A i smanjila bi se zagađenost, odličan prijedlog. Što nas opet vraća na onu narodnu: "Sirotinjo i Bogu si teška".paprica29 wrote:Čovjek uči dok je živ. Naravno da nije sramota ne biti upoznat sa svim stvarima ovog svijeta. Moj je pridjelog ovim što imaju nova auta, da naprave peticiju kojom bi se od gradskih vlasti tražilo da ocrtana postojeća parking mjesta prošire u prosjeku za 1,5 metar, čime ne bi bilo potrebe za parkiranjem na dva mjesta, a samim tim bi se njihov broj znatno smanjio, pa bi sljedeći korak bio ukidanje prava odlaska u grad ljudima koji nemaju nove vozilice i time bi se riješio hroničan problem saobraćajnih gužvi
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#2076 Re: "Majstori" parkiranja
- Cholina_Lokica
#2077 Re: "Majstori" parkiranja
plus bi se smanjile nesrece izazvane neispravnosti auta... odlicna stvar1946 wrote:A i smanjila bi se zagađenost, odličan prijedlog. Što nas opet vraća na onu narodnu: "Sirotinjo i Bogu si teška".paprica29 wrote:Čovjek uči dok je živ. Naravno da nije sramota ne biti upoznat sa svim stvarima ovog svijeta. Moj je pridjelog ovim što imaju nova auta, da naprave peticiju kojom bi se od gradskih vlasti tražilo da ocrtana postojeća parking mjesta prošire u prosjeku za 1,5 metar, čime ne bi bilo potrebe za parkiranjem na dva mjesta, a samim tim bi se njihov broj znatno smanjio, pa bi sljedeći korak bio ukidanje prava odlaska u grad ljudima koji nemaju nove vozilice i time bi se riješio hroničan problem saobraćajnih gužvi
- Neelix
#2078 Re: "Majstori" parkiranja
al bi se papanijada u gradu uzdigla na novi nivo 
- Cholina_Lokica
#2079 Re: "Majstori" parkiranja
jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara autaNeelix wrote:al bi se papanijada u gradu uzdigla na novi nivo
-
paprica29
#2080 Re: "Majstori" parkiranja
Ovako je Dile pisala prije nepune dvije godine, u međuvremenu se kupilo novo auto, pa se i stav promijenio.Dile wrote:zovi policiju, doce sigurno...chuchumbamayumbe wrote:A kome ja mogu da se zalim (nalazim se na Alipasinom)?!
Mislim, debili parkiraju bukvalno ispod djecijih ljuljacki i tobogana, na svim prilazima igralistima, na zelenim povrsinama, itd?!
Da li treba zvati policiju, eko policiju, pauka direktno, KOGA?!?!?!?
ako blokiraju neki izlaz ili ulaz, pauka i dolaze 100%
ja na alipasinu, blokirali mi par puta garazu, fino zvala pauka, odmah ljudi dolazili, desilo se da je lik pobjegao prije nego je pauk dosao, ali sam ja rekla registraciju i koje je auto bilo parkirano kad sam zvala da dodju, i fino komsija kasnije dobio cestitku sa kaznom....
-
paprica29
#2081 Re: "Majstori" parkiranja
do koje starosne dobi se auto smatra novim, 2, 4 , 5 godina, možda je i kod mene novo?!Dile wrote:jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara autaNeelix wrote:al bi se papanijada u gradu uzdigla na novi nivo
- Neelix
#2082 Re: "Majstori" parkiranja
naravno da to nije tacno. ali citajuci ovu temu dalo bi se zakljuciti da je tako. tamo na onoj temi me napadas sto "krsim zakon" jer blokiram ljude, a na ovoj promoviras krsenje parkiranjem na vise mjesta odjednom. licemjerno?Dile wrote:jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara autaNeelix wrote:al bi se papanijada u gradu uzdigla na novi nivo
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#2083 Re: "Majstori" parkiranja
Koji zakon se krši parkiranjem na više mjesta odjednom?Neelix wrote:naravno da to nije tacno. ali citajuci ovu temu dalo bi se zakljuciti da je tako. tamo na onoj temi me napadas sto "krsim zakon" jer blokiram ljude, a na ovoj promoviras krsenje parkiranjem na vise mjesta odjednom. licemjerno?Dile wrote:jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara autaNeelix wrote:al bi se papanijada u gradu uzdigla na novi nivo
- Cholina_Lokica
#2084 Re: "Majstori" parkiranja
ni priblizno tacnopaprica29 wrote:Ovako je Dile pisala prije nepune dvije godine, u međuvremenu se kupilo novo auto, pa se i stav promijenio.
