Ima hotstepper, strpi se do sutra, ovaj do_tokija mu je oteo kompjuter za vecerasalijagoro wrote:Imali koji ekonomista da razjasni ovaj Mancestorov dug ovo je meni totalno nejasno 700 miliona duga i onda 70 miliona profita?
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
hau jes no
#2076 Re: English Premier League
- ja.neron
#2077 Re: English Premier League
Porodica Glazer uzima kredit od 790 miliona funti da kupe MAN UTD i nakon što su ga kupili čitav kredit prebacuju na klub i povečevaju cijene godišnjih karata, znači MAN UTD otplačuje kredit za samog sebealijagoro wrote:Imali koji ekonomista da razjasni ovaj Mancestorov dug ovo je meni totalno nejasno 700 miliona duga i onda 70 miliona profita?
ovih 70 miliona funti ostane nakon svih troškova (održavanje svega i svačega u vlasništvu kluba, plate igrača, i dr.)
-
hotstepper
#2078 Re: English Premier League
Nisam ja ekonomista, potpuno si promasio moje zanimanje.hau jes no wrote:Ima hotstepper, strpi se do sutra, ovaj do_tokija mu je oteo kompjuter za vecerasalijagoro wrote:Imali koji ekonomista da razjasni ovaj Mancestorov dug ovo je meni totalno nejasno 700 miliona duga i onda 70 miliona profita?
@ja.neron
Koliko bi bio taj profit da nisu prodali C.Ronalda?
Da li ce svake godine imati novog C.Ronalda kojeg ce moci prodati da bi bili u plusu?
- ja.neron
#2079 Re: English Premier League

pa vidiš u drugoj koloni šta piše u zagradi - bez transfera igrača
- kory
#2080 Re: English Premier League
jarane ja za real navijam vec dugi niz godina...a sto nisam bio na forumu..prvo mozda nisam imo mogucnosti..drugo mozda sam bio pod drugim nickom ilsta ja znam..cinjenica je da svako ko imalo voli fudbal mrzi te licemjere,te pogane koji svake godine mijenjaju klub..ja ih znam mnogo ovdje kod mene...znas kad sam ja najvise za real navijo naravno kad su osvojili lp ali i kad ih je barsa unistila 2-6.hotstepper wrote:Eh, ovi sezonski navijaci(Real i Barca) su bas simpa, ko gljive, brata mi.
Nema veze, ubrzo ce ih i nestati jer se to ponavlja u ravnomjernim vremenskim intervalima, a najbolji pokazatelj
za to jesu ovi kobajagi navijaci Reala kojih prije oovog ljeta nije bilo cijelih 4-5 sezona, bas divno.
Ne znaju ti ljudi sta je ponos.
U sustini, ne znam zasto se mi, pravi navijaci pravih klubova, uopce raspravljamo sa ovim sezonskim.
Kako je samo lijepo bilo vidjeti vjerne navijace Leedsa kako se raduju ovaj vikend protiv Utd.-a.
Ljepota, uzivancija, tolika strast, ljudi su ponizili sve one Kineze i ostale kofol navijace koji dolaze na OT.
To je fudbal, al' sta o tome znaju ovi.
takve stvari mogu osjetiti samo istinski navijaci Klubova Zemlje Izlazeceg Fudbala.
samo meni je krivo to sto ti govoris da samo real i barsa imaju te navijace po meni najvise takvih navijaca ima celzi...90% "navijaca" celzija nije ni znalo da postoji taj klub kad je tamo igro zola.haselbenk neznam ni ja vise petit je onaj igro cini mise..a gledaj ih sad potukli bi se za plave...
- Charuga
- Globalni moderator
#2081 Re: English Premier League
Sta je ovo, opet neka pokvarena ploca?! "Pravi navijaci" navijaju samo za engleske klubove i to "dugi niz godina", skoro od momenta kad ih je otac zaceo u majcinoj materici a mozda i prije toga. Oni su, jednostavno, i prije zaceca bili predodredjeni da budu "pravi navijaci" koji ce, naravno, navijati za neki od engleskih klubova a ne za tamo neke kvaziklubove tipa Real i Barcelona. Da ne spominjem talijanske klubove a kamo li francuske. Vjerovatno im je predodredjeno i da NEKAD u svom zivotu barem posjete stadione klubova za koji navijaju pa ce sacekati da nam ukinu vize ne bi li otisli!
