Telefon je za svaku pohvalu!! svaka cast samsungu!!! gledao sam bas sad predstavljanje telefona iz londona dizajn za 10 a opcije koje ima to je posebna prica!!
Mobilni all about
Moderator: Benq
- BaDa
#2076 Re: Mobilni all about
http://www.engadget.com/2012/05/03/sams ... -hands-on/
Telefon je za svaku pohvalu!! svaka cast samsungu!!! gledao sam bas sad predstavljanje telefona iz londona dizajn za 10 a opcije koje ima to je posebna prica!!

- hopi
#2077 Re: Mobilni all about
ako može pomoć oko odabira mobitela, nisam pratio stanje otkada imam trenutni mob a to je već 3 godine koji mi je samo za pozive i sms-ove.
Izbor između LG optimus L3 E400 i nokia 500, oba na dodir, imaju wlan, gps.
lg piše 800Mhz i 384MB RAM ,android v 2.3 gingerbread
nokia 500 1Ghz 256MB RAM i 512MB ROM, symbian ana može i belle OS
koji je bolje uzeti? šta je bolje andoird ovaj ili belle OS, igre programi, brzina, internet itd. hvala.
koji je bolje uzeti? šta je bolje andoird ovaj ili belle OS, igre programi, brzina, internet itd. hvala.
- zateznistub
#2078 Re: Mobilni all about
Ako elis telefon na kojem ces se "igrati alikacijama" uzmi ovaj sa Androidom (mada bi ti moja preporuka bila neki Samsung u rangu za koji imas para da platis)hopi wrote:ako može pomoć oko odabira mobitela, nisam pratio stanje otkada imam trenutni mob a to je već 3 godine koji mi je samo za pozive i sms-ove.
Ukoliko ti je bitnija kamera onda Nokia, mada ovi novi sa annom ili bellom i nisu neka pljacka ali se ukuse ne upustam,
- hopi
#2079 Re: Mobilni all about
znači recimo ove android apliakcije i igre odgovaraju za sve android uređaje, samo ih skinem i instaliram nema posebno da moram tražiti za konkretno ovaj mobitel (taj lg e 400), a kako je kod nokie, pretpostavljam da je manje aplikacija i igara za ove belle os, i da moram tražiti za pojedini mobitel (ima li još nekih većih razlika)? nisam upućen pa pitam ovakve tvari.
a ovo je neka ponuda eroneta pa ima od zanimljvih još samo samsung galaxy y S5360 (android kao lg ali mi se čini lg po karakteristikama bolji, možda griješim?) pa sam izbor sve na ova dva-lg i nokiu 500 koji su u istom cjenovnom rangu.
a ovo je neka ponuda eroneta pa ima od zanimljvih još samo samsung galaxy y S5360 (android kao lg ali mi se čini lg po karakteristikama bolji, možda griješim?) pa sam izbor sve na ova dva-lg i nokiu 500 koji su u istom cjenovnom rangu.
- zateznistub
#2080 Re: Mobilni all about
Sto se tice "skidanja" aplikacija samsung ima svoju Samsung apps aplikaciju kojoj j najbolje pristupiti wirelessom, pored nje tu ti je "trgovina play" od googla na kojoj imas tone aplikacija. Isto tako kad se prijavis na google racun preko racunara jedna od opcija je PLAY. Ostavis telefon ukljucen wireless a na racunaru pretrazujes aplikacije i samo je izaberes, telefon sam primi i instalira aplikaciju.hopi wrote:znači recimo ove android apliakcije i igre odgovaraju za sve android uređaje, samo ih skinem i instaliram nema posebno da moram tražiti za konkretno ovaj mobitel (taj lg e 400), a kako je kod nokie, pretpostavljam da je manje aplikacija i igara za ove belle os, i da moram tražiti za pojedini mobitel (ima li još nekih većih razlika)? nisam upućen pa pitam ovakve tvari.
Ne zaboravi da za koristenje i samsung apps i trg. play moras imati aktivan goolge racun.
