Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
palermo

#2076 Re: reprezentacija

Post by palermo »

smijesni_ste wrote:
palermo wrote:Pa dobili smo, vala da se igralo za pehar Mujinog ibrika,opet smo dobili :) . Stvarno smo kao nacija navikli na poraze tolikko da čak i kad dobijemo, odmah se spominju kladionice i neka žnjf ekipa Itlaije.
A nije bila žnjf ekipa, nego sa tri NBA igrača, barem koliko ja upratih.

Al ne da se sirotu ni radovati
Ma polako :)...pobjeda...odlično, a ako nije bio "žvnj" tim :D...još bolje...to je to...ništa maliciozno nije bilo u komentaru ^^
ma ok je, nisam ni mislio na tebe niti bilo koga konkretno, nego jednostavno na našu kolektivnu svijest koja je postala toliko gubinička da ne možemo pojmiti da možda i možemo nekoga dobiti.
Arma-Sarma

#2077 Re: reprezentacija

Post by Arma-Sarma »

kasparaov wrote:moje neko gledanje

Gordić 9p- u odnosu na prethodne utakmice veoma dosta dobar ,popravio je se u svim segmentima ,prenosi loptu dosta bolje ,imao je nekoliko uspješnih ulaza pod koš ,razigravo je ,u odbrani dosta dobar ,još mora popraviti šut za tri poena jer ne može da pogodi ništa iza linije 6.75
Đedović 4p-usudio bi se reći naš najbolji odbranbeni igrač ,ali u napadu ga nikako ne ide ,ima dosta pokušaja i za tri i za dva ,ali jednostavno ne pogađa ,promašio je jedno čisto polaganje večeras ,nadam se da će šut popraviti
Domercant 2p - uz Nihada jedan od najboljih u odbrani ,ali u napadu to nije čemu ,dobra stvar je da ne troši ni puno lopti ,a ima veliku minutažu ,nadati se da će popraviti šut ,igru je dosta popravio ne srlja i igra smireno ,dodaje ne divlja
Teletović 17p-prvo ime susreta i naš najbolji igrač ,počeo je odam dobro sa tri trice i do kraja pogađao za dva poena ,u odbrani dosta dobro čuvao Bargniani (govori njegovih samo 16p9) ,jednostravno naš najbolji igrač i naše prvo ime ,nek zadrži formu i na prvenstvu i možemo biti zadovoljni .Vidjeli smo danas ,da čim mu se izradi akcija za tricu i ostane sam on to odma pogađa ,4 puta je ostavljen sam 3 je pogodio ;)
Bavčić 9p-uz Mirzu po meni danas naš najbolji igrač ,ima mekanu ruku ,zna pogoditi iz vana ,dosta je solidan i pod košem ,može i skočiti ,on bi meni igro prvu petorku u paru sa Mirzom ,ali do Sabita je .
Kikanović - počeo je u prvoj petorci na poziciji centra ,i to dobro izgleda u odbrani ,momak se bori dosta je pokretljiv i brz ,ali u napadu pored Bargniania i jačih centara jednostavno nema šane ,puno je mršav
Bajramović 11p- Keno večeras dosta dobar ,što pokazuje i broj poena na maču ,pogodio je 2 trice i dva puta za dva poena ,jednom je leđima izgurao Bargniani i pogodio ,nije divljao i nije pravio greške ,ako bude nastavio ovako biće puno koristi od njega
Ikonić - ulazio ali nije ostao nešto puno zapažen ,imao dvije situacije sam na trici on ne smije da šuta nego ide na ulaz ,neki strah u njemu
Nešović 1p -trudi se ,ali ne zna ,dosta grešaka ,hoće nešta atraktivno ,brzo on prenosi loptu ,ali brzo je i izgubi ili loše doda ili mu ispadne ,šuta nema ,ali može se iskoristiti nekih pet minuta na prvenstvu ,samo mu narediti da ne žuri i da ne puca
Milošević 2p -ušao nekoliko minuta ,odigrao solidno u odbrani ,u napadu imao jedno polaganje nakon dobre akcije Gordić-Ikonić ,ostao je sam i pogodio ,može ući nekolike minute ,napraviti neki faul i odigrati konkretno u odbrani ,za nešto više nema kvaliteta

Kapelan & Hodžić opet nisu dobili priliku ,nadamo se da ćemo ih vidjeti protiv Poljaka u pravom svjetu ,Sale nije ni bio u sastavu .
Hahahahahahahahahahahaha

Ovaj je lud :lol: :lol: :lol:

Misliš tvoje neko gledanje tuđih postova na sportsport.ba :lol: :lol: :lol:
bosnianidiot

#2078 Re: reprezentacija

Post by bosnianidiot »

A jel kloc fakat ne kuzi da smo svi skontali da prepisuje sa sportsport.ba? :lol:
kasparaov

