"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2076 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 1946 »

paprica29 wrote:Čovjek uči dok je živ. Naravno da nije sramota ne biti upoznat sa svim stvarima ovog svijeta. Moj je pridjelog ovim što imaju nova auta, da naprave peticiju kojom bi se od gradskih vlasti tražilo da ocrtana postojeća parking mjesta prošire u prosjeku za 1,5 metar, čime ne bi bilo potrebe za parkiranjem na dva mjesta, a samim tim bi se njihov broj znatno smanjio, pa bi sljedeći korak bio ukidanje prava odlaska u grad ljudima koji nemaju nove vozilice i time bi se riješio hroničan problem saobraćajnih gužvi
A i smanjila bi se zagađenost, odličan prijedlog. Što nas opet vraća na onu narodnu: "Sirotinjo i Bogu si teška".
Cholina_Lokica

#2077 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

1946 wrote:
paprica29 wrote:Čovjek uči dok je živ. Naravno da nije sramota ne biti upoznat sa svim stvarima ovog svijeta. Moj je pridjelog ovim što imaju nova auta, da naprave peticiju kojom bi se od gradskih vlasti tražilo da ocrtana postojeća parking mjesta prošire u prosjeku za 1,5 metar, čime ne bi bilo potrebe za parkiranjem na dva mjesta, a samim tim bi se njihov broj znatno smanjio, pa bi sljedeći korak bio ukidanje prava odlaska u grad ljudima koji nemaju nove vozilice i time bi se riješio hroničan problem saobraćajnih gužvi
A i smanjila bi se zagađenost, odličan prijedlog. Što nas opet vraća na onu narodnu: "Sirotinjo i Bogu si teška".
plus bi se smanjile nesrece izazvane neispravnosti auta... odlicna stvar :oops: :mrgreen:
Neelix

#2078 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

al bi se papanijada u gradu uzdigla na novi nivo :roll:
Cholina_Lokica

#2079 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Neelix wrote:al bi se papanijada u gradu uzdigla na novi nivo :roll:
jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara auta :roll:
paprica29

#2080 Re: "Majstori" parkiranja

Post by paprica29 »

Dile wrote:
chuchumbamayumbe wrote:A kome ja mogu da se zalim (nalazim se na Alipasinom)?!
Mislim, debili parkiraju bukvalno ispod djecijih ljuljacki i tobogana, na svim prilazima igralistima, na zelenim povrsinama, itd?!
Da li treba zvati policiju, eko policiju, pauka direktno, KOGA?!?!?!?
zovi policiju, doce sigurno...
ako blokiraju neki izlaz ili ulaz, pauka i dolaze 100%
ja na alipasinu, blokirali mi par puta garazu, fino zvala pauka, odmah ljudi dolazili, desilo se da je lik pobjegao prije nego je pauk dosao, ali sam ja rekla registraciju i koje je auto bilo parkirano kad sam zvala da dodju, i fino komsija kasnije dobio cestitku sa kaznom....
Ovako je Dile pisala prije nepune dvije godine, u međuvremenu se kupilo novo auto, pa se i stav promijenio.
paprica29

#2081 Re: "Majstori" parkiranja

Post by paprica29 »

Dile wrote:
jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara auta :roll:
do koje starosne dobi se auto smatra novim, 2, 4 , 5 godina, možda je i kod mene novo?!
Neelix

#2082 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

Dile wrote:
naravno da to nije tacno. ali citajuci ovu temu dalo bi se zakljuciti da je tako. tamo na onoj temi me napadas sto "krsim zakon" jer blokiram ljude, a na ovoj promoviras krsenje parkiranjem na vise mjesta odjednom. licemjerno? :roll:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2083 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 1946 »

Neelix wrote:
Dile wrote:
naravno da to nije tacno. ali citajuci ovu temu dalo bi se zakljuciti da je tako. tamo na onoj temi me napadas sto "krsim zakon" jer blokiram ljude, a na ovoj promoviras krsenje parkiranjem na vise mjesta odjednom. licemjerno? :roll:
Koji zakon se krši parkiranjem na više mjesta odjednom?
Cholina_Lokica

