AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#2076 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Plavi valjda se veličina nekog kluba ne mjeri kroz zadnjih 5 godina? Ja mislim da se gleda cijela istorija, a tu je Barca stepenicu ispod. Tri trofeja lige prvaka čine tu stpenicu, kada oni to dostignu onda su na istom levelu,kratko i jasno.

Ako ćemo o izostancima onda je Milan bio duplo više hendikepiran jer nisu igrali Ibra, Robinjo, Mexes, Taiwo, Flamini, Gatuso i još se Princ povrijedio, i kao takvi uzmu bod.

To mogu samo najveći, a Milan je to uvjek bio i ostao, što sa Barcom nije bio slučaj.

Forza Milan.
Charuga
Globalni moderator

#2077 Re: AC Milan

Post by Charuga »

ganjeta wrote:Plavi valjda se veličina nekog kluba ne mjeri kroz zadnjih 5 godina? Ja mislim da se gleda cijela istorija, a tu je Barca stepenicu ispod. Tri trofeja lige prvaka čine tu stpenicu, kada oni to dostignu onda su na istom levelu,kratko i jasno.
Rekao sam lijepo, u LP-a Milan jeste bolji KROZ ISTORIJU i to je to. Sto se tice ostalih trofeja, o tome se moze diskutovati ali ne vrijedi trositi rijeci .. ;-)
Baudelaire

#2078 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Eh, ovako iskreno, ovakav Milan ne može parirati najjačim klubovima Evrope, mada su mi dragi, ali realnost je realnost. Falilo je sinoć par igrača, ali i kad su u punom sastavu fali im možda jedan dobar veznjak i jedno strašno krilo da budu vrhunska ekipa. Bunker od sinoć nije bio toliko loš, ali nije bio ni dramatično dobar kakav su odigrali recimo Inter i Chelsea u proteklih par godina. Međutim, Milan sinoć i nije došao samo da se brani, mada su spletom okolnosti završili na tome. Moglo se u par situacija vidjeti kad Barcelona napada da se Milan brani sa 4 ili 5 igrača, iako je to jako riskantno. Ostali su čekali da odbrana izbije loptu i da krenu u kontru. I da, nahvalili ste Nocerina, međutim, mislim da pozicija na kojoj je igrao nije nikako za njeg. On jeste jako puno trčao i strašno je borben, ali nisu to kvaliteti koji trebaju krilnom igraču.
Jeff Bingham

#2079 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

Baudelaire wrote:Eh, ovako iskreno, ovakav Milan ne može parirati najjačim klubovima Evrope, mada su mi dragi, ali realnost je realnost. Falilo je sinoć par igrača, ali i kad su u punom sastavu fali im možda jedan dobar veznjak i jedno strašno krilo da budu vrhunska ekipa. Bunker od sinoć nije bio toliko loš, ali nije bio ni dramatično dobar kakav su odigrali recimo Inter i Chelsea u proteklih par godina. Međutim, Milan sinoć i nije došao samo da se brani, mada su spletom okolnosti završili na tome. Moglo se u par situacija vidjeti kad Barcelona napada da se Milan brani sa 4 ili 5 igrača, iako je to jako riskantno. Ostali su čekali da odbrana izbije loptu i da krenu u kontru. I da, nahvalili ste Nocerina, međutim, mislim da pozicija na kojoj je igrao nije nikako za njeg. On jeste jako puno trčao i strašno je borben, ali nisu to kvaliteti koji trebaju krilnom igraču.
Nije Nocerino krilni igrac, nego defanzivni/centralni vezni ;)
Baudelaire

#2080 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Znam ja šta je, znam šta je i u Juventusu i u Palermu igrao, ali sinoć je igrao previše uz desnu aut liniju, a daleko od tog da je on dovoljno prodoran za to. Dade mu Pato čini mi se onu jednu loptu, zakuca je nebu pod oblake, meni žao bilo. Da je obrnuto bilo, Pato bi ondje svojom prodornošću, brzinom i driblingom napravio prostor za šut.
Jeff Bingham