#2079 Re: reprezentacija

Post by kasparaov »

bosnianidiot wrote:A jel kloc fakat ne kuzi da smo svi skontali da prepisuje sa sportsport.ba? :lol:
ja ne prepisujemni otkoga ja sam strucnjak ;)
neno#4

#2080 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Samo da pozdravim doticnog @kasparaova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nista, samo ti nastavi sa kopiranjem, ne brinem se ja za autorska prava :thumbup: :thumbup:

Ostalim ugodno druzenje.
Last edited by neno#4 on 13/08/2011 00:24, edited 1 time in total.
Arma-Sarma

#2081 Re: reprezentacija

Post by Arma-Sarma »

neno#4 wrote:Samo da pozdravim doticnog @kasparova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pogledaj malo bolje, nije ti on kasparov :D
bosnianidiot

#2082 Re: reprezentacija

Post by bosnianidiot »

kasparaov wrote:
bosnianidiot wrote:A jel kloc fakat ne kuzi da smo svi skontali da prepisuje sa sportsport.ba? :lol:
ja ne prepisujemni otkoga ja sam strucnjak ;)
Sta ima strucnjak :oops: :lol:
kasparaov

#2083 Re: reprezentacija

Post by kasparaov »

neno#4 wrote:Samo da pozdravim doticnog @kasparaova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nista, samo ti nastavi sa kopiranjem, ne brinem se ja za autorska prava :thumbup: :thumbup:

Ostalim ugodno druzenje.
a izvini kosi sad ti
ovdje sam ja glavni i najveci strucnjak
poznajem sve ;)
a vidim kopiras me ?
just principe

#2084 Re: reprezentacija

Post by just principe »

jao hahaahahhahahahahah

fail godine :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
neno#4

#2085 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Respect. Strasan si :thumbup: :thumbup:
Baltazar_khan

#2086 Re: reprezentacija

Post by Baltazar_khan »

kakav lik hhhhhhhhhhh :lol: :lol: :lol: :lol:
zlatanko

#2087 Re: reprezentacija

Post by zlatanko »

neno#4 wrote:Samo da pozdravim doticnog @kasparaova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostalim ugodno druzenje.
neno dobrodosao. ;)
Legenda nam je ovdje samo voajer, posmatra. :D :sax:
Arma-Sarma

#2088 Re: reprezentacija

Post by Arma-Sarma »

zlatanko wrote:

Ostalim ugodno druzenje.
neno dobrodosao. ;)
Legenda nam je ovdje samo voajer, posmatra. :D :sax:
A kad otkrivate identitete koji si sad ti? :D Ti bi trebalo da studiraš sa mnom, a ja znam samo dva Zlatana na žurnalistici, obojica navijaju za Želju.
samko1974

#2089 Re: reprezentacija

Post by samko1974 »

neno#4 wrote:Respect. Strasan si :thumbup: :thumbup:

Eto da ne bi Garija ( mislim ovog naseg ovdje kasparova) nikad ti ovdje ne bi komentar ostavio. :lol:
samko1974

#2090 Re: reprezentacija

Post by samko1974 »

JThomas wrote:hajmo malo jest' pi*ka mu materina, hajmo malo :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hajmo, iftar je :lol: :lol: :lol: :lol:

Joj bas me nasmija jarane.
Sasvim_Obican

#2091 Re: reprezentacija

Post by Sasvim_Obican »

Uoči evropskog šampionata u Litvaniji, mislim da bh. javnost sebi mora postaviti realne i normalne apetite od košarkaške reprezentacije. Prije svega, dobili smo veoma, veoma jaku i tešku grupu u kojoj možemo svakog pobjediti, ali i od svakog izgubiti. Isto tako, ova ekipa je još uvijek u povoju i, ako uzmemo u obzir činjenicu da je na pomolu nova generacija momaka 87-91 godište, itekako ima mjesta za napredak u narednim godinama.

Naš domet je, realno, četvrto ili peto mjesto u grupi, ali to svakako ne znači da se ozbiljnim i predanim pristupom može iznenaditi neki favorit i da BiH prođe u drugu fazu. Iako je i učešće na Evropskom prvenstu jako dobra stvar u smislu stjecanja iskustva za naredne godine. Definitivno imamo generaciju talentiranih košarkaša s kojima treba samo raditi i nema sumnje da će u godinama koje dolaze biti neugodan protivnik gotovo svakoj ekipi u Evropi.
Pitarrr82

#2092 Re: reprezentacija

Post by Pitarrr82 »

Kako god, imam osjecaj da cemo mi biti totalno nepredvidiva ekipa na EP :D
oho

#2093 Re: reprezentacija

Post by oho »

