 Re: GRAS - karte

Post by r_faruk »

:roll: pa sto im nisi pomogao.....

sto se tice masinstva, prijave se kupuju jedino ako nisi prijavio preko isss-a na vrijeme, a za ovo kupovanje bodova nisam cuo.........
Baudelaire

#2086 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

r_faruk wrote::roll: pa sto im nisi pomogao.....

sto se tice masinstva, prijave se kupuju jedino ako nisi prijavio preko isss-a na vrijeme, a za ovo kupovanje bodova nisam cuo.........
Provjerit ću predmet i ime profesora pa ću napisati, ne kažem da je istina uopšte.
i_ja_na_forumu

#2087 Re: GRAS - karte

Post by i_ja_na_forumu »

ja danas otisla da pitam sta je sa kartama..rekose da :" vrijede dok se ne pojave nove,a kada ce se pojavit nove ne znamo !"
mekaba

#2088 Re: GRAS - karte

Post by mekaba »

Ako je suditi po komentarima na clanak u vezi turista,GRASA i revizora onda se moze konstatovati da barem 90% ljudi u SA nije normalno. Koliko izlijeva mrznje prema ljudima iz GRASA a narocito prema onim koji nisu iz BiH (Sandzak) je prosto receno ne vjerovatno.Koliko se samo laze i preuvelicava a jedini cilj je da se neko: ocrni,zgazi,satre,unisti..... Bolesno zaista.

Ovdje u DK ne postoji sansa da se provozate 2 metra bez karte u vozilima javnog prevoza. Prvo sto uopste ne mozete proci bez karte a da pri tome ne budete primjeceni.Ako ne zelite da platite kartu vozac se sa vama nece raspravljati nego ce zaustaviti vozilo i pozvati policiju koja dolazi za max. 5 min. Koliko ce vas to kostati ne treba ni spominjati. Ko ste vi i odakle dolazite apsolutno je ne bitno.Turista,klosar,gospodin,narkos,student.......... svi su sa kartama. Svugdje u svijetu se prevoz placa, jedino u SA bi trebalo biti gratis za turiste :lol: i one koji nisu znali da se placa :lol:
GRAS radi dobro kad se vidi kakva se mraka vozi i sta rade od vozila iste firme.
PS.Cijena karte u DK je 5,50 km s tim da vazi 1 sat i mozete presjedati koliko hocete.Dakle nije jeftino a ipak svi placaju.Gradski saobracaj pomaze grad jer ne moze opstati od prodaje karata.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2089 Re: GRAS - karte

Post by Velkoski »

Poredis Sarajevo i Dansku. 8-)
kokuz_sa

#2090 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

plata prosjecna u Danskoj 1000 eurica a u Bosni 250eura..
doduse kod nas je karta za dvije voznje 3KM
JThomas

#2091 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

wikipedia kaže: u 2006. 2.390 EUR. a u sarajevu, hajmo optimistično reći 350 EUR.

vjerovatno je i kvalitet usluge tu negdje :-)
minjonja

#2092 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

mekaba wrote:Ako je suditi po komentarima na clanak u vezi turista,GRASA i revizora onda se moze konstatovati da barem 90% ljudi u SA nije normalno. Koliko izlijeva mrznje prema ljudima iz GRASA a narocito prema onim koji nisu iz BiH (Sandzak) je prosto receno ne vjerovatno.Koliko se samo laze i preuvelicava a jedini cilj je da se neko: ocrni,zgazi,satre,unisti..... Bolesno zaista.

Ovdje u DK ne postoji sansa da se provozate 2 metra bez karte u vozilima javnog prevoza. Prvo sto uopste ne mozete proci bez karte a da pri tome ne budete primjeceni.Ako ne zelite da platite kartu vozac se sa vama nece raspravljati nego ce zaustaviti vozilo i pozvati policiju koja dolazi za max. 5 min. Koliko ce vas to kostati ne treba ni spominjati. Ko ste vi i odakle dolazite apsolutno je ne bitno.Turista,klosar,gospodin,narkos,student.......... svi su sa kartama. Svugdje u svijetu se prevoz placa, jedino u SA bi trebalo biti gratis za turiste :lol: i one koji nisu znali da se placa :lol:
GRAS radi dobro kad se vidi kakva se mraka vozi i sta rade od vozila iste firme.
PS.Cijena karte u DK je 5,50 km s tim da vazi 1 sat i mozete presjedati koliko hocete.Dakle nije jeftino a ipak svi placaju.Gradski saobracaj pomaze grad jer ne moze opstati od prodaje karata.
ocigledno nisi procitao ni clanak niti si ikad uzivo vidio sta rade turistima koje zajebavaju i kad imaju kartu.
BHF_Manijak

#2093 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

MA vidjelo se da na temi o stadionu reprezentacije BiH da frajer blago receno veze nema kakvo je Sarajevo, ne znam kad je otisao u Dnasku ali izgubio je pojam o vremenu i prostoru!