#2081 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

Na njega se gleda kao na nasljednika Gattusa u Milanu, znaci DM/CM/RCM, pozicije koje igra i Rino :) sinoc je bio RCM, (najlakse ces skontat na sta mislim po ovim FM pozicijama :D ) ali nakon sto je izasao Boateng koji je igrao ofanzivnog veznog, pa usao Ambrosini, otisao je jos vise desno, jer su cetvorica igrala u liniji.
ibizza

#2082 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Baudelaire wrote:Znam ja šta je, znam šta je i u Juventusu i u Palermu igrao, ali sinoć je igrao previše uz desnu aut liniju, a daleko od tog da je on dovoljno prodoran za to. Dade mu Pato čini mi se onu jednu loptu, zakuca je nebu pod oblake, meni žao bilo. Da je obrnuto bilo, Pato bi ondje svojom prodornošću, brzinom i driblingom napravio prostor za šut.
Ako mislis na onaj sut poslije 1-0,mislim da je Boateng sutao.
Baudelaire

#2083 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

ibizza wrote:
Baudelaire wrote:Znam ja šta je, znam šta je i u Juventusu i u Palermu igrao, ali sinoć je igrao previše uz desnu aut liniju, a daleko od tog da je on dovoljno prodoran za to. Dade mu Pato čini mi se onu jednu loptu, zakuca je nebu pod oblake, meni žao bilo. Da je obrnuto bilo, Pato bi ondje svojom prodornošću, brzinom i driblingom napravio prostor za šut.
Nije. Kemo informacija je rekao da je šutao Boateng, ali Boateng nije bijelac.
ibizza

#2084 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Baudelaire wrote:
ibizza wrote:
Nije. Kemo informacija je rekao da je šutao Boateng, ali Boateng nije bijelac.
:lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Ks3V8oN9gvY
Ipak je kemo upravuu :D

3:01 :thumbup:
Baudelaire

#2085 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Otrese me Keminjo ko balu. Halali mi Nocerino, halali mi Kemo :D
febo_acm

#2086 Re: AC Milan

Post by febo_acm »

Nocerino je igrač sredine ternena, on nikada neće biti zamjena za Gattusa jer to nije njegova pozicija. On je igrač koji jako puno trči, dosta jak, ali također zna i da dribla, zabije i asistira. Galliani je izjavio da ga je platio 600.000€ i ja tvrdim da je on sada ovakav kakav jeste bolji od Amrbosinija, a nije puno lošiji od Flaminia i Gattusa(pitanje je da li je uopšte lošiji).
Baudelaire

#2087 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

AMD wrote:Nocerino je igrač sredine ternena, on nikada neće biti zamjena za Gattusa jer to nije njegova pozicija. On je igrač koji jako puno trči, dosta jak, ali također zna i da dribla, zabije i asistira. Galliani je izjavio da ga je platio 600.000€ i ja tvrdim da je on sada ovakav kakav jeste bolji od Amrbosinija, a nije puno lošiji od Flaminia i Gattusa(pitanje je da li je uopšte lošiji).
Jest loš onaj Ambrosini, Bože sačuvaj :-)
ganjeta

#2088 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Noccerino će biti pojačanje sigurno, puno dečko trči to je strašno, ali je sukrivac za sinoćni gol za 1-1.
zli_hordas

#2089 Re: AC Milan

Post by zli_hordas »

ma fali nam jedan vezni poput kake
burgundy

#2090 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Nesta sinoc cista desetka.Da je kojim slucajem 5 godina mladji, Messi nebi mogao da primi loptu,a kamoli sta drugo.Kakva klasa.
Jack Be Nimble

