Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- Gile Šampion
#2076 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ne mogu da vjerujem da se Omega onako razvalila... 
- Amazonka27
#2077 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
eh...isto ovako mene udarilo auto koje je puno nize od mog...fakticki mi se podvuklo i zguzvalo mi prednj trap. Svojim lijevim dijelom je spucao u moj prednji desni dio i pomjerio krakove za 15 cm ulijevo. Meni pukla sasija (mercedes 123), karambolka se podvukla i napravila havariju oko i na hladnjaku i eno ga spava u garazi, a on prosao sa razbijenim farom...Gile Šampion wrote:Ne mogu da vjerujem da se Omega onako razvalila...
- bpsang
#2078 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Meni se cini da je na tom dijelu puta od zavrsetka mosta i te krivine postavljen pogresan ugao /nagib same ceste jer u okuci cesta ne smije biti ravna nego nagnuta ako je, kao u ovom slucaju krivina sa desno na lijevo cesta mora imati isti nagib za nekoliko procenata ,to bi saobracajni strucnjaci trebali znati , i to je jedini razlog proklizivanja.dimu wrote:a ne znam sto je bilo tesko asfaltirati i tu krivinu, kad su vec radili most, cesta je bila zatvorena svakako... mora kod nas sve naopako biti, pa ce kad im to naumpadne radit opet zatvorit cestu i napravit haos...ARmAn1i wrote:ne znam jeste li primjetili, nakon sto se zavrsila rekonstrukcija mosta na ilidzi (preko puta energoinvesta), ljudi masovno proklizuju u onoj krivini nekih 50-tak metara duzine od mosta...
prije 10-tak dana.. merc onaj stari, 190-tka zavrsio na braniku
danas oko 18:30 kadet(suza) zavrsio na banderi...
i maloprije oko 20:30 opet udes...ovaj put cini mi se 4 vozila ucestvovaka u udesu, golf2, jetta, fiat (kedi) i ako se ne varam jos jedan fiat brava..
ovaj kedi reklo bi se najgore prosao, izvrtio se na stazi
razlog je garant brzina, jer sve preko 60km/h u onoj krivini dovodi do malo tezeg i rizicnijeg ulaska u istu..a valjda se zlete sa brze ceste i ne usporavaju, a inercija nosi
- Koshpa
#2079 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Danas oko 16h
-
mrchinho
#2080 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
sta bi sinoc kod semizovca negdje???
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2081 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Žao mi je što je slika jako loša, ali bitniji je sadržaj!
- strong69
#2082 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
I to u kamion hrvatske firme LedoRomeo 80 wrote:
Žao mi je što je slika jako loša, ali bitniji je sadržaj!Naime, danas oko 12h je Mercedes ML našeg vrlog ministra Emira Hadžihafizbegovića udario u parkirani kamion...Valjda je "Ante" pomislio da može na trotoar! Jebi ga ministar je to...
-
Hendrix
#2083 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Što se tiče krivine poslije obnovljenog mosta mogu vam reći iz mog ugla ( jer mi je posao projektovanje puteva ) da ako čovjek prokliže brzinom 80km/h, on je kriv, kriv je ako vozi iznad 60 km/h. Jer put je kao i ta krivina rađen za tu brzinu i garantovano je da ćete proći bez problema po VLAŽNOM I ČISTOM kolovozu tom brzinom. To što je nagib malen je zbog toga što je radijus krivine prilično velik pa može ostati minimalan nagib koji je 2,5% uvijek. Pošto prolazim svako jutro tom krivinom mogu reći da ako idete 60km/h nema šanse da prokližete tako da je po meni ovo sve ljudski faktor kriv. Sve preko dozvoljenog je na vašu odgovornost, neće isto proći GII i Ferrari pa vidite kako ćete. 
- atko
#2084 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Eh tak'og odavno trazim da ga nesto priupitamHendrix wrote: jer mi je posao projektovanje puteva
Prvo ... sve krivine bi trebalo projektovati da ako ides +20 preko da izletis
Ali ne vi opicite telefon po sred trake ... pa jos i zaboravite da pokopcate zice pa nakon 10 dana frisak asfalt raskrkate
-
Hendrix
#2085 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Sad bi ovde išao političarski odgovor..."Postoje određene institucije vlasti kroz koje možete uticati na šahtove..."atko wrote:Eh tak'og odavno trazim da ga nesto priupitamHendrix wrote: jer mi je posao projektovanje puteva![]()
Prvo ... sve krivine bi trebalo projektovati da ako ides +20 preko da izletis... no medjutim, mene zanima strucno misljenje o necemu drugom od nekoga ko projektuje puteve ... kada cete prestati da trpate sahtove po trakama i to ih jos centrirate na gazni dio da ih nemozes zaobici ... obicno po 2 u tandemu ... izgleda da sve generacije uce po nekom udzbeniku iz 1952 ... nije li logicno pored puta poloziti instalacije ... i to recimo ispod plocnika napraviti kanal 1x2 metra kroz koji moze i covjek proci i korz koji se moze provuci sve sto zelis i kada god pozelis bez da i trunku moras da kopas i razvaljujes ???