Ima li neko od "pravih navijaca" da mi kaze smijem li pored jednog kvazikluba simpatisati jos jedan onaj "pravi"? Doduse, u pitanju je klub koji 20-et i kusur godina nije osvojio EPL ali je jos uvjek prvi po osvojenim titulama u Engleskoj a i najtrofejniji engleski klub u Evropi! Ako smijem da mi neko aminuje i ja nastavljam sa simpatisanjem istog!
Pozdrav svim "pravim navijacima".
P.S. Tim za koji navijam i za koji zivim "stanuje" u BiH i to je jedini tim cijim se uspjesima radujem dugo godina i za cijim neuspjesima tugujem dugo godina. Tek puno stepenica iza njega ide onaj spanski kvaziklub!
Ima li neko od "pravih navijaca" da mi kaze smijem li pored jednog kvazikluba simpatisati jos jedan onaj "pravi"? Doduse, u pitanju je klub koji 20-et i kusur godina nije osvojio EPL ali je jos uvjek prvi po osvojenim titulama u Engleskoj a i najtrofejniji engleski klub u Evropi! Ako smijem da mi neko aminuje i ja nastavljam sa simpatisanjem istog!
P.S. Tim za koji navijam i za koji zivim "stanuje" u BiH i to je jedini tim cijim se uspjesima radujem dugo godina i za cijim neuspjesima tugujem dugo godina. Tek puno stepenica iza njega ide onaj spanski kvaziklub!
-
hotstepper
#2082 Re: English Premier League
Da.Plavih_11 wrote:Sta je ovo, opet neka pokvarena ploca?! "Pravi navijaci" navijaju samo za engleske klubove i to "dugi niz godina", skoro od momenta kad ih je otac zaceo u majcinoj materici a mozda i prije toga. Oni su, jednostavno, i prije zaceca bili predodredjeni da budu "pravi navijaci" koji ce, naravno, navijati za neki od engleskih klubova a ne za tamo neke kvaziklubove tipa Real i Barcelona. Da ne spominjem talijanske klubove a kamo li francuske. Vjerovatno im je predodredjeno i da NEKAD u svom zivotu barem posjete stadione klubova za koji navijaju pa ce sacekati da nam ukinu vize ne bi li otisli!
Oni nisu najtrofejniji klub u Engleskoj.Plavih_11 wrote:Ima li neko od "pravih navijaca" da mi kaze smijem li pored jednog kvazikluba simpatisati jos jedan onaj "pravi"? Doduse, u pitanju je klub koji 20-et i kusur godina nije osvojio EPL ali je jos uvjek prvi po osvojenim titulama u Engleskoj a i najtrofejniji engleski klub u Evropi! Ako smijem da mi neko aminuje i ja nastavljam sa simpatisanjem istog!
Pozdrav i tebi.Plavih_11 wrote:Pozdrav svim pravim navijacima.
@ja.neron
Nisam neki ekonomista, al' mi zanimljiva ova tabela pravo.
Tvrdis da otplacuju dug svake godine, a on se svake godine povecava.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2083 Re: English Premier League
Ja sto se nacitah svakakvih gluposti...
Sta ima, samo u Engleskoj se igra fudbal, to u nekom SF filmu. Znamo svi historijat ove igre, ali je maloumno reci da su Real, Barcelona, Inter, Milan, Juventus, Bayern kvaziklubovi, da kod njih igraju kvaziigraci itd. Svaki od navedenih klubova su veci i imaju bogatiju historiju od, recimo, Arsenala.
Nema tih argumenata koji ce dokazati da je ostatak fudbalskog svijeta u odnosu na Englesku minoran i nistavan. Zapravo, bolje recite da je to samo jedan vic, jer me evo stomak boli od smijeha.
Kako su ono Englezi igrali fudbala nekad? Golman je nabije pred protivnicki gol, a tamo stoji neka stozina koju lopta treba pogoditi, pa ako bude srece, bice i gola.
Sta ima, samo u Engleskoj se igra fudbal, to u nekom SF filmu. Znamo svi historijat ove igre, ali je maloumno reci da su Real, Barcelona, Inter, Milan, Juventus, Bayern kvaziklubovi, da kod njih igraju kvaziigraci itd. Svaki od navedenih klubova su veci i imaju bogatiju historiju od, recimo, Arsenala.
