Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#2076 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Fordas wrote:Barca treba jos najmanje 4 takve kupovine da dostigne Real ;-) a da ne spominjem da su ta 3-4 igraca koja Jose spominje u rangu Maicona, Lamparda... pa mislim, pa ko je lud ovdje?? Sto se Barce tice kad bi zamjenili Zlatana za Fabregasa to bi bilo dovoljno da se dominacija nastavi a ovi nek kupuju i dalje tu je Roben, Roney, Rebery.... :P
U pregovorima su i sa Matom iz Valencije.

Ups, ovo je PDF o Realu ... :roll:
ultima_palabra

#2077 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Evo šta veli stara lopina Calderon :-D
Former Real Madrid President Ramon Calderon Lashes Out At Florentino Perez Over Jose Mourinho Appointment
He claims Valdano and Pardeza wanted to retain Pellegrini...
By Paul Madden

Former Real Madrid president Ramon Calderon has launched a stinging attack on his successor Florentino Perez following the appointment of Jose Mourinho as coach.

Calderon claimed that general manager Jorge Valdano and sporting director Miguel Pardeza did not want to dismiss Chilean coach Manuel Pellegrini but took the decision at the behest of Perez.

He also maintains that Dutch duo Wesley Sneijder and Arjen Robben were sold by los Merengues, solely because they were bought during his reign as president and claimed that Perez also wanted to get rid of Argentine striker Gonzalo Higuain, who has since negotiated a contract extension until 2016.

While Calderon acknowledged the undoubted talent of the Portuguese coach, he was scathing in his criticism of Perez's decision not to appear at the presentation of the new trainer, suggesting that the president was setting Valdano up for a big fall.

"Mourinho has a curriculum that is beyond dispute and can train at any big club. As we have no crystal ball, we wait to see if he is a great coach. If he wins, people forget everything. It happened to me with [Fabio] Capello but the public cannot stand not playing well and not winning. The fans want [the team] to play well. If you end up getting the title, they stay happy," AS quoted him as stating.

"Florentino has used his latest bullet but it's against himself, not against the project. When someone bases their approach on spite, hatred and on trying to erase the past, fate will hand him his reward. Having dispensed with Sneijder and Robben just because I signed them seemed a mistake. But I know it well. I also know that he tried to sell Higuain and do not know if he still wants to sell now. I hope not."

"I do not see what good comes from [Perez] not being present at Mourinho's presentation, probably because he wanted to force Valdano to play the fool. This makes me a little sad. I have great affection for Jorge Valdano. I consider myself a friend of, and have great admiration for, Jorge Valdano. He has been forced to make a fool of himself.

"I know that neither Valdano nor Pardeza wanted Pellegrini to leave. This is a reality we cannot hide. I would love if Florentino's plan succeeded but he does things absolutely without the opinion of those who know. It is a mistake that he has not learned from.

"I hope that from now on Florentino is not involved but what has happened is the first intervention that he has had: by deciding who is the coach. That's contrary to what has been the opinion of the majority of Madrid followers against the dismissal of Pellegrini."
JMGuti

#2078 Re: Real Madrid C.F.

Post by JMGuti »

dzemmo wrote:ja cu se strpit od kritika, i vjerovat da je fejk

skoro pa uvijek imaju iste kao i Milan, samo sto Milan promjeni sponzora.. i doma drugacije izgleda

Image
Kad uvijek? :) To je sad isti model. Prosle sezone je npr. Chelsejev bijeli dres cini mi se, bio isti kao i Realov domaci. Adidas dizajnira nekolicinu dresova i klubovi biraju. Jedino se razlikuju po tome sto uvijek neko doda nesto svoje. Ove godine je Real stavio i one linije koje podsjecaju na suncane zrake.. krecu od loga pa ide na sve strane. Prosle godine se dres razlikovao od ostalih po ESB logu.

Estadio Santiago Bernabeu
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 24/04/2015 14:01, edited 2 times in total.
Fordas

#2080 Re: Real Madrid C.F.

Post by Fordas »

Real Madrid želi u svoje redove u ljetnom prelaznom roku dovesti napadača Manchester Uniteda Wayne Rooneya za rekordan iznos od 110 miliona eura.

