Alfons Kauders wrote:
ali i nekoliko stoja je velika para na bilo kakvoj pristojnoj kvadraturi... nece cijene pasti na ispod milje, to je smijesno i pomisliti, ali i dalje ima prostora... jer je rast bio napuhan samo tako...
prije pet godina na a.polju su stanovi hladno isli za milju, a danas se jos uvijek raja koprca na 1500 i vise... na vrhuncu su bili 2 milje... cak i da uracunamo inflaciju, cijene su i dalje povisoke, mada dosta realnije nego prije npr 3 godine... a govorimo o jednom o najneatraktivnijih naselja gdje ja ne bi uzeo stan taman i da je milja i kusur kvadrat... na grbavici su ljudi u ta "zlatna vremena" trazili i preko 3 milje za kvadrat za manje stanove
koliko sam upratio u zadnjih dvije godine, cijene u BG i ZG su pale dosta vise nego u SA... tako da mjesta ima... ko god hoce da kupuje, neka ne zuri... cijene mozda nece jos puno padati, ali se nece ni oporaviti, ni podivljati kao 2005-2006...
Ne mislim ni ja da će cijene podivljati,ali ne mislim ni da će nešto aman padati. Neke atraktivne lokacije uvijek manje-više drže cijenu i par stoja dole ukuono, ne po m2, za nekoga koga baš ta lokacija zanima i nije tako puno.
Evo na prim. sad ćeš naći stanova na Grbavici gdje je kvadrat skuplji nego recimo na Skenderiji ili negdje drugo u Centru. Naravno, ovisi to o puno faktora šta i kako, ali i kad pogledaš recimo cijene stanova u Zg i Bg u odnosu na njihova primanja, i dalje su visoke. Sadašnji omjer koliko sam ja upratila je ono što je kod nas cijena u markama, u Zg je ista samo u eurima, a oni ipak nemaju baš toliku platežnu moć.
Tu ima i jedna druga stvar. Ko hoće svoj stan, ja bih se uvijek vodila onim principom da izgubiš na mostu, a dobiješ na ćupriji. Kako neko gore reče, prolaze godine, stari se, čeka se nešto a ne zna se šta se čeka...ovo je sad neka recimo približna realna cijena za ovo vrijeme.