Nema tih argumenata koji ce dokazati da je ostatak fudbalskog svijeta u odnosu na Englesku minoran i nistavan. Zapravo, bolje recite da je to samo jedan vic, jer me evo stomak boli od smijeha.
Kako su ono Englezi igrali fudbala nekad? Golman je nabije pred protivnicki gol, a tamo stoji neka stozina koju lopta treba pogoditi, pa ako bude srece, bice i gola.
-
hotstepper
#2084 Re: English Premier League
Kako su neki neenglezi igrali nekad lopte?
Nikako, kako ce i igrati kad nisu ni znali sta je to fudbal.
Ima korida i sinhronzovano plivanje.
Niko vam se ne petlja u to pa izvolite.
To je isto da ja odem nekom Srbinu objasnjavati sta je struja, a Tesla je izmislio.
To je isto da ja odem nekom Srbinu objasnjavati sta je struja, a Tesla je izmislio.
- 11sumirp
#2085 Re: English Premier League
De ba ne lozite se dzaba,jedan virtualac izbaci desetoricu iz sedla... 
Ko je bolji,ko je gori,ko je pravi,a ko fejk..Nema najpreciznijeg odgovora na to pitanje?Jel se gleda po trofejima,il po datumu nastanka,ili po igracima koji su igrali,il po lovi,il po zemlji porijekla,il po gazdi????
Tacnog odgovora nema, i zato i jeste Najvaznija sporedna stvar na svijetu:)Bez obzira gdje se igrala...Englezi trenutno ulazu najvise love pa su i najatraktivniji,logicno je da je gledanost veca tamo gdje je lova,jer lova dovalci najbolje igrace i tako to hoda...
Lopta je okrugla,englezi imaju najskuplju ligu u kojoj je mančo prvak,celzi trenutno vodeci,arsenal u naletu,liverpul u padu,...itd,etc...
Ko je bolji,ko je gori,ko je pravi,a ko fejk..Nema najpreciznijeg odgovora na to pitanje?Jel se gleda po trofejima,il po datumu nastanka,ili po igracima koji su igrali,il po lovi,il po zemlji porijekla,il po gazdi????
Tacnog odgovora nema, i zato i jeste Najvaznija sporedna stvar na svijetu:)Bez obzira gdje se igrala...Englezi trenutno ulazu najvise love pa su i najatraktivniji,logicno je da je gledanost veca tamo gdje je lova,jer lova dovalci najbolje igrace i tako to hoda...
Lopta je okrugla,englezi imaju najskuplju ligu u kojoj je mančo prvak,celzi trenutno vodeci,arsenal u naletu,liverpul u padu,...itd,etc...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2086 Re: English Premier League
Kakve veze ima Srbin sa Teslom?! Tesla je struju izmislio u Americi, Srbima je bio sprdnja, obicna budala. Jel to znaci da je struja srpska?!
Sta sad, jel' bi to samo Ameri trebali igrati kosarku, ostali bi trebali poslati molbu ako pozele nekad basketa?!
Ima i bacanje koluta sira nizbrdo, nacionalni sport kazu
I sta sad, kad je recimo, Real pobijedio Mancu u sred Engleske, to je bilo slucajno, jer ovi ne znaju igrati lopte, odnosno trebali su traziti dozvolu za igranje?!
Nista, nek' uvedu veto i to je to...
Sta sad, jel' bi to samo Ameri trebali igrati kosarku, ostali bi trebali poslati molbu ako pozele nekad basketa?!
Ima i bacanje koluta sira nizbrdo, nacionalni sport kazu
I sta sad, kad je recimo, Real pobijedio Mancu u sred Engleske, to je bilo slucajno, jer ovi ne znaju igrati lopte, odnosno trebali su traziti dozvolu za igranje?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2087 Re: English Premier League
Ma ne lozim se, nego mi smijesno koliko nebuloza, inace ignorisem ove djetinjarije. Eto, jesi li nekad rekao da je Man utd kvaziklub i da ima kvaziigrace. Mislim...ako ne navijas za nekoga, to ne znaci da su oni niza rasa, kako pojedini ovdje konstatuju.11sumirp wrote:De ba ne lozite se dzaba,jedan virtualac izbaci desetoricu iz sedla...