Ali ne vi opicite telefon po sred trake ... pa jos i zaboravite da pokopcate zice pa nakon 10 dana frisak asfalt raskrkate
Ti šahtovi što ti smetaju, a i meni hehe, su za odvodnju, dole su cijevi koje odvode vodu sa ceste i svašta nešto. Nema tu telefona osim usred grada a tamo ti kopa ko gdje stigne i kako hoće. Često u gradu nema mjesta za nove instalacije, sve ti je ispod zauzeto, kanal do kanala pa onda moraš stavljati gdje stigneš, a neke stvari ne možeš u isti kanal stavljat, struju recimo i vodu
Da su ti šahtovi kvalitetni i kako treba ugrađeni ne bi ti ni skonto da ideš po njima ali naravno kod nas to ide malo drugačije kad se radi,još kad naiđe preko njega duplo pretovareni kamion, vozdra sa šahtom.
- atko
#2086 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
To nas hebe druze sudijaHendrix wrote:"Postoje određene institucije vlasti kroz koje možete uticati na šahtove..."
Nemamo sta dalje pricati kad su zaboravili poloziti neke instalacije (cini mi se za povezivanje naplatnih kucica) na auto-putu pa naknadno eno kopaju ivicom zaustavne trake
sorry za offtopic ... ma da i nije toliko offtopic zbog losih puteva se i dogadjaju nesrece
- Cholina_Lokica
#2087 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa bili zaboravili shine za voz, a da se sjete tamo nekih kablovaatko wrote:To nas hebe druze sudijaHendrix wrote:"Postoje određene institucije vlasti kroz koje možete uticati na šahtove..."![]()
Nemamo sta dalje pricati kad su zaboravili poloziti neke instalacije (cini mi se za povezivanje naplatnih kucica) na auto-putu pa naknadno eno kopaju ivicom zaustavne trake... a ja se pitam zasto nisu uz autoput polozili i optiku npr ... pa kad zavrsis put a ono imas duz cijele drzave i optiku i samo poprikljucujes usputne gradove ... al valja rjesit kruciajlno pitanje jel u projektu treba da pise kabal, kabl ili kabel ... i onda propadne projekat
![]()
sorry za offtopic ... ma da i nije toliko offtopic zbog losih puteva se i dogadjaju nesrece
-
lolo_lolo
#2088 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
sigurno je bilo "ante ante,nicht darinka"Romeo 80 wrote:
Žao mi je što je slika jako loša, ali bitniji je sadržaj!Naime, danas oko 12h je Mercedes ML našeg vrlog ministra Emira Hadžihafizbegovića udario u parkirani kamion...Valjda je "Ante" pomislio da može na trotoar! Jebi ga ministar je to...
-
Hendrix
#2089 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ma jarane ne bih da začatavam i da pričam šta se radi i kako, pogledaj samo izvođačke firme koje otvaraju zidari i priučeni moleri i slično, sve izvođači u PM a najviše škole što imaju u firmi zanatlije. Kad nema uređene države nema ni kvaliteta ni kontrole izvedenih radova kako treba, sve je ono bosanski "ma u redu je to ba, šta se sikiraš...". Jedno je projekat a drugo je stvarno stanje koje oni sklepaju, nebo i zemlja.atko wrote:To nas hebe druze sudijaHendrix wrote:"Postoje određene institucije vlasti kroz koje možete uticati na šahtove..."![]()
Nemamo sta dalje pricati kad su zaboravili poloziti neke instalacije (cini mi se za povezivanje naplatnih kucica) na auto-putu pa naknadno eno kopaju ivicom zaustavne trake... a ja se pitam zasto nisu uz autoput polozili i optiku npr ... pa kad zavrsis put a ono imas duz cijele drzave i optiku i samo poprikljucujes usputne gradove ... al valja rjesit kruciajlno pitanje jel u projektu treba da pise kabal, kabl ili kabel ... i onda propadne projekat
![]()
-
AdnanSA
- Alhemicarkaa
#2091 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
I meni jedan ovakav treba, pa da i ja odem pod offtopic!Hendrix wrote:Sad bi ovde išao političarski odgovor..."Postoje određene institucije vlasti kroz koje možete uticati na šahtove..."atko wrote: Eh tak'og odavno trazim da ga nesto priupitam![]()
Prvo ... sve krivine bi trebalo projektovati da ako ides +20 preko da izletis... no medjutim, mene zanima strucno misljenje o necemu drugom od nekoga ko projektuje puteve ... kada cete prestati da trpate sahtove po trakama i to ih jos centrirate na gazni dio da ih nemozes zaobici ... obicno po 2 u tandemu ... izgleda da sve generacije uce po nekom udzbeniku iz 1952 ... nije li logicno pored puta poloziti instalacije ... i to recimo ispod plocnika napraviti kanal 1x2 metra kroz koji moze i covjek proci i korz koji se moze provuci sve sto zelis i kada god pozelis bez da i trunku moras da kopas i razvaljujes ???
