Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- SharazDe
#2076 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sta ja znam, trznuli su me pravo jer nisam imala nikakvu informaciju o placanju poreza a i stvarno mi neka mala uplata bila... ma nek raja znaju da ima i ovakvih spamova, da se bar ne trzaju k'o ja.
-
kOmpir
#2077 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Zadnjih dana sam primio par manjih uplata i sada na "Pending Balance" sam dobio ovu poruku iznad:
"We're sorry - we could not transfer your available balance to your preferred card or bank account. Please correct this problem by 3/1/2014 to make sure you can continue to receive and withdraw payments."
Koristim UniCredit Visa Electron debitnu karticu i s njom sam do sada uspješno naručivao i primao refunde. Ovo je prvi put da mi je uplaćen novac. Da li je neko imao ovakvo iskustvo i koje je rješenje (nadam se da neću morati ganjati novu karticu u drugoj banci)?
"We're sorry - we could not transfer your available balance to your preferred card or bank account. Please correct this problem by 3/1/2014 to make sure you can continue to receive and withdraw payments."
Koristim UniCredit Visa Electron debitnu karticu i s njom sam do sada uspješno naručivao i primao refunde. Ovo je prvi put da mi je uplaćen novac. Da li je neko imao ovakvo iskustvo i koje je rješenje (nadam se da neću morati ganjati novu karticu u drugoj banci)?
-
Saka
#2078 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jesi li pokušao povući pare na karticu pa se to desilo? Jesi li ikad prije povlačio pare na tu karticu i jel prolazilo? Kada sad pokušaš manuelno povući pare da li prolazi?
-
julisiz es grant
#2079 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Zanima me ako naručujem nešto i plaćam preko paypala koristeći nalog druge osobe (s njenim dopuštenjem naravno) hoće li biti problem ako se podaci na ebay-u (na koji upisujem svoje ime i adresu na koju treba da stigne pošiljka) i paypalu (na kojem sue podaci osobe koja je vlasnik naloga) razlikuju?
-
julisiz es grant
#2080 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ovo sam našao na eBay-u:KvaziExpert wrote:Neki selleri naglase da salju iskljucivo na verifikovanu PayPal adresu. Ako to ne pise, znaci da mu je svejedno kome ce poslatijulisiz es grant wrote:Zanima me ako naručujem nešto i plaćam preko paypala koristeći nalog druge osobe (s njenim dopuštenjem naravno) hoće li biti problem ako se podaci na ebay-u (na koji upisujem svoje ime i adresu na koju treba da stigne pošiljka) i paypalu (na kojem sue podaci osobe koja je vlasnik naloga) razlikuju?
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Šta ovo znači, ako traže potvrdu adrese da se mogu pušit, jer ne živim ni u jednoj od navedene tri zemlje?On Paypal’s side, when a buyer’s credit card billing and shipping addresses are the same, or in some cases after Paypal has examined your Paypal buying account history, Paypal will be able to toggle your shipping address as “Confirmed”. Please keep in mind that Paypal is only able to confirm addresses in the US, Canada, and the UK right now.
-
julisiz es grant
#2081 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Je li piše na profilu sellera da li traži potvrdu adrese, tj kako se to može provjeriti prije nego naručim?KvaziExpert wrote:Nase adrese su dugo bile unconfirmed, a zadnjih par godina su confirmed. Puno sellera to ne gleda, mislim cak vecina, ja sam kupovao regularno s unconfirmed adrese.
-
julisiz es grant
#2082 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne traži, ako dobro vidim?KvaziExpert wrote:Evo na primjer ovaj
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.vi ... 1217005180
-
julisiz es grant
#2083 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ah, našo, hvalaKvaziExpert wrote:Procitaj payment terms
- ermax
#2084 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
eh ovako odnedavno koristim paypal racun i bas se ne snalazim najbolje. Kupovala sam neke stvari preko ebaya, i prije mozda mjesec jedan od sellera je vrsio refund u nekom malom iznosu od 1$ i regularno sam mogla vec isti dan da ga koristim, juce mi se desila situacija da mi je seller vratio 15$ i stoji iznos na paypalu, a ja ne mogu da ga koristim ili da ga vidim na svojoj kartici ... jel neko zna u cemu je stvar?
- dinooh
#2085 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
treba 4-5 radnih dana da bude na karticiermax wrote:eh ovako odnedavno koristim paypal racun i bas se ne snalazim najbolje. Kupovala sam neke stvari preko ebaya, i prije mozda mjesec jedan od sellera je vrsio refund u nekom malom iznosu od 1$ i regularno sam mogla vec isti dan da ga koristim, juce mi se desila situacija da mi je seller vratio 15$ i stoji iznos na paypalu, a ja ne mogu da ga koristim ili da ga vidim na svojoj kartici ... jel neko zna u cemu je stvar?
- Ductus Holedocus
#2086 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ima li veze ime na paypalu i recimo na ebayu.
Na koju adresu stize posiljka
Znam,da kad zavrsis kupovinu na ebayu pise ship to...
ali me zanima veza paypal-ebay
- ermax
#2087 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Iako je prosli put sve bilo ok u vrlo kratko periodu?dinooh wrote:treba 4-5 radnih dana da bude na karticiermax wrote:eh ovako odnedavno koristim paypal racun i bas se ne snalazim najbolje. Kupovala sam neke stvari preko ebaya, i prije mozda mjesec jedan od sellera je vrsio refund u nekom malom iznosu od 1$ i regularno sam mogla vec isti dan da ga koristim, juce mi se desila situacija da mi je seller vratio 15$ i stoji iznos na paypalu, a ja ne mogu da ga koristim ili da ga vidim na svojoj kartici ... jel neko zna u cemu je stvar?
- ermax
#2088 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ductus Holedocus wrote:Ima li veze ime na paypalu i recimo na ebayu.
Zavisi od prodavaca. Neki naglase da zele iskljucivo istu adresu, mada ih vecina to ne gleda.
- Jazzy.ba
#2089 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ugasi te konverzije u KM na Paypalu živ bio. Neka banka radi konverzije. Oderat će te.ermax wrote:Iako je prosli put sve bilo ok u vrlo kratko periodu?dinooh wrote:treba 4-5 radnih dana da bude na karticiermax wrote:eh ovako odnedavno koristim paypal racun i bas se ne snalazim najbolje. Kupovala sam neke stvari preko ebaya, i prije mozda mjesec jedan od sellera je vrsio refund u nekom malom iznosu od 1$ i regularno sam mogla vec isti dan da ga koristim, juce mi se desila situacija da mi je seller vratio 15$ i stoji iznos na paypalu, a ja ne mogu da ga koristim ili da ga vidim na svojoj kartici ... jel neko zna u cemu je stvar?
- ermax
- dinooh
#2091 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
bgm nisu oderali, 1,59 kursJazzy.ba wrote:
Ugasi te konverzije u KM na Paypalu živ bio. Neka banka radi konverzije. Oderat će te.
Izgleda da bi bilo dobro da kada nama neko salje lovu da paypal vrsi konverziju a kada mi placamo da stavimo banku.
Last edited by dinooh on 26/02/2014 01:25, edited 1 time in total.
- ermax
#2092 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
meni sada nije jasno jel ja treba to da ugasim i na koji nacin? i da li je sve ok? kada bi trebala moci koristiti taj novac?dinooh wrote:bgm nisu oderali, 1,59 kursJazzy.ba wrote:
Ugasi te konverzije u KM na Paypalu živ bio. Neka banka radi konverzije. Oderat će te., a u banci oko 1,4
- dinooh
#2093 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ako ne mislis nista kupovati u skorije vrijeme a ocekujes neke uplate ostavi. Vidis da paypal vise daje od konverzije banke.ermax wrote:meni sada nije jasno jel ja treba to da ugasim i na koji nacin? i da li je sve ok? kada bi trebala moci koristiti taj novac?dinooh wrote:bgm nisu oderali, 1,59 kursJazzy.ba wrote:
Ugasi te konverzije u KM na Paypalu živ bio. Neka banka radi konverzije. Oderat će te., a u banci oko 1,4
Ako mislis placat nesto, treba promjeniti a upustvo je bilo na nekoj temi, mehmed je objasnio.
evo link http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?p=9250119
- Jazzy.ba
#2094 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pa neće ti Paypal dati isti kurs za kupovinu i prodaju valute? Gdje to ima.
Kod koje banke?
Nego svakako treba isključiti konvezije na paypalu, eto kolega je ranije objasnio.
Nego svakako treba isključiti konvezije na paypalu, eto kolega je ranije objasnio.
- ermax
#2095 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ee hvala obojici mnogo, iskljucila sam. nadam se da sada nece biti problema 
- Ductus Holedocus
#2096 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ima li neko da mi je voljan pomoci 
- ermax
#2097 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja sam vec odgovorila na tvoje pitanje. Neki prodavci traze iskljucivo da se poklapaju adrese, a rijetki su. Vecinu njih ne zanima jel ista adresa na ebay-u i paypal-u. Oni salju na adresu koju postavis na ebay-u. Ja sam stavila par puta razlicitu adresu cisto da provjerim.Ductus Holedocus wrote:Ima li neko da mi je voljan pomoci
-
Alkos
#2098 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jedno kratko pitanje za one koji koriste paypal duže vrijeme...
Prijatelj mi je poslao novac preko pay pala kako bih mu ovdje poplaćao neke račune. Na paypay balance imam taj određeni iznos u $. Pitanje je da li će se početkom mjeseca taj iznos sam prebaciti na moju karticu ili ja trebam sam prebaciti novac pomoću opcije "Withdraw" i koliko vidim to se plaća 5$? Inače, koliko dugo traje procedura prijenosa sredstava na VISA karticu?
Unaprijed zahvaljujem na pomoci.
Prijatelj mi je poslao novac preko pay pala kako bih mu ovdje poplaćao neke račune. Na paypay balance imam taj određeni iznos u $. Pitanje je da li će se početkom mjeseca taj iznos sam prebaciti na moju karticu ili ja trebam sam prebaciti novac pomoću opcije "Withdraw" i koliko vidim to se plaća 5$? Inače, koliko dugo traje procedura prijenosa sredstava na VISA karticu?
- DJe_Nana
#2099 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
1.3. ce ti prebaciti novac na karticu a koliko sam upratio meni na visa unicredit bude za dan dva novac.
- Jazzy.ba
#2100 Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ako ti je novac na available balance, preci ce na racun 1.3 automatski bez naknade. Ako je na pending balance trebas cekati 30 dana dok predje na available balance, nakon toga uz proviziju 5$ mozes povuci na racun ili cekati sljedeci prvi da automatski lova ode na racun bez provizije. A ako je na pending, a trebas pare odmah, reci mu da na toj transakciji klikne "confirm reciept" i lova ce odmah otici na available balance sa kojeg mozes odmah povuci, odnosno cekati 1.3 da ode automatski na banku.Alkos wrote:Jedno kratko pitanje za one koji koriste paypal duže vrijeme...
Od trenutka withdrawa sa Paypala, treba 4-5 radnih dana dok pare legnu na banku.
Sent from my iPhone using Tapatalk