Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Neelix

#2076 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

kakva teza, hajde ti nadji neki svoj post u kojem ga hvalis?? :-) a jos bolje bi bilo da smisleno odgovoris na moj predzanji post. " :lol: " se ne ubraja u smislene odgovore :D
ultima_palabra

#2077 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ultima_palabra »

Neelix wrote:kakva teza, hajde ti nadji neki svoj post u kojem ga hvalis?? :-) a jos bolje bi bilo da smisleno odgovoris na moj predzanji post. " :lol: " se ne ubraja u smislene odgovore :D
Pa ti si taj koji govori ljudima da se osvrnu oko sebe i da ne gledaju samo pravo :-)
Ne mogu ti naći takav post, ali ti mogu naći postove u kojem kritikujem svakog političara, stranku ili javnu ličnost koja je to zaslužila... ti, koji gledaš "i gore i dole" ne možeš ;-)
Neelix

#2078 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

pa eto, jel moguce da fahro nije nijednu jedinu pozitivnu stvar uradio? pa tolike je pare dao kao sponzor zelji, eto, zbog toga ga mogu do smrti kritikovat :D

btw pretpostavljam da zlatko i sdp to nisu nikad zasluzili, jel :D
ultima_palabra

#2079 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ultima_palabra »

Naravno da je uradio, podijelio je dosta para u dobrotvorne svrhe... samo što je to razglasio na sva zvona u svom biltenu :-D Recimo da je uradio nekih pozitivnih stvari, ali krajnji cilj toga je negativan, tako da ne mogu da ga hvalim...
Zlatka i SDP često kritikujem.
Neelix

#2080 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

eto, a ja mu kritike upucujem zbog zelje :D zbog tekstova kakav je ovaj o vildani, i zbog privrzenosti reisu kojeg ne mogu smislit.
ultima_palabra

#2081 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ultima_palabra »

Dobro, i to je napredak :thumbup:
amrica

#2082 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

A kad je havaz objavio pricu, cak i sliku kidnpovanog djecaka, od 5-6 godina, kad su svi mediji zamoljeni da ne izvjestavaju o tome... prije nego sto je dijete pronadjeno :? :roll:
I onda se jos hvalili da su oni pomogli da se dijete pronadje :x

:run:
Neelix

#2083 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

pa imajuci u vidu da je zena koja je zvala policiju djecaka prepoznala na osnovu slike u novinama...i ne hvalili se :P
VjecitiStudent

#2084 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by VjecitiStudent »

Neelix wrote: btw pretpostavljam da zlatko i sdp to nisu nikad zasluzili, jel :D
Zasluzili jesu, no zasto kritike utihnuse otkako SDP postade pozeljni koalicioni partner?
Banksy

#2085 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Banksy »

