Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
sneki712

#2076 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by sneki712 »

KatarinaKosaca wrote:
bepina2 wrote:Imam dvoje djece, i imam psa.
Sve ih obožavam. Nije to ista vrsta ljubavi, ali je jednako snažna.
A da ne treba uvijek uspoređivati jedno s drugim, ne treba!
Upravo tako... dosta je više kad netko pazi psa prvi komentar.. toliko gladne djece ili ne gleda netko tako djecu... pa idi i hrani gladnu djecu i pusti ljubitelje pasa na miru.
Ja hranim i gladnu djecu i psa, u cemu je problem ? Da li se opet hvalim? Sto god napišem vidis dijasporu, hvalisanje, ismijavanje?
Zixin je poceo objašnjavati kako sa novim cukom se navici, od hrane do kreveta , ja sam dala svoj primjer. Svi su skontati osim tebe, netrpeljivost od prvog momenta raste izmedju nas dvije. Izbjegavala sam te po raznim temama, ti si mene nasla na temi dedo se vratio poslije 43 god. Sto ti je to trebalo , ja sam sa zezala sa iamia ali ti nisi odolela da pucas. Uzvraćeno ti je snajperom. Sta si ocekivala da imas pravo da kritikujes koga ti hoćeš, da li ti je palo na pamet da ima ljudi koji imaju pravo na svoje misljenje. U mnogim tvojim postovima prema drgima ne vidim ni trunke pokusaja razumjevanja ili tolerancije, samo tvoje se pika. Jedino odredjenim likovima odgovaras istom igrom, valjda se znate od ranije. Ne prozivaj me, necu ni ja tebe. Sjeti se prve frke poslije dva posta sam ti odgovorila , jer sam htjela biti sigurna da si se podsmjevala, ko to u sarajevu moze da se pohvali da dijete dobija diplomu.
Da te naučim malo razumjevanju, nismo svi isti, tvoj obim slatkorjecivosti pada u vodu ,kad hoćeš sve da pregazis, steta obrazovana , a kontra efekat izazivas. Klin se klinom izbija. Pokušaću da te ignorisem jedno vrijeme .
pakica_

#2077 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

juuuuuuuh, laki je malo nervozan :D
samo ne mogu da skontam gdje je to @katarina nekog uvrijedila :roll: a pogotovo tebe, @sneki :roll:
febo_acm

#2078 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Black swan wrote:ja evo fakat ne znam šta je s vama
samo ovdje imam problema :D

jel ja pričam čečenski jezik?

kad bi se neki ljudi samo djelić brinuli o svojoj djeci kao što se forumaši brinu o svojim psima svijet bi bio mnogo ljepše mjesto za život

objašnjenje slijepima koji ne razumiju čečenski: super je što ste savjesni i što se brinete o životinjama

odoh dalje
Izgledalo je drugačije... Sneki nas je nagovorila da se ljutimo :D :D :D
cappuccino

#2079 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by cappuccino »

Da li neko slučajno zna gdje se mogu kupiti Vitacraftove antiparazitne ogrlice? Gdje god sam bila, imaju samo neke nove Vito ogrlice. :?
zvrk

#2080 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

cappuccino

#2081 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by cappuccino »

Jesam, imaju samo scalibor ogrlice. Ipak, hvala ;-)
zvrk

#2082 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

zao mi je sto nije od pomoci bilo :(
pakica_

#2083 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

cappuccino wrote:Da li neko slučajno zna gdje se mogu kupiti Vitacraftove antiparazitne ogrlice? Gdje god sam bila, imaju samo neke nove Vito ogrlice. :?
ja uzimam u agricomu i konzumu.. pogledaj tamo
cappuccino

#2084 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by cappuccino »

Hvala pakice, u agricom-u nemaju, probacu jos u konzumu, to mi je zadnja nada :roll:
pakica_

#2085 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

cappuccino wrote:Hvala pakice, u agricom-u nemaju, probacu jos u konzumu, to mi je zadnja nada :roll:
cek', je l' u agricomu nemaju trenutno, ili vise ni oni ne nabavljaju? to su mi najbolje ogrlice, a vakat mi je mijenjat, nemoj mi rec da nema :D u konzumu (vf) sam ja gledala prije 10ak dana, nije bilo.. samoubit cu se ne budem li ih mogla naci :-)
tako sam bila ziher da ih agricom ima.....
cappuccino

#2086 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by cappuccino »

Zvala sam agricom, rekli su da nemaju vise vitakraftovih i da su ove godine dobili neke nove vito ili tako nesto ogrlice koje kostaju 13 KM za male i 14 KM za velike pse. NIsam bila u konzumu, ali sam uspjela sam naci vitakraft ogrlice u Hoše komercu na socijalnom, cijena im je 9,70 KM.
Ringhio

#2087 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Ringhio »

Pozdrav prisutnim psoljubcima :)

Ima li iko ko ima iskustva s Dobermanima ?

