FK VELEŽ Mostar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#2076 Re: FK VELEŽ Mostar
kakve pocetnicke greske prave fudbalei Veleza i u odbrani i u napadu to je za nepovjrovati
-
Nadzorna_ploca
#2077 Re: FK VELEŽ Mostar
E jesi je dobro izbio majstore..
Vratiti ga u pionire.
Vratiti ga u pionire.
- karanana
#2078 Re: FK VELEŽ Mostar
A bolji smo.
Al dzaba kad smo smote
Al dzaba kad smo smote
- luckylaka
#2079 Re: FK VELEŽ Mostar
Jbga za Fajica ste morali naci adekvatnu zamjenu i jos jednog nazad i fino bi se to dalo posloziti.karanana wrote:A bolji smo.
Al dzaba kad smo smote
- studeni76
#2080 Re: FK VELEŽ Mostar
Ma neozbiljno je Velez usao u sezonu. Ne moze ekipa iz Prve lige igrat PL! Moze al to ti je borba za opstanak i povratak nazad.
Dzaba stadion i sva infrastruktura ako se ne ulozi u ekipu. Inace se opet valja zajebavat po Otoci, Kaknju i Gradaccu.
Dzaba stadion i sva infrastruktura ako se ne ulozi u ekipu. Inace se opet valja zajebavat po Otoci, Kaknju i Gradaccu.
-
palermo
#2081 Re: FK VELEŽ Mostar
Strašno je uprava potcijenila premijerku. Vjerujem da ćemo se izvući, falilo nam je i sreće u ovim utakmicama, i ekipa će stasati, evo dva nova igrača su potpisana.....studeni76 wrote:Ma neozbiljno je Velez usao u sezonu. Ne moze ekipa iz Prve lige igrat PL! Moze al to ti je borba za opstanak i povratak nazad.
Al morala je uprava drugačije razmišljati nego što je
-
Bazinga1234
#2082 Re: FK VELEŽ Mostar
Mislim da neki igrači iz prvog sastava jednostavno nemaju kvalitet za Premijer ligu. Pogotovo se to odnosi na veznjake.
Vehabović strasno razočarenje. Lik se sjebo totalno.
Vehabović strasno razočarenje. Lik se sjebo totalno.
- sve_ovo_ja
#2083 Re: FK VELEŽ Mostar
Ja ipak mislim da je ova ekipa Veleža kvalitet za sredinu tabele, ne bi opstanak trebao biti problem i bez pojačanja i 2 poraza koja nisu trebala biti realno.
-
megaman4
#2084 Re: FK VELEŽ Mostar
Evo ja cu ti iskreno reci kakva je kvaliteta ove lige a ti sam zakljuci. Ovo je losije i gore od republicke lige BiH koja je bila 3 rang po jacini u bivsoj drzavi odmah iza prve i druge Savezne lige pa ti zamisli gdje smo sada po kvaliteti?studeni76 wrote:Ma neozbiljno je Velez usao u sezonu. Ne moze ekipa iz Prve lige igrat PL! Moze al to ti je borba za opstanak i povratak nazad.
Trenutni trener Veleza Ibro Rahimic je 1983 debitovao za prvi tim rodjenih koji je tada imao 4-5 klasna stoperska igraca i to: Djurasovic, Matijevic, Ledic, Sisic i Kalajdzic. Ne znas koji je bolji od boljeg a svi ponikli u Velezu.
Zamisli kada Rahimic, koji je kao najbolji omladinac odmah prebacen u prvi tim, nije imao puno mjesta i odigrao je tu debitanstku sezonu sa samo 3 nastupa, da bi kasnije bio posudjen Leotaru u kojem je igrao do 1988 godine i ubjedljivo kao najbolji stoper druge Savezne lige, se vraca u Velez, u kojem igra po pocetka agresije na BiH.
Zelim reci da je ovo amaterska liga bez skolovanih trenera i igraca koji ne znaju odigrati posteno pas. Fizicki budu mrtvi nakon pola sata, trce k'o muhe bez glave jer ne znaju kako se postaviti u igri, prijem lopte kod igraca ne postoji jer se lopta odbija kao od balvana.
Treba li dalje?
-
ponos
#2085 Re: FK VELEŽ Mostar
Sve dobro receno, njima je bilo bitnije podici cijene karata za djecu nego naci dostojnu zamjenu za Fajica. Znam da Hasic ne moze shvatiti da Berisa ne moze igrati to sto igra, da su sa njim na poziciji spica kao igrac manje, ali ne znam kako to Ibro ne vidi, on je bio nekad profesionalni igrac, valjda ima neki osjecaj za igru.Ovi ostali oko njega su sve amateri tako da nije ni cudo sto igramo dva kola bez prave spice.studeni76 wrote:Ma neozbiljno je Velez usao u sezonu. Ne moze ekipa iz Prve lige igrat PL! Moze al to ti je borba za opstanak i povratak nazad.
