Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jeza u ledja

#2076 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

sam wrote:
.....i da " she has more chief executive experience then obama" je glavna parola kad se uporedjuje iskustvo izmedju njih dvoje... hahahahah presmjesno
:lol:

Da, samo zaboravljaju da onda po toj njihovoj besmislenoj definiciji ispada da Palin ima vise iskustva i od McCaina. :lol:
JThomas

#2077 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by JThomas »

tragikomična situacija...ovi ultrakonzervativni moralisti su isti svugdje u svijetu :lol:

isto kao ona scena iz ko to tamo peva:
Kako ih nije stid?
Od koga?
Pa od nas.
Pa mi smo njih došli da gledamo.
Bez obzira. :lol: :dance:

a žena protiv abortusa, protiv kontracepcije, protiv seksualnog obrazovanja, busa se biblijom u prsa :lol: možda mala nije znala šta u šta ide, pa se izradila :lol:

(sjetih se sada i onog baje što je bio najveći protivnik gayeva s govornice, a na aerodromu uhvaćen kako pokušava platiti frajeru za sex :lol: )
jeza u ledja

#2078 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Pa ovo je nevjerovatno!!! :shock: :shock: :shock:
Slobodan pad McCain/Palin kampanje se nastavlja. Otkriven je jos jedan skandal u vezi Palinove:

Sa MSNBC
http://firstread.msnbc.msn.com/archive/ ... 27574.aspx

THE PALIN CHURCH VIDEO

From NBC's Michael Levine
As questions have been raised over how thoroughly Sen. John McCain's presidential campaign vetted Alaska Gov. Sarah Palin for the V.P. slot, it seems the McCain campaign was unaware of a video -- available online -- in which Palin talks about God's role in U.S. military action overseas, according to a political operative familiar with the situation.

The video, first reported by the liberal blog HuffingtonPost.com, is from a June Palin speech to the graduating class of commission students at Palin's former church in Wasilla, Alaska. While describing her family, Palin told students about her oldest son, 19-year-old Track, who is set to be deployed to Iraq this month with the U.S. Army. She urged students to pray “that our leaders -- that our national leaders -- are sending [soldiers] out on a task that is from God.” :shock:

She added, “That's what we have to make sure that we are praying for: that there is a plan and that that plan is God's plan.”

“It's pretty uncomfortable stuff,” said the political operative, after watching the video online. “It's bad. It's really bad. … It's going to be interesting to see how this plays out.”

In addition to talking about Iraq, Palin also referred to God's role in her work as governor.

“I can do my part in working really, really hard to get a natural gas pipeline, about a $30 billion project that's going to create a lot of jobs for Alaska. … [but] I think God's will has to be done in unifying people and companies to get that gas line built, so pray for that,” she said. “I can do my job there in developing our natural resources, in doing things like getting the roads paved and making sure our troopers have their cop cars and their uniforms and their guns, and making sure our public schools are funded. But really that stuff doesn't do any good if the people of Alaska's hearts aren't right with God.”

It wasn't all serious, though. At one point during the address, Palin praised the graduating class as “a bunch of cool-looking Christians.” Then she picked out one student in the crowd and said with a smile, “Ben, I don't know you well enough yet, but looking at you, I'm thinking, people are going to interested in Jesus Christ through you because of the way you look - this red-headed Sasquatch for Jesus. You look good!” The students cheered. “Times are really changin'. And with the times that change, looks even change.”

The seven-minute speech is posted on the Web site of Palin's former church, the Wasilla Assembly of God. But, the political operative said, the McCain campaign seems to have had no knowledge of it when Palin was announced as McCain's running mate on Friday.

----------------------------------------------------

Wow!! :-x
Srednji vijek jebote. :o

Meni zao ove zene majke mi. Kad se samo sjetimo posljednjih 8 mjeseci i svog moguceg prljavog vesa o svim kandidatima onda je bilo jasno da bilo ko ko bude VP ce biti pod istom lupom zvijeri sa CNNa, NBCa, FOXa i ostalih. Ako hoces da se kandidujes na nacionalnom nivou, pa da si Majka Tereza, moras biti spreman da citav tvoj privatni i javni zivot bude ispreturan, od kakve boje donjeg vesa nosis do s kim se zabavlja tvoj rodjak od komsinice.