#2084 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

paprica29 wrote:Ovako je Dile pisala prije nepune dvije godine, u međuvremenu se kupilo novo auto, pa se i stav promijenio.
ni priblizno tacno ;-)
parkiranjem na dva mjesta niko ne blokira nikoga, samo se neko mora malo dalje parkirati :lol: da bi ti mene prozivao zbog bilo cega, moras prvo da znas kako se parkiram... to sto opravdavam takvo parkiranje ne znaci da ga se striktno drzim. ova prica je vecinom zbog trznih centara, gdje nikad u zivotu nisam dosla a da nema mjesta za parkirati, uvijek ima, to sto ti trazis u prva dva reda do ulaza jer ti je mrsko prohodati je tvoj problem, a ne moj, ja se sasvim normalno uvijek parkiram na samom kraju garaze, uz kakav zid ili stub, tako da sa jedne strane ne moze niko prici, malo ukrivim auto zbog druge strane, a to vecinom stane sve u jedno mjesto ;-) ja nikad nisam rekla da se parkiram na dva mjesta, samo sam rekla da ako me ko vidi da sam to uradila, slobodno me priceka i obrati mi se licno :wink: to sto ljudi tako parkiraju u potpunosti razumijem, jbg, ljudi pokusavaju svoju imovinu da zastite na bilo koji nacin od duplo vecih papaka koji ostecuju tudju imovinu, sto je puno veci prekrsaj od tog parkiranja koje nije zakonski regulisano. tako da to tvoje prozivanje je cista suplja prica, plus neutemeljena

@neelix
objasnih gore situaciju, nit' sam ja gdje krsila zakon, nit' bilo sta drugo
Cholina_Lokica

#2085 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

1946 wrote:Koji zakon se krši parkiranjem na više mjesta odjednom?
Neelixov zakon pravednosti :lol:
paprica29

#2086 Re: "Majstori" parkiranja

Post by paprica29 »

[/quote]
jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara auta :roll:[/quote]

naravno da to nije tacno. ali citajuci ovu temu dalo bi se zakljuciti da je tako. tamo na onoj temi me napadas sto "krsim zakon" jer blokiram ljude, a na ovoj promoviras krsenje parkiranjem na vise mjesta odjednom. licemjerno? :roll:[/quote]
Koji zakon se krši parkiranjem na više mjesta odjednom?[/quote]
Ma, buraz, ništa se ne krši, izvini na bihuzuru :run:
Sarcom

#2087 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sarcom »

Pa dobro moze se oprostiti @Dile shvatite zensko je, mozda se jos nije naucila dobro parkirati :)
Cholina_Lokica

#2088 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Sarcom wrote:Pa dobro moze se oprostiti @Dile shvatite zensko je, mozda se jos nije naucila dobro parkirati :)
Dile vrlo vjerovatno bolje i parkira, a i vozi od tebe, ali to nije tema danasnje emisije, i procitaj jos jednom sta sam napisala pa mozda shvatis ;-)
paprica29

#2089 Re: "Majstori" parkiranja

Post by paprica29 »

Dile wrote:
paprica29 wrote:Ovako je Dile pisala prije nepune dvije godine, u međuvremenu se kupilo novo auto, pa se i stav promijenio.
ni priblizno tacno ;-)
parkiranjem na dva mjesta niko ne blokira nikoga, samo se neko mora malo dalje parkirati :lol: da bi ti mene prozivao zbog bilo cega, moras prvo da znas kako se parkiram... to sto opravdavam takvo parkiranje ne znaci da ga se striktno drzim. ova prica je vecinom zbog trznih centara, gdje nikad u zivotu nisam dosla a da nema mjesta za parkirati, uvijek ima, to sto ti trazis u prva dva reda do ulaza jer ti je mrsko prohodati je tvoj problem, a ne moj, ja se sasvim normalno uvijek parkiram na samom kraju garaze, uz kakav zid ili stub, tako da sa jedne strane ne moze niko prici, malo ukrivim auto zbog druge strane, a to vecinom stane sve u jedno mjesto ;-) ja nikad nisam rekla da se parkiram na dva mjesta, samo sam rekla da ako me ko vidi da sam to uradila, slobodno me priceka i obrati mi se licno :wink: to sto ljudi tako parkiraju u potpunosti razumijem, jbg, ljudi pokusavaju svoju imovinu da zastite na bilo koji nacin od duplo vecih papaka koji ostecuju tudju imovinu, sto je puno veci prekrsaj od tog parkiranja koje nije zakonski regulisano. tako da to tvoje prozivanje je cista suplja prica, plus neutemeljena