- bude
#2081 Re: Mobilni all about
za par dana mi istice ugovor mega paket bh telecom i imao sam namjeru da sada uzmem samsung g2, medjutim nema ga u ponudi i cini se da nece vise ni biti pa mi ostaje dilema izmedju ova dva
lg prada
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 02b69.html
ili galaxy tab
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 221f2.html
naginjem lg-u, ovaj samsung je predimezioniran, molim za vase misljenje
lg prada
ili galaxy tab
-
rider15
#2082 Re: Mobilni all about
Po meni iskreno ni jedan od ta dvabude wrote:za par dana mi istice ugovor mega paket bh telecom i imao sam namjeru da sada uzmem samsung g2, medjutim nema ga u ponudi i cini se da nece vise ni biti pa mi ostaje dilema izmedju ova dva
lg prada
ili galaxy tab
- bude
#2083 Re: Mobilni all about
ma radi se o sluzbenom broju tako da novac nije presudan faktor vec kvalitet i funkcionalnost
- alibaba_i_30_godina
#2084 Re: Mobilni all about
Mora da se zezas?! Zar ti stvarno mislis telefonirati sa tabom?!bude wrote:za par dana mi istice ugovor mega paket bh telecom i imao sam namjeru da sada uzmem samsung g2, medjutim nema ga u ponudi i cini se da nece vise ni biti pa mi ostaje dilema izmedju ova dva
lg prada
ili galaxy tab
- neo7
#2085 Re: Mobilni all about
Pa ako je samo u poslovne svrhe sto da ne ? Spikerfon ili slusalice...
- strong69
#2086 Re: Mobilni all about
Ne moRe se ovim Samsung Tabom 8.9 telefonirati. Nije GSM uredaj.
- bude
#2087 Re: Mobilni all about
malo ponovi gradivostrong69 wrote:Ne moRe se ovim Samsung Tabom 8.9 telefonirati. Nije GSM uredaj.
www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_8_9_3g-3891.php
- strong69
#2088 Re: Mobilni all about
Ne mogu se obavljati GSM pozivi. Kupi pa provjeri. Ako bude moguce javno se izvinjavam na pogresnoj informaciji. S obzirom da sam isti IMAO sa sigurnoscu to mogu reci.bude wrote:malo ponovi gradivostrong69 wrote:Ne moRe se ovim Samsung Tabom 8.9 telefonirati. Nije GSM uredaj.
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... g-3891.php
Pozivi su moguci samo preko Skype i ostalih programcica...
- zateznistub
#2089 Re: Mobilni all about
Ja zaista ne znam, pa pitam. Zasto onda u specifikacijama na areni pise da radi na mrezama za mobitel tipa HSDPA i GSM? Jel za mobilni internet ili?strong69 wrote:Ne mogu se obavljati GSM pozivi. Kupi pa provjeri. Ako bude moguce javno se izvinjavam na pogresnoj informaciji. S obzirom da sam isti IMAO sa sigurnoscu to mogu reci.bude wrote:malo ponovi gradivostrong69 wrote:Ne moRe se ovim Samsung Tabom 8.9 telefonirati. Nije GSM uredaj.
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... g-3891.php
Pozivi su moguci samo preko Skype i ostalih programcica...
-
casanova123
#2090 Re: Mobilni all about
cuj da se telefonira sa tabletom.. e svasta.. to je ono kao kad uzmes laptop i stavis ga na uho i pricas ulicom haha 
- holowey
#2091 Re: Mobilni all about
Code: Select all
Samsung Galaxy Tab 8.9 Review
You can do voice call over 2G and video call on 3G network available on this tablet- strong69
#2092 Re: Mobilni all about
Jos niko nije uspio obaviti GSM poziv preko ovog tableta. Cak ni preko "custom" ROM-ova nije bilo moguce. Ja sam se licno uvjerio u to iako su neki objavljivali da moze ali NIKO nije dao konkretan dokaz.zateznistub wrote: Ja zaista ne znam, pa pitam. Zasto onda u specifikacijama na areni pise da radi na mrezama za mobitel tipa HSDPA i GSM? Jel za mobilni internet ili?
O tome imate jako mnogo rasprava na xda forumima... Isto se odnosi na Tab 10.1...
