FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Vlatko und jaranen
#2076 Re: FK Zeljeznicar
Što igra Haris Redžepi?On bi trebao u Karlovac da ide.
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#2077 Re: FK Zeljeznicar
Po dolasku Sabahudina Žuje na mjesto predsjednika FK Željezničar u domaćim medijima pokrenute su špekulacije o eventualnom preuzimanju stručnog štaba Plavih sa Grbavice od strane Amara Osima, nekadašnjeg trenera Želje. --- NO LINKS --- saznaje da je Amar Osim danas i zvanično zamjenio Demira Hotića te da će njegovo zvanično predstavljanje biti upriličeno u ponedjeljak na Stadionu Grbavica u Plavom salonu.
Sabahudin Žujo inače je izjavio da će novoizabrana rukovodeća struktura Željezničara novom stručnom štabu u narednim danima već osigurati novčana sredstva za sve igrače za koje struka Želje smatra da su potrebni klubu za postizanje kvalitetnih rezultata u narednoj sezoni.
REPREZENTACIJA NET
p.s.boldirano
Sabahudin Žujo inače je izjavio da će novoizabrana rukovodeća struktura Željezničara novom stručnom štabu u narednim danima već osigurati novčana sredstva za sve igrače za koje struka Želje smatra da su potrebni klubu za postizanje kvalitetnih rezultata u narednoj sezoni.
REPREZENTACIJA NET
p.s.boldirano
- Bloodflow
#2078 Re: FK Zeljeznicar
Pazi ovako, mi smo se prije ove smjene kao klub već podobro raspali, realno razj.ebali su što se moglo razj.ebat', sad bukvalno sa dna idemo. Bio bih lud kada bi kontao da se povjerenje može izgraditi za mjesec dana, ali ako ostanu na kursu pozitivnih promjena to će se osjetiti brzo. Mojih 5-6 drugova već je odlučilo da ponovo ide na tekme, e sad kad svako ima nekoliko onih koji se odlučuju vratiti...Zamišljam samo pripremnu tekmu s Osimom na klupi, s kim bilo, bilo bi gledalaca skoro k'o na derbiju...a ako nam srede kakvog protivnika da valja, prvenstvo bi dočekali k'o favoriti...
NIJE TO BOLEST RIJETKA, NISU POSLJEDICE RATA, AL' JA SAM PRVO REK'O ŽELJO, PA SAM POSLIJE REK'O TATA
NIJE TO BOLEST RIJETKA, NISU POSLJEDICE RATA, AL' JA SAM PRVO REK'O ŽELJO, PA SAM POSLIJE REK'O TATA
-
elSaik
#2079 Re: FK Zeljeznicar
Napad.Vlatko und jaranen wrote:Što igra Haris Redžepi?On bi trebao u Karlovac da ide.
- Stoik
#2080 Re: FK Zeljeznicar
FK Vojvodina - FK Željezničar 1:0 / sezona 1988/89.
http://www.youtube.com/watch?v=egNE4oehLoI
http://www.youtube.com/watch?v=egNE4oehLoI
- Charuga
- Globalni moderator
#2082 Re: FK Zeljeznicar
Sinoc sam dobio informaciju da je Gracic dogovorio sa novom upravom Zelje da Olimpik svoje utakmice igra na Grbavici. Treba sacekati koji dan da se vidi koliko je to tacno ali ovaj sto mi je rekao je sjedio sa Nijazom i on mu je rekao da je dogovorio.
- johntra
#2083 Re: FK Zeljeznicar
ima danas vijest u Havazu, da je izgleda istina za Olimpik i Grbavicu.....
- Charuga
- Globalni moderator
#2084 Re: FK Zeljeznicar
Željezničar je pristao pružiti Olimpiku domaćinstvo na Grbavici uz, kako nam je rečeno, neke minimalne uslove postavljene prema novom sarajevskom premijerligašu.Plavih_11 wrote:Sinoc sam dobio informaciju da je Gracic dogovorio sa novom upravom Zelje da Olimpik svoje utakmice igra na Grbavici. Treba sacekati koji dan da se vidi koliko je to tacno ali ovaj sto mi je rekao je sjedio sa Nijazom i on mu je rekao da je dogovorio.
Ovo je iz Avaza ..
- Bloodflow
#2085 Re: FK Zeljeznicar
Ma sve je to u dure, Giusepee Meaza/San Sirro se "dijeli" na dva kluba i sl., i bolje da sarađuju k'o sportski kolektivi...A Olimpik će doraditi svoj stadion po kriteriju UEFE, tako da akobogda kad budemo igrali evropske tekme Olimpikov stadion je bas po mjeri, radi se o natkrivanju tribine, pravljenju pratecih prostorija ako je istina sve ono što se ovih dana radi i govori oko Olimpika...Kosevo je kako svi znamo atletski stadion, ubi ga ona tartan staza, bas ti treba neko poput New Castle i preko 35 hiljada da na nesto lici, jer sa 15-20 hiljada izgleda k'o ošugan...
Daj bože da se kod nas nešto napravi, međutim rewalno je da ulažemo u igrače (redovne plate) i pojačanja, a ako bude plasmana u evropu i titula doći će i pare, Zrinjski je samo na titulu dobio 200000 eura, za plasman u drugo pretkolo još 130000, pa se može malo poraditi i na ukupnom izgledu, ipak igrači i pojačanja su numero uno.
Daj bože da se kod nas nešto napravi, međutim rewalno je da ulažemo u igrače (redovne plate) i pojačanja, a ako bude plasmana u evropu i titula doći će i pare, Zrinjski je samo na titulu dobio 200000 eura, za plasman u drugo pretkolo još 130000, pa se može malo poraditi i na ukupnom izgledu, ipak igrači i pojačanja su numero uno.
-
sajosarajlija
#2086 Re: FK Zeljeznicar
Ivica Osim napokon u Sarajevu