@neelix
objasnih gore situaciju, nit' sam ja gdje krsila zakon, nit' bilo sta drugo
Blokira se mene da parkiram na mjesto predviđeno za to. U stvari, izvini i ti na bihuzuru :run:
Envy

#2091 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Envy »

Ovaj mi je najjaci...

Image :shock:
Meshtar

#2093 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Meshtar »

Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.

Nije čak važan ni zakon o saobraćaju, niti je bitno uopšte da li je propisno parkirati kako želiš. Radi se o običajima i normama ponašanja koja bi trebala definisati nekoga ko ima mrvu kulture i primitivca. zauzimati više površine nego što ti treba za tvoj auto je naprosto primitivno, jer pokazuje potrebu pojedinca da se cijeli svijet ravna prema njemu. Uzeti više od realnih potreba pokazuje kakvi smo kao sugrađani. I da, postoje loša iskustva, neko vas ogrebe i slično, ali zbog takvog iskustva nemate pravo kažnjavati svoje komšije. Jedino imate pravo pokazati se primitivnim, što kako stoje stvari uspješno i činite.
paprica29

#2094 Re: "Majstori" parkiranja

Post by paprica29 »

Meshtar wrote:Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.

Nije čak važan ni zakon o saobraćaju, niti je bitno uopšte da li je propisno parkirati kako želiš. Radi se o običajima i normama ponašanja koja bi trebala definisati nekoga ko ima mrvu kulture i primitivca. zauzimati više površine nego što ti treba za tvoj auto je naprosto primitivno, jer pokazuje potrebu pojedinca da se cijeli svijet ravna prema njemu. Uzeti više od realnih potreba pokazuje kakvi smo kao sugrađani. I da, postoje loša iskustva, neko vas ogrebe i slično, ali zbog takvog iskustva nemate pravo kažnjavati svoje komšije. Jedino imate pravo pokazati se primitivnim, što kako stoje stvari uspješno i činite.
Aferim :thumbup:
Izgleda da si i ti fukara, kao i većina nas ovdje :D
arslanica

#2095 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arslanica »

Meshtar wrote:Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.

potpisujem :thumbup:
Michun

#2096 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

Otisla ja neku noc do merkatora, uparkirala se i izasla iz auta i gledam jesam li u linijama...kontam uslikace me neko od vas pa me naljepiti ovdje :D :lol: Sto ti je strah od ruke pravde :shock:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2097 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Chmoljo »

:evil:

biće svega... stay tuned 8-)

03. Dec. 2010. 23:43 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Jimmy_The_Saint, Vragolan

7 dana :oops:
Fozgen

#2098 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Fozgen »

Image
Zenica, naselje Nova Zenica. Da barem nije imao mjesta, mada nije ni to opravdanje.
Cafe Camargue

#2099 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cafe Camargue »

Ja konkretno vozim auto koji, recimo u merkatoru nije moguće parkirati u granicama koje su predviđene, ustvari jeste ali bi onda morao izaći kroz gepek.
Zato mislim da ste malo preoštri kada su u pitanju ove slike, naročito iz tržnih centara. Mjesta su rađena za mala gradska auta, pa bilo ko sa limuzinom, karavanom ili džipom jednostavno ne može očekivat da se normalno parkira i normalno izađe iz auta.
Ali to opet ne mjenja činjenicu da krkana ima na sve strane.
pirmin

#2100 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pirmin »

Evo malo i becke skole:

Image

Bahata picka, plavusa od nekih 30tak+ godina.
Kriza za parking ali nju zaboli klitja. :oops:
Locked