Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
aCme wrote:"nije važna visina kazne, važna je suština" Munira Subašić
To je poenta!!! Hag ili bilo koji sud ne funkcionise na onome sto mi zovemo pravda nego na pravu. Ja ne znam koja je najveca kazna u Hagu ali ovo je do sada ja mislim najveca kazna. Vrlo slicna tj moguce i jaca ce biti dosudjena Mladicu i ta uzasna rijec "GENOCID" kao presuda moze makar malo vratiti pravdu i srusiti RS i dobro stresti Srbiju!
Nije najveća.
Nekoliko zločinaca je osuđeno na doživotnu.
De pogledajte i optužnice i sve ostalo, pa ćete shvatiti zbog čega je bitan UZP.
Tačka 11 posljednje izmjenjene optužnice iz Oktobra 2009
11. Radovan KARADZIC acted in concert with other members of this
criminal enterprise including: Momcilo KRAJIsNIK; Ratko MLADIc;
Slobodan MILOSEVIC; Biljana PLAVSIC; Nikola KOLJEVIC; Mico
STANI; Mom~ilo MANDI]; Jovica STANISIC; Franko
SIMATOVIC; Zeljko RAZNATOVIC (aka “Arkan”) and Vojislav
SESELJ. Each of these individuals, by his or her acts or omissions,
contributed to achieving their shared objective.
Nepotrebno ste emotivni i žurite sa zaključcima.
Idemo redom:
1. Osuđen za 10/11 tačaka.
2. Genocid u Srebrenici potvrđen još jedanput.
3. Postoji i drugi stepen u koji ulazi i Tomašica kao dokaz genocida
4. RS potvrđena kao rezultat Udruženog zločinačkog poduhvata i to ne jednog, već četiri
5. Kazna od 40 godina je solidna. Mogla je i doživotna, ali generalno - to je to.
6. Presuda je stravično važna sa historijskog aspekta.
7. Opet kažem, ne znate i nepotrebno se emocionališete.
8. O tome koliko je "povoljna" presuda za RS, dovoljno govori opelo na RTRS.
Odlezi 1/3 i vrati se ko heroj u svoju tvorevinu da tihuje....a presudu za genocid vec imamo od strane medjunarodnog suda tako da ova rasina nista nece promjeniti
It_is_a_Leclerc wrote:Nepotrebno ste emotivni i žurite sa zaključcima.
Idemo redom:
4. RS potvrđena kao rezultat Udruženog zločinačkog poduhvata i to ne jednog, već četiri
5. Kazna od 40 godina je solidna. Mogla je i doživotna, ali generalno - to je to.
It_is_a_Leclerc wrote:Nepotrebno ste emotivni i žurite sa zaključcima.
Idemo redom:
aCme wrote:"nije važna visina kazne, važna je suština" Munira Subašić
To je poenta!!! Hag ili bilo koji sud ne funkcionise na onome sto mi zovemo pravda nego na pravu. Ja ne znam koja je najveca kazna u Hagu ali ovo je do sada ja mislim najveca kazna. Vrlo slicna tj moguce i jaca ce biti dosudjena Mladicu i ta uzasna rijec "GENOCID" kao presuda moze makar malo vratiti pravdu i srusiti RS i dobro stresti Srbiju!
Nije najveća.
Nekoliko zločinaca je osuđeno na doživotnu.
Sta li je onda trebao uraditi da dobije dozivotnu?
kmeče na kima a vamo se zajebavaju sa ratnim zločincima
jebote koje licemjerstvo čovjek bi rekao prošli sličnu sudbinu prije 50 godina znaju šta je to
ovaj iz tobaga ni ne zna šta je rat boli njega kurac banana papaja kokos on ni ne zna definiciju genocida puške nije vidio ni na tvu
VjecitiStudent wrote:Eto ga van 2030., u 85.
U PM.
Dvije trećine je 26-27 godina, minus 8 godina u pritvoru, ne bi mogao izaći prije 2035.
Ali žalosno je da uopšte moramo računati ovo.
On je makar osudjen Milosevic se izvukao i sa presudom i sa sluzenjem kazne. S obzirom na njegove godine ovo je u prevodu dozivotna + sto ce mu se u zalbenom postupku prisiti Tomasica kao jos jedan genocid.
ne razumije ... kriv skoro po svemu osim tacki 1 (a znali smo da za to skoro sigurno nece biti optuzen , iskreno osim Prijedora tu se i nije trebalo pokusavati dokazati genocid) i vi nesto psujete sudiji
40 godina je max kazna po broju godina , jedino moze dobiti dozivnotnu - i to je jedino lose sto nije dobio
Dakle sud je presudio manje-vise onako kako je trebalo , i vi sada psujete jer je dobio samo 40 godina - a ne dozivotnu
oakville wrote:De pogledajte i optužnice i sve ostalo, pa ćete shvatiti zbog čega je bitan UZP.
Tačka 11 posljednje izmjenjene optužnice iz Oktobra 2009
11. Radovan KARADZIC acted in concert with other members of this
criminal enterprise including: Momcilo KRAJIsNIK; Ratko MLADIc;
Slobodan MILOSEVIC; Biljana PLAVSIC; Nikola KOLJEVIC; Mico
STANI; Mom~ilo MANDI]; Jovica STANISIC; Franko
SIMATOVIC; Zeljko RAZNATOVIC (aka “Arkan”) and Vojislav
SESELJ. Each of these individuals, by his or her acts or omissions,
contributed to achieving their shared objective.
ostaje mi upitnik nad glavom kako je Mandić oslobođen pred sudom BiH, a ovdje ga se spominje kao jednog od...
druga stvar, na koju fintu je olakšavajuće to što se 1996 povukao iz političkog života ili je opet prevodilac zayebao?