Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
GoldenBoy89

#2076 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by GoldenBoy89 »

hvala ti druze sutra ujutro cu BITI NE PUŠAČ !

bombone sam pripremio :D ima da ih jedem ko lud D: a vode ne smije faliti :D

jbm ti cigar nije valjda JAČI od mene !
drug_profi

#2077 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

GoldenBoy89 wrote:hvala ti druze sutra ujutro cu BITI NE PUŠAČ !

bombone sam pripremio :D ima da ih jedem ko lud D: a vode ne smije faliti :D

jbm ti cigar nije valjda JAČI od mene !
Nema na cemu, ako ti zateba samar, i on je besplatan. :D
RedJohn

#2078 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by RedJohn »

Uzmi cug ,nemoj ga uvlaciti i promuckaj kao sto bi promuckao colu u ustima ,jedno 20-30 sekundi,i onda udahni dim.

Voila ,ogadit ce ti se :D
RedJohn

#2079 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by RedJohn »

Joj cuj to...narkoman :D Ne napustaj klub Golden :lol:
Psn

#2080 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

vivace wrote:pa probaj lek zyban. dosta je ucinkovit.
A tvoj Zyban - stigao li je?
Ako jeste - kako je?
vivace

#2081 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Psn wrote:
vivace wrote:pa probaj lek zyban. dosta je ucinkovit.
A tvoj Zyban - stigao li je?
Ako jeste - kako je?
nije mi stigao..cekam ga. ko zna da li cu ga docekati. treba da mi ga nabave rodjaci.
micko green eyes

#2082 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by micko green eyes »

6 dan, Marlboro Man je jos uvijek proslost :-)
Nemogu da vjerujem da sa vec vise od 144 sata bez mog "cancer-lizala"... Nakon cirka 17 god aktivnog trosenja duhana, 20-25 stapica dnevno... Fakat, nemogu da vjerujem, a ljudi oko mene mi isto nevjeruju.. Nane mi nisam ni jedne, niti namjeravam.. Ali mislim na nju, cesto, veoma cesto...

See ya
drug_profi

#2083 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

micko green eyes wrote:6 dan, Marlboro Man je jos uvijek proslost :-)
Nemogu da vjerujem da sa vec vise od 144 sata bez mog "cancer-lizala"... Nakon cirka 17 god aktivnog trosenja duhana, 20-25 stapica dnevno... Fakat, nemogu da vjerujem, a ljudi oko mene mi isto nevjeruju.. Nane mi nisam ni jedne, niti namjeravam.. Ali mislim na nju, cesto, veoma cesto...

See ya
I neces nikad vise. Izdrzi, nemoj da zbog trena slabosti pokleknes. Sve ces ponistiti. Kako vrijeme bude prolazilo, bice i sve lakse. Ja sam tek nakon skoro 4 godine potpuno potisnuo tu zelju za cigarom i sad mi se gade i tesko da bih to ikad vise stavio u usta.

@golden
Jesi li poceo?
micko green eyes

#2084 Re: Cigarete, odvikavanje

drugi profil wrote:
micko green eyes wrote:6 dan, Marlboro Man je jos uvijek proslost :-)

See ya
I neces nikad vise. Izdrzi, nemoj da zbog trena slabosti pokleknes. Sve ces ponistiti. Kako vrijeme bude prolazilo, bice i sve lakse. Ja sam tek nakon skoro 4 godine potpuno potisnuo tu zelju za cigarom i sad mi se gade i tesko da bih to ikad vise stavio u usta.

@golden
Jesi li poceo?
Neznam jesam li te skonto, ti kazes da te nakon 4 godina tek napustila zelja za cigarom? Sto znaci da ce mene isto mucit zelja jos 3 god i 350 dana :-)

Btw, svaka ti cast i svakome ko uspije prestati. Fakat skidam kapu, jer je ipak droga u pitanju, mada je jos uvijek legalna ali kobna