A sta je sa Arapima koji zive u unutrasnjosti Izreala? To su citava naselja i realno broje oko 25% izraelskog stanovnistva. Poprilicno obrazovani i vrlo dobro ekonomski organizovani.jeza u ledja wrote:Pa znaci okrecu se kako vjetar puse.ahuseino wrote:Nije jedno rjeshenje... imaju i oni ljevicu i desnicu...jeza u ledja wrote:Nego hajmo ovako.
Sta vi mislite sta je konacni cilj Izraela? Sta mislite imaju li oni kakav dugorocan, smislen i jedinstven plan i sta bi htjeli da bude konacno rjesenje?
Ja ne vidim da dugorocno ikako vode smislenu politiku. Mislim, sta ocekuju, da ce Palestinci nestati u havi? Cak i da nestanu, sta je sa ostalim Arapima oko njih? Jednostavno vode bitku koju ne mogu dobiti.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Madame de Pompadour
#2076 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
- jeza u ledja
#2077 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Sta s njima?Madame de Pompadour wrote:
A sta je sa Arapima koji zive u unutrasnjosti Izreala? To su citava naselja i realno broje oko 25% izraelskog stanovnistva. Poprilicno obrazovani i vrlo dobro ekonomski organizovani.
- scooter21ba
#2078 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ajd malo saznajte o ovom covjeku pa malo procaskajte
Mohammad Amin al-Husayni
Mohammad Amin al-Husayni
-
Madame de Pompadour
#2079 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
jeza u ledja wrote:Sta s njima?Madame de Pompadour wrote:
A sta je sa Arapima koji zive u unutrasnjosti Izreala? To su citava naselja i realno broje oko 25% izraelskog stanovnistva. Poprilicno obrazovani i vrlo dobro ekonomski organizovani.
Pored palestinaca, dodatna demografska bomba,
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#2080 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nemam vise ni volje ni snage citati postove na ovoj temi koji reprezentuju vise stavove autora posta, negoli cinjenice ( cast malobrojnim izuzecima ).
Ali nakon svega sto sam saznala od 27 decembra do danas i dalje - vise ne mislim nego tvrdim da za ljude koji se nazivaju Palestincima postoji samo jedan SPAS - a to je kolektivno napustanje teritorije koju su definitivno izgubili ( paradoksalno ) nakon potpisivanja Osla. Bolje im je zivjeti bilo gdje nego tu gdje zive - tom casnom, ponosnom narodu koji jos jedino ima zivot, ukoliko se ovo sto oni zive uopste moze nazvati zivotom jer vise lici na kontinuiranu visedecenijsku nocnu moru. Sve ostalo im je vec odavno oduzeto. Pitanje je gdje bi zivjeli kad bi se "iselili" ? Pa neka im nadje Amerika i EU ( dvije macehe ) mjesto negdje sto dalje od Bliskog Istoka. Sto dalje od ludila i ublehe koju im je neko prodao kao pitanje opstanka.
Neko je napisao nesto o budjenju gradjanske opcije kod Palestinaca ( "slikovnica" ). To je vjerovatno isto koliko je vjerovatno da dijete zlostavljano tokom cijelog djetinjstva postane doktor nauka. Mogucnost postoji, ali se vjerovatnoca da se isto desi moze iskazati u promilima.
Nikada necu zaboraviti izjavu majke koju sam vidjela na ovom videu pod nazivom "Okupacija" koja je kcerku od ( 7 ? ) godina skinula sa strika, jer se htjela ubiti nakon sto su ih istjerali iz kuce i istu im sravnili. Uz dodatke upadanja vojnika u sred noci koji traze identifikaciju, malo te izudaraju i tako to. Svaki novi stanovnik na okupiranim teritorijama ima masinku ako mu zatreba !?! Osim sto je kompletan koncept zasnovan na krajnjoj okrutnosti, uz to je i ludilo en mass, jer su jedni ubijedjeni da su demokraticni, a drugi ( tek ovo je ludilo ) da tako mora biti.
Prvi put razumijem ljude koji iz Afrike i sa Bliskog Istoka na Zapad dolaze guseci se u kojekakvim kamionima i prelazeci mora u gumenim camcima.
What a wonderful world.
Ali nakon svega sto sam saznala od 27 decembra do danas i dalje - vise ne mislim nego tvrdim da za ljude koji se nazivaju Palestincima postoji samo jedan SPAS - a to je kolektivno napustanje teritorije koju su definitivno izgubili ( paradoksalno ) nakon potpisivanja Osla. Bolje im je zivjeti bilo gdje nego tu gdje zive - tom casnom, ponosnom narodu koji jos jedino ima zivot, ukoliko se ovo sto oni zive uopste moze nazvati zivotom jer vise lici na kontinuiranu visedecenijsku nocnu moru. Sve ostalo im je vec odavno oduzeto. Pitanje je gdje bi zivjeli kad bi se "iselili" ? Pa neka im nadje Amerika i EU ( dvije macehe ) mjesto negdje sto dalje od Bliskog Istoka. Sto dalje od ludila i ublehe koju im je neko prodao kao pitanje opstanka.
Neko je napisao nesto o budjenju gradjanske opcije kod Palestinaca ( "slikovnica" ). To je vjerovatno isto koliko je vjerovatno da dijete zlostavljano tokom cijelog djetinjstva postane doktor nauka. Mogucnost postoji, ali se vjerovatnoca da se isto desi moze iskazati u promilima.
Nikada necu zaboraviti izjavu majke koju sam vidjela na ovom videu pod nazivom "Okupacija" koja je kcerku od ( 7 ? ) godina skinula sa strika, jer se htjela ubiti nakon sto su ih istjerali iz kuce i istu im sravnili. Uz dodatke upadanja vojnika u sred noci koji traze identifikaciju, malo te izudaraju i tako to. Svaki novi stanovnik na okupiranim teritorijama ima masinku ako mu zatreba !?! Osim sto je kompletan koncept zasnovan na krajnjoj okrutnosti, uz to je i ludilo en mass, jer su jedni ubijedjeni da su demokraticni, a drugi ( tek ovo je ludilo ) da tako mora biti.
Prvi put razumijem ljude koji iz Afrike i sa Bliskog Istoka na Zapad dolaze guseci se u kojekakvim kamionima i prelazeci mora u gumenim camcima.
What a wonderful world.
- exliberal
#2081 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Moje licno zapazanje...
Stvarno mi je zao naroda na tim terenima i sta im se desava ali moram jednu stvar da primjetim.
Gledam izljeve zaprepascenosti, pozive na demonsracije , osude, prozivke.....ma nema sta se nedesava u vezi ovih nesretnih dogadjaja a onda mi padne na pamet Sudan, Darfur i onda ostanem zapanjen licemjernoscu komentara i forumasa na ovom forumu (a i na ostalim da nebude da samo napadam sax)
Dok su ljudi ubijani po sudanu u brijevima koji se nemogu ni poredit sa israelom i palestinom nije ni 10 % od komentara postavljeno u vezi toga, nesjecam se da je iko pozivao na proteste, demonstracije...niko nije organizovao prikupljanje pomoci ......nista.....zbog cega?
Zasto je toliko "moderno" (stvarno gadan izraz ali mi drugi ne dolazi na pamet)podrzavat palestince i osudjivat izrael dok u isto vrijeme desetine djece umire od gladi po sudanu ....koliko je djece izmasakrirano ili umrlo od gladi samo u zadnjih par mjeseci?
Jesmo li licemjerni ili ne...................
Stvarno mi je zao naroda na tim terenima i sta im se desava ali moram jednu stvar da primjetim.
Gledam izljeve zaprepascenosti, pozive na demonsracije , osude, prozivke.....ma nema sta se nedesava u vezi ovih nesretnih dogadjaja a onda mi padne na pamet Sudan, Darfur i onda ostanem zapanjen licemjernoscu komentara i forumasa na ovom forumu (a i na ostalim da nebude da samo napadam sax)
Dok su ljudi ubijani po sudanu u brijevima koji se nemogu ni poredit sa israelom i palestinom nije ni 10 % od komentara postavljeno u vezi toga, nesjecam se da je iko pozivao na proteste, demonstracije...niko nije organizovao prikupljanje pomoci ......nista.....zbog cega?
Zasto je toliko "moderno" (stvarno gadan izraz ali mi drugi ne dolazi na pamet)podrzavat palestince i osudjivat izrael dok u isto vrijeme desetine djece umire od gladi po sudanu ....koliko je djece izmasakrirano ili umrlo od gladi samo u zadnjih par mjeseci?
- turban
#2082 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Procitah dva puta ovaj post,procitacu ga jos koji put.Nepravdu je lakse gledati sa vise ociju,onda se ista jasno potvrdi.Latina wrote:Nemam vise ni volje ni snage citati postove na ovoj temi koji reprezentuju vise stavove autora posta, negoli cinjenice ( cast malobrojnim izuzecima ).
What a wonderful world.
Svaka cast za post.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#2083 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
@ex-liberal,
Otvori temu o Sudanu.
Razvij diskusiju.
Pozovi na demonstracije.
Ovo je tema o trenutnim desavanjima u Gazi.
Otvori temu o Sudanu.
Razvij diskusiju.
Pozovi na demonstracije.
Ovo je tema o trenutnim desavanjima u Gazi.
- Ahmmed
-
omar little
#2085 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Mozes li mi, molim te, navesti studiju ili me uputiti na materijale koji podrzavaju tvoju tvrdnju da zlostavljana djeca, ukoliko im se pruze uvjeti i prilika, ne mogu postati doktori nauka? Ne mogu a da ne pitam posebice zato sto se meni obracas i zato sto je izjava outlandish to say the least.Latina wrote:
A Palestina ce imati gradjansku opciju kad na izborima u izraelu vise ne pobjedjuju stranke koje sam izlistala u svom predhodnom postu.
-
Leonid Breznjev
#2086 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Bismillah...
Gospodaru olaksaj, a ne otezaj... amin..
- Ahmmed
#2087 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
exliberal wrote:Moje licno zapazanje...
Pisali smo, itekako, o Darfuru...i protestirali....u Sarajevu...zajedno sa Miom Farrow i majkama Srebrenice.....Mogu se složiti da je bilo nedovoljno....No, nije tačno da ništa nije urađeno.
-
omar little
- KemooSA
#2089 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ne bih rekao da je to licemjerno nego jednostavno po citavom svijetu se vec decenijama vode ratovi,ljudi umiru od gladi,vlada opsta kriza morala i jednostavno covjek je izgubio osjecaj za suosjecanje i razumjevanje.O stradanju u Sudanu se malo prica isto kao sto se malo prica o cinjenici da dnevno 25 000 ljudi umire od gladi u citavom svijeta.I ova prica o palestini ce se brzo zaboraviti jer ce se ponovo desiti neka nova Gaza i neko novo stradanje a i sam covjek je programiran da se bori za sebe i svoju porodicu a sta se desava na drugom kraju svijeta je tema za "kafu" ili ubijanje vremena na netu..I dodao bih:exliberal wrote:Moje licno zapazanje...
"Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju."
Albert Einstein
-
Madame de Pompadour
#2090 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Slati pomoc,omar little wrote:ovo je tacno da covjeku i pamet i srce stanu![]()
![]()
![]()
![]()
- Maraschino
#2091 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
zasluzuje li onaj ko je u stanju ovo uraditi ikakav respekt
mrznja je teska rijec ali voljeti ih ne mogu nikako
svi oni koji bi pokusali ovo opravdati zasluzuje u najmanju ruku, prezir i gnusanje...
ovo je preslo sve konvencije...ovo je zlocin ovo je genocid
a kao juce, pa i danas, traze nase sazaljenje...a sami nisu izvukli pouke iz genocida
ciniti ono sto sami nebi zeljeli da vam drugi ucini je, PODLO
zato su kao narod FUJ
-
fukara_tz
#2092 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
-
Madame de Pompadour
#2093 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ljudi pomozimo,fukara_tz wrote:...bez rijeci
- _veleposlanik
-
pOZz
#2095 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jbte...
Neće još niko reagovati dok se ovaj broj mrtvih i ozlijeđenih ne udupla (utrostruči)...
- KemooSA
#2096 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Kazu da od jednog zla nastaje drugo zlo...Pokusavam se oduprijeti ali...samo zivotinja moze ovako nesto uraditi!
- Ahmmed
#2097 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Trebamo se oduprijeti komentarima kojima bismo , makar i u mislima, prizivali i priželjkivali neko drugo zlo...Znam da je teško nakon što čovjek vidi ovako nešto....Ali, ako ništa, a ono zbog ove mrtve djece, ne trebamo napisati bilo šta što bi neki jedva dočekali....KemooSA wrote:Kazu da od jednog zla nastaje drugo zlo...Pokusavam se oduprijeti ali...samo zivotinja moze ovako nesto uraditi!
-
dino1970
#2098 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Let's collect 500000 signatures to support the Palestinians in Gaza
http://www.facebook.com/home.php#/group ... 966&ref=mf
Zapadni mediji su svojim izvještavanjima naklonjeni izraelskoj politici.
Od početka bombardiranja, 27. decembra, Izrael novinarima ne dozvoljava ulazak u Pojas Gaze. Kao tigrovi u kavezima, televizijski dopisnici se kreću zabranjenom zonom i ponekad uspiju kamerama približiti dim koji se vidi na horizontu.
Izrael nije još nikada do sad pristup medijima toliko ograničio i za to treba da se stidi!, izjavio je glavni urednik New York Timesa u Jerusalemu, Ethan Bronner i dodao: S tim se šprdaju sa svim načelima po kojima sami oni žele da žive. Kao razlog zabrani ulaska u Gazu za 350 ratnih dopisnika i 900 akreditiranih novinara u Izraelu, vlada u Jeruzalemu navodi «siguronosne razloge». Mnogi su mišljenja da Izrael tako samo želi da ima kontrolu nad izvještavanjem, u svoju korist naravno.
Žalba Udruženja stranih dopisnika pred Vrhovnim sudom u Izraelu je okončana nagodbom da je osam novinara prošlog petka trebalo da uđe u pojas Gaze, a ostali mediji bi smjeli preuzeti njihove izvještaje. Potom je otvaranje granica odgođeno za ponedjeljak, da bi na kraju bilo potpuno obustavljeno. Zbog toga mnogi novinari vrijeme provode snimanjem raketiranja Izraela i posljedicama toga, zaključuje jedan od dopisnika AP. I njemački novinari izvještavaju o tome i moraju prihvatiti činjenicu da moderatori večernjih vijesti ovakve izvještaje koriste za širenje razumijevanja ubilačkih napada izraelske vojske na stanovnike Gaze.
Ne radi se samo o informacijskoj blokadi, jer i na licu mjesta ima stranih novinara. Dopisnici El-Džezire, El-Arabije i Press TV-a, kao i palestinske kolege iz različitih novinskih agencija, izvještavaju o dešavanjima u Gazi, rizikujući i svoje živote. Zahvaljujući satelitskim prijenosima, njihove slike dostižu do više miliona gledalaca u cijelom svijetu, a njemački mediji ih skoro nikako ne pokazuju. Ali i ostale informacije, kao npr. da je Izrael kao okupatorska sila Ženevskom konvencijom odgovoran za zdravlje okupiranog stanovništva i da je ta Konvencija prekršena 18-mjesečnim zatvaranjem granica pojasa Gaze, ostaju skoro neobjavljene. Čak i predstavnici UN-a okrivljuju Izrael za kršenje prekida vatre, a ne Hamas, kojeg bez izuzetaka nazivaju «radikalnom terorističkom organizacijom» sa kojom se ne pregovara, što je i originalni ton vlade Izraela.
Radio i TV ne izvještavaju da je broj žrtava na palestinskoj strani za više od sto puta veći od broja izraelskih žrtava. Ne može se saznati da SAD dnevno podržava Izrael sa 6,8 miliona dolara, dok palestinska administracija dobija 0,3 miliona. Postoji 65 rezolucija UN-a protiv izraelskih postupaka, a ni jedna protiv palestinskih! Jedan Izraelac je u palestinskom zatvoru, dok se u izraelskim zatvorima nalazi 10756 Palestinaca! Mimo ratnih dešavanja, Palestinci nisu uništili nijednu izraelsku kuću, dok je Izrael od 1967. godine uništio 18167 palestinskih kuća! Osim toga, Izrael u Palestini ima 223 ilegalna naselja, dok su Palestinci izbjeglice u svojoj sopstvenoj zemlji.
Isključivanje zapadnih medija iz aktuelnog rata dovodi do pogrešnog informisanja, do prenošenja verzija urednika izraelskih novina.
Hamas falsifikuje slike i izvještaje iz pojasa Gaze, kako bi Izrael prikazao u što gorem svjetlu, objašnjava Daniel Seaman, i izvještaje iz Gaze naziva «upitnim». U stvarnosti, njemački mediji o ratu tako izvještavaju pristojno «usklađeno» da se Palestinci ili ratni kritičari rijetko mogu oglasiti. Ali, jedan kritičar po imenu Džemal Nazzal, predstavnik palestinskog Fataha, to je nedavno uspio. Nazzal je u intervjuu za radio kritizirao ratne izvještaje zapadnih medija i zaključio da bi oni "mogli biti dio izraelskog ministarstva za informisanje. Moto zapadnih izvještaja je da je Hamas teroristička organizacija."
Izvor: Jungewelt.de
Zapadni mediji su svojim izvještavanjima naklonjeni izraelskoj politici.
Od početka bombardiranja, 27. decembra, Izrael novinarima ne dozvoljava ulazak u Pojas Gaze. Kao tigrovi u kavezima, televizijski dopisnici se kreću zabranjenom zonom i ponekad uspiju kamerama približiti dim koji se vidi na horizontu.
Izrael nije još nikada do sad pristup medijima toliko ograničio i za to treba da se stidi!, izjavio je glavni urednik New York Timesa u Jerusalemu, Ethan Bronner i dodao: S tim se šprdaju sa svim načelima po kojima sami oni žele da žive. Kao razlog zabrani ulaska u Gazu za 350 ratnih dopisnika i 900 akreditiranih novinara u Izraelu, vlada u Jeruzalemu navodi «siguronosne razloge». Mnogi su mišljenja da Izrael tako samo želi da ima kontrolu nad izvještavanjem, u svoju korist naravno.