Dobro neko rece ili je Sandzaklija ili nikad poslije rata nije krocio u Sarajevo tacnije njegov gradski saobracaj!

Sasvim je jedno traziti i naplatiti ULJUDNO ljudima kaznu i objasniti gdje su pogrijesili, a sasvim drugo doci sa nastupom "daj kartu ba, nemoj da ti usta razvalim"!!! :wink: Ovi revizori hem se nekulturni, hem papci, hem nepismeni, hem neskolovani, hem seljacki izgledaju, ma sve ono najogavnije, da se covjeku zivot smuci! I meni koji sam bio vani ne mozes prodavati muda po bubrege sa tom pricom kako je u Danskoj, bio sam u Njemackoj i vidio kako jedan revizor za primjer iz gleda, uglancano, uredno, sredjeno, kulturno itd, iako ni oni tamo logicno nisu fakultetski obrazovani, ali je takav sistem da mora izgledati kao da tri fakulteta ima a ne mozda srednju mada je i to upitno! :wink: I ovdje nije o fizickom izgledu persone lijep/ruzan vec jednostavno nosnja, ponasanje, rijecni itd! Vani revizora sigurno neces cuti kako se svadja, prepire, "jebaje sve po spisku", vara ljude sa laznom naplatnom kartom(tj naplacuju duplo skuplju!!), sigurno nece drsko odgovoriti ako ga upitas gdje kupiti kartu, kako je ponistiti i slicno, a svjedok sam bio milion puta kako drsko i neljubazno ljudima odgovaraju kad ih sta upitaju, vec samo hladno traze licne karte i doamh naplacuju kazne! :x
Baudelaire

#2094 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Ima lijeka i za njih, moju je rodicu neki kreten pisao ni krivu ni dužnu, jer su ušli za njom i prije nego što je uspjela kupiti kartu kod vozača, pisali joj kaznu. Kasnije je revizor molio da ga ne prijavljuje,kao ima on ženu i djecu, valja to hraniti. Bio je suspendovan na tri ili šest mjeseci, ne sjećam se više, uglavnom svoju je lekciju naučio.
--usnee--

#2095 Re: GRAS - karte

Post by --usnee-- »

Ovdje se svakakvih nebuloza pise ali halo turisti pa sta ako su, objavljeno je bilo da ce gras raditi do jutra a od 3 ce biti besplatno ali zaboga mrsko je svima citati tekst samo procitaj besplatno i to je to. Danac haj ti nama reci jel ti u danskoj gledas kad ce ti prevoz doci na kalendar kao mi sto to radimo ili recimo kao u Parizu fino pise linija ta i ta dolazi za 1 min i 30 sek, doduse kod kraja radnog vremena bude i po 4 - 5 min ali ne vise i karta jedna s kojom se vozas sve dok si u metrou ti vrijedi a ako nema sanse tacno da dodjes metroom do cilja onda predjes na RER ili ti ga bus i ista karta po izlasku iz metroa ti vrijedi sat. Hajde onda ti poredi usluge grasa i prevoza jednog Pariza. Karta u Parizu kosta 1,20 eur, za takvu uslugu bi platio svaki put kartu ne bi ni pomisljao na mjesecnu, ali naravno i gore postoje mjesecne koje su 30 ak eura. :dance: :run:
mekaba

#2096 Re: GRAS - karte

Post by mekaba »

Rodjen na Jezeru a poslije dva dana odnijeli me u Radicevu ulicu na broj 8 gdje su mi roditelji zivjeli a kasnije i ja. Odmah kod danasnjeg BBI ;-) gdje sam proveo djetinjstvo.Rat proveo u SA kao pripadnik A BiH odnosno 1. slavne kasnije Viteske brigade.Hotonj,Mujkica brdo,Focanska ulica,Sjenicka kosa,Ugorsko,Jevrejsko groblje,Orahov brijeg,Treskavica,Igman,Bjelasnica.......... su geografski pojmovi a ja sam na navedenim mjestima proveo citav rat sa mojim suborcima medju kojima je bio veliki broj Sandzaklija koji uzgred receno tada nikome nisu smetali, cak naprotiv bili su dobrodosli ( kad guzici dodje gusto). Ista je stvar i sa ljudima iz istocne Bosne koje organski ne podnosite a da i sami ne znate zasto.
Nego da se vratim GRASU i kartama. Nema bez karte i tacka. Ako vam se ne svidja onda pjehaka razguli. Tako je svugdje pa tako treba biti i u BiH.

