BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kinaski

#2076 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Kinaski »

na transfermarketu pise da trenutno nastupa za Serbia U20
MOSALJOZE

#2077 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MOSALJOZE »

Ma Srbi nepotrebno dizu prašinu,a svi hoće čitanost.
Logovan

#2078 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

mega_mashcine wrote:
Kinaski wrote: ma novinari srpski to pisu, nek neko nazove momka i nek pita. Posto vecina forumasa je sa njim u rodu, a isto tako velik broj njih radi u N/FSBIH.
Upravo sam na tv-u slusao izjavu Vlade Jagodica, koji kaze da ce igrati za nas i da je u toku sredjivanje papira. I kaze Vlado da je napadac i da je u pitanju novi Roben. :-D :thumbup:
Ako je tako, onda bujrum. Nemam ništa protiv da zaigra.
Bosanski_kralj

#2079 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Bosanski_kralj »

Čitao sam da je on na svom fb profilu objasnio da su izmislili neke intervjue sa njim i da nikad nije govorio protiv drugih vjera, te da ima želju da nastupa za nas.
Edin H.

#2080 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edin H. »

mega_mashcine wrote:Upravo sam na tv-u slusao izjavu Vlade Jagodica, koji kaze da ce igrati za nas i da je u toku sredjivanje papira. I kaze Vlado da je napadac i da je u pitanju novi Roben. :-D :thumbup:
E Roben bi nam realno dobro dosao :D
Banja Luka

#2081 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Banja Luka »

Boban Lazić demantovao beogradske medije: Ako dobijem poziv igraću za Bosnu!
Autor S. J. 2 34
Veličina slova: Mladi fudbaler amsterdamskog Ajaxa Boban Lazić ovih je dana došao u centar pažnje javnosti u BiH.

Boban Lazić / 24sata.info

Pojedini beogradski mediji objavili su intervju sa Lazićem, u kojem je on, navodno, izjavio kako nikada ne bi igrao za Bosnu i Hercegovinu. Međutim, Lazić je demantovao ove navode, te istakao još mnogo toga.

“To nije istina! Ja to nikada ne bih rekao. Moji roditelji su iz Bosne, imamo kuću u Laktašima i uvijek kad dobijem par dana slobodno idem za Bosnu, volim tu da dođem. Piše isto da sam rekao da to nije moj narod??? Ne znam odkud im to, pošto sam se rodio u Holandiji, a ovdje imam dosta drugova druge vjere i sa svima se družim i ne gledam ko kakvu vjeru ima. Svako ima svoju vjeru i to se mora poštovati. A meni je samo da igram fudbal i ako Bosna hoće da ja igram za njih ja ću igrati. Tu se ne gleda ko ima koju vjeru, igramo fudbal”, kaže Lazić za Sport.ba

Da li bi prihvatio poziv u reprezentaciju BiH kada bi ga dobio?

“Dobio sam već poziv od Vlade Jagodića, ali nisu mi papire još bili sredili. Morao sam promijeniti sportsko državljanstvo sa Holandije na Bosnu. Sad smo na kraju da to sve sredimo i onda čekam ponovo poziv i ako ga dobijem igraću za Bosnu!”, tvrdi Lazić.

Član si četverostrukog prvaka Evrope, kako si se snašao u Amsterdamu?

“Došao sam prije 11 godina u Ajax, zvao me tada Danny Blind i rekao da bi želio da dođem igrati u Amsterdamu. Odmah sam mu rekao da dolazim. Prošao sam kompletnu školu Ajaxa. Dobro mi je ovdje, živim pedesetak kilometara od Amsterdama. Moji roditelji su također ovdje i svaki dan su na treningu”, kaže Lazić za Sport.ba.

Jesi li pratio kvalifikacije za SP u Brazilu, šta misliš o igrama Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske?

“Pratio sam sve, a i znao sam da će se Bosna plasirati za Brazil samo i Grčka je bila jaka, a tako sam mislio i za Srbiju, ali Hrvatska i Belgija su isto bili jaka konkurencija. Na kraju su svi vidjeli da Belgija i Hrvatska zasluženo idu u Brazil. Crna Gora je u grupi imala Engleze pa im je bilo malo teže”.

Ko ti je idol u svijetu fudbala?

“Moj idol je Lionel Messi, ali i strašno volim i Cristiana Ronalda. Svi mi govore da podsjećam na Sergia Aguera iz Manchester Citya”.

Šta misliš koliko Bosna i Hercegovina može napraviti u Brazilu?

“Zavisi od grupe, ali ako budu igrali kao što su igrali u kvalifikacijama mogu doći daleko, ali biće teško pošto su svi jaki”.