- perscitus
#2086 Re: FK VELEŽ Mostar
Gledao sam samo pola sata ali upao mi je u oko Vehabovic. Djelovao je kao neko zbunjeno dijete sa ulice koji prvi put igra na velikom terenu. Jel vam inace ovakav?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2087 Re: FK VELEŽ Mostar
Navodno Ibro opasno visi kao trener.
Hasic mu je dao budzet od milion da sebi prije početka dovede igrace koji mu trebaju da igra neku ulogu u PL, da bi ovaj rekao ne treba, i sa ovim sto imamo možemo napasti vrh
Hasic mu je dao budzet od milion da sebi prije početka dovede igrace koji mu trebaju da igra neku ulogu u PL, da bi ovaj rekao ne treba, i sa ovim sto imamo možemo napasti vrh
- studeni76
#2088 Re: FK VELEŽ Mostar
Sve stoji, slazem se jer i sam sam gledao fudbal 80ih. Al i takva amaterska PL je svemirski brod za Prvu ligu. Evo vec su poceli pojacavat ekipu, trebace toga jos.megaman4 wrote:Evo ja cu ti iskreno reci kakva je kvaliteta ove lige a ti sam zakljuci. Ovo je losije i gore od republicke lige BiH koja je bila 3 rang po jacini u bivsoj drzavi odmah iza prve i druge Savezne lige pa ti zamisli gdje smo sada po kvaliteti?studeni76 wrote:Ma neozbiljno je Velez usao u sezonu. Ne moze ekipa iz Prve lige igrat PL! Moze al to ti je borba za opstanak i povratak nazad.
Trenutni trener Veleza Ibro Rahimic je 1983 debitovao za prvi tim rodjenih koji je tada imao 4-5 klasna stoperska igraca i to: Djurasovic, Matijevic, Ledic, Sisic i Kalajdzic. Ne znas koji je bolji od boljeg a svi ponikli u Velezu.
Zamisli kada Rahimic, koji je kao najbolji omladinac odmah prebacen u prvi tim, nije imao puno mjesta i odigrao je tu debitanstku sezonu sa samo 3 nastupa, da bi kasnije bio posudjen Leotaru u kojem je igrao do 1988 godine i ubjedljivo kao najbolji stoper druge Savezne lige, se vraca u Velez, u kojem igra po pocetka agresije na BiH.
Zelim reci da je ovo amaterska liga bez skolovanih trenera i igraca koji ne znaju odigrati posteno pas. Fizicki budu mrtvi nakon pola sata, trce k'o muhe bez glave jer ne znaju kako se postaviti u igri, prijem lopte kod igraca ne postoji jer se lopta odbija kao od balvana.
Treba li dalje?
-
palermo
#2089 Re: FK VELEŽ Mostar
Pa ove dvije utakmice je baš takav kakvim si ga opisao.perscitus wrote:Gledao sam samo pola sata ali upao mi je u oko Vehabovic. Djelovao je kao neko zbunjeno dijete sa ulice koji prvi put igra na velikom terenu. Jel vam inace ovakav?
Inače je bio jedan od najboljih igrača u federalci, ima loptu, ima dribling....e sad se postavlja pitanje da li ima uopšte ima fizičke predispozicije da igra na višem nivou.
Ma očito nam je jedan od probelma bio to nismo znali stvarnu snagu ekipe niti mogućnosti pojedinaca...tri godine u federalci su ipak učinile svoje, izgubiš kriterije, kup utakmice i prijateljske koje smo igrali sa premijerligašima ili stranim klubovima su ipak nešto drugo u odnosu na prvenstvo
-
megaman4
#2090 Re: FK VELEŽ Mostar
Yani Urdinov novi igrac Veleza. Dobili smo odlicnog igraca.
U igri je jedan play da nas pojaca jer se Vehabovic pokazao kao sebican igrac.
-
Crvena Tifoza
#2091 Re: FK VELEŽ Mostar
megaman4 wrote:Yani Urdinov novi igrac Veleza. Dobili smo odlicnog igraca.
Postoji li neki forum gdje bi se neke stvari oko kluba mogle pratiti malo bolje nego ovako površno?
