oridjidji wrote:DenisSarajevo wrote:Kazu Fahro tajkun odnosno biznismen, pa ko to ne bi bio da dobije u ruke jedini bosnjacki list. Pitanje je da li bi neko drugi i vise uspio nego sto je on. Sta je imao prije rata a sta sad, pitaju ga kako se obogatio za kratko vrijeme, pa prodajom najtiraznije novine, al pravo pitanje je kako je dosao u posjed te novine? Ko mu je to dao a svi znaju sta je imao prije rata. SBB je samo suplja prica, kao bicemo najvece gradiliste u Evropi, sta ima. Iako ima najvecu reklamu u svom jako citanom dnevnom listu nadam se da narod nece biti glup i pasti na te lazi

On dobio bosnjacki list i napravio najuspjesniji list u BIH-a. Drugi dobili vlast u drzavi i upropastili je. 15 godina nakon rata nisu u stanju da sagrade ni 100 km auto puta. To je nasa realnost. Imamo li svijetliju buducnost, saznacemo kad prodju jos 4 godine cije god tiranije u BIH-a.
Sa ovakvim narodom mi bolje vlasti i drzave od ove nismo ni zasluzili. Narod koji non stop psuje svoje politicare, a na izborima ode i iste izglasa je tele narod. U drustvu u kojem nema vec 15 godina nekih golemih promjena i u kojem je svakodnevnica duza, a agonija veca i kojem se dno poniranju ne vidi, mi i dalje mislimo da nam je buducnost u istim ljudima i ne prihvatamo cinjenicu da svako zasluzuje istu sansu u politici kao i drugi. Najgore je pricati o ikome iz pretpostavki i vlastitih strahova, drugi su vise obecavali u svojim izbornim kampanjama od Fahre i svako bi obecanje iznevjerili i sad je Fahro glup sto prica isto. Bolje da prica o tome nego da laze ljude kako ce dokinuti RS kao sto je radio Haris Silajdzic, pa je Bosnu sa Miletom Dodikom doveo u pat poziciju i zaustavio centralizaciju kojoj se vidno protivi Beograd koji je cvrsto stao iza Dode. O politickom nonsarlatanstvu nasih lidera, svjedoce svi nemili dogadjaji u BIH u zadnje 4 godine. Kad smo ovakvi kakvi smo, nek nam jos puno ruznih godina budu svjedoci, da smo mozda i mogli birati drugaciju buducnost u Bosni. Fahro dobio ili izgubio izbore, bio jak opozicioni blok ili slabiji vlasti, on ce i dalje imati to sto ima sada. A mi kad smo ovakvi ko nas sljivi, ovi do sad politicari nisu nas postovali ni do sad, nece ni od sad. Pametan covjek ne dozvoljava da ga zmija iz iste rupe ujede dvaput, nas ujeda non stop. Nek nam tako i bude kad manje zlo od veceg nismo prepoznali do sada.
Nama trebaju pozitivne promjene, dosle one sa Fahrom, Seferom, Bjelicem ili nekim drugim meni je svejedno, jer zelim svojoj drzavi i narodu bolje, a ne gore...
Tebi bi bilo najbolje da PRIZNAS kako si simpatizer SBB-a i kako ces za njih glasati...beze ovdje spominjes Sefera i Bojana...
Ne mogu nikako da shvatim ljude koji ce glasati za njega
Pa taj covjek je odmah rezervisao mjesto za Saju u emisiji Kontra gard(mislim da se tako zove) kako bi se ovaj opravdavao narodu zbog onog CRNCA
Taj isti Saja dolazi samo nedjeljom kod Fahre u Avaz,kad je namanje ljudi u tom objetu...Cak,jedne prilike,zacugao se lik kod Fahre,pa kad je krenuo kuci,udje u svoj dzip i umjesto da krene u rikverc,lola po gasu,provali zid i pravo u kongresnu salu...
Fahrovci mogu pricati sta hoce,al Fahro se druzi sa kiminalcima,bas maloprije u emisiji 60 minuta slika Fahre i Nasera
a pored svega,vi podrzavate prevaranta...Zar Avaz nije mogao pisati o Harisovim kriminalnim radnjama i 2006?Zasto je tada presutio sve ovo sto sad pise?Mislio je da ce imati koristi od Harisa,al kad je vidio da nece dobiti nista,okrenuo se protiv njega...
i na kraju ako zelite BAS glasati za nest novo onda glasajte za Nasu stranku...jer oni su bas novi,a SBB su stari(Terzic,Skaljic i drugi koji su presli iz SDA,SBiH,SDP-a