Ko će biti svjetski prvak?

“Svi bi mi voljeli da to bude Bosna, ali biće teško. Ja mislim Brazil, Njemačka ili Španija. Neko od njih”, dodao je Lazić na kraju razgovora za Sport.ba.
szlava

#2082 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by szlava »

Jeli ovo Dilver igra zadnjeg veznog protiv Porta :D
popokatepetl_com

#2083 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by popokatepetl_com »

Djaba mu, Tino Sven Susic je vec u proceduri za dravljanstvo logicno je da igrac jednog Hajduka mora imati mjesto u reprezentaciji, Austrijska liga nije jaca od Hrvatske.
Kinaski

#2084 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Kinaski »

popokatepetl_com wrote:Djaba mu, Tino Sven Susic je vec u proceduri za dravljanstvo logicno je da igrac jednog Hajduka mora imati mjesto u reprezentaciji, Austrijska liga nije jaca od Hrvatske.
pa tu su negdje hajduk i austija wien :izet: jebinevadi
popokatepetl_com

#2085 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Bez imalo pretjerivanja Porto bi kuci Hajduka oderao jedno 7 razlike, Martinez bi im uvalio pet komada. Ta ce Austria Wien...
Muhamed Đakmić

#2086 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Muhamed Đakmić »

popokatepetl_com wrote:Bez imalo pretjerivanja Porto bi kuci Hajduka oderao jedno 7 razlike, Martinez bi im uvalio pet komada. Ta ce Austria Wien...
Austria je puno lošija ekipa od Dinama. Nivo Hajduka otprilike. Protiv Dinama oni u dvije utakmice nisu igrali svoju igru i stvarali neke šanse već su se branili sve vrijeme. Naravno, desilo se da su prošli, ali i sad su uzeli bod Portu, pa ne znači baš da su nivo Porta.
popokatepetl_com

#2087 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Pa i ne kazem da su nivo Porta, nisu ni blizu ali su tu negdje sa Dinamom (mada po prikazanom su bolji i od njih, iako nisu nesto posebno igrali prosli su Dinamo) dakle jedna od losijih ekipa iz LS sto znaci opet daleko jaca od Hajduka.
Muhamed Đakmić

#2088 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Muhamed Đakmić »

popokatepetl_com wrote:Pa i ne kazem da su nivo Porta, nisu ni blizu ali su tu negdje sa Dinamom (mada po prikazanom su bolji i od njih, iako nisu nesto posebno igrali prosli su Dinamo) dakle jedna od losijih ekipa iz LS sto znaci opet daleko jaca od Hajduka.
Pa kažem ti, ispast će nekad bolja ekipa od lošije, kako je Dinamo ispao od njih, ali nisu bolji od Dinama. I ne znam, ti igrači koji će na putu za Brazil zauzimati brojeve 22 i 23 (karikiram), stvarno nisu toliko bitni. Ima boljih potencijala za poziciju zadnjeg veznog od Dilavera konkretno (i od Sven Sušića normalno).
popokatepetl_com

#2089 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Naravno da imamo, samo da probamo te igrace a ne da sa Medunjaninom kao DM ili jos gore sa Zahirovicem idemo u Brazil, bili bi topovsko meso bez ikakve sumnje. Ne znam kakav je ovaj Salatic ali vidim ima vec 28. godina nisam ga gledao ali nekako mi se cini da ib njegov pozivi bio iskljucivo zbog nacionalnosti a ne kvalitete.
luckylaka

#2090 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

popokatepetl_com wrote:Naravno da imamo, samo da probamo te igrace a ne da sa Medunjaninom kao DM ili jos gore sa Zahirovicem idemo u Brazil, bili bi topovsko meso bez ikakve sumnje. Ne znam kakav je ovaj Salatic ali vidim ima vec 28. godina nisam ga gledao ali nekako mi se cini da ib njegov pozivi bio iskljucivo zbog nacionalnosti a ne kvalitete.
Igrali smo prijateljske sa Brazilom,Njemackom,Meksikom,Argentinom,Francuskom (nije prijateljska)i nikome nismo bili topovsko meso.Ne znam na osnovu cega si ovo zakljucio.
thekupus

#2091 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by thekupus »

Muhamed Đakmić wrote:
popokatepetl_com wrote:Pa i ne kazem da su nivo Porta, nisu ni blizu ali su tu negdje sa Dinamom (mada po prikazanom su bolji i od njih, iako nisu nesto posebno igrali prosli su Dinamo) dakle jedna od losijih ekipa iz LS sto znaci opet daleko jaca od Hajduka.
Pa kažem ti, ispast će nekad bolja ekipa od lošije, kako je Dinamo ispao od njih, ali nisu bolji od Dinama. I ne znam, ti igrači koji će na putu za Brazil zauzimati brojeve 22 i 23 (karikiram), stvarno nisu toliko bitni. Ima boljih potencijala za poziciju zadnjeg veznog od Dilavera konkretno (i od Sven Sušića normalno).
konkretno, ko? anel hadzic? cocalic? haha
MyTao

#2092 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MyTao »

Ovaj Anel Hadzic sprema neke papire godinama, non stop prica o reprezentaciji a niko ga i ne planira zvati u reprezentaciju izgleda... malo se covjek proracuno :-) :-)
popokatepetl_com

#2093 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

luckylaka wrote:
popokatepetl_com wrote:Naravno da imamo, samo da probamo te igrace a ne da sa Medunjaninom kao DM ili jos gore sa Zahirovicem idemo u Brazil, bili bi topovsko meso bez ikakve sumnje. Ne znam kakav je ovaj Salatic ali vidim ima vec 28. godina nisam ga gledao ali nekako mi se cini da ib njegov pozivi bio iskljucivo zbog nacionalnosti a ne kvalitete.
Igrali smo prijateljske sa Brazilom,Njemackom,Meksikom,Argentinom,Francuskom (nije prijateljska)i nikome nismo bili topovsko meso.Ne znam na osnovu cega si ovo zakljucio.
Argentini si bio topovsko meso, Francuskoj si na Kosevu bio topovsko meso, Njemci su nas razvalili kao i Svedska, uostalom da smo cak sve ove utakmice pobjedili nista to ne znaci, jedno su prijateljske a drugo je najveca fudbalska smotra na svijetu, Mundijal na kojem mi jos uvijek nemamo nijedan nastup. Sa nasim sastavom i formacijom ko protiv Argentine jedna KOlumbija bi nas ponizila.
MOSALJOZE

#2094 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MOSALJOZE »

MyTao wrote:Ovaj Anel Hadzic sprema neke papire godinama, non stop prica o reprezentaciji a niko ga i ne planira zvati u reprezentaciju izgleda... malo se covjek proracuno :-) :-)
Spremio je on papire ima već 6 mjeseci ako ne i više,ali nema moze cekat jedan dan moze cekat dva dana ali nema.
Fabijo

#2095 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Fabijo »

MyTao wrote:Ovaj Anel Hadzic sprema neke papire godinama, non stop prica o reprezentaciji a niko ga i ne planira zvati u reprezentaciju izgleda... malo se covjek proracuno :-) :-)
Jos jadnik dzabe trosi pare placajuci raznim kvazinovimarima da ga hvale.
DonVitoN

#2096 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVitoN »

Fabijo wrote:
Jos jadnik dzabe trosi pare placajuci raznim kvazinovimarima da ga hvale.
Cuj trosi pare na kvazinovinarima kad mu je Papetov brat menadzer a da dobije poziv bilo bi prvo po cemu bi udarili evo ne zove odma smeta.. zasto je promj. drz itd.. :roll: a svi znamo kako bi im obratno smetalo.. u kojem fazonu bi bili onda.

Hadzic barem igra u Sturumu dok Zahirovica na klupi cvajtsa a svaka njemu cast ali previse humentarno pa Rahimic od 2010 nije odigrao 90 min.
Fabijo

#2097 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Fabijo »

Hadzic je bacen niz vodu iz tri razloga

1. Trenutno igra katastrofalno
2. Vec je napravio transfer, kes je pokupljen i tesko da ce iko otkupiti njegov friski ugovor. Pogotovo sad kad igra katastrofalno.
3. Mjesto dmf-a se cuva malom Susicu. Iako svi znamo da je dmf onoliko ko i Medunjanin.
uglavnomja

#2098 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by uglavnomja »

kaze danas komentator na areni da je mali tin safetov sestric, sin brat seada koji je igrao blabla :lol: :lol: :lol:
Ajant

#2099 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Ajant »

Gledam sad pregled holandske lige i neki Boris Rašević debitovao za Zwolle, '95 godište, rodom iz BiH. Nije neki tim, ali sasvim solidna liga, jedan od brojnih potencijalnih u-19 ili u-21 reprezentativaca širom evropskih liga...
luckylaka

#2100 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

uglavnomja wrote:kaze danas komentator na areni da je mali tin safetov sestric, sin brat seada koji je igrao blabla :lol: :lol: :lol:
To on nesto novo rekao sto mi ne znamo :-)
Post Reply