parkiranjem na dva mjesta niko ne blokira nikoga, samo se neko mora malo dalje parkirati
@neelix
objasnih gore situaciju, nit' sam ja gdje krsila zakon, nit' bilo sta drugo
- Cholina_Lokica
#2085 Re: "Majstori" parkiranja
Neelixov zakon pravednosti1946 wrote:Koji zakon se krši parkiranjem na više mjesta odjednom?
-
paprica29
#2086 Re: "Majstori" parkiranja
[/quote]
jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara auta
[/quote]
naravno da to nije tacno. ali citajuci ovu temu dalo bi se zakljuciti da je tako. tamo na onoj temi me napadas sto "krsim zakon" jer blokiram ljude, a na ovoj promoviras krsenje parkiranjem na vise mjesta odjednom. licemjerno?
[/quote]
Koji zakon se krši parkiranjem na više mjesta odjednom?[/quote]
Ma, buraz, ništa se ne krši, izvini na bihuzuru
jes' samo papci voze novija auta, fina gradska raja voza samo 25+ godina stara auta
naravno da to nije tacno. ali citajuci ovu temu dalo bi se zakljuciti da je tako. tamo na onoj temi me napadas sto "krsim zakon" jer blokiram ljude, a na ovoj promoviras krsenje parkiranjem na vise mjesta odjednom. licemjerno?
Koji zakon se krši parkiranjem na više mjesta odjednom?[/quote]
Ma, buraz, ništa se ne krši, izvini na bihuzuru
- Sarcom
#2087 Re: "Majstori" parkiranja
Pa dobro moze se oprostiti @Dile shvatite zensko je, mozda se jos nije naucila dobro parkirati 
- Cholina_Lokica
#2088 Re: "Majstori" parkiranja
Dile vrlo vjerovatno bolje i parkira, a i vozi od tebe, ali to nije tema danasnje emisije, i procitaj jos jednom sta sam napisala pa mozda shvatisSarcom wrote:Pa dobro moze se oprostiti @Dile shvatite zensko je, mozda se jos nije naucila dobro parkirati
-
paprica29
#2089 Re: "Majstori" parkiranja
Blokira se mene da parkiram na mjesto predviđeno za to. U stvari, izvini i ti na bihuzuruDile wrote:ni priblizno tacnopaprica29 wrote:Ovako je Dile pisala prije nepune dvije godine, u međuvremenu se kupilo novo auto, pa se i stav promijenio.![]()
parkiranjem na dva mjesta niko ne blokira nikoga, samo se neko mora malo dalje parkiratida bi ti mene prozivao zbog bilo cega, moras prvo da znas kako se parkiram... to sto opravdavam takvo parkiranje ne znaci da ga se striktno drzim. ova prica je vecinom zbog trznih centara, gdje nikad u zivotu nisam dosla a da nema mjesta za parkirati, uvijek ima, to sto ti trazis u prva dva reda do ulaza jer ti je mrsko prohodati je tvoj problem, a ne moj, ja se sasvim normalno uvijek parkiram na samom kraju garaze, uz kakav zid ili stub, tako da sa jedne strane ne moze niko prici, malo ukrivim auto zbog druge strane, a to vecinom stane sve u jedno mjesto
ja nikad nisam rekla da se parkiram na dva mjesta, samo sam rekla da ako me ko vidi da sam to uradila, slobodno me priceka i obrati mi se licno
to sto ljudi tako parkiraju u potpunosti razumijem, jbg, ljudi pokusavaju svoju imovinu da zastite na bilo koji nacin od duplo vecih papaka koji ostecuju tudju imovinu, sto je puno veci prekrsaj od tog parkiranja koje nije zakonski regulisano. tako da to tvoje prozivanje je cista suplja prica, plus neutemeljena
@neelix
objasnih gore situaciju, nit' sam ja gdje krsila zakon, nit' bilo sta drugo
-
paprica29
- xXBl0odXx
- Meshtar
#2093 Re: "Majstori" parkiranja
Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.
