Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Pitarrr82
#2076 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni u "Terra Nova" fali malo napetosti, tajnovitosti sto ne znaci da to trebas uraditi u zadnjoj epizodi sezone gdje to svi rade u svojim serijama... Isto tako nekako mi sve previse brzo prolazi a svi su tako happy da mi vise ide na neku family seriju nego sci fi misteriju ili slicno...
-
four
#2077 Re: Gledate seriju - preporucite je
Znam za ovo, ali me zanimaju epizode sto i ovdje nedostaju, od 4 do 8. Ali hvala u svakom slucaju.electric wrote:http://www.prijevodi-online.org/serije/ ... in-america
nadam se da ce bit od pomoci:D
- dječak sa šibicama
#2078 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mozda je serija zamisljena kao poruka, simbolicna poruka Amerikancima da se drze zajedno i u najtezim momentimaPitarrr82 wrote:Meni u "Terra Nova" fali malo napetosti, tajnovitosti sto ne znaci da to trebas uraditi u zadnjoj epizodi sezone gdje to svi rade u svojim serijama... Isto tako nekako mi sve previse brzo prolazi a svi su tako happy da mi vise ide na neku family seriju nego sci fi misteriju ili slicno...
Uvijek su svi na kraju zagrljeni, nasmijani (osim tate policajca koji i u tim sretnim momentima gordog pogleda bdije nad sudbinom svoje mnogobrojne porodice) a buntovni sin ipak tati oprosti sto je otisao u zatvor, smrc.
Ali ipak, serija je gledljiva, ono, iskljucis mozak, nije losa. Valjda sto ja ne volim te serije, te vrste, pa mi ova nekako legla. Moze se gledati, nista nisam ni ocekivao pa je nelose. Ali bojim se da sad slijedi ukenjavanje, nasli su ostatke broda, vec vidim male zelene u drugoj sezoni, ne mislim na dinosaure nazalost.
-
Mariella
#2079 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jedna stara

- deviltoy
#2080 Re: Gledate seriju - preporucite je
Last edited by deviltoy on 04/01/2012 13:20, edited 1 time in total.
- Pitarrr82
#2081 Re: Gledate seriju - preporucite je
dječak sa šibicama wrote:Mozda je serija zamisljena kao poruka, simbolicna poruka Amerikancima da se drze zajedno i u najtezim momentimaPitarrr82 wrote:Meni u "Terra Nova" fali malo napetosti, tajnovitosti sto ne znaci da to trebas uraditi u zadnjoj epizodi sezone gdje to svi rade u svojim serijama... Isto tako nekako mi sve previse brzo prolazi a svi su tako happy da mi vise ide na neku family seriju nego sci fi misteriju ili slicno...![]()
Uvijek su svi na kraju zagrljeni, nasmijani (osim tate policajca koji i u tim sretnim momentima gordog pogleda bdije nad sudbinom svoje mnogobrojne porodice) a buntovni sin ipak tati oprosti sto je otisao u zatvor, smrc.
Ali ipak, serija je gledljiva, ono, iskljucis mozak, nije losa. Valjda sto ja ne volim te serije, te vrste, pa mi ova nekako legla. Moze se gledati, nista nisam ni ocekivao pa je nelose. Ali bojim se da sad slijedi ukenjavanje, nasli su ostatke broda, vec vidim male zelene u drugoj sezoni, ne mislim na dinosaure nazalost.
Bice da je tada vazduh bio bolji pa su svi nasmijani
- Not My Idea
#2082 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mariella wrote:Jedna stara![]()
dok se emitovala, nije mi je bilo nimalo lako gledat
- dale cooper
#2083 Re: Gledate seriju - preporucite je
Upravo odgledao, sjajna. Kao što sam rekao negdje ranije, najbolji Sherlock poslije Jeremy Bretta.
Benedict Cumberbatch je genijalan kao Sherlock, karizma, ekscentričnost sve je tu. Martin
Freeman takođe sjajan kao Watson. Nevjerovatno je kako su moderno i energično napravili seriju,
a opet sačuvali duh Doyleovog Sherlocka Holmesa. Irene Adler je bila sjajno remodelirana u ovoj
prvoj epizodi kao criminalni mastermind. THE WOMAN!
-
Mariella
#2084 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja opet pocela gledati neki dan preko netaNot My Idea wrote:Mariella wrote:Jedna stara![]()
![]()
dok se emitovala, nije mi je bilo nimalo lako gledat
- alica.k
#2085 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote:Upravo odgledao, sjajna. Kao što sam rekao negdje ranije, najbolji Sherlock poslije Jeremy Bretta.
Benedict Cumberbatch je genijalan kao Sherlock, karizma, ekscentričnost sve je tu. Martin
Freeman takođe sjajan kao Watson. Nevjerovatno je kako su moderno i energično napravili seriju,
a opet sačuvali duh Doyleovog Sherlocka Holmesa. Irene Adler je bila sjajno remodelirana u ovoj

moffat
on cega se dohvati, ja se ne brinem.
- dale cooper
#2086 Re: Gledate seriju - preporucite je
On radi i Doctor Who-a, je li tako? Već neko vrijeme kontam da skinem sve epizodealica.k wrote:dale cooper wrote:Upravo odgledao, sjajna. Kao što sam rekao negdje ranije, najbolji Sherlock poslije Jeremy Bretta.
moffat
on cega se dohvati, ja se ne brinem.
revivala ali nikako da stignem. Gledao sam par epizoda tu i tamo i sviđa mi se pravo.
- alica.k
#2087 Re: Gledate seriju - preporucite je
jap, ali tek zadnje dvije sezone.dale cooper wrote:On radi i Doctor Who-a, je li tako? Već neko vrijeme kontam da skinem sve epizode
revivala ali nikako da stignem. Gledao sam par epizoda tu i tamo i sviđa mi se pravo.
medjutim, najbolje epizode svih ranije sezona su upravo njegove
blink, najbolja epizoda ijedne serije ikad
- dale cooper
#2088 Re: Gledate seriju - preporucite je
Eh da, kad smo već kod detektivskih serija, evo preporuka za jednu koju sam
nedavno gledao (mislim da nije spominjana do sada)

Britanska krimi serija smještene u modernom Londonu u kojoj grupa policajaca rješava copycat
ubistva poznatih serijskih ubojica rekreirana u najmanje brutalne detalje. Pa se tako prva sezona
bavi Jack The Ripperom, a druga notornom braćom Kray. Sve u svemu jako solidna i atmosferična
serija (mračni urbani London je jako dobro prikazan)

Britanska krimi serija smještene u modernom Londonu u kojoj grupa policajaca rješava copycat
ubistva poznatih serijskih ubojica rekreirana u najmanje brutalne detalje. Pa se tako prva sezona
bavi Jack The Ripperom, a druga notornom braćom Kray. Sve u svemu jako solidna i atmosferična
-
Korisničkoime
#2089 Re: Gledate seriju - preporucite je
Baš ću pogledati ovu da vidim, stvarno volim detektivske serije sa malo više realnosti ništa fancy. NYPD Blue ili ti Njujorški plavci je meni jedna od najboljih serija ikad snimljenih ali do sada nisam naletio na nešto slično.dale cooper wrote:Eh da, kad smo već kod detektivskih serija, evo preporuka za jednu koju sam
-
Korisničkoime
#2090 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dobra sa malom kritikom previše započetih priča tzv. story line koje su za samu seriju i radnju potpuno ne bitne tako da čovjek nekad gleda i pita se čemu sad ovo pa malo zna dosaditi. Prva sezona najbolja.Josip321 wrote:The Wire-Žica
http://www.imdb.com/title/tt0306414/
Gledam je na HRT-u. Danas je predzadnja serija. Prikazivali sve sezone od jedanput, dan za danom. Definitivno najbolja serija koju sam ikada pratio. Ili je to možda što sam još pod dojmom. Ali u svakom slučaju ako nije najbolja onda mi je među prve tri.
Last edited by Korisničkoime on 05/01/2012 23:30, edited 1 time in total.
- Josip321
#2091 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisam pogledao baš svaku seriju, nisam stigao. Pa tako ni završetak prve sezone. Ali snaći ću se i pogledati svaku. Ni malo se nisam iznenadio kada sam na imdb-u vidio da je ocjenjena sa 9.6. Što je fantastična ocjena.Korisničkoime wrote:Dobra sa malom kritikom previše započetih priča tzv. story line koje su za samo seriju i radnju potpuno ne bitne tako da čovjek nekad gleda i pita se čemu sad ovo pa malo zna dosaditi. Prva sezona najbolja.Josip321 wrote:The Wire-Žica
http://www.imdb.com/title/tt0306414/
Gledam je na HRT-u. Danas je predzadnja serija. Prikazivali sve sezone od jedanput, dan za danom. Definitivno najbolja serija koju sam ikada pratio. Ili je to možda što sam još pod dojmom. Ali u svakom slučaju ako nije najbolja onda mi je među prve tri.
http://www.imdb.com/title/tt0306414/Nisam nikakav idolopoklonik ničega i nikoga. Ali nikada nisam bio ovoliko oduševljen nekom serijom. Isto kao kada sam prije nekoliko godina prvi puta pio sok od šipka. Pa kada ga pred ljeto nestane nijedan mi više neodgovara neko vrijeme. Tako mi je i poslije ove serije.
Svaki filmofil bi ovo obavezno trebao pogledati. Da još jednom ponovim, jer ne znaju što propuštaju!
- Mali_Vuk
#2092 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja sam tek kod prve epizode, i prva stvar koja mi se odmah na startu svidjela je muzička podloga sa Way down in the hole, od Tom WaitsaJosip321 wrote:
Nisam pogledao baš svaku seriju, nisam stigao. Pa tako ni završetak prve sezone. Ali snaći ću se i pogledati svaku. Ni malo se nisam iznenadio kada sam na imdb-u vidio da je ocjenjena sa 9.6. Što je fantastična ocjena.
http://www.imdb.com/title/tt0306414/Nisam nikakav idolopoklonik ničega i nikoga. Ali nikada nisam bio ovoliko oduševljen nekom serijom. Isto kao kada sam prije nekoliko godina prvi puta pio sok od šipka. Pa kada ga pred ljeto nestane nijedan mi više neodgovara neko vrijeme. Tako mi je i poslije ove serije.
Svaki filmofil bi ovo obavezno trebao pogledati. Da još jednom ponovim, jer ne znaju što propuštaju!
- alibaba_i_30_godina
#2093 Re: Gledate seriju - preporucite je
Konacno sam stigao da pregledam neke serije, a evo vidim vec su poceli sa novim epizodama nekih koje su prije nekoliko sedmica otisle na pauzu.
Da prvo opletem po Terra Novoj, bez obzira sto se neki nece slagati sa mojim misljenjem. Vec davno sam napisao da sam ocekivao nesto dosta bolje, ali da se ipak i ovako moze gledati. Konstantno iz epizode u epizodu me nervirao onaj malac, sin od onog policajca, jako iritantan lik i antipatican - a da dodam jos pravi prototip americkog tinejdzera! Vise bih volio da je radnja malo razvucena, odnosno, da su vise povezane kao sto su bile u Lostu. Nekako mi svaka epizoda imala svoj kraj i pocetak, vrlo malo stvari je bilo ostavljeno za sljedecu epizodu, tek pred kraj su poceli da ostavljaju odredjene 'rupe'. Jel' ova posljednja epizoda bila finalna ove sezone, ili je serija otisla na pauzu?! Mislim da bi se moglo napraviti vrlo interesantnih stvari sa onim dijelom broda koji su nasli, nesto da su i generacije prije ovih putovali kroz vrijeme i slicno.
American Horror Story je bila interesantna, moram priznati. Iznenadio sam se kada je ona mala umrla, tako da posle toga nista me vise nije cudilo. Sama serija je zamisljena da iz sezone u sezonu imamo novu pricu, sa novim glumcima sto i to samo po sebi nije lose.
Revenge mi je dobra zbog toga sto se opustim kada istu gledam, nije nesto posebno napeta a glumci su solidni. Evo vidio sam da je sinoc bila nova epizoda, pa valja i to pregledati.
Homeland mi je tu i tamo ... nekako sam se natjerao da pregledam sve epizode. Ne kazem da je serija losa, ali nekako mi je uvijek nesto falilo, mozda malo vise akcije ... ona glavna glumica je jako dobro odradila svoj dio posla!
Te serije tipa Merlin, Sherlock i slicno nisam nikad ni gledao ... a sada i nemam dovoljno vremena za jos nekoliko serija.
Da prvo opletem po Terra Novoj, bez obzira sto se neki nece slagati sa mojim misljenjem. Vec davno sam napisao da sam ocekivao nesto dosta bolje, ali da se ipak i ovako moze gledati. Konstantno iz epizode u epizodu me nervirao onaj malac, sin od onog policajca, jako iritantan lik i antipatican - a da dodam jos pravi prototip americkog tinejdzera! Vise bih volio da je radnja malo razvucena, odnosno, da su vise povezane kao sto su bile u Lostu. Nekako mi svaka epizoda imala svoj kraj i pocetak, vrlo malo stvari je bilo ostavljeno za sljedecu epizodu, tek pred kraj su poceli da ostavljaju odredjene 'rupe'. Jel' ova posljednja epizoda bila finalna ove sezone, ili je serija otisla na pauzu?! Mislim da bi se moglo napraviti vrlo interesantnih stvari sa onim dijelom broda koji su nasli, nesto da su i generacije prije ovih putovali kroz vrijeme i slicno.
American Horror Story je bila interesantna, moram priznati. Iznenadio sam se kada je ona mala umrla, tako da posle toga nista me vise nije cudilo. Sama serija je zamisljena da iz sezone u sezonu imamo novu pricu, sa novim glumcima sto i to samo po sebi nije lose.
Revenge mi je dobra zbog toga sto se opustim kada istu gledam, nije nesto posebno napeta a glumci su solidni. Evo vidio sam da je sinoc bila nova epizoda, pa valja i to pregledati.
Homeland mi je tu i tamo ... nekako sam se natjerao da pregledam sve epizode. Ne kazem da je serija losa, ali nekako mi je uvijek nesto falilo, mozda malo vise akcije ... ona glavna glumica je jako dobro odradila svoj dio posla!
Te serije tipa Merlin, Sherlock i slicno nisam nikad ni gledao ... a sada i nemam dovoljno vremena za jos nekoliko serija.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2094 Re: Gledate seriju - preporucite je
ovo sam upratio
http://www.imdb.com/title/tt0874936/

tako, postoji priča koja se provlači kroz sve epizode, i ono, rješava se svako ubistvo, u svakoj epizodi
rekao bih - neloše, sa jednim plusem za glavnog glumca, jer glumi u mojoj omiljenoj seriji Band of brothers
i sviđa mi se njegov lik i u ovoj seriji
, i jedna pluščina samo takva za njegovu partnerku 
EDIT: da, zaboravih napomenuti da je ovaj glumac (Damian Lewis), glumio i u onoj seriji koja mi je skratila deset godina života, o UN-ovcima u Bosni...

tako, postoji priča koja se provlači kroz sve epizode, i ono, rješava se svako ubistvo, u svakoj epizodi
rekao bih - neloše, sa jednim plusem za glavnog glumca, jer glumi u mojoj omiljenoj seriji Band of brothers
EDIT: da, zaboravih napomenuti da je ovaj glumac (Damian Lewis), glumio i u onoj seriji koja mi je skratila deset godina života, o UN-ovcima u Bosni...
-
mr.smith sa
#2095 Re: Gledate seriju - preporucite je
Chmoljo wrote:ovo sam upratio
tako, postoji priča koja se provlači kroz sve epizode, i ono, rješava se svako ubistvo, u svakoj epizodi![]()
rekao bih - neloše, sa jednim plusem za glavnog glumca, jer glumi u mojoj omiljenoj seriji Band of brothersi sviđa mi se njegov lik i u ovoj seriji
- cico x
#2096 Re: Gledate seriju - preporucite je
ja sam sve pretrazio i nema jos nista,imas 4 epizodu samo na cirilicifour wrote:Znam za ovo, ali me zanimaju epizode sto i ovdje nedostaju, od 4 do 8. Ali hvala u svakom slucaju.electric wrote:http://www.prijevodi-online.org/serije/ ... in-america
- alibaba_i_30_godina
#2097 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ovaj izgleda samo glumi nekakve agente i mistery tipove.mr.smith sa wrote:Chmoljo wrote:ovo sam upratio
tako, postoji priča koja se provlači kroz sve epizode, i ono, rješava se svako ubistvo, u svakoj epizodi![]()
rekao bih - neloše, sa jednim plusem za glavnog glumca, jer glumi u mojoj omiljenoj seriji Band of brothersi sviđa mi se njegov lik i u ovoj seriji
i glumi glavnu ulogu u Homeland
-
four
#2098 Re: Gledate seriju - preporucite je
Trazim i ja odavno, ali nigdje nista.cico x wrote:ja sam sve pretrazio i nema jos nista,imas 4 epizodu samo na cirilicifour wrote:Znam za ovo, ali me zanimaju epizode sto i ovdje nedostaju, od 4 do 8. Ali hvala u svakom slucaju.electric wrote:http://www.prijevodi-online.org/serije/ ... in-america
- arx
#2099 Re: Gledate seriju - preporucite je
EZEL -KRALJ-UBI- COJK

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2100 Re: Gledate seriju - preporucite je
kako rekoh, pregledaj Band of Brothers. na IMDB ima ocjenu kao i The Wire - 9.6NeyDan wrote: Ovaj izgleda samo glumi nekakve agente i mistery tipove.
opet je uniformisan, ali nije agent