Volio bih razmjeniti s njim par privatnih porukica da vidim o cemu je rijec i koliko je ustvari mukotrpan posao stvoriti zdravog psa bez bojazni da ce nekog zaskocit i rastrgat jer mu je los dan :)

Hvala unaprijed :)
febo_acm

#2088 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ima pakica_ i imao je još neko... Očekuj odgovor brzo :D
pakica_

#2089 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Ringhio wrote:Pozdrav prisutnim psoljubcima :)

Ima li iko ko ima iskustva s Dobermanima ?

Volio bih razmjeniti s njim par privatnih porukica da vidim o cemu je rijec i koliko je ustvari mukotrpan posao stvoriti zdravog psa bez bojazni da ce nekog zaskocit i rastrgat jer mu je los dan :)

Hvala unaprijed :)
imaaaaam jaaa :D javi se ;)
superxenon

#2090 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by superxenon »

Pozdrav
Da li neko ima mozda kolica (invalidska) za psa (njemacki ovcar)?
Imam starog njemackog ovcara i obolio je od CDRM-a (Chronic Degenerative Radiculo Myelopathy). Borio se sa tom bolescu poprilicno dobro do jutros od kako ne moze na jednu sapu nikako da se osloni (zadnja desna). Ne moze da se krece i ne znam sta da radim. Vidjao sam invalidska kolica za pse sa takvim problemima ali nisam nikad kod nas vidio da neko ima.
Da li neko ima ili zna nekoga ko ima ta kolica?
Takodjer bi mi svaki savjet dobro dosao kako da olaksam ovom psu da pozivi jos malo, barem ovo ljetu da izgura.
Imam ga oko 13 godina i poprilicno je zdrav osim CDRM. Znaci jos je pri pameti, jest da slabije vidi i cuje nego prije.
Molim vas ako imate neki prijedlog da mi date ali nemojte mi samo govoriti da ga uspavam jer to je zadnja opcija.
Hocu sve da probam prije nego ga posaljem na vjecni pocinak.
Hvala!
zvrk

#2091 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

superxenon, saljem ti pp
nikoga s kolicima ne znam, ali znam covjeka s puno iskustva sa psima invalidima
-danTe-

#2092 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by -danTe- »

Jedno pitanje, vjerovatno ce nekima biti glupo,ali htio bih da cujem druga misljenja. Dakle, odavno sam planirao da kupim psa i odavno je izbor pao na americkog staforda. I nakon nekih pola godine i vise trazenja, nasao fino leglo, dogovorio sve za jednog psa, ali kada sam dosao svidio mi se potpuno drugi. Takodjer je muzijak, ali je najmanji pas u leglu. Njega sam na kraju i uzeo, star je 2 mjeseca, nema nikakvih problema, jednostavno je najmanji :) . I sve bi bilo super da mi vec nisu poceli govoriti da sam pogrijesio, kako se nikada najmanji ne uzima, da vjerovatno sa njim nesto nije uredu itd. Tako da su mi bezveze bacli sumnju i ono interesuje me da li sam stvarno toliko pogrijesio?
pakica_

#2093 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

-danTe- wrote:Jedno pitanje, vjerovatno ce nekima biti glupo,ali htio bih da cujem druga misljenja. Dakle, odavno sam planirao da kupim psa i odavno je izbor pao na americkog staforda. I nakon nekih pola godine i vise trazenja, nasao fino leglo, dogovorio sve za jednog psa, ali kada sam dosao svidio mi se potpuno drugi. Takodjer je muzijak, ali je najmanji pas u leglu. Njega sam na kraju i uzeo, star je 2 mjeseca, nema nikakvih problema, jednostavno je najmanji :) . I sve bi bilo super da mi vec nisu poceli govoriti da sam pogrijesio, kako se nikada najmanji ne uzima, da vjerovatno sa njim nesto nije uredu itd. Tako da su mi bezveze bacli sumnju i ono interesuje me da li sam stvarno toliko pogrijesio?
ma bacili ti bubu bezveze :D mozda bude sitan u odnosu na bracu i sestre, i to je to.. i zna se desiti da oni budu povuceniji, mirniji, ali s kerovima nikad insan nije ziher :D tako da samo ti uzivaj sa svojim bebanom i daj nam koju sliku :D
febo_acm