Nije čak važan ni zakon o saobraćaju, niti je bitno uopšte da li je propisno parkirati kako želiš. Radi se o običajima i normama ponašanja koja bi trebala definisati nekoga ko ima mrvu kulture i primitivca. zauzimati više površine nego što ti treba za tvoj auto je naprosto primitivno, jer pokazuje potrebu pojedinca da se cijeli svijet ravna prema njemu. Uzeti više od realnih potreba pokazuje kakvi smo kao sugrađani. I da, postoje loša iskustva, neko vas ogrebe i slično, ali zbog takvog iskustva nemate pravo kažnjavati svoje komšije. Jedino imate pravo pokazati se primitivnim, što kako stoje stvari uspješno i činite.
Nije čak važan ni zakon o saobraćaju, niti je bitno uopšte da li je propisno parkirati kako želiš. Radi se o običajima i normama ponašanja koja bi trebala definisati nekoga ko ima mrvu kulture i primitivca. zauzimati više površine nego što ti treba za tvoj auto je naprosto primitivno, jer pokazuje potrebu pojedinca da se cijeli svijet ravna prema njemu. Uzeti više od realnih potreba pokazuje kakvi smo kao sugrađani. I da, postoje loša iskustva, neko vas ogrebe i slično, ali zbog takvog iskustva nemate pravo kažnjavati svoje komšije. Jedino imate pravo pokazati se primitivnim, što kako stoje stvari uspješno i činite.
-
paprica29
#2094 Re: "Majstori" parkiranja
AferimMeshtar wrote:Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.
Izgleda da si i ti fukara, kao i većina nas ovdje
- arslanica
#2095 Re: "Majstori" parkiranja
potpisujemMeshtar wrote:Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.
- Michun
#2096 Re: "Majstori" parkiranja
Otisla ja neku noc do merkatora, uparkirala se i izasla iz auta i gledam jesam li u linijama...kontam uslikace me neko od vas pa me naljepiti ovdje
Sto ti je strah od ruke pravde 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2097 Re: "Majstori" parkiranja
biće svega... stay tuned
03. Dec. 2010. 23:43 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Jimmy_The_Saint, Vragolan
7 dana
-
Fozgen
-
Cafe Camargue
#2099 Re: "Majstori" parkiranja
Ja konkretno vozim auto koji, recimo u merkatoru nije moguće parkirati u granicama koje su predviđene, ustvari jeste ali bi onda morao izaći kroz gepek.Meshtar wrote:Parkirati na dva ili više mjesta je potpuno isto kao kad neko dođe u npr kafić ili restoran koji ima sečiju, ili dugi šank i onda sjedne za jedno mjesto, stavi jaknu na stolicu ili mjesto na sečiji pored, a tašnu ili laptop ili ko zna koji klinac na treću.
Zato mislim da ste malo preoštri kada su u pitanju ove slike, naročito iz tržnih centara. Mjesta su rađena za mala gradska auta, pa bilo ko sa limuzinom, karavanom ili džipom jednostavno ne može očekivat da se normalno parkira i normalno izađe iz auta.
Ali to opet ne mjenja činjenicu da krkana ima na sve strane.
- pirmin
#2100 Re: "Majstori" parkiranja
Evo malo i becke skole:

Bahata picka, plavusa od nekih 30tak+ godina.
Kriza za parking ali nju zaboli klitja.

Bahata picka, plavusa od nekih 30tak+ godina.
Kriza za parking ali nju zaboli klitja.