Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

wels wrote:Raja za raju!

Komicari,novinari,umjetnici,akademici,politicari.

Lobi ovaj,lobi onaj,grupe,sfere,interesi.

Pederluk cisti,nismo sami.

Jedni tamo,drugi vamo.

Veze s vezom.

Divim se majmunima,najiskrenije!

:?

Tri objekta piramidalnog oblika,kameni blokovi,poplocanja,tuneli ...

To je sto mene interesuje .Samo to!

Sve ostalo manje, vishe je propratna pojava.
Aha, jel? 8-)
Ma bravo majstore!
Samo se nešto ne sjećam da si tako pričao kad su "komičari, novinari, umjetnici, akademici, političari, lobi ovaj, lobi onaj, grupe, sfere, interesi" jahali po Visočici i naslikavali se sa Semketom:

Sarajevski umjetnici u posjeti visočkim piramidama

Ili:

Predsjedavajuci predsjedništva Sulejman Tihic i diplomatski predstavnici u BiH danas u posjeti Bosanskim piramidama

Jel sad znači da je i to bio "pederluk čisti", "majmuni"?

:P :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

chinese_water wrote:Stvarno ljudi...
Ko je ovdje u pravu?
ja 8-)
wels

Post by wels »

veseoko_kukulamovic wrote:
wels wrote:Raja za raju!

Komicari,novinari,umjetnici,akademici,politicari.

Lobi ovaj,lobi onaj,grupe,sfere,interesi.

Jedni tamo,drugi vamo.

Veze s vezom.

:?

Tri objekta piramidalnog oblika,kameni blokovi,poplocanja,tuneli ...

To je sto mene interesuje .Samo to!

Sve ostalo manje, vishe je propratna pojava.
Aha, jel? 8-)
Ma bravo majstore!
Samo se nešto ne sjećam da si tako pričao kad su "komičari, novinari, umjetnici, akademici, političari, lobi ovaj, lobi onaj, grupe, sfere, interesi" jahali po Visočici i naslikavali se sa Semketom:

Sarajevski umjetnici u posjeti visočkim piramidama

Ili:

Predsjedavajuci predsjedništva Sulejman Tihic i diplomatski predstavnici u BiH danas u posjeti Bosanskim piramidama

Jel sad znači da je i to bio "pederluk čisti", "majmuni"?

:P :lol:

Ja ti rekoh na shta sam fokusiran.

A,mislish da si ti i tvoji istomishljenici kojima tako zdushno pokushavash pomoci bolji?

:lol:

Ne kaki!
wels

Post by wels »

Ili da navedenim profilima zabranimo posjete.

:D
wels

Post by wels »

HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote: ...
...
itd...
Wels, sta ti je? Gripa?
Nisi valjda i ti postao agresivan ;)
Dosad se nisi ovako ponasao :(
Zar zvuci?

A divljenje spram majmuna datira josh iz skolskih klupa.
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

wels wrote:
HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote: ...
...
itd...
Wels, sta ti je? Gripa?
Zar zvuci?

Meni zvuci.

Za razliku od jalijasa iz Ivana Krndelja, koji je luftao s nastave kad je bio mali, pa nije mogao poloziti prijemni za fakultet, i koji bi se izasao pomarisat s kim god, ko god da naidje ulicom, jer ga boli zub, da mu bude lakse, da ne tuce zenu i djecu po kuci precesto - a mozda ga i neko usput i opali, pa mu izvali zub sto ga boli, bonus - s tobom se covjek dosad mogao i zezat.

Ako sam te krivo shvatio, do mene je..
wels

Post by wels »

HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote:
HoustonPiramidiot wrote: Wels, sta ti je? Gripa?
Zar zvuci?

Meni zvuci.

Za razliku od jalijasa iz Ivana Krndelja, koji je luftao s nastave kad je bio mali, pa nije mogao poloziti prijemni za fakultet, i koji bi se izasao pomarisat s kim god, ko god da naidje ulicom, jer ga boli zub, da mu bude lakse, da ne tuce zenu i djecu po kuci precesto - a mozda ga i neko usput i opali, pa mu izvali zub sto ga boli, bonus - s tobom se covjek dosad mogao i zezat.