-
hotstepper
#2088 Re: English Premier League
Cuj kakve veze ima Srbin sa Teslom?Tomahawk11 wrote:Kakve veze ima Srbin sa Teslom?! Tesla je struju izmislio u Americi, Srbima je bio sprdnja, obicna budala. Jel to znaci da je struja srpska?!![]()
Ima i bacanje koluta sira nizbrdo, nacionalni sport kazu![]()
![]()
I sta sad, kad je recimo, Real pobijedio Mancu u sred Engleske, to je bilo slucajno, jer ovi ne znaju igrati lopte, odnosno trebali su traziti dozvolu za igranje?!![]()
Tesla je Srbin, ako nisi znao.
Nego, evo ti si uzeo Amerikance i kosarku, mogu svi igrati kosarku, ali je ostatak predmet sprdnje kad igraju protiv
Dream Teama.
Real pobjedio Utd, je li?
Toga se sjecas, a redaljke nad Realom u Madridu se ne sjecas?
Kao sto jedan kolega rece par stranica ranije, Manco
- ja.neron
#2089 Re: English Premier League
ja frustracija majko mila oko pisanja neodraslog forumaša
Klubovi koje simpatišem (tj. navijam):
1. MAN UTD navijam nekih petnaestak godina ili više dok sam prije rata sa jedno osam ili devet godina simpatisao liverpool
2.Kaiserslautern
3.Željezničar iako su me prije rata tjerali i podmičivali da za njega navijam ja navijao za crvenu zvezdu koju sad malo manje simpatišem
4.Bordeaux
5.u španiji nekad mi je simpatična Valencia nekad Deportivo
6.Inter je klub sa najblesavijim vlasnikom koji nema pojma o fudbalu
7.u holandiji nijedan
8.u belgiji niko
9.u portugalu niko
10. ostale lige nisu bitne
a sad nastavite sa reagovanjem na pisanje kloniranih forumaša koji navijaju za arsenal i zna se koji su to
Klubovi koje simpatišem (tj. navijam):
1. MAN UTD navijam nekih petnaestak godina ili više dok sam prije rata sa jedno osam ili devet godina simpatisao liverpool
2.Kaiserslautern
3.Željezničar iako su me prije rata tjerali i podmičivali da za njega navijam ja navijao za crvenu zvezdu koju sad malo manje simpatišem
4.Bordeaux
5.u španiji nekad mi je simpatična Valencia nekad Deportivo
6.Inter je klub sa najblesavijim vlasnikom koji nema pojma o fudbalu
7.u holandiji nijedan
8.u belgiji niko
9.u portugalu niko
10. ostale lige nisu bitne
a sad nastavite sa reagovanjem na pisanje kloniranih forumaša koji navijaju za arsenal i zna se koji su to
- 11sumirp
#2090 Re: English Premier League
Patrick Vieira has completed his long-awaited transfer from Inter Milan to Manchester City, according to The Guardian.
Bogami,gradjani opako kupuju...
Bogami,gradjani opako kupuju...
#2091 Re: English Premier League
E ne znam sto ista napisah. Poslije toga krenu prava djecija rasprava, ali ako procitas moj post ponovo mislim da ce ti biti jasno na sta sam mislio. Ne radi se ni o jednom klubu konkretno, nego o tom sindromu navijaca, pa makar oni navijali i za "moj" tim, a ruku na srce, bila je to cesta pojava nakon sto je roman pokupovao neke zvijezde. Vjeruj mi da te mrzim vise nego ove sto se sada lijepe za druge klubove.Plavih_11 wrote:Sta je ovo, opet neka pokvarena ploca?! "Pravi navijaci" navijaju samo za engleske klubove i to "dugi niz godina", skoro od momenta kad ih je otac zaceo u majcinoj materici a mozda i prije toga. Oni su, jednostavno, i prije zaceca bili predodredjeni da budu "pravi navijaci" koji ce, naravno, navijati za neki od engleskih klubova a ne za tamo neke kvaziklubove tipa Real i Barcelona. Da ne spominjem talijanske klubove a kamo li francuske. Vjerovatno im je predodredjeno i da NEKAD u svom zivotu barem posjete stadione klubova za koji navijaju pa ce sacekati da nam ukinu vize ne bi li otisli!
- kory
#2092 Re: English Premier League
aa pa znaci spanska,italijanska,njemacka i ove ostale lige su lazne...treba ih ukinuti jel...klubove kao sto su real,barsa,milan,juventus,bajern,inter,ajax to treba unistit....joj bgm sta sve mozez cut na ovom forumu kakvih gluposti se mozez nacitat to je nevjerovatno...
neko je vec ovo usporedio sa strujom to znaci samo amerikanci sad imaju pravo na struju,samo nijemci imaju pravo na ferari....treba ba malo kontat sta pises brate....
neko je vec ovo usporedio sa strujom to znaci samo amerikanci sad imaju pravo na struju,samo nijemci imaju pravo na ferari....treba ba malo kontat sta pises brate....
-
hotstepper
#2093 Re: English Premier League
Da.
Pomjesao si ovo oko Ferraria, struje, Amerikanaca, Srba, Njemaca i itd.
Medutim, to nije predmet diskusije, tako da cemo to ostaviti po strani.
Sutra je realno za ocekivati posrtanje Chelsea i zasjedanje Arsenala na drugo mjesto.
Songa ce zamjeniti Denilson, Fabregasa treba jos malo odmarati, ima mladahni Ramsey koji igra fantasticno i ne libi
se pokusati iz daljine.
Mislim da u vezi treba jos igrati i Diaby koji je takoder u odlicnoj formi, a u napadu svakako Arshavin, Eduardo i
Nasri na krilu.
Odbrana standardna sa Sagnom, Gallasom, Vermaleanom i Traoreom.
Na golu Almunia i nova tri lagana boda uz direkan prenos na BHT1.
Pomjesao si ovo oko Ferraria, struje, Amerikanaca, Srba, Njemaca i itd.
Medutim, to nije predmet diskusije, tako da cemo to ostaviti po strani.
Sutra je realno za ocekivati posrtanje Chelsea i zasjedanje Arsenala na drugo mjesto.
Songa ce zamjeniti Denilson, Fabregasa treba jos malo odmarati, ima mladahni Ramsey koji igra fantasticno i ne libi
se pokusati iz daljine.
Mislim da u vezi treba jos igrati i Diaby koji je takoder u odlicnoj formi, a u napadu svakako Arshavin, Eduardo i
Nasri na krilu.
Odbrana standardna sa Sagnom, Gallasom, Vermaleanom i Traoreom.
Na golu Almunia i nova tri lagana boda uz direkan prenos na BHT1.
- burek_in_space
#2094 Re: English Premier League
Vidim doshlo se do Tesle, struje i njene nacionalnosti
, fino fino...
hotstepper, ban
Ostalima upozorenje da ih isto cheka ako nastave sa offtopicom.
EDIT:08. jan. 2010. 13:14 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje nickova”
» hotstepper
hotstepper, ban
Ostalima upozorenje da ih isto cheka ako nastave sa offtopicom.
EDIT:08. jan. 2010. 13:14 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje nickova”
» hotstepper
-
Bordolini
#2095 Re: English Premier League
Da ga nisi banovao ja bih pomislio da se neko od vas administratora zajebaje s nama forumasima preko ovog nicka. Ovog i svih ostalih koje ovaj jazavac ima.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2096 Re: English Premier League
Amine mi ne mogu da vjerujemhotstepper wrote:Kako su neki neenglezi igrali nekad lopte?
- ultima_palabra
#2097 Re: English Premier League
Imam osjećaj kad bi ciki bio banovan čitave godine da bi Arsenal uzeo titulu
Samo im dječak šuhvu veže sa svojim nebulozama 
#2098 Re: English Premier League
Otkazana utakmica Hull - Chelsea zbog nevremena. Opet nije problem u terenu, vec stanje u gradu, kao i u slucaju Arsenala. S jedne strane dobra stvar, jer je to utakmica manje bez afrikanaca, mada ako su oni bitni protiv Hull-a
, a sa druge strane losa jer bi Manure pobjedom mogao zasjesti na vrh, sto, iako ce imati utakmicu manje, psiholoski moze lose djelovati na igrace.
-
Bordolini
#2099 Re: English Premier League
Arsenal-Everton jos uvijek nije otkazano, nista se nece znati do par sati prije tekme. Volio bih da ovu odigraju jer ce dobar dio ostalih parova biti otkazan, tako bi se poravnali po broju odigranih tekmi. Ide gust raspored + nisu odavno igrali
, valjalo bi da ovu sutra skinu s dnevnog reda.
- reeves
#2100 Re: English Premier League
vec 5 utakmicaj je otkazano u engleskoj