- Charuga
- Globalni moderator
#2087 Re: FK Zeljeznicar
Danas u 17:30 brko pocinje sa torturom ... ! Neka mu je sa srecom, s obzirom sa kakvim igracima raspolaze ..
- rado_vidjen
#2088 Re: FK Zeljeznicar
Hoce li doci Rajovic? Za nase prilike, radi se o odlicnom igarcu, bez obzira u kakvom je stanju (Hajduk Kula zadnja stanica, 6 golova)
Oni koji se spominju, a koje ja licno nikad ne bih angazovao su: milosevic, hadzic, matko...
Precjenjeni otpad nam ne treba
Oni koji se spominju, a koje ja licno nikad ne bih angazovao su: milosevic, hadzic, matko...
Precjenjeni otpad nam ne treba
-
LSD
#2089 Re: FK Zeljeznicar
Švabo je gigant
...šta ovo Amar u zadnje vrijeme samo neke bordo majice i košulje nosi

- Bloodflow
#2090 Re: FK Zeljeznicar
Znaš šta, kad vidim ovu sliku s velikim Osimom, krenu mi suze na oči, vidim legendu, ljudinu, vidim nas navikle na kompromise i obećanja, izvarane, dezorijentisane, taman da se ništa više ne napravi, duša puna jebote!!

Daj mu Bože dug život i svu sreću , legenda grada, BiH, ex-yuge i šire, gdje god je nogom kročio
Primijetiste li, postade ovo opet željin prostor, terra nostra...

Daj mu Bože dug život i svu sreću , legenda grada, BiH, ex-yuge i šire, gdje god je nogom kročio
Primijetiste li, postade ovo opet željin prostor, terra nostra...
Last edited by Bloodflow on 26/06/2009 15:39, edited 1 time in total.
-
LSD
#2091 Re: FK Zeljeznicar
imaš pravo...Švabo je institucija,prica za sebe...gospodin u pravom smislu te rijeci.Bloodflow wrote:Znaš šta, kad vidim ovu sliku s velikim Osimom, krenu mi suze na oči, vidim legendu, ljudinu, vidim nas navikle na kompromise i obećanja, izvarane, dezorijentisane, taman da se ništa više ne napravi, duša puna jebote!!
- odvijac
#2092 F.K.Zeljeznicar
helem nejse,da li je ko bio na treningu,ima li kakvih novih faca,nesto sam nacuo za rajovica?
- Lekler
#2093 Re: F.K.Zeljeznicar
Trening u 18h,valjda Prodanovic(sloboda)dolazi,a Rajovic do srijede ce javiti da li potpisuje ili ne...
Pitari navalite
Pitari navalite
- Fundamental
#2094 Re: F.K.Zeljeznicar
Patrik Doqi
- perke
#2095 Re: F.K.Zeljeznicar
fakat? iskreno se nadam da to nije istinaFundamental wrote:Patrik Doqi
- Fundamental
#2096 Re: F.K.Zeljeznicar
perke wrote:fakat? iskreno se nadam da to nije istinaFundamental wrote:Patrik Doqi
da fakat
- Debilko
#2097 Re: F.K.Zeljeznicar
Pozdrav Manijacima od jednog grobara iz MOskve,koji još uvek pamti lepa stara vremena i pored Partizana voli i Želju.
- Erzsebet
#2098 Re: F.K.Zeljeznicar
Pozdrav Grobaru iz Sarajeva... I ja bih sada zapalio za MoskvuDebilko wrote:Pozdrav Manijacima od jednog grobara iz MOskve,koji još uvek pamti lepa stara vremena i pored Partizana voli i Želju.
- Charuga
- Globalni moderator
#2099 Re: F.K.Zeljeznicar
Samir Ahmetbegović, alias O.T. vise nije direktor kluba. Juce je podnio pismenu ostavku.
07.07. Na stadionu pod Bijelim Brijegom se igra prijateljska utakmica Zrinjski-Zeljo.
Poslije Alena Mesanovica (sa kojim je izgleda sve dogovoreno) na probu u Zeljeznicar stigli su: Asim Skaljic (Velez, Sion), Ante Daničić - (Posusje), Adis Džaferović - (Jedinstvo Bihać).
07.07. Na stadionu pod Bijelim Brijegom se igra prijateljska utakmica Zrinjski-Zeljo.
Poslije Alena Mesanovica (sa kojim je izgleda sve dogovoreno) na probu u Zeljeznicar stigli su: Asim Skaljic (Velez, Sion), Ante Daničić - (Posusje), Adis Džaferović - (Jedinstvo Bihać).
- strong69
#2100 Re: F.K.Zeljeznicar
Zar Alen Mesanovic jos igra fudbal? Gdje je bio do sada zna li neko? Sjecam ga se kao odlicnog igraca koji je dosao povrijeden u FKS i veoma brzo napustio klub... Ali bio je fenomenalan igrac...