#2094 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Dante pitaru, pozdrav od jednog lika sa BS :D I ja sam rezervisao jedno štene Amstaffa, a znam dosta raje koja ih imaju. To što je trenutno najmanji nema nikakve veze... To je štene i ono se može razviti u krupno štene, pogotovo ako je mužijak. Samo ga pravilno hrani i biće sve OK ;) Stvarno je jako teško, skoro nemoguće, procijeniti u šta će štene izrasti... Ako si mu vidio roditelje, to je ono što možeš očekivati. Možda je to štene imalo nešto slabiju ishranu, a možda i nije... Sve su to nagađanja. Hrani ga pravilno, kvalitetnom hranom i nemaš brige ;)
-danTe-

#2095 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by -danTe- »

Zhìxin wrote:Dante pitaru, pozdrav od jednog lika sa BS :D I ja sam rezervisao jedno štene Amstaffa, a znam dosta raje koja ih imaju. To što je trenutno najmanji nema nikakve veze... To je štene i ono se može razviti u krupno štene, pogotovo ako je mužijak. Samo ga pravilno hrani i biće sve OK ;) Stvarno je jako teško, skoro nemoguće, procijeniti u šta će štene izrasti... Ako si mu vidio roditelje, to je ono što možeš očekivati. Možda je to štene imalo nešto slabiju ishranu, a možda i nije... Sve su to nagađanja. Hrani ga pravilno, kvalitetnom hranom i nemaš brige ;)
malo mi je lakse nakon ovoga :mrgreen:
a ti kolega se slobodno na fb javi, ne ujedam :mrgreen:
febo_acm

#2096 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Znam da ja da ne ujedaš, igrali smo fudbala skupa :P
-danTe-

#2097 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by -danTe- »

Zhìxin wrote:Znam da ja da ne ujedaš, igrali smo fudbala skupa :P
fino ti kazem, javis se tamo, olaksas mi, slobodno :mrgreen:
zvrk

#2098 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

nije direktno vezano za pitanje, ali i jeste.
imala sam okot od 7 kucica u ulici. kad su malci prohodali, oni koji su bili najjaci, najvisi po hijerarhiji su naravno prvo grabili hranu i grabili najvise hrane.
tako i kad im je dat otrov
prezivili su samo najslabiji - najmanji, jer su najmanje pojeli i uspjela sam reagovati
Cholina_Lokica

#2099 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

superxenon wrote:Pozdrav
Da li neko ima mozda kolica (invalidska) za psa (njemacki ovcar)?
Imam starog njemackog ovcara i obolio je od CDRM-a (Chronic Degenerative Radiculo Myelopathy). Borio se sa tom bolescu poprilicno dobro do jutros od kako ne moze na jednu sapu nikako da se osloni (zadnja desna). Ne moze da se krece i ne znam sta da radim. Vidjao sam invalidska kolica za pse sa takvim problemima ali nisam nikad kod nas vidio da neko ima.
Da li neko ima ili zna nekoga ko ima ta kolica?
Takodjer bi mi svaki savjet dobro dosao kako da olaksam ovom psu da pozivi jos malo, barem ovo ljetu da izgura.
Imam ga oko 13 godina i poprilicno je zdrav osim CDRM. Znaci jos je pri pameti, jest da slabije vidi i cuje nego prije.
Molim vas ako imate neki prijedlog da mi date ali nemojte mi samo govoriti da ga uspavam jer to je zadnja opcija.
Hocu sve da probam prije nego ga posaljem na vjecni pocinak.
Hvala!
Ovaj covjek pravi kolica https://www.facebook.com/kolicazapse.dragan.1?fref=ts u Srbiji je i jako je susretljiv covjek :)

Sto se tice olaksavanja, postoji nekoliko vrsta tableta i najbolje da se konsultujes sa veterinarom.
Ratarka

#2100 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Ratarka »

pozdrav!
nisam procitala cijelu temu jer u stvari ne znam gdje spada ovo pitanje: uskoro ocekujemo leglo zlatnog retrivera, ima li neko savjet gdje je najbolje sa tim se oglasiti?
hvala!
Post Reply