Hocemo nove tramvaje i autobuse s tim da osoblje bude uniformisano i nasminkano te da isti mogu komunicirati sa putnicima na vishe svjetskih jezika. Osoblje pri tom mora biti rodom iz 4 gradske opstine grada Sarajeva. Hocemo muziku u vozilima i da nas se docekuje na vratima.Zelimo da se ima poseban senzibilitet prema stranim turistima koji zele da se vozaju "NAKO`" odnosno guzovace. Turistima koji dolaze iz nama bratskih drzava Hrvatske i Srbije treba obezbijediti besplatnu voznju i jos im doplatiti za svaku voznju po 2KM.

Mi necemo placati karte (ali cemo se voziti) do ispunjenja nasih zahtjeva.U protivnom osnovat cemo grupu na Face :"Dole Tirani iz GRAS-a" :lol:
mekaba

#2097 Re: GRAS - karte

Post by mekaba »

JThomas wrote:wikipedia kaže: u 2006. 2.390 EUR. a u sarajevu, hajmo optimistično reći 350 EUR.

vjerovatno je i kvalitet usluge tu negdje :-)
I sta je pisac zelio reci?????? Vozimo se opravdano bez karte. :lol: Nisi zadovoljan uslugom i to je OK. Znaci ne rade dobro ja ih bojkotujem te nagulim pjehe.To se tako radi a ne ja ih bojkotujem,koristim njihove usluge ali necu da platim :-) :-) :-) :-) :run:
mekaba

#2098 Re: GRAS - karte

Post by mekaba »

--usnee-- wrote:Ovdje se svakakvih nebuloza pise ali halo turisti pa sta ako su, objavljeno je bilo da ce gras raditi do jutra a od 3 ce biti besplatno ali zaboga mrsko je svima citati tekst samo procitaj besplatno i to je to. Danac haj ti nama reci jel ti u danskoj gledas kad ce ti prevoz doci na kalendar kao mi sto to radimo ili recimo kao u Parizu fino pise linija ta i ta dolazi za 1 min i 30 sek, doduse kod kraja radnog vremena bude i po 4 - 5 min ali ne vise i karta jedna s kojom se vozas sve dok si u metrou ti vrijedi a ako nema sanse tacno da dodjes metroom do cilja onda predjes na RER ili ti ga bus i ista karta po izlasku iz metroa ti vrijedi sat. Hajde onda ti poredi usluge grasa i prevoza jednog Pariza. Karta u Parizu kosta 1,20 eur, za takvu uslugu bi platio svaki put kartu ne bi ni pomisljao na mjesecnu, ali naravno i gore postoje mjesecne koje su 30 ak eura. :dance: :run:
U Parizu velika vecina placa taj prevoz dok u SA barem polovina eskivira. Tramvaj u SA imas haman svakih par minuta dok se na trolu ili bus ceka malo duze ali svakako ne dugo.Gradski prevoz u SA je jako dobar a jedina mana je stariji vozni park. Postovi na ovom forumu vezano za GRAS su pausalni i cesto ne argumentovani.Sve se svodi na "Reko mi jaran" i "Ja vidio" i svi se popale i navale ko vukovi. :lol:

Prosle godine (bio na odmoru) kod Socijalnog dvojica revizora pomogli jednoj francusknji da unese kofere u tramvaj , kupili joj kartu kod vozaca ponistili je a zatim joj je ljubazno predali. Cijelo vrijeme su pricali na francuskom a nasa gosca je toliko bila iznenadjena ljubaznocu nasih revizora da je malo pishnula u chega :dance: Ja gledo` ocima svojim :lol:
neo7

#2099 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Jarane ti se nisi godinama provozao u tramvaju...zato idi seri u drugu mahalu...
mekaba

#2100 Re: GRAS - karte

Post by mekaba »

kokuz_sa wrote:plata prosjecna u Danskoj 1000 eurica a u Bosni 250eura..
doduse kod nas je karta za dvije voznje 3KM
Prosjecna plata u DK je daleko ,daleko veca od 1000,00 eura.Socijala je 1200,00 al nije tema.
Post Reply