Jose Mourinho je, nakon što je jučer predstavljen kao novi trener Reala, dobio ogroman budžet za pojačanja od uprave madridskog kluba, a velik dio tog kolača Portugalac namjerava potrošiti na dovođenje napadača Uniteda i Engelske, Waynea Rooneya.

Ljudi nisu svjesni koliko ovakvim potezima unistavaju fudbal :cry: :cry:

fuuj :twisted:
aerosa

#2081 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

Fordas wrote:Real Madrid želi u svoje redove u ljetnom prelaznom roku dovesti napadača Manchester Uniteda Wayne Rooneya za rekordan iznos od 110 miliona eura.

Jose Mourinho je, nakon što je jučer predstavljen kao novi trener Reala, dobio ogroman budžet za pojačanja od uprave madridskog kluba, a velik dio tog kolača Portugalac namjerava potrošiti na dovođenje napadača Uniteda i Engelske, Waynea Rooneya.

Zašto ?
U čemu je problem što hoće najbolje za svoj klub ?
JMGuti

#2082 Re: Real Madrid C.F.

Post by JMGuti »

:D :D :D

Ma nema od Rooneya nista. Mourinho je vec rekao da zeli dva beka, jednog lijevog i jednog desnog, te dva vezna igraca od kojih je jedan lijevo krilo

Imace do 90 miliona za potrositi. MAicon i Kolarov ce najvjerovatnije u odbranu i to ce kostati oko 38 miliona eura. Znaci ostaje jos 52 miliona na veznjaka i lijevo krilo
ultima_palabra

#2083 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Lakapo bolan, ne treba vjerovati u svakakve gluposti...
To se pričalo i prije par mjeseci, pa se pričalo da će ga Barca kupiti...ja sam se spreman kladiti da će Rooney završiti karijeru u Unitedu.
Mourinho je fino rekao koji su njegovi prioriteti...što ljudi vole vjerovati tabloidima, to nije njegov problem
aerosa

#2084 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote:Lakapo bolan, ne treba vjerovati u svakakve gluposti...
To se pričalo i prije par mjeseci, pa se pričalo da će ga Barca kupiti...ja sam se spreman kladiti da će Rooney završiti karijeru u Unitedu.
Mourinho je fino rekao koji su njegovi prioriteti...što ljudi vole vjerovati tabloidima, to nije njegov problem
Ma normalno je da se svakog igrača koji je vrh povezuje sa Realom, i sad je skroz druga priča zašto se ovi mrzitelji Reala pale toliko na te priče...
burek_in_space

#2085 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

Jel ovaj Kolarov stvarno toliko dobar?! :?
Nisam ga neshto posebno pratio ni u Laziu ni u reprezentaciji Srbije, pa mi je ono bash iznenadjenje da se Mourinho za njega interesuje.
ultima_palabra

#2086 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

burek_in_space wrote:Jel ovaj Kolarov stvarno toliko dobar?! :?
Nisam ga neshto posebno pratio ni u Laziu ni u reprezentaciji Srbije, pa mi je ono bash iznenadjenje da se Mourinho za njega interesuje.
Htio ga je u i Interu...meni izgleda malo spor, a i nije neki defanzivac. Šut jedan od najboljih na svijetu, ali to nije toliko bitno kad si lijevi bek.
Zamisli on u Madridu, a buraz mu u Olimpiku :-)
burek_in_space

#2087 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

Ma znam to za Inter da ga je i tada htio, ali Inter mi u zadnjih 5 godina ima malo chudnu politiku dovodjenja igracha. No, nije tema Inter, pa necu dalje oko njih.
A ovo za buraza, ne znam shta da kazhem, presmijeshno :lol:
hau jes no

#2088 Re: Real Madrid C.F.

Post by hau jes no »

ultima_palabra wrote:
Htio ga je u i Interu...meni izgleda malo spor, a i nije neki defanzivac. Šut jedan od najboljih na svijetu, ali to nije toliko bitno kad si lijevi bek.
Roberto Carlos ne misli tako...
ultima_palabra

#2089 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

hau jes no wrote:
ultima_palabra wrote:
8-) Znao sam da će neko ovo napisati...
RC je bio toliko brz da je mogao doći u prilike da ga upotrijebi...Kolarov nije, a ne vjerujem ni da bi mu CR dao da puca slobodnjake ;-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2090 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

Fordas wrote:Real Madrid želi u svoje redove u ljetnom prelaznom roku dovesti napadača Manchester Uniteda Wayne Rooneya za rekordan iznos od 110 miliona eura.

ja mislim da bi ga ti rado volio vidjeti u Barci
hau jes no

#2091 Re: Real Madrid C.F.