Ako sam te krivo shvatio, do mene je..

Homo Homini Lupus est.

Kontash sad sto se divim majmunima josh iz vremena shkolskih klupa ?

Dodushe bilo je i gripe.
HoustonPiramidiot

wels wrote: Homo Homini Lupus est.
Jao, jao, Wels.

Pa neces valjda i ti udarit po Vuku, i to bez razloga. Covjek radi svoj posao (odlicno. uzgred budi receno), a ti ga ovako subliminalno napao.

Wels, znam da mozes ti mnogo bolje od ovoga.
wels

Post by wels »

HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote: Homo Homini Lupus est.
Jao, jao, Wels.

Pa neces valjda i ti udarit po Vuku, i to bez razloga. Covjek radi svoj posao (odlicno. uzgred budi receno), a ti ga ovako subliminalno napao.

Wels, znam da mozes ti mnogo bolje od ovoga.

:lol:

Ne kontamo se mi.

Meni je samo zao sto u onoj sentenciji ne mogu vidjeti neke umiljate zivotinje, a Vuk se mozda nije ni rodio dok sam ja sjedio u shkolskim klupama.
HoustonPiramidiot

wels wrote:Vuk se mozda nije ni rodio dok sam ja sjedio u shkolskim klupama.
Ne shvatam kakve veze ima ko se kad rodio.

Ljudi su pametni, ili nisu, prevaranti ili nisu, bez obzira da li su se rodili u XIV vijeku kao kralj Tvrtko (sto Semir "Bager" ne zna) ili u XX vijeku (kao Semir "Bager"), a jos manje je vazno kad su isli u skolu (ako su uopste isli, kao npr. buzdovan iz Ivana Krndelja)

U skolu, to je najvaznije, poslije ce ti se sve samo kazati.
wels

Post by wels »

HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote:Vuk se mozda nije ni rodio dok sam ja sjedio u shkolskim klupama.
Ne shvatam kakve veze ima ko se kad rodio.

Ljudi su pametni, ili nisu, prevaranti ili nisu, bez obzira da li su se rodili u XIV vijeku kao kralj Tvrtko (sto Semir "Bager" ne zna) ili u XX vijeku (kao Semir "Bager"), a jos manje je vazno kad su isli u skolu (ako su uopste isli, kao npr. buzdovan iz Ivana Krndelja)

U skolu, to je najvaznije, poslije ce ti se sve samo kazati.

Ili ti mene uopshte nisi upratio zadnjih par postova iliti si mlinar po svaku cijenu.

Kad pomenu Vuka, josh jednom ponavljam:Onaj razgovor je morao snimiti
i nemoj majke ti vishe o profesionalizmu.
HoustonPiramidiot

wels wrote: Kad pomenu Vuka, josh jednom ponavljam:Onaj razgovor je morao snimiti
Zasto ga je morao snimiti?
Hoces da kazes da mu ne vjerujes i da covjek laze?

Ja sam ubijedjen da ne laze i da je sve sto je napisao istina.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Malo me cudi da tri strucnjaka nisu prokomentarisali clanak:
http://www.sarajevo-x.com/clanak/071217008
i naravno preispitali strucnost i obrazovanje navedenog covjeka. Uglavnom je to vise manje dio svakog vaseg posta dragi moji nadobudni naucnici. Da vas nema ovaj dio foruma bi bio nezanimljiv jer ljudi se uvijek poraduju kad mogu da se nasmiju necijim nebulozama a vi ste tu sampioni. Divno bi profitirali u proslosti na dvorovima.
HoustonPiramidiot

hrasno38 wrote:Malo me cudi da tri strucnjaka nisu prokomentarisali clanak:
i naravno preispitali strucnost i obrazovanje navedenog covjeka. Uglavnom je to vise manje dio svakog vaseg posta dragi moji nadobudni naucnici. Da vas nema ovaj dio foruma bi bio nezanimljiv jer ljudi se uvijek poraduju kad mogu da se nasmiju necijim nebulozama a vi ste tu sampioni. Divno bi profitirali u proslosti na dvorovima.
Swelimove izjave su komentarisane 1000 puta. Obrati paznju da je intervju dao ublehaskom magazinu, radio i web stranici Astraea. (Mozes provjeriti na webu cime se bave.)