Ovo, protiv Italije uopšte nije dijelovalo loše! Posebno u odbrani. Npr. Italijani su u istom sastavu prije pet dana nabili Ruse sa Kirelenkom i Mozgovom, dakle riječ je o ozbiljnoj selekciji koja je uz to igrala na svom parketu (Rimini).
Naši do puta u Alytus imaju još četiri pet tekmi veoma jakih i to može biti samo bolje.
Pogledajmo i protivnike u grupi.
Makedonija potpuno razočarala, izgubili do sada sve pripremne utakmice.
Crna Gora također 50% slabija u odnosu na kvalifikacije gdje su harali. Peković nabacio 10kg, od Jeretina ostala samo Ljuštura, .... realna opasnost Dašić i Cook.
Iz dodatrnih kvalifikacija nam 90% stiže Finska. Oni su objektivno najjači u krugu sa Mađarima i Portugalom što su i pokazali gostujućom pobjedom u Mađarskoj. Sve se vrti oko Teemu Rannikka njega zaustavioš i dobijaš tekmu, dakle nikakve širine u igri.
Ako dobijemo dvije od ove tri reprezentacije skoro sigurno prolazimo u drugi krug.
Preostala dva protivnika u grupi su realno jači od nas.
Hrvatska je po meni favorit za poziciju br.1.
Mislim da od ere Pertrvića Hrvati nisu imali bolji tim. Za nas šteta jer je pola tih igrača iz BiH.
Grci za nas crna mačka. Šest tekmi, šest (uglavnom) teških poraza. Pripreme igraju ko da je već počelo evropsko prvenstvo-punom snagom. Za nas je nepovoljna okolnost što nam je ovo prva utakmica na Eurbasketu, pa bi eventualan težak poraz na stratu vjerovatno mogao negativno uticati na psihu igrača.
Ipak, ne sumnjam da će Sabetov tim proći prvi krug. Objektivno ovi igrači imaju kvalitet za to!
juan

#2094 Re: reprezentacija

Post by juan »

Ipak, ne sumnjam da će Sabetov tim proći prvi krug. Objektivno ovi igrači imaju kvalitet za to!
E Boga ti nemoj nas nahajcat, jer realno gledano mi bez klasicne 5ice nemamo ni protiv CG ni prorit "Makedonce" nikakve shamse, a druge da ne spominjem. Samo kad pomislim da jedan Kikanovic sa svojim 80kg ili Bajramovic mora da se gura sa Tomicem, Krsticem, Pekovicem, Anticem, Baracom, Samardzinskim, Gecevskim i bilo kojim grkom bude mi lose!
A jos cinjenica da nam centri poput: Sinanovica, Rizvica, Begica, Baraca igraju za druge repke ili nikako, onda me bas neka sjeta uhvati... :sad: .
oho

#2095 Re: reprezentacija

Post by oho »

Vidim da ciljaš na odlazak Varde....., ali i sa Vardom i bez Varde mi smo ostali ista, šuterska ekipa.
Ali to ne mora značiti ništa loše.
Evropska košarka se sve manje temelji na igri teških 5-ica. Protiv dobre, brze, uigrane bekovske linije visina ništa ne znači posebno u fazi napada.
Kikanović je pokazao da se može nositi sa Antićem.
Što se tiče Crngoraca, već sam pominjao Pekovića, a Vranešu je protiv bilo kakve momčadi 7-8 poena plafon.
Finci su klasična šuterska ekipa protiv Mađara su šutirali za tri 6-23, imali mnogo lošiji skok i dobili utakmicu, baš kao i mi protiv Talijana.
Grci su ostali bez Skrotianitisa, ali svejedno, i kod njih ali kod Hrvata mnogo većih problema sigurno ćemo imati sa pozicija 2 i 3.
bosnovizija

#2096 Re: reprezentacija

Post by bosnovizija »

Trenutni rezultat između BiH i Grčke, na turniru u Italiji, je 9:14.
smoki_choko

#2097 Re: reprezentacija

Post by smoki_choko »

deru nas grci :roll:
plavo

#2098 Re: reprezentacija

Post by plavo »

bosnovizija wrote:Trenutni rezultat između BiH i Grčke, na turniru u Italiji, je 9:14.

Moze li link?

Hvala! :bih:
juan

#2099 Re: reprezentacija

Post by juan »

upravo je ova tekma protiv grka odgovor @OHO
mi nemamo ni teskog ni lakog centra. al igra bez centra je igra gdje mozes jedino dobiti ako imas Reggi Millera, Teletovica i Mrsica u ekipi :D
Evropska košarka se sve manje temelji na igri teških 5-ica.
Neznam odkud ova konstatacij? Ja neznam ekipe na svijetu akamoli repke koja je uspjesna bila i uspjesna jeste bez centra

nejse

41:25 za grke, kraj 1.plv

61:36 za grke 01:44 do kraja 3/4
dječak sa šibicama

#2100 Re: reprezentacija

Post by dječak sa šibicama »

Image
Post Reply