Žalba Udruženja stranih dopisnika pred Vrhovnim sudom u Izraelu je okončana nagodbom da je osam novinara prošlog petka trebalo da uđe u pojas Gaze, a ostali mediji bi smjeli preuzeti njihove izvještaje. Potom je otvaranje granica odgođeno za ponedjeljak, da bi na kraju bilo potpuno obustavljeno. Zbog toga mnogi novinari vrijeme provode snimanjem raketiranja Izraela i posljedicama toga, zaključuje jedan od dopisnika AP. I njemački novinari izvještavaju o tome i moraju prihvatiti činjenicu da moderatori večernjih vijesti ovakve izvještaje koriste za širenje razumijevanja ubilačkih napada izraelske vojske na stanovnike Gaze.
Ne radi se samo o informacijskoj blokadi, jer i na licu mjesta ima stranih novinara. Dopisnici El-Džezire, El-Arabije i Press TV-a, kao i palestinske kolege iz različitih novinskih agencija, izvještavaju o dešavanjima u Gazi, rizikujući i svoje živote. Zahvaljujući satelitskim prijenosima, njihove slike dostižu do više miliona gledalaca u cijelom svijetu, a njemački mediji ih skoro nikako ne pokazuju. Ali i ostale informacije, kao npr. da je Izrael kao okupatorska sila Ženevskom konvencijom odgovoran za zdravlje okupiranog stanovništva i da je ta Konvencija prekršena 18-mjesečnim zatvaranjem granica pojasa Gaze, ostaju skoro neobjavljene. Čak i predstavnici UN-a okrivljuju Izrael za kršenje prekida vatre, a ne Hamas, kojeg bez izuzetaka nazivaju «radikalnom terorističkom organizacijom» sa kojom se ne pregovara, što je i originalni ton vlade Izraela.
Radio i TV ne izvještavaju da je broj žrtava na palestinskoj strani za više od sto puta veći od broja izraelskih žrtava. Ne može se saznati da SAD dnevno podržava Izrael sa 6,8 miliona dolara, dok palestinska administracija dobija 0,3 miliona. Postoji 65 rezolucija UN-a protiv izraelskih postupaka, a ni jedna protiv palestinskih! Jedan Izraelac je u palestinskom zatvoru, dok se u izraelskim zatvorima nalazi 10756 Palestinaca! Mimo ratnih dešavanja, Palestinci nisu uništili nijednu izraelsku kuću, dok je Izrael od 1967. godine uništio 18167 palestinskih kuća! Osim toga, Izrael u Palestini ima 223 ilegalna naselja, dok su Palestinci izbjeglice u svojoj sopstvenoj zemlji.
Isključivanje zapadnih medija iz aktuelnog rata dovodi do pogrešnog informisanja, do prenošenja verzija urednika izraelskih novina.
Hamas falsifikuje slike i izvještaje iz pojasa Gaze, kako bi Izrael prikazao u što gorem svjetlu, objašnjava Daniel Seaman, i izvještaje iz Gaze naziva «upitnim». U stvarnosti, njemački mediji o ratu tako izvještavaju pristojno «usklađeno» da se Palestinci ili ratni kritičari rijetko mogu oglasiti. Ali, jedan kritičar po imenu Džemal Nazzal, predstavnik palestinskog Fataha, to je nedavno uspio. Nazzal je u intervjuu za radio kritizirao ratne izvještaje zapadnih medija i zaključio da bi oni "mogli biti dio izraelskog ministarstva za informisanje. Moto zapadnih izvještaja je da je Hamas teroristička organizacija."
Izvor: Jungewelt.de
Last edited by dino1970 on 10/01/2009 03:18, edited 1 time in total.
- fakat
#2099 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
FAKAT!!!Topla voda wrote:lijepi balans naoruzanja i hladni rat
- fakat
#2100 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Rachel Corrie je bila americka aktivistkinja koja je poginula 2003 nakon sto je buldozer pregazio dok je stajala ispred palestinske kuce koju je taj isti buldozer trebao srusiti. Stajala je svojim tijelom stitecu kucu koju je trebalo sravnati. Iako je vikala u megafon, bila je pregazena. Vozac je nakon kratke istrage vracen na posao. Michael Moore joj je posvetio jednu svoju knjigu. I danas se jezim kada pomislim da postoje takvi ljudi. Covjek je cudo.