Rezime njegove posjete Visokom iz kritickog ugla je ovdje (ako umijes citati engleski):

http://irna.lautre.net/Three-little-tur ... -they.html

Sve mi se cini da ti ni uvrede ne idu od ruke. Neko bi pomislio da bi tri strucnjaka (Andreta, Osmanagic i Bosnic) trebali preispitivati Swelimovu strucnost, a to njima uoste nije u interesu. Ili bi neko mogao pomisliti da se ta tri strucnjaka uvijek nasmiju necijim nebulozama, a u smijanju su strucnjaci sampioni.

A da bi tri strucnjaka dobro profitirali u proslosti na dvorovima, istina je, ako se moze suditi po profitiranju u danasnjim politickim krugovima ("Znate, ja znam vaseg tatu". "Pozdravljam, kako nam je opcina?")
Last edited by HoustonPiramidiot on 17/12/2007 18:35, edited 1 time in total.
veseoko_kukulamovic

hrasno38 wrote:Malo me cudi da tri strucnjaka nisu prokomentarisali clanak:
Malo me čudi da ti Hrasno38 još nisi objavio rezultate onog tvog referenduma po kojem si došao do zaključka da "narod stoji iza Semira". Šta si radio, iš'o od vrata do vrata pa ispitiv'o narodno mišljenje?

A takođe me čudi da nisi još skont'o kakav je to radio na kojem se vrte te emisije i Semketovi intervjui - za leteće tanjire, paranormalne pojave i ostale straaaaašno stručne i obrazovane stvari. Astraea Magazin! :lol:

E moj Hrasno, pa za ljude k'o ti Ahmed Bosnić i jest pojam životnog uspjeha, a novine tipa Arka stručna literatura! :lol:
wels

Post by wels »

HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote: Kad pomenu Vuka, josh jednom ponavljam:Onaj razgovor je morao snimiti
Zasto ga je morao snimiti?
Hoces da kazes da mu ne vjerujes i da covjek laze?

Ja sam ubijedjen da ne laze i da je sve sto je napisao istina.
Ako se zakune majkom,vjerujem mu.:D

Ti mu vjerujesh,nisi sam,ima ih koji mu ne vjeruju ali je gro ljudi koji su u nedoumici.

Pa zaboga,vec napisah jednom,tako delikatan razgovor se morao snimiti zbog velike medijske paznje koju izaziva prepucavanje na vec poznatoj relaciji.

Zar Vuk zarko ne zeli dokaze protiv Osmanagica?
Zashto nije jedan takav,na tanjiru ponudjen dokaz,ako je stvarno postojao,zasto ga nije osigurao i pohranio u diktafon.?

Da li bi se sada uopshte pojavilo Husicevo pismo ?

Morao je Bacanovic osigurati taj razgovor,ako nishta ono zbog samog sebe,sada bi jednostavno ponudio vrpcu i rekao: Gospodo,izvolite.
Vjerujem da sada grize ...

Uostalom i to je sastavni dio profesionalizma.
HoustonPiramidiot

wels wrote: Ako se zakune majkom,vjerujem mu.:D

Ti mu vjerujesh,nisi sam,ima ih koji mu ne vjeruju ali je gro ljudi koji su u nedoumici.

Pa zaboga,vec napisah jednom,tako delikatan razgovor se morao snimiti zbog velike medijske paznje koju izaziva prepucavanje na vec poznatoj relaciji.

Zar Vuk zarko ne zeli dokaze protiv Osmanagica?
Zashto nije jedan takav,na tanjiru ponudjen dokaz,ako je stvarno postojao,zasto ga nije osigurao i pohranio u diktafon.?

Da li bi se sada uopshte pojavilo Husicevo pismo ?

Morao je Bacanovic osigurati taj razgovor,ako nishta ono zbog samog sebe,sada bi jednostavno ponudio vrpcu i rekao: Gospodo,izvolite.
Vjerujem da sada grize ...

Uostalom i to je sastavni dio profesionalizma.
Slazem se, bolje bi bilo da je imao snimljen razgovor.
veseoko_kukulamovic

wels wrote:Uostalom i to je sastavni dio profesionalizma.
Ko o čemu, kurva o poštenju, a piramidioti o novinarskom profesionalizmu. Je li Wells, što te ne smeta medijski neprofesionalizam kad Semke preko svoje plaćenice u državnoj novinskoj agenciji plasira laži u bh. medije? Ha? To ti je OK?

A nešto ne vidim ni da je Semke požurio da objavi Husićevu izjavu u nekim novinama? Jel može to bit što je izjava nasilu iznuđena od čovjeka i što su mu prijetili? ;)
walkabout

Post by walkabout »

Bob: “Halo Bing, kako brat?”
Bing: “Hmmm...”
Bob: “Imam piramidu – hosh kupit?”
Bing: “Cijena?”
Bob: “Cijena !? – Sitnica!”
ProS

Post by ProS »

de ukratko,da ne citam puno,ima li đe te piramide i sta se desava :?
ja sam davno bio i vidio da samo blato krešu :oops: tako da bude u piramidalnom obliku :?
wels

Post by wels »

veseoko_kukulamovic wrote:
wels wrote:Uostalom i to je sastavni dio profesionalizma.
Ko o čemu, kurva o poštenju, a piramidioti o novinarskom profesionalizmu. Je li Wells, što te ne smeta medijski neprofesionalizam kad Semke preko svoje plaćenice u državnoj novinskoj agenciji plasira laži u bh. medije? Ha? To ti je OK?

A nešto ne vidim ni da je Semke požurio da objavi Husićevu izjavu u nekim novinama? Jel može to bit što je izjava nasilu iznuđena od čovjeka i što su mu prijetili? ;)

Iskacesh iz kolosjeka kukulamovicu.

Ne smeta meni uopshte shto je Vuk mozda napravio propust i do kraja nije posao odradio kako treba,cak shta vishe kao okorjelom piramidiotu mi ide u prilog. :D

Zar ne primjecujesh da je moja sugestija bila dobronamjerna i da je imala za svrhu pokazati smjer koji ne bi doveo do bespotrebnih prepucavanja.
Iliti,ni mi, niti shira javnost ne bi bili u nedoumici.

Uistinu govoreci smeta meni mnogo shtoshta u novinarstvu,a ne mislim samo na nashe.

Ako mene pitash ja bih ovu vrstu informacije zabranio i dao cijeli medijski prostor fotografiji,pokretnoj slici i zivoj rijeci.

Zasto? Prosudi sam.

:D
Last edited by wels on 17/12/2007 23:06, edited 1 time in total.
walkabout

Post by walkabout »

ProS wrote:de ukratko,da ne citam puno,ima li đe te piramide i sta se desava :?
ja sam davno bio i vidio da samo blato krešu :oops: tako da bude u piramidalnom obliku :?

Ti bi da ne citas, a ?

Vidis, drug, to ne moze tako. Morash SVE procitat od A do Z, sva cetiri toma a evo i peti se zavrsava. Ovo ti je nauka i edukacija, znash.

Pa nam javi utiske. Ako prezivish. :oops:
wels

Post by wels »

walkabout wrote:
ProS wrote:de ukratko,da ne citam puno,ima li đe te piramide i sta se desava :?

Ti bi da ne citas, a ?

Vidis, drug, to ne moze tako. Morash SVE procitat od A do Z, sva cetiri toma a evo i peti se zavrsava. Ovo ti je nauka i edukacija, znash.

Pa nam javi utiske. Ako prezivish. :oops:
Ili okresi sta i ti ako ti se ne cita, ProS: :D
veseoko_kukulamovic

wels wrote:Zar ne primjecujesh da je moja sugestija bila dobronamjerna i da je imala za svrhu pokazati smjer koji ne bi doveo do bespotrebnih prepucavanja.
Oh pa ja se najdublje ižvinjavam! A vidiš, meni se učinilo baš da nije bila dobronamjerna sugestija, već da je krenula orkestrirana dreka na Vuka Bačanovića. ;)

Uglavnom, znači, ostaje vidjeti šta će Fondacija napraviti s Husićevim demantijem. Ako nije dobijen pod prijetnjama, što onda ne tuže Bačanovića? Nisu još našli advokata-volontera? :lol:
Dori

Post by Dori »

Pazi podnaslova...!!! :-)
Image
Locked