Post by hau jes no »

ultima_palabra wrote:
hau jes no wrote:
ultima_palabra wrote: Htio ga je u i Interu...meni izgleda malo spor, a i nije neki defanzivac. Šut jedan od najboljih na svijetu, ali to nije toliko bitno kad si lijevi bek.
8-) Znao sam da će neko ovo napisati...
RC je bio toliko brz da je mogao doći u prilike da ga upotrijebi...Kolarov nije, a ne vjerujem ni da bi mu CR dao da puca slobodnjake ;-)
Mourinho bas trazi bekove koji idu u napad i dolaze u priliku za sut ili centarsut (nocna mora za golmane kad je zavrne 120 na sat u 5-erac), zato ga i dovodi, a u primeri imace prostora koliko hoce za to. nece niko c.ronalda pitati, fino mou naredi, udarce sa 25-30 m izvodi kolarov i gotova prica :mrgreen:
ultima_palabra

#2092 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

hau jes no wrote:Mourinho bas trazi bekove koji idu u napad i dolaze u priliku za sut ili centarsut (nocna mora za golmane kad je zavrne 120 na sat u 5-erac), zato ga i dovodi, a u primeri imace prostora koliko hoce za to. nece niko c.ronalda pitati, fino mou naredi, udarce sa 25-30 m izvodi kolarov i gotova prica
Pa dobro, ali za to treba imati i centarfora odgovarajućeg.
A i Marcelo ide u napad i ulazi u šanse, nema neki centaršut i šut, ali je brz i dobro kombinuje sa ostatkom ekipe...
Fordas

#2093 Re: Real Madrid C.F.

Post by Fordas »

don_emir wrote: ja mislim da bi ga ti rado volio vidjeti u Barci
Ma ne bih vjeruj mi. Ne valja za fudbal i sport da se sve vrti oko 2 ekipe. Razumijem da su u realu ocajni, isfrustrirani posljednjim godinama ali brate pa daj proizvedi i nekog svog igraca, pa nije fazon sve kupovati, nije to smisao ove igre.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2094 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Fordas wrote:
don_emir wrote: ja mislim da bi ga ti rado volio vidjeti u Barci
Ma ne bih vjeruj mi. Ne valja za fudbal i sport da se sve vrti oko 2 ekipe. Razumijem da su u realu ocajni, isfrustrirani posljednjim godinama ali brate pa daj proizvedi i nekog svog igraca, pa nije fazon sve kupovati, nije to smisao ove igre.
A sto ovo Barca trosi milioncice na neka skupa pojacanja?! To onako, je li?! Pa i njima je prpa, i oni grade galacticose, ako Real unistava fudbal, ni Barca ne zaostaje, trose i jedni i drugi. Ovo je sve jedna velika trka izmedju Reala i Barcelone, i tu si u pravu ne valja najprije za Primeru sto ostali klubovi dodju kao sporedne uloge u filmu, ali sta ces, dosla takva vremena, nije ni fudbal sto je nekad bio :-)
kory_galaktikos

#2095 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

ja mislim da je maicon bas blizu reala i uz njeg su tu ili jesus navas ili silva 100% samo da se vidi koji je jeftiniji... :-) :D
ultima_palabra

#2096 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Šta ono sad laprdaju za Gerrarda? Koji će im on? :roll:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 19/04/2015 09:32, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2098 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Možda hoće pojeftino da ga dobiju, Liverpoolovo finansijsko stanje je vrlo loše...ali ne vidim kako se uklapa u ovaj tim. Možda Mascherano, on i Xabi su bili dobar par, ali njega bi sahranile španske sudije :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2099 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Nemate se sta ibretiti, tako je to u Realu, mene interesuje, je li to hoce Mourinho ili Perez ove igrace?!
sumirprimus

#2100 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Nemate se sta ibretiti, tako je to u Realu, mene interesuje, je li to hoce Mourinho ili Perez ove igrace?!
Pa ako se sjecas njeg je smorinjo htio i u interu,a ovde je vec govorio da mu fali veznjak...Vjerovatno trenerova zelja..
Post Reply