iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
chuups

#2076 Re: iPhone - All about

Post by chuups »

Ako neko sazna da se negdje moze otkljucati 4.1 baseband 02.10.04 nek javi molim vas :D
savsvoj

#2077 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

chuups wrote:Ako neko sazna da se negdje moze otkljucati 4.1 baseband 02.10.04 nek javi molim vas :D
unlock ce izaci za koji dan najverovatnije
EUROBIH

#2078 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

As we told you before that iOS 4.2.1 will be released by Nov 24th for public and the dev-team has confirmed the arrival of the updated ultrasn0w to unlock baseband 5.14.02 after the iOS 4.2.1 official release by two days, so you will enjoy the unlock with your hands by Nov 26th.

UPDATE 1: iOS 4.2 is about to be released as Apple has just confirmed the release date of iOS 4.2 to be launched today 22th Nov in a new press release, check it here. Anyway, the unlock (as promised) will be tomorrow 23th nov at most as the above post confirms.
chuups

#2079 Re: iPhone - All about

Post by chuups »

eh super :D

a sad bi imao jos jednu molbu :D
trenutno imam iPhone 2g 8g 3.0 verziju i 04.05.04 baseband
eh vec odavno hocu da ga updatujem na 3.1.3 verziju (ili koja vec veca moze :D)
zamolio bih nekog ko ima vise slobodnog vremena da mi napravi neki tut kako da ga upgredujem posto se bas ne razumijem u to :D
iSwagga

#2080 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Google is your best friend ;)
DYD666

#2081 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

chuups wrote:eh super :D

a sad bi imao jos jednu molbu :D
trenutno imam iPhone 2g 8g 3.0 verziju i 04.05.04 baseband
eh vec odavno hocu da ga updatujem na 3.1.3 verziju (ili koja vec veca moze :D)
zamolio bih nekog ko ima vise slobodnog vremena da mi napravi neki tut kako da ga upgredujem posto se bas ne razumijem u to :D
U mene je isti tel i sam sam ga digao na 3.1.3 (dalje i ne moze)
Cim nadjem vremena napisacu ti. (mada sam trunio to vec na ranijim stranama, ukoliko ti se da roviti mozes naci)
Imas li neki konkretan razlog zasto zelis 3.1.3? Jer uzmi u obzir i ovo: u sustini ispod haube i ne dobijes previse toga spram 3.0. S druge strane, jedni govore da im je telefon brzi na 3.1.3 i da baterija traje duze, ali neki govore i kontra. Meni konkretno je čak isti :) Dakle ima doza rizika da upadnes u ovu drugu grupu. Moj ti je prijedlog da jedino ukoliko ti bas treba neka app, igra ili feature koja trazi i ima striktno 3.1.3 - uradis upgrade.
chuups

#2082 Re: iPhone - All about

Post by chuups »

ma natrpo sam ga applikacijama a pola aplikacija koje hocu su na 3.1.3 verziji :D pa bio bih zahvala ako nadjes nekada vremena da to napises :D
fosil

#2083 Re: iPhone - All about

Post by fosil »

Jedno glupo pitanje.
Dobicu otkljucan, jailbreakovan i koristen 3GS, pa me interesuje kad ga spojim na svoj iTunes hoce li biti kakvih nepozeljnih iznenadjenja. :D Mogu li samo syncat svoju muziku, a ostalo da ostavim kako je predhodni vlasnik imao? Sta da roooodim?
Hvala
uvjekpospan

#2084 Re: iPhone - All about

Post by uvjekpospan »

Duge wrote:
Probao ja ali mi nije uspjelo. Treba JB da bude uradjen sa PwnageTool, Redsn0w ili Blackra1n, a ja sam uradio sa snowbreezom
Instalirao iDroid na 3G (3.1.3) preko ove aplikacije BootLance (tj. boot loader za iOS). Ne moze lakse :) Insall app, download android kroz app, reboot i odaberi koji OS hoces. JB sa Redsn0w.

btw. Strasno stopa i cucla bateriju. Mozda treba dodatno konfigurisati.. Ne preporucujem za 3G.

iSwagga: Zato sto nam se moze :D :D
fosil

#2085 Re: iPhone - All about

Post by fosil »

dzemmo wrote:
ja_cura_ wrote: ...za slanje poruka, mms, povremeno koristenje interneta i pozive...
filmovi, muzika, igrice, knjige, stripovi,facebook, skype, fring, mobilni flash drive,
fotoaparat, video kamera, messenger, twitter, neka osnovna navigacija, google earth, rijecnik, unit converter...

i sta god ti zamislis - "There's an app for that" :)

If you wanna burn your car "There's an app for it" :lol:
http://www.snopes.com/horrors/techno/carcharger.asp
BatoL

#2086 Re: iPhone - All about

Post by BatoL »

Šta mislite koja je realna cijena za polovne 2g i 3g?
Qler

#2087 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Evo dobio iPhone mulittasking. Sjecam se, nedavno su me ajfonasi ubjedjivali kako je to glupost na mobitelu, kako je nepotreno, mislim cak i na ovoj temi. Kao kad si jos slusao muziku i pisao poruke, ili gledao slike, surfao netom...

