joj ove slike su vam super.
nego renatta, reci, sta je ono sa visnjama?
i ono sto izgleda kao sladoled?
ako moze recept, bilo bi super, posto se ovdje jako cijeni desert sa visnjama.
Moderator: anex
ja sam pravila (u onom okruglom kalupu) nesto slicno, ali mi nije izgledalo ovako socno ko Renatinomrs. zurbrigen wrote:you are killing me!!!![]()
ako moze recept, bilo bi super, posto se ovdje jako cijeni desert sa visnjama.
da ti vidis kako sam ja jucer svabama prodala tikvenjace i sirnice...mamica papucarka wrote:ja sam pravila (u onom okruglom kalupu) nesto slicno, ali mi nije izgledalo ovako socno ko Renatinomrs. zurbrigen wrote:you are killing me!!!![]()
ako moze recept, bilo bi super, posto se ovdje jako cijeni desert sa visnjama.i mene interesuje ovaj recept sa visnjama, tresnjama (sta li je vec)Nislim na ovaj kolac. Ti pjenasto me ne interesuje. To svakako samo mozes prodat Svabama
ovo zadnje je sljivopita, jelde... ?
moze recept za ovoRenaTTa wrote:
![]()
a moze li meni parce?boracha wrote:moze recept za ovoRenaTTa wrote:
![]()
Ja sam pravila ovu musaku,moram da dodam da sam u saus od paradaiza dodala fasiranog mesaIndigo-X wrote:RenaTTa svaka castsve pohvale..ja nisam tako obilato pripremala kao ti
![]()
![]()
Od mene samo musaka od pohovanih patlidzana,omleta od jaja i trapist sira,dvje vrste mozzarele sira i paradajz sos sa bjelim lukom i bosiljkom.
pripremiti tri omleta od jaja i naribanog sira
ispohovati patlidzane ,narezati mozzarelu i pripremiti naribanu mozzarelu, a moze i neki drugi trapist sir
pripremiti sos od paradajza,bjelog luk i bosiljka
posloziti sljedecim redoslijedom:omlet,patlidzani,paradajz sos,mozzarela narezana na kolutice,sve ponoviti tri puta,
na kraju staviti naribanu mozzarelu
salata od roccule
ajde vise sa receptomboracha wrote:moze recept za ovoRenaTTa wrote:
![]()
= kod nas ovo bile snenokleotherside wrote:Ja nasla na googlu![]()
Paradižot
Priprema:
1. Na dno zdjele poslagati kekse
2. Razdvojiti žumanjke i bjelanjke te ih staviti u dvije posude
3. 4 žumanjka mikserom izmješati sa 3 žlice šećera, dodati limunovu koricu po želji
4. Staviti mlijeko da prokuha, te istovremeno istući snijeg od 4 bjelanjka i 1 žlice šećera
5. U uzavrelo mlijeko žlicom stavljati snijeg od bjelanjka (žličnjake) i kratko ga kuhati u mlijeku - do trenutka kada se čini da će iskipiti. Kuhane žličnjake slagati u zdjelu, na kekse.
6. U preostalo mlijeko dodati prethodno smjesu žumanjaka i šećera, kuhati 2-3 minute, a potom, uliti u zdjelu - dolijevati uz rub zdjele.
7. Pustiti da se ohladi, naribati tamnu čokoladu i pohraniti u frižider do serviranja.
Sastojci:
4 bjelanjka
4 žumanjka
4 žlice šećera
1 litra mlijeka
10 keksa (najbolje petit beurre)
limunova korica po želji
(za 4-6 osoba)
Trajanje pripreme:
20 min
Složenost pripreme:
2
Porijeklo:
-- nije poznato --
Vrste jela:
Slastice
Energetska vrijednost:
Kalorično
Nutritivna vrijednost:
Umjereno
Jel moze recept za ovo?Indigo-X wrote: danas smo uzivali u Argentinskom empandas sa tartar umakom![]()
![]()

HvalaIndigo-X wrote:nebojeplavo evo recept za empanadas![]()
Sastojci za 4 do 6 osoba
tjesto
-500 g. brasna
-so
-voda
-100 g. margarina
-kvasac(po org.receptu ne ide kvasac ali ja stavljam i zamjesim kao za pizzu)
nadjev
-1 kg.luka narezanog na kockice
-500 g.mljevenog mesa
-1 mala kasika crvene paprike(puder)
-1/2 male kasike ljute paprike
-1/2 male kasike kumine
za premaz
-1 umuceno jaje
Priprema
Pripremiti nadjev jedan dan prije pripremanja jela i ostaviti u frizider.
Zagrijati ulje i pirjati luk dok ne postane mekan i socan.U drugoj posudi pirjati meso sa zacinima,zatim sve pomjesati i ostaviti u frizider da prenoci.
Zamjesiti dizano tjesto kao za pizzu samo dodati jos margarin.
Tjesto ostaviti 30-ak min da stoji.Prebaciti na pobrasnjenu povrsinu i podjeliti na 8 do deset loptica.
Razvaljati loptice na 2mm debljine i 14 cm promjera.Staviti nadjev,preklopiti,zavrnuti rubove i dobro pritisnuti.
Na kraju umutiti jaje i premazati te staviti u zagrijanu pecnicu i peci na 180 stepeni 20-25 minuta
jestenebojeplavo wrote:
Kako se zamijesi tijesto kao za pizzu?Ja znam samo kako za hljeb i pitu
dino, ubit ces medina_qa wrote:evo da se raja sa sa-x foruma malo pocasti![]()
Banana torta