#2091 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

burgundy wrote:Nesta sinoc cista desetka.Da je kojim slucajem 5 godina mladji, Messi nebi mogao da primi loptu,a kamoli sta drugo.Kakva klasa.
A proslog petka cista nula, mozda su se spremali za Barsu pa im nije bilo do Lacija, ali je stvarno Nesta odigrao lose u petak. Sinoc :thumbup:
Jeff Bingham

#2092 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

A jebemu misa...
AC Milan's Massimo Ambrosini ruled out for up to three weeks with shoulder injury
Zanimljivo
However, there is better news for Boateng, after learning his hip injury is not as bad as first thought, and it is expected that he should be back within the next 10 days and available for Milan's home fixture with the Czech champions.

zar ne bi povreda ledja, otkud sad kuk :?
febo_acm

#2093 Re: AC Milan

Post by febo_acm »

Jeff Bingham wrote:A jebemu misa...

[quote]AC Milan's Massimo Ambrosini ruled out for up to three weeks with shoulder injury
[/size]
Zanimljivo
However, there is better news for Boateng, after learning his hip injury is not as bad as first thought, and it is expected that he should be back within the next 10 days and available for Milan's home fixture with the Czech champions.

zar ne bi povreda ledja, otkud sad kuk :?[/quote]

Nije da mi je žao njega....
rossoner

#2094 Re: AC Milan

Post by rossoner »

ganjeta wrote:Znam i ja, a zna i Dijamant šta valja :thumbup: .

Barca nabolja?! Jeste ali u Catalunji! Što se tiče istorije ne može sa Milanom u istu rečenicu, nikako!
Jedini klub koji smatram da je bolji od Rossonera je Real u svijetu ( trofeji lige prvaka) i Juve u Italiji ( trofeji u Ligi ) ostali su jedan level niže.

Znači Milan i odvratni Real, ostali dole još dugo! Do kada, vidjećemo.
Da potvrdim navedene stavove, osim za ovo boldirano. Ipak, pretjerao si, navijački je to bilo. Ali ostalo je na mjestu i ko god pokušavao nešto od toga izvrtati nema mu mjesta kod mene u raspravi. FORZA MILAN! :thumbup:
rossoner

#2095 Re: AC Milan

Post by rossoner »

Jack Be Nimble wrote:
burgundy wrote:Nesta sinoc cista desetka.Da je kojim slucajem 5 godina mladji, Messi nebi mogao da primi loptu,a kamoli sta drugo.Kakva klasa.
A proslog petka cista nula, mozda su se spremali za Barsu pa im nije bilo do Lacija, ali je stvarno Nesta odigrao lose u petak. Sinoc :thumbup:
E jarane nemoj srat, Kad je Cisse prošao Abbiatija i imao otvoren šut u drugom poluvremenu Nesta ga je sustigao i spasio čist (da ne mere čišči gol), da ne kažem još situacija u kojima je pokazao KLASU, samo možda nisi pažljivo slušao predavanja. Nije bio nepogrešiv, naročito par njih kod primljenih golova, ali je opet bio CAR. Latinski zavodnik.
A jesmo otvorili sezonu sa ovim "2:2" rezonima...
ibizza

#2096 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Baudelaire

#2097 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Koje je ovaj Dani Alves jebeno đubre. I oni nekom o fair playu pričaju :x
lord blackadder

#2098 Re: AC Milan

Post by lord blackadder »

Svaka mu cast...nisam gledao utakmicu.
Jeff Bingham

#2099 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

Adriano Galliani says he’d gladly see Napoli crowned Scudetto winners if that meant Milan won the Champions League.

“I’d sign that deal straight away,” the Rossoneri Vice-President told Radio Kiss Kiss on Friday afternoon.

:lol: jel ocat :D sto je pametan celo :-D
Jeff Bingham

#2100 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

Konacno :thumbup:
AC Milan's Philippe Mexes to join full training on Friday
France international defender set to practice with his new team-mates for the first time since his summer move from Roma
Post Reply