E da vidimo kako sada mjenjate misljenje pod utjecajem hype-a i all mighty Stivija Poslovnog :D
zemo_online

#2088 Re: iPhone - All about

Post by zemo_online »

zasto iphone nije izabran za najbolji smartphone vec je to i9000??????????????????
Qler

#2089 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Vjerovatno zato sto nije najbolji :D
bug

#2090 Re: iPhone - All about

Post by bug »

Qler wrote:Evo dobio iPhone mulittasking. Sjecam se, nedavno su me ajfonasi ubjedjivali kako je to glupost na mobitelu, kako je nepotreno, mislim cak i na ovoj temi. Kao kad si jos slusao muziku i pisao poruke, ili gledao slike, surfao netom...

E da vidimo kako sada mjenjate misljenje pod utjecajem hype-a i all mighty Stivija Poslovnog :D
ja i dalje tvrdim da mi sve to ne treba, doduse ja nisam klasicni ajfonas :D
i kad ces ti sa svojom nokiJom moci ovo:
http://itunes.apple.com/us/app/baby-ult ... 54074?mt=8

:lol: :D :D
iSwagga

#2091 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Qler wrote:Evo dobio iPhone mulittasking. Sjecam se, nedavno su me ajfonasi ubjedjivali kako je to glupost na mobitelu, kako je nepotreno, mislim cak i na ovoj temi. Kao kad si jos slusao muziku i pisao poruke, ili gledao slike, surfao netom...

multitasking je od uvijek postojao na iphoneu preko cydia.. sad je samo oficijelno od Jabuke.. ne mozes mi ti pricati o tim razlikama kad sve te tvoje silne telefone sam isprobao tako da.... :dance: :run:
iSwagga

#2092 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

bug wrote:

ja i dalje tvrdim da mi sve to ne treba, doduse ja nisam klasicni ajfonas :D
i kad ces ti sa svojom nokiJom moci ovo:
http://itunes.apple.com/us/app/baby-ult ... 54074?mt=8

:lol: :D :D
vjerovatno nikad.. a mozda ni tad :dance: btw.. ovo ne znaci dance .. kad malo bolje pogledate to znaci :nabijem: hehe
iSwagga

#2093 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

kuleru mojne sta zamjeriti .. hebo telefone, sve je to prolazna stvar ..

ali iphone je iphone :dance:
BatoL

#2094 Re: iPhone - All about

Post by BatoL »

Kao ne treba multitasking, a treba baby ultrasound (koji je btw, po komentarima, krađa para jer app ne radi kako treba) :D Mislim, nije mi namjera da počnem neki flame, samo zapažanje...
DYD666

#2095 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote: E da vidimo kako sada mjenjate misljenje pod utjecajem hype-a i all mighty Stivija Poslovnog :D
Ništa ja ne mijenjam...ni mišljenje, a pogotovo ne iPhone, ali ovo što si naveo za multitask (muzika, poruke, slike, net) je bar postojalo od prvog dana, bez ikakvih dodataka, Cydie i sl, vec "out of the box" zato smo i upadali u diskusije, ali očito ti nisu najtačnije ulazne informacije čim si multitask tek sada povezao i to samo sa iOS4, nije ni čudo što ga ne voliš, ne bih ni ja da raspolažem istim podacima :lol:

I nije stvar u samom multitasku kao takvom, već treba gledati i kako je konkretno urađen. Ne zaboravite da je ipak CPU na starijim modelima duplo sporiji nego li na 3GS i 4, odnosno isti multitask poješće najmanje 2x više bateriju. Dakle, za 2G konkretno neka hvala, i više nego dovoljno je po deafultu koliko ga ima.

A vizavi i9000, ne znam ko je to proglasio, ali ja gdje god ukucam iPhone4 Vs i9000, vidim da na kraju dana i9000 ipak "dobije po ušima", i to "Badly" :) - tako da samo sirite dezinformacije :-?