Pozdrav
- strong69
#2093 Re: Mobilni all about
Ja pricam iz licnog iskustva. Tablet s BHT ne moze obavljati pozive preko GSM mreze kao standardni telefon. Ako je izasla neka nova verzija softvera onda OK. Idite u neki shop pa neka vam daju da probate.holowey wrote:http://androidadvices.com/samsung-galaxy-tab-89-review/Code: Select all
Samsung Galaxy Tab 8.9 Review You can do voice call over 2G and video call on 3G network available on this tablet
- holowey
#2094 Re: Mobilni all about
taj galaxy tab 8.9 kod tebe, jeli p7300, p7310 ili LTE i957? ova LTE i957 definitivno moze imati voice callsstrong69 wrote:Ja pricam iz licnog iskustva. Tablet s BHT ne moze obavljati pozive preko GSM mreze kao standardni telefon. Ako je izasla neka nova verzija softvera onda OK. Idite u neki shop pa neka vam daju da probate.holowey wrote:http://androidadvices.com/samsung-galaxy-tab-89-review/Code: Select all
Samsung Galaxy Tab 8.9 Review You can do voice call over 2G and video call on 3G network available on this tablet
- strong69
#2095 Re: Mobilni all about
P 7310. Kod nas nema LTE...holowey wrote:taj galaxy tab 8.9 kod tebe, jeli p7300, p7310 ili LTE i957? ova LTE i957 definitivno moze imati voice callsstrong69 wrote:Ja pricam iz licnog iskustva. Tablet s BHT ne moze obavljati pozive preko GSM mreze kao standardni telefon. Ako je izasla neka nova verzija softvera onda OK. Idite u neki shop pa neka vam daju da probate.holowey wrote:http://androidadvices.com/samsung-galaxy-tab-89-review/Code: Select all
- holowey
#2096 Re: Mobilni all about
tako recistrong69 wrote:P 7310. Kod nas nema LTE...holowey wrote:taj galaxy tab 8.9 kod tebe, jeli p7300, p7310 ili LTE i957? ova LTE i957 definitivno moze imati voice callsstrong69 wrote:
Ja pricam iz licnog iskustva. Tablet s BHT ne moze obavljati pozive preko GSM mreze kao standardni telefon. Ako je izasla neka nova verzija softvera onda OK. Idite u neki shop pa neka vam daju da probate.
- alibaba_i_30_godina
#2097 Re: Mobilni all about
Smijesno je nositi ovoliki tablet i onda preko njega telefonirati ...
Ukoliko je potreban veci telefon (koji je ujedno dobar smartphone) onda kupiti Samsung Note i rijesen problem.
Ukoliko je potreban veci telefon (koji je ujedno dobar smartphone) onda kupiti Samsung Note i rijesen problem.
- strong69
#2098 Re: Mobilni all about
holowey wrote:
tako recitaj tvoj je wifi only sto nije jedina verzija taba 8.9...
Imas li ti ovaj uredaj? Koristio sam i 3g+Wi Fi i Wi Fi verziju. NE MOZE SE KORISTITI nijedna od ove dvije verzije za GSM telefoniranje. 3g verzija koristi SIM karticu ALI ZA MOBILNI internet. Iskljucujem se iz rasprave... Osim ako mi ne dokazes nekim snimkom da mozes telefonirati koristeci P7300/7310
Ako mozes telefonirati javi hiljadama XDA forumasa koji se slomise cekajuci to:
Other than pre-release press shots, no one has shown a Tab 8.9 or 10.1 with working GSM calling capability. Chances are if it's ever going to be made to happen it will be by a developer who is probably a member of XDA and s/he will post either screen shots or video. Until then, it's safe to assume that no Tab other than the 7, 7+, and 7.7 will ever be able to make GSM calls. There's hope that ICS may change that but for now it is what it is. And unless someone does post proof that it's been made to happen take anything said with a grain of salt.
-
nookey
#2099 Re: Mobilni all about
Raja treba mi pomoć!
Uređaj je Samsung GT S8500, a problem je slijedeći:
Kod slanja poruke ne iskoristim ni 20 znakova, on mi već šalje dvije poruke, a sad lupam preko 50 već tri???
U čemu je problem? Ne koristim č,ć,ž itd..smajlije i to... a odera me sa slanjem poruka faktički duplih
Uređaj je Samsung GT S8500, a problem je slijedeći:
Kod slanja poruke ne iskoristim ni 20 znakova, on mi već šalje dvije poruke, a sad lupam preko 50 već tri???
U čemu je problem? Ne koristim č,ć,ž itd..smajlije i to... a odera me sa slanjem poruka faktički duplih
- Reufik Refko
#2100 Re: Mobilni all about
Imam problem u vezi spajanja mobitela na PC, riječ je od mobitelu: Samsung Fit S5670, kad ga spojim sa PC, ne prepoznaje mobitel USB uopšte, a PC izbaca prozor za update softwera... Da li možda ima neki program preko koje se spaja PC i mobitel, tj. preko kojeg možemo doći do sadržaja na telefonu i memorijskoj kartici