Ovo je stvarno katastrofa, kao sto su i mnogi predvidjali, bilo ko ko izleti na ovaku scenu mora biti detaljno istrazen do u najmanje detalje, a McCainovi izgleda nisu bili u stanju uraditi o njoj ni Google search. Covjek se onda zapita kakav bi predsjednik bio taj McCain kad donosi ovako impulsivne odluke.
sam

#2079 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

:-) stvarno presmjesno.... gdje iskopas ove stvari... ali jeb... ga zena se mora nekako povezati sa tim ljudima tamo.... pa ljudi glavni grad aljaske ima par hiljada ljudi.... ne kazem da su svi red neck ali nekako mi se ne cini zajednicom ljudi sa doktoratima.... opet, kakav je to covjek McCain.....

i evo zadnje od mene za veceras, odoh spavat ..... analize koje upravo gledam pokazuju da sarah moze donjeti dodatne glasove timu iz ruralnih sredina (no shit :D )... kazu ljudi, povezat ce se jos vise sa konzervativcima ... to su ionako sredine u kojima obama ima poteskoce da dobije glasove jer kako kazu, " tesko mu je da se poveze na kulturoloskom nivou" sa takvim zajednicama....
ispade ovo borba protiv ruralne i nazadne amerke i progresivnih i intelektualnih dijelova. pitanje je koji je dio veci?
JThomas

#2080 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by JThomas »

mislim, u americi likova koji misle da je rat u iraku misija od boga ima i više nego što treba...ali ipak, ovo je sad-zasad autogol mccaina.
JesmolSami

#2081 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by JesmolSami »

sve te neke diskusije vrte se oko toga ko ima vise iskustva, mcbush ili obama. a svi su izgleda zaboravili da je john kerry (veteran) izgubio na proslim izborima iako je imao vise iskustva od busha. to tada nije bilo bitno, a i bush i babo mu imali su dovoljno para da ga stave na vlast ovih zadnjih 8 godina. blago njemu :) a usa nema te monarhije, pa gledaju u to poznate ko da su kraljevi, i ovo je vise izbor popularnosti i ko ima vise para da pobijedi nego ko ce drzavi sta dobro donijeti. isto ko i kod nas, sve preko stele... nece nikad posten covjek doc na vlast, nigdje! pesimisticki, ali nazalost istina...
Hunkar

#2082 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Hunkar »

ovim potezom republikanci predaju tek tako svoju kandidaturu demokratima? biraju nekog nesposobnog kandidata za vp? ne znaju nista o svome kandidatu za vp, iako znaju da ima velike sanse da postane i predsjednik? svjesno sve dublje tonu?

nesto mi ovdje ne stima ... koliko god su mi mrski, ipak mislim da nisu glupi (ipak je bush odsluzio i drugi mandat iako se cinilo da nema sanse protiv kerryja). ne dopada mi se ovo ... :-S
ahuseino

#2083 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

Sta mislite oche li Joe Lieberman biti ponovo izabran u senat kada dodje vrijeme?

Ovo apropo izdaje, i njegovog govora na GOP convention.

P.S. Kerry je izgubio, jer statisticki govorec', u Americi se nikada nije izmijenio predsjednik ako je u toku rat. Nije bilo za ochekivati ni u Bushevom sluchaju.
sam

#2084 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

ma kako nisu glupi (republikanci)? ne... rekla bih da su ishitreni?
kad je trebalo odabrati VP, republikanci su mislili samo na to kako se izjednaciti sa obamom i vratiti se u igru, a ne predati izbore samo tako. i posto je McCain umjerni republikanac nije isao na ruku konzervativcima, kojih je onako, povelik broj u stranci. u igri je takodje bila zaostavstina hilari (koju preazirem iz dna duse, lazov, ma fuj, najezim se kad se sjetim nje, da je ona pobjedila obamu... bila bi muka) i ko dodje kao najbolji izbor? sarah palin. zena, samouvjerna, konzervativna, usprotivila se korupciji u svojoj drzavi... na prvi pogled super rijesenje! ko je tada imao vremena da duboko kopa po njenoj proslosti? na kraju krajeva, ona nema nista toliko sramotno u svojoj proslosti niti u njenoj porodici... samo je presmjesna posmatrajuci je u svjetlu lidera svjetske supersile. i da je mccain mladi, ona ne bi ni bila toliki "kamen spoticanja". covjek joj ne bio dao puno ovlasti i cao, tj. minimizirao bi njenu moc. no svi znamo da je john bolestan i notion of her replacing him as chief executive is..... ne znam, smjesna samim tim - zastrasujuca? i onda mnogi ljudi se pitaju, what the fu..k was he thinking naming her VP?
sad, valja je prodat i pokazat da ona i nije tako blesav izbor. i divim se kako je "prodaju". super kako se prica premjesta sa njene competence na cinjenicu da je zena, tj. trazi se potpora drugih zena u nasoj vjecitoj borbi za emancipaciju i daljnje priznavanje u drustvu, posebno onom visokom. super su to odradili... evo kako kazu republikanci put the money where their mouth is and actually have a woman candidate. ha! koja retorika! ali it works! ljudi su svugdje stoka i samo trebas servirati misljenje i trubiti jedno te isto again and again i na kraju ljudi ce i prihvatiti oficijelnu "istinu".....

ja evo cekam da joj cujem govor, valjda necu zaspati dotad.....
jeza u ledja

#2085 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Kerry je izgubio izmedju ostalog i zato sto je pred same izbore bin Laden poslao jednu od svojih 'video razglednica' gdje je opet zaprijetio zloj Americi i tako to. Ja se plasim da se opet nesto slicno ne desi u naredna dva mjeseca. :zoka:
sam

#2086 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

tacno, i to mi se gadi kod busheve administracije.... strah koji su sijali i tako duboko usadili u dobru vecinu amerikanaca.... svi su potencijalni neprijatelji.... ali ne vidim to kod mccaina?
jeza u ledja

#2087 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

sam wrote:ma kako nisu glupi (republikanci)? ne... rekla bih da su ishitreni?
kad je trebalo odabrati VP, republikanci su mislili samo na to kako se izjednaciti sa obamom i vratiti se u igru, a ne predati izbore samo tako. i posto je McCain umjerni republikanac nije isao na ruku konzervativcima, kojih je onako, povelik broj u stranci. u igri je takodje bila zaostavstina hilari (koju preazirem iz dna duse, lazov, ma fuj, najezim se kad se sjetim nje, da je ona pobjedila obamu... bila bi muka) i ko dodje kao najbolji izbor? sarah palin. zena, samouvjerna, konzervativna, usprotivila se korupciji u svojoj drzavi... na prvi pogled super rijesenje! ko je tada imao vremena da duboko kopa po njenoj proslosti? na kraju krajeva, ona nema nista toliko sramotno u svojoj proslosti niti u njenoj porodici... samo je presmjesna posmatrajuci je u svjetlu lidera svjetske supersile. i da je mccain mladi, ona ne bi ni bila toliki "kamen spoticanja". covjek joj ne bio dao puno ovlasti i cao, tj. minimizirao bi njenu moc. no svi znamo da je john bolestan i notion of her replacing him as chief executive is..... ne znam, smjesna samim tim - zastrasujuca? i onda mnogi ljudi se pitaju, what the fu..k was he thinking naming her VP?
sad, valja je prodat i pokazat da ona i nije tako blesav izbor. i divim se kako je "prodaju". super kako se prica premjesta sa njene competence na cinjenicu da je zena, tj. trazi se potpora drugih zena u nasoj vjecitoj borbi za emancipaciju i daljnje priznavanje u drustvu, posebno onom visokom. super su to odradili... evo kako kazu republikanci put the money where their mouth is and actually have a woman candidate. ha! koja retorika! ali it works! ljudi su svugdje stoka i samo trebas servirati misljenje i trubiti jedno te isto again and again i na kraju ljudi ce i prihvatiti oficijelnu "istinu".....

ja evo cekam da joj cujem govor, valjda necu zaspati dotad.....

Sa jednog bloga, obavezno procitati, briljantno!

Pretpostavljam da svi znaju ko je Karl Rove?

-----------------------------------------------------------
Republican strategist Karl Rove said on Face the Nation Sunday that he expects presumptive Democratic nominee Barack Obama to choose a running mate based on political calculations, not the person's readiness for the job.

"I think he's going to make an intensely political choice, not a governing choice," Rove said. "He's going to view this through the prism of a candidate, not through the prism of president; that is to say, he's going to pick somebody that he thinks will on the margin help him in a state like Indiana or Missouri or Virginia. He's not going to be thinking big and broad about the responsibilities of president."

Rove singled out Virginia governor Tim Kaine, also a Face the Nation guest, as an example of such a pick.

"With all due respect again to Governor Kaine, he's been a governor for three years, he's been able but undistinguished," Rove said. "I don't think people could really name a big, important thing that he's done. He was mayor of the 105th largest city in America."

Rove continued: "So if he were to pick Governor Kaine, it would be an intensely political choice where he said, `You know what? I'm really not, first and foremost, concerned with, is this person capable of being president of the United States."

Yes, the real problem with Tim Kaine is that he's only been governor of a large state for three years, and before that, he was only the mayor of a mid-size city. This, of course, made him "undistinguished," unprepared for national office, and the very idea of putting him on a national ticket was practically ridiculous.

Thanks, Karl.

Tim Kaine’s experience:
- Governor of Virginia (pop: 7,643,000) - 2 years 8 months.
- Lt. Governor of Virginia - 4 years
- Mayor of Richmond (pop: 200,123) - 2 years
- City Council of Richmond - 4 years

Sarah Palin’s experience:
- Governor of Alaska (pop: 670,000) - 1 year 9 months.
- Mayor of Wasilla, Alaska (pop: 9,780) - 2 years
- City Council of Wasilla - 4 years

So I guess according to Karl Rove, on McCain:

"So if he were to pick Governor Palin, it would be an intensely political choice where he said, `You know what? I'm really not, first and foremost, concerned with, is this person capable of being president of the United States."

--------------------------------------------------------------------------------

:dance:
sam

#2088 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa savrseno.... .pa @jeza u ledja bolan ne bio, idi raditi za demokrate... super ces pomoci!!! pa koja dvolicnost, gdje je karl love sad da ga se upita za komentar....
joj, da znas da cu probat da ulovim mail onog tipa komentatora sa cnn, ubi me ako mu se sad mogu sjetiti imena... ali kad mu ulovim mail, poslat cu ovaj izlomak... samo daj source... hahahahaha prejako!
sam

#2089 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

evo ga: Jack Cafferty - on mi je super sa komentarima, onako zna pravo "poderat" ali cini mi se sve argumentovano:

evo samo mali dio:
This week the Republicans gather for their convention. For four days, they will labor under the illusion their party is still relevant. It's not.
It is entirely fitting that the headliner for this masquerade is a feeble looking 72-year-old white guy who doesn't know how many homes he owns.
It's more than symbolic that when a million Americans are losing their homes to foreclosure, the Republican candidate for president has lost track of his holdings.

McCain surrounds himself with people like former Republican Sen. Phil Gramm who called America a "nation of whiners" and said we are only suffering a "mental recession."
That's the same problem the Republican Party has. It has lost track of what it used to stand for: small government, a disciplined fiscal policy, integrity.
In a way, the perfect storm of a rapidly changing population -- old white people aren't going to be in the majority very much longer (and isn't that who most of the Republicans are?) -- has combined with the total abdication of principles, Republican or otherwise, of arguably the worst president in the nation's history to mark the beginning of the end of the Republican Party as we know it.

Republican Congressman Tom Davis of Virginia said it best: "The Republican brand is in the trash can. If we were dog food, they would take us off the shelf."
It is so bad that more than 10 percent of the Republican members of the United States Senate aren't even bothering to attend their own party's convention. They recognize dog food when they see it.

And it almost doesn't matter who the next president is. We are witnessing the beginnings of a sea change in this country.
A wakeup call has sounded for young people who are suddenly interested enough in politics to make a difference. New voter registrations across the country are making a mockery of the old polling models.
Voter turnout in the primaries was staggering. Blacks and Hispanics feel they have a real stake in things -- and as their numbers continue to grow as a percentage of the population, their voice will only get louder. The march of the next generation is underway and the older generation has no choice but to eventually get out of the way.
Watch for the signs this November. Republicans stand to be turned out of office at every level -- from the U.S. Congress to governors' mansions and state legislatures. Republicans who remain in office will be rendered impotent by their shrinking numbers.

Republicans under George W. Bush have done a lot of damage to this country in the last eight years -- but they have done more damage to themselves. It will take a good long while and a great deal of soul searching before their brand returns to the shelves in good standing.
Don't look for it to happen in St. Paul, Minnesota. This week, Republicans will be happy in the land of make believe.

hahahaha, dobar je.....
inace: Jack Cafferty is the author of the best-seller "It's Getting Ugly Out There: The Frauds, Bunglers, Liars, and Losers Who Are Hurting America." He provides commentary on CNN's "The Situation Room" daily from 4 p.m.-7 p.m.
hik--meta

#2090 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by hik--meta »

zayebana ova sarah...ters cini mi se, sto je neophodno kod zene u svijetu politike.
energy independence, to joj je izgleda glavni argument, buduci da je sa aljaske. moglo bi to upaliti kod biraca zbog hands on approacha za razliku od politikanstva i "healing the planet" retorike huse.
osvjezenje je na sceni, a i estetika za average joe-a je bitna u kombinaciji sa "herojstvom" i iskustvom dede, u poredjenju sa rasnom nepodobnoscu havajskog dormroom bastarda i pogodjenoscu brain aneurismom naseg jarana bidena.

poslije ovoga sam uvjerena da mccain dobija. potrebno je crnju jos malo diskreditovati do novembra sa par interrasnih problemcica here & there, i gotovo.
bezbolno...obama vjerovatno ostaje ziv, i mirna bosna (ali ne i teheran).
Dr.Cuddy

#2091 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Dr.Cuddy »

hik--meta wrote:zayebana ova sarah...ters cini mi se, sto je neophodno kod zene u svijetu politike.
energy independence, to joj je izgleda glavni argument, buduci da je sa aljaske. moglo bi to upaliti kod biraca zbog hands on approacha za razliku od politikanstva i "healing the planet" retorike huse.
osvjezenje je na sceni, a i estetika za average joe-a je bitna u kombinaciji sa "herojstvom" i iskustvom dede, u poredjenju sa rasnom nepodobnoscu havajskog dormroom bastarda i pogodjenoscu brain aneurismom naseg jarana bidena.

poslije ovoga sam uvjerena da mccain dobija. potrebno je crnju jos malo diskreditovati do novembra sa par interrasnih problemcica here & there, i gotovo.
zena koja nikad nije bila van Amerike treba da vodi US foreign affairs ... nek nam je svemir na pomoci :shock:
DiplomataSaSela

#2092 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by DiplomataSaSela »

Sreca pa Romney nije kandidat...iako je tu....ako ste slusali ga..." Islam is evil and we will defeat it..." ova Sarah nema pojma osim sto fino izgleda...ali glupim redneck-ovima je to vjerovatno dovoljno...

http://www.fortogden.com/foredneck.html
luciferino

#2093 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by luciferino »

Kada sam prvi put cula ko je izabran za Rep. VP, nisam sebi mogla doci i smatrala sam izbor idiotlukom, bilo mi je drago jer navijam za Obamu i kontala sam da po automatizmu McCain gubi glasove.
Medjutim...sta mislite, ima li kakva caka u svemu ovome? I dalje smatram da je zaheb zesci, ali opet ne mogu da vjerujem da se radi o tolikom kiksu...a izgleda mi zena pravo opasno...ko Cheney u zenskom izdanju, samo jos krvolocnije. Grijesim li?
sam

#2094 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

evo prodje i srijeda i nominacija sarah palin. ha!
dobar govor, nema sta... svi se slazu a i moje je skromno misljenje da je nova zvijezda rodjena i da je sarah, neovisno od rezultata izbora, sebi prokrcila put za visoku politiku na americkoj sceni. zenska je sve super odradila.? (relativna izjava) kao odgovor na pitanje jel zajebana ili sta... pa zenska je tipicni zenski bully, bila je kapetan u kosarkaskom timu dok je bila srednjoskolka i nadimak joj je bio barakuda. hahaha, takve su mi bile omiljene... elem, sinoc je u govoru i sama napravila salu na svoj racun, odgovarajuci na sale koje je uporedjuju sa tim "blood thirsty" animals ... kaze "you know what they say is the difference between pit bull and me? lipstick" moram priznat, izmamila mi je osmjeh. tako, govor je bio dobar, tj. ona je puno bolji govornik i puno bolje se obraca auditorijumu nego john mccain. i to su otprilike jedine "pozitivne" stvari koje sam ja uocila.

svi su najavljivali da ce ekonomija biti primarna tacka govora, ali nekako je glavana nota govora bilo blacenje obame, i pravljenje raznoraznih aluzija na njegov racun i to ne bas suvise laskavih. tako je to kad nemas dovoljno dobre argumente pa napadas svog protivnika vec ga samo blatis dovodeci u pitanje njegov patriotizam, angazman za sugradjane, kako kaze parafraziram " while al qaida is planning to attack and further hurt americans, he (obama) is concerned about reading them their rights".
i onda to stalno zveckanje oruzjem, nekako sam stekla utisak da je i ona pobornik busheve politike "prvo pucaj a onda postavljaj pitanja" opet, tako je to kad si nesiguran u ono sta radis i nemas pojima kakve konsekvenvce ce tvoji potezi povuci i sl. ali kako ocekivati od "your average hockey mom" da zna bilo sta o medjunarodnom pravu, historiji i diplomaciji... pa jeb.. ga sta ocekivati od prijasnjeg nacelnika grada koji ima populaciju malo vecu od alipasinog polja? tako, ismijavanje obaminog humanizma, blacenje radije, i ismijavanje njegovoih oratorskih sposobnosti, kao, pa on samo i zna samo da prica i nista drugo.

jedini opipljiv i relevantan komentar koji je iznjela vezano za ekonomiju je busenje na aljasi (region koji zovu wild life refuge) kao solucija na osloboadjanje usa od strane ovisnosti o nafti. o, usput, mccain se protivi ovakvom rjesenju. dakle, da skratim, govor nije pruzio nikakva konkretna politicka rjesenja, sem te aljaske.....
ali je zato "popalila" raju pravo.....naravno popalila je one koji se i inace lako mogu upaliti bez da trezveno razmisljaju o bilo cemu... samo sto mene brine je da je takvih puno..... mislim da kad dodje do konkretnih diskusija o bilo kojem pitanju, ima da je (biden i co) pojedu za dorucak.....

i na kraju - interesanto je da je i ona (kao i bush) provlacila boga i boziji uticaj i naklonost kroz svoj govor. mislim da bi to u bilo kojem ozbiljnijem okruzenju bilo protumaceno kao diletantizam. i da, okupljeni na konovenciji su bili, no shit, 99,9% bijelci i to vecinom starija populacija, pa jeb... te svi kazu da ce bjelci postati za koju godinu manjina u usa. ljudi, wake up! toliko o stranci i da dodam jos nesto u potporu tvrdnje o neujedinjenosti stranke - bushevo obracanje je bilo u trajanju reklame za ariel, a trenutni poptredsjednik se nije ni obratio video linkom niti je poslao poruku, sms a bogami niti mail....
ahuseino

#2095 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

luciferino wrote:Kada sam prvi put cula ko je izabran za Rep. VP, nisam sebi mogla doci i smatrala sam izbor idiotlukom, bilo mi je drago jer navijam za Obamu i kontala sam da po automatizmu McCain gubi glasove.
Medjutim...sta mislite, ima li kakva caka u svemu ovome? I dalje smatram da je zaheb zesci, ali opet ne mogu da vjerujem da se radi o tolikom kiksu...a izgleda mi zena pravo opasno...ko Cheney u zenskom izdanju, samo jos krvolocnije. Grijesim li?
Mislim da grijeshis. Ima tu neshto, nije da nema. Zenica je assertive, i ochigledno ambiciozna. Samo po meni josh nisam vidio substance.

Dal' je bolje biti kralj / hadzo u 'selu' ili srednja zalost u 'gradu'?
Bez uvrede seljanima ili gradjanima...

Doima mi se kao da je odgovorila na ovo pitanje, i zato je ne mogu smatrati part of the 'big leagues'. Flip-flop-ala je na issues of the bridge to nowhere, a poznate su i iznimke njenom 'banu lobbyist-a'. O porodichnom zivotu joj i ne raspravljam...
Pa onda pricha o bozjoj volji i Iraku... Sve mi se ovo chini kao career path nekoga ko je izabrao mediocre environment and niche market (conservatives) to promote themselves. No ne mora to ni raditi u cilju samo-promocije. Moze ona sasvim iskreno i biti konzervativac, i gradonachelnik sela, i guverner hickswill-a, samo se to ne moze 'prosuti' medju inteligentno stanovnistvo.
JThomas

#2096 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by JThomas »

ako ona i mccain prođu, ja definitivno gubim nadu u ameriku kao naciju. nije da i ovako imam previsoko mišljenje...ali ovo bi bilo DNO dna.

pa pobogu žena nije imala pasoš dok nije morala obići trupe u iraku...više je svijeta vidio naš srednjoškolac koji je bio na maturalnoj...a o ratu u iraku kao mesijanskoj misiji neću ni počinjati. a definitivno bi mogla i prvo počistiti u svojoj avliji što se tiče izvjesnih pitanja :dance:

ja mislim da se putin i medvedev oblizuju na pomisao da bi ona mogla voditi USA ako bi se mccain razbolio :lol:
ljubav_aha

#2097 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ljubav_aha »

Moonlight & Magnolia wrote:
hik--meta wrote:zayebana ova sarah...ters cini mi se, sto je neophodno kod zene u svijetu politike.

zena koja nikad nije bila van Amerike treba da vodi US foreign affairs ... nek nam je svemir na pomoci :shock:
:lol:
ljubav_aha

#2098 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ljubav_aha »

jeza u ledja wrote:Kerry je izgubio izmedju ostalog i zato sto je pred same izbore bin Laden poslao jednu od svojih 'video razglednica' gdje je opet zaprijetio zloj Americi i tako to. Ja se plasim da se opet nesto slicno ne desi u naredna dva mjeseca. :zoka:
mozda,ali je i mnogim amerikancima "puk'o film"
jeza u ledja

#2099 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Mislim da je tvrdnja od strane medija kako je 'sinoc zvijezda rodjena' nesto najnebuloznije sto sam cuo u zadnje vrijeme. Ova Palin moze postati zvijezda preko noci samo tupavim seljoberima kakvih je sinoc bila puna sala. Sta nju cini zvijezdom? To sto ju je McCain izabrao, nista vise. Kazu eto ona je toliko slicna milionima zena u Americi, i to je cini kvalifikovanom. Halo!? Pamet kroz prozor. Plus sto bi svaka od tih zena mogla isto tako izaci i citati govor onako napamet naucen. Zvijezda my ass.
Kako ce ovo uticati na birace ne znam. Vidjecemo u sutrasnjim anketama. Znam sigurno da su milioni ljudi upalili TV bas da gledaju nju. Mnogi ljudi koji su bili zainteresovani za nju bas zato sto je trebala biti breath of fresh air su je sinoc gledali i bili razocarani. Razocarani njenim napadima od kojih su neki izrazito uvrjedljivi (npr. govorila je sa sprdnjom o community organizing, cime se bavio Obama), bilo je jos nekih stvari. Nista nije specijalno rekla o sebi.
Mislim da ce ultrakonzervativna baza, mrzitelji svega sto nisu kao oni, biti odusevljeni s njom (ali oni nikad ne bi ni glasali za Obamu), ali mi nesto govori da ce Independents tesko biti privoljeni ovom izrazito negativnom pricom. Cak sta vise.
Od jedno 100-injak komentara koje sam citao na CNNovoj stranici u vezi ovog govora mozda je bilo svega 5 vrlo kratkih pozitivnih, ostalo sve izrazito negativno. Kakvi god da ljudi posjecuju CNN vala 95% ljudi ako se javi sa ovako negativnim komentarima onda nesto nije u redu.

O Giulianiju, Romneyju, Huckabeeju, od kojih je svaki izrekao pregrst odvratnih stvari, ne zelim ni da govorim.

Sinoc dok smo gledali govor Palinove igrali smo igru 'spot the black guy in the crowd'. :lol:
suncica24

#2100 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by suncica24 »

hik-meta: poslije ovoga sam uvjerena da mccain dobija. potrebno je crnju jos malo diskreditovati do novembra sa par interrasnih problemcica here & there, i gotovo.
:? :? :?
:x :x :x
:run:
Post Reply