Ljudi dragi, stvari treba ispitati malo bolje, pa svako može iz najobičnije garaže napraviti mali office i pokrenuti blog ili site na temu mobitela, samoproglasiti se kompetentnim i pisati po netu review's ili sta god hoće, a drugi čitaju bez da provjere i informacije i same telefone, još ako te novčano i idejno pogura "amidža" koji radi u konkurentskoj firmi... ne kužim kako nekima ovaj scenario nikad ne prođe kroz glavu :zoka:

Evo recimo tekst iz zadnjeg broja BUG-a: bottom line sve govori. I kako onda sad i9000 može biti isto to? Ili im čitavu redakciju finansira Apple?
Last edited by DYD666 on 24/11/2010 12:35, edited 1 time in total.
bug

#2096 Re: iPhone - All about

Post by bug »

BatoL wrote:Kao ne treba multitasking, a treba baby ultrasound (koji je btw, po komentarima, krađa para jer app ne radi kako treba) :D Mislim, nije mi namjera da počnem neki flame, samo zapažanje...
ljudi, prepoznajte zajebanciju :D :D
DYD666

#2097 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

bug wrote:
BatoL wrote:Kao ne treba multitasking, a treba baby ultrasound (koji je btw, po komentarima, krađa para jer app ne radi kako treba) :D Mislim, nije mi namjera da počnem neki flame, samo zapažanje...
ljudi, prepoznajte zajebanciju :D :D
Lijepo je to sve ali , zajebanciju na stranu, teško se oteti dojmu da je sada svaki HTC pa i sam Android kada se sve pošteno sabere ili oduzme jednostavno "ala" ili "na fazon" iPhone-a.
Jer niti jedan novi smarthone nema neki kricujalan, WOW, "aman zaman" feature da bi ga ugrozio. Sve priče oko flasha, baterije, prijema signala blabalablabla su sitne stvari i većinom samo pokušaji da dobace tek do iPhone-a a većina su čak i znatno skuplji, evo prvi Desire.
Ono što govorim jest da nas nijedan od novih smartphonea ničim nije tako patosirao kao što je iPhone prvi patosirao skoro sve i svakoga. I dan danas mu je, za tako kompleksan telefon, lakoća korištenja veliki adut, gledam videa nekih modela sa Androidom - to prosto nije OS za mog starog. iOS već jest.
Neke zbunjuje cijena, ili što neki tekstovi ne smiju da pomenu ilegalne varijante. Tako da će se ufatiti toga da je na iOS4 multitask samo djelomičan te i dalje kritikovati, a ne znaju recimo da moj haver i to na 3GS sa Cydie ima potpun multitask primjera radi...
Qler

#2098 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Desire HD je beton telefon, a kad pogledate sta sve ima, iPhone realno nije ni blizu. 4.3'' AMOLED display, 8MP kamera, HD video, adnroid sa svim svojim kerafekama, plus sa jos milion besplatnih aplikacija, i za tu cijenu je odlican.

Evo ja cekam N8 nokia-u. Symbian, realno, vec star OS za smartphone, ali eto sa ovom ^3 verzijom nesto pokusavaju. Uveli mulittouch, i jos nekih poboljsanja. Ali zato hardware, trenutno najbolji na trzistu. 12MP kamera, koja je fakat dobra, u klasi foto aparata. HD video, HDMI output, dolby sound.... hardware-ski najjaci telefon na trzistu trenutno.

a Steve ceka ljeto da po cijeni samo 299$ vecoj od standardnog pocne da prodaje bijeli iPhone 4 :D
DYD666

#2099 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote:Desire HD je beton telefon, a kad pogledate sta sve ima, iPhone realno nije ni blizu. 4.3'' AMOLED display
Jesi ti uživo vidio ikad Retina display na 4ci? Očito nisi :)
Ili jesi kad konkretno zagooglao iPhone 4 vs HTC Desire pa procitao bar desetak usporedbi na raznim izvorima? Haman pa ne...
Koliko vidim Desire je skoro 2x skuplji takodje...HTC Desire is now available at Amazon UK for £528.68

Mislim OK je tel. evo možda cak i "tu negdje" ali da je bolji od 4rke, i to toliko bolji... :skoljka: - prosto "već viđeno, već viđeno".
Qler

#2100 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Sve je vec vidjeno. Ni iPhone nije izmislio mobitele. Pitanje je samo kako je odradjeno. Android mi je odlican. i open source je. Mene nervira apple generalno sto bi da mogu naplacivali mjesecno taxu za koristenje apple proizvoda.

Ne kazem ja da je iPhone los, jednostavno ima boljih. Pravo dobar jaran ima taj famozni 3GS, nedavno sam djevojci kupio HTC Legend. Ni po cemu mi nije iPhone bolji. Sve sto ima on ima i HTC. A google mi je drazi od apple-a :) Subjektivno :D
Post Reply