Hvala
- Leopard_SA
#2092 Re: FK VELEŽ Mostar
Jedno pitanje za forumase koji bolje poznaju situaciju unutar kluba.
Da li neko zna koliko je otprilike kostao stadion Vrapcici. Znaci sve sto je izgradjeno(tribine, klupske prostorije itd.)
Unaprijed hvala
Da li neko zna koliko je otprilike kostao stadion Vrapcici. Znaci sve sto je izgradjeno(tribine, klupske prostorije itd.)
Unaprijed hvala
-
megaman4
#2093 Re: FK VELEŽ Mostar
Evo ti cifara:Leopard_SA wrote:Jedno pitanje za forumase koji bolje poznaju situaciju unutar kluba.
Unaprijed hvala
Pomocni teren: 600.000 KM
ViP tribina sa krovom i stolicama i nadogradnjom dodatna dva sektora (lijevi i desni): 500.000 KM
Stolice na Sjevernoj tribini: 190.000 KM
WC-ovi ispod Sjeverne tribine: 130.000 KM
Trafo za reflektore: 50.000 KM
Reflektori koji su vec uplaceni ce kostati cca 600.000 KM
Ovo je sto se zna sto je dosad ulozeno u Stadion u zadnje 3 godine jer je bilo jos sitnih radova.
Plus nabavljene su nove sprave iz inostranstva za ravnanje terena te nove kosilice i prskalice za teren.
I za kraj: glavni sponzor je Velezu kupio Led semafor i led reklame u duzini od 140 metara koje bi trebalo biti montirano do utakmice sa Celikom.
Ubrzo idu nove akcije za Stadion a na jesen ide nova Crvena noc za Stadion i infrastrukturu.
- agnostic_front
#2094 Re: FK VELEŽ Mostar
Znači i vi sadaka arenu pravite 
- decko_sa_kovaca
#2095 Re: FK VELEŽ Mostar
Kakav sponzor savez svima poklonio led panele
- Leopard_SA
#2096 Re: FK VELEŽ Mostar
Hvala kolegamegaman4 wrote:Evo ti cifara:Leopard_SA wrote:Jedno pitanje za forumase koji bolje poznaju situaciju unutar kluba.
Unaprijed hvala
Pomocni teren: 600.000 KM
ViP tribina sa krovom i stolicama i nadogradnjom dodatna dva sektora (lijevi i desni): 500.000 KM
Stolice na Sjevernoj tribini: 190.000 KM
WC-ovi ispod Sjeverne tribine: 130.000 KM
Trafo za reflektore: 50.000 KM
Reflektori koji su vec uplaceni ce kostati cca 600.000 KM
Ovo je sto se zna sto je dosad ulozeno u Stadion u zadnje 3 godine jer je bilo jos sitnih radova.
Plus nabavljene su nove sprave iz inostranstva za ravnanje terena te nove kosilice i prskalice za teren.
I za kraj: glavni sponzor je Velezu kupio Led semafor i led reklame u duzini od 140 metara koje bi trebalo biti montirano do utakmice sa Celikom.
Ubrzo idu nove akcije za Stadion a na jesen ide nova Crvena noc za Stadion i infrastrukturu.
- manijak1
#2097 Re: FK VELEŽ Mostar
malo sam preletio , izvinjavam se sunavijačuagnostic_front wrote:Znači i vi sadaka arenu pravite
Last edited by manijak1 on 30/07/2019 14:25, edited 1 time in total.
-
megaman4
#2098 Re: FK VELEŽ Mostar
Nije tacno. Vecinu novca je obezbijedila sama uprava sa prijateljima kluba. Plus mi navijaci redovno pomazemo u akcijama, kao sto je bila za WC.agnostic_front wrote:Znači i vi sadaka arenu pravite
UEFA nam je pomogla parama kod pomocnog terena sto je islo preko Saveza jer je moralo tako.
Vraceno je milion i 300.000 maraka dugova. Jos je ostalo oko 100.000 maraka.
Zato je trpio igracki dio.
Lako je ekipama koje imaju infrastrukturu pa ne moraju ulagati u Stadion i igrace. Mi smo bili prinudjeni u oboje paralelno ulagati jer puno kosta.
I ti kazes sadaka?
E svasta...
- decko_sa_kovaca
#2099 Re: FK VELEŽ Mostar
Nisi shvatio komentar kolege forumasa. To je napiso jer su pitari grbavicu prozvali sadaka arena jer su navijaci davali pare za rekonstrukciju.
- agnostic_front
#2100 Re: FK VELEŽ Mostar
Hvala kolega