Neelix wrote:
moja poenta je da avaz po tim tackama po kojim ga kritikujete nije nista drugaciji od vecine ostalih medija. ali vasa zlatkozatucanost vas tjera da gledate samo pravo, i to u smjeru u kojem staljin kaze da se gleda. slobodno pogledajte oko sebe, nije ni to lose ponekad.
Evo ga branim k'o da mi je brat rođeni. Od Staljina i Staljinovih.
Banksy wrote:
Chmoljo wrote:
najsmješnije mi je ono: šta će nama Sandžaklija... ustvari, to je i najveći razlog što se ljudi ježe od njegovog eventualnog ulaska u vlast. jebo to što je on kriminalac i što posluje sa još gorima. bitno je to što je on Sandžaklija. jer da nije, onda se SDP-u ne bi toliko zamjerilo koaliranje. FUJ!!!
:shock: :shock: :lol:
Znaš šta je najsmješnije? :D Najsmješnije je zapravo što su Radončića ovdje, na forumu, takvim bijednim epitetima lijepili uglavnom oni koji se deklariraju kao SDP glasači. Izvlačili su mu tad sandžačko porijeklo, neukost i primitivizam, izrugivali se njegovom fizičkom izgledu, šovinistički se iživljavali i divljali, a da ih niko nije ni upozorio, sem nas par koji smo se gadili i zgražavali i branili ga, pa bili pod lupom kao gluhobilo Fahrini fanovi.
Bila su to vremena kad je Islamska zajednica bila pedofilska mafija, kad je Mišković bio četnički sluga, kad su Vlaisavljevići bili državni neprijatelji br 1, kad je poznati kolumnista ovog portala sipao šovinističke poruke, a ovdašnji forumaši mu ushićeni aplaudirali,
podsjetimo se: ''Tu silu i rabijatluk je u Bosnu, čije stanovnike Ćimić uglavnom pravilno karakterizira, donio montanjarski, siledžijski i prijeki duh iz mjesta podno Malesije, kud se prostire granica Albanije s Crnom Gorom, duh noža u slabine, pomiješan s nekom globalnom tlapnjom o kontroli zemlje i neba, svojevrsnom bošnjačkom berluskonizacijom. Taj hajdučki, prijetvorni i zaumni duh danas čuva "našu islamsku zajednicu"!?''
Na ovakve konstrukcije ste tada svi kolektivno otkidali,
a sad SAD se neko našao da priča o sandžačkom porijeklu i tobožnjoj ugroženosti sirotog Fahrudina ... :mrgreen:
Banksy wrote:
Kako sam kažeš, iza Hilme ostaju hiljade radnika koji su stvarali te firme i koji sad rade za crkavicu. To su još hiljade ljudi, članova njihovih porodica, koji jedva krpe kraj s krajem, zato što ih je tajkun, nakon što se na vrlo sumnjiv način dokopao imetka, ostavio bez posla ili osiromašio. Kod Fahre, bar tako ljudi govore, radnici dobijaju redovne, više nego dobre plate. S te strane ne možemo naći zamjerku.
Hilmo istina proizvodi više, zapošljava više ljudi od Fahre, ali Hilmo je dobio i neuporedivo veće kredite pod daleko povoljnijim uslovima, a obojica ih vraćaju redovno. Djelatnosti su im sasvim različite i neuporedive.
Dalje, oko izbora partnera ni jedan ni drugi nemaju skrupula. Prije nego je Fahro ugrabio Miškovića to isto je neuspješno pokušao Hilmo. Dakle, ni jedan ni drugi nemaju problem oko saradnje sa finansijerima zločina. (Ima tu još primjera, ali da ne razvlačimo).
Ideologija ... jedan, navodno, voli Tita, drugi voli džamiju. Iako iskreno sumnjam u ljubav i jednog i drugog, recimo da svako ima pravo da svoju privatnu novinu profilira u smjeru u kojem želi i da napravi izbor, ako želi. Cijeli svijet ima desne, lijeve, crvene, crne, žute novine, pa što ne bi i mi.
Što se tiče 'razvlačenja pameti' ... nije Fahro pao s neba, pa nam je počeo razvlačiti. On je samo nanjušio šta narod hoće, šta mu treba, na šta se pali i loži, i poturio mu to u velikim količinama. Nisu njegovi čitatelji postali nacionalisti zato što ih je on učinio takvim, već zato što su takvi bili i ranije, on se samo nakalemio, nazidao, gurnuo im pod nos ono što žele.
Prigovori oko novca koji mu je dao Alija za pokretanje su tačni, ali tako je Alija gurao baš sve medije u tim ratnim vremenima, samo je pitanje u šta je ko potrošio te novce i kako se koji medij profilirao, svako prema svojim željama.
Sandžačko porijeklo nije potrebno ni razmatrati (mada je na temi pregršt šovinističkih komentara), jer kad bi se dobro zarovili ne bi ovdje našli petoro kojima je bar djed rođeni Sarajlija.
Jedina zamjerka, koju mu realno možemo uputiti je to što tu moć, koju kao najčitaniji dnevni list ima, često koristi na krajnje nekorektan način, da ne nabrajam primjere primitivne difamacije političkih i ekonomskih suparnika. To zaista može biti problematično, e kad ne bi bilo svih ostalih medija koji koriste baš istu retoriku i iste metode.
Istinski problem, kad je Fahro u pitanju, je što povremeno taj prag podnošljivosti zaista bude pređen, kad dozvoli da mu se na stranicama pojavljuju i tipovi poput F. Alispahića koji svojim pisanjem i šizofrenom mržnjom na neki način onda i profiliraju novinu.
I tu se Fahro ne može zaklanjati 'nemiješanjem' u uređivačku politiku, jer novina, čiji je on vlasnik, u tim člancima (ma ko ih potpisao) nedvojbeno širi mržnju i posredno poziva i na nasilje.
U razvijenim zemljama vjerovatno postoje načini i putevi da jedan policajac postane najbogatiji čovjek u zemlji, kao i da jedan novinar postane vlasnik najtiražnije dnevne novine. Pitanje je samo koliko je i jedno i drugo zakonski čisto, što u razvijenim zemljama nije problem utvrditi. Kod nas jeste, ali to je opet neka druga tema.
Tako da je sasvim svejedno ko bi se s kim obračunao.
Nisi shvatio.
Nije problem politička opcija, Tito ili džamija, političke ucjene i difamacija političkih protivnika, to kod nas nažalost rade SVI mediji, već promocija zla, agresije, netrpeljivosti, primitivizma, papanluka, neznanja, gluposti i površnosti.
Imajući u vidu da je najtiražnija dnevna novina u državi, to zapravo znači oblikovanje svojih brojnih čitatelja po tim standardima i izgradnja cijelog društva prema tom konceptu ... konceptu zla, agresije, netrpeljivosti, primitivizma, papanluka, neznanja, gluposti i površnosti.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2086 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ladyblue18 »

leo johnson wrote:
nejasno je kako neko sa takvim mentalnim sklopom obavlja osnovne fizioloske potrebe.
07. Dec. 2010. 00:41 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» leo johnson

14 dana
Neelix

#2087 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

Banksy wrote:
Nisi shvatio.
Nije problem politička opcija, Tito ili džamija, političke ucjene i difamacija političkih protivnika, to kod nas nažalost rade SVI mediji, već promocija zla, agresije, netrpeljivosti, primitivizma, papanluka, neznanja, gluposti i površnosti.
Imajući u vidu da je najtiražnija dnevna novina u državi, to zapravo znači oblikovanje svojih brojnih čitatelja po tim standardima i izgradnja cijelog društva prema tom konceptu ... konceptu zla, agresije, netrpeljivosti, primitivizma, papanluka, neznanja, gluposti i površnosti.

pa u vecini (ocito ne u svim :D ) stvari se onda slazemo, pogotovo kod ovog drugog citiranog posta. ali koliko vidim iz ovog sto si dopisao, ti mu zamjeris zato sto mu je novina najtiraznija - da nije, onda bi to bilo "vise ok" ?

malo si pretjerao sa ovim, "zla, agresije" i sl, pa nije da promovise masovna samoubistva. mislim da malo precjenjujes uticaj koji citanje novine moze imati na citaoca. kao sto si vec rekao na nekoj temi, a gore citirao - "Nisu njegovi čitatelji postali nacionalisti zato što ih je on učinio takvim, već zato što su takvi bili i ranije, on se samo nakalemio, nazidao, gurnuo im pod nos ono što žele. " Sa tim se potpuno slazem. Avaz je onakav kakav citaoci zele da bude, zato i jest najtirazniji.
callmethebreeeze

#2088 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by callmethebreeeze »

banksy nije uopste pretjerao, avaz je puno opasniji od prosjecnog trashbiltena upravo zbog ciljanog promoviranja mrznje. ja ne znam kako drugacije nazvati pisanje o vildani i svima ostalim koji se, iz nekog razloga, ne svidjaju radoncicu. i nikakvo je opravdanje to sto mozda njihovi citaoci, navodno, zele da citajju te bljuvotine. i ovdje u svedskoj ima ljudi koji zele da se objavljuju imena i prezimena osumnjicenih za kriminal, ali se to ne radi jer su mediji svjesni svoje odgovornosti.
Neelix

#2089 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

konstantno poredis Svedsku i BiH...halo ba :D naravno da ovdje nista nije i nikad nece ni biti kao tamo. svedska je cini mi se zemlja sa najvisim standardom zivljenja na svijetu, a mi smo negdje pri dnu.
callmethebreeeze

#2090 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Neelix wrote:konstantno poredis Svedsku i BiH...halo ba :D naravno da ovdje nista nije i nikad nece ni biti kao tamo. svedska je cini mi se zemlja sa najvisim standardom zivljenja na svijetu, a mi smo negdje pri dnu.
ne poredim konstantno, i na kraju krajeva ti si krenuo porediti sa bbcijom i cienenom, pa sto ne bi i sa svedskom. a bicemo jos dublje u govnima ako nam se najtiraznije novine nastave tako ponasati.
stecak

#2091 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by stecak »

Pismenost i obrazovanost avazovih novinara, urednika, lektora....Samo viči yes yes :run:

Image
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2092 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol: mislim da tu ipak nije do novinara bar ne avazovog, nego da su to rijeci doticnog gospodina (novinara) Martica. :oops: :D
Neelix

#2093 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Neelix wrote:"breaking" news, pitanja za svakoga su godinama ista.

uvijek ista ,značu uvijek isto glupa?
:-) ovo je komentar na nivou trogodisnjaka, znam da ti mozes puno bolje ;)
Neelix

#2094 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

recimo da od svih konzumenata dnevnih novina u BiH najvise nas vidi upravo tu novinu kao najbolju.

kad ti trojica kazu da si pijan.... :-)
ladyada

#2095 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ladyada »

622. godine: Muhammed s.a.w.s. je napravio džamiji površine 805 squarnih metara.
629. godine: Muhammed s.a.v je proširo džamiji na 2,475 squarnih metara.
638. godine: Halifa Omer r.a je proširo džamiji na 3,575 squarnih metara.
650. godine: Halifa Osman r.a je proširo džamiji 4,071 squarnih metara.
706. godine: Halifa Al-Walid Bin Abdul Malak je proširo džamiji 6,450 squarnih metara. Halifa Al-Walid je porušio orginalnu ciglanu građevinu i sagradio novu zgradu na tom mjestu.
779. godine :Halifa Al-Mahdi al'Abbasi je proširo džamiji na 8,900 squarnih metara.
1483. godine : Sultan Qaid Bey je proširo džamiji na 9,020 squarnih metara.
1849. godine : Sultan Abdul Madzid je proširo džamiji na 10,193 squarnih metara.
1950. godine : Kralj Saud je proširo džamiji na 16,327 squarnih metara.

nadjoh na jednom portalu , prenijeto iz avaza , sto mi oci bode je "squarnih metara" je li to isto sto kvadratnih metara ili nesto trece .....
callmethebreeeze

#2096 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Neelix wrote:recimo da od svih konzumenata dnevnih novina u BiH najvise nas vidi upravo tu novinu kao najbolju.

kad ti trojica kazu da si pijan.... :-)
broj citala nije dokaz nicega.
Neelix

#2097 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Neelix »

ne znam za dane, nisam ih nikad ni citao, naveo sam iz SB, i ne vidim kakve veze dani imaju sa ovom temom.

cisto sumnjam da je ekspres najprodavaniji.
LeonardoAC

#2098 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by LeonardoAC »

EKSKULZIVNO!!!

Ja sam konačno dahnuo nakon ove ekskluzive, ne mogu a da ovakvu vijest ne podijelim sa vama... ipak je to sa naslovnice :lol: :lol: :lol:

Image
zonbirile

#2099 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zonbirile »

LeonardoAC wrote:EKSKULZIVNO!!!

Ja sam konačno dahnuo nakon ove ekskluzive, ne mogu a da ovakvu vijest ne podijelim sa vama... ipak je to sa naslovnice :lol: :lol: :lol:

Image
-------------------------------------
pa ipak su zemljaci,krv nije voda, a da no?
al_akhisari

#2100 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by al_akhisari »

...avaz sam redovno poceo da citam jos tamo 95/96. godine...trajalo je nekih 7-8 godina...u apstineciji je spas :lol: :lol: :lol: ...ova naslovnica i "smetlje od skrabanja" je jos jedan u nizu dokaza, da je odluka o bojkotu avaza bila ispravna :D :lol:
Post Reply