Ali ne vi opicite telefon po sred trake ... pa jos i zaboravite da pokopcate zice pa nakon 10 dana frisak asfalt raskrkate![]()
Ti šahtovi što ti smetaju, a i meni hehe, su za odvodnju, dole su cijevi koje odvode vodu sa ceste i svašta nešto. Nema tu telefona osim usred grada a tamo ti kopa ko gdje stigne i kako hoće. Često u gradu nema mjesta za nove instalacije, sve ti je ispod zauzeto, kanal do kanala pa onda moraš stavljati gdje stigneš, a neke stvari ne možeš u isti kanal stavljat, struju recimo i vodu.
Da su ti šahtovi kvalitetni i kako treba ugrađeni ne bi ti ni skonto da ideš po njima ali naravno kod nas to ide malo drugačije kad se radi,još kad naiđe preko njega duplo pretovareni kamion, vozdra sa šahtom.
- karanana
- kurty
#2093 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ti sahtovi nemaju nemaju seperatore o kojima ti pricas...Alhemicarkaa wrote:I meni jedan ovakav treba, pa da i ja odem pod offtopic!Hendrix wrote:Sad bi ovde išao političarski odgovor..."Postoje određene institucije vlasti kroz koje možete uticati na šahtove..."atko wrote: Eh tak'og odavno trazim da ga nesto priupitam![]()
Ali ne vi opicite telefon po sred trake ... pa jos i zaboravite da pokopcate zice pa nakon 10 dana frisak asfalt raskrkate![]()
Ti šahtovi što ti smetaju, a i meni hehe, su za odvodnju, dole su cijevi koje odvode vodu sa ceste i svašta nešto. Nema tu telefona osim usred grada a tamo ti kopa ko gdje stigne i kako hoće. Često u gradu nema mjesta za nove instalacije, sve ti je ispod zauzeto, kanal do kanala pa onda moraš stavljati gdje stigneš, a neke stvari ne možeš u isti kanal stavljat, struju recimo i vodu.
Da su ti šahtovi kvalitetni i kako treba ugrađeni ne bi ti ni skonto da ideš po njima ali naravno kod nas to ide malo drugačije kad se radi,još kad naiđe preko njega duplo pretovareni kamion, vozdra sa šahtom.Prilikom projektovanja puteva treba li bi da postoje i sahtovi za odvodnju oborinskih voda. Inaju li ti sahtovi separatore za uljnu fazu koju kisa pokupi sa ceste ili se direktno ispustaju u kanalizaciju. Hvala
Znaci metereoloski zavod kaze da je prosjek padavina za taj reon toliki...Na osnovu njega se odredi dimenzija odvodnih cijevi...na mjestima gdje se te odvodne cijevi izljevaju u kanalizaciju, ili rijeku recimo trebali bi postojati filteri, koji bi odvajali ragradive i nerazgradive materije...
- Skyfox
#2094 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

neznam gdje je ni kako je dospio u ovaj polozaj... doslo mi na mail
- black
#2095 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kao da naprijed nema gume, samo felga, i ni jedno drvo nije oborio kao da ga je neko naslonioSkyfox wrote:
-
AdnanSA
#2096 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Stari je Scirocco eto ga pored Fiata stoji.
- Skyfox
#2097 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
to sam i ja pomislio kao da ga neko susiblack wrote:kao da naprijed nema gume, samo felga, i ni jedno drvo nije oborio kao da ga je neko naslonioSkyfox wrote:
nigdje lim nije zguzvan pa vjerovatno nije bio neki udes...
- kurty
#2098 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
sto ti je reci "dobro slozena drva"Skyfox wrote:
- Amazonka27
#2099 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
"Svima vam se desilo da vas ljubimac Golf 2 ostane na rezervi a plate male, putevi su losi pa ne zelite vase auto izlagati stresu..uveli ste mjere stednje i iskljucili centralno grijanje. Oko kuce ste lijepo poslagali suha bukova drva. Golf 2 na tebe je red. Da vam na lijepo slozena drva, nebi padla rosa, kisa a Boga mi i snijeg, Podignite vaseg ljubimca...(misleci na vas automobil) na zadnje tockove i lagano prislonite na drva. "
-
backclocker
#2100 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ma otklizalo auto u slobodnom hodu bez rucne unazad i smoto se u hendek.kurty wrote:sto ti je reci "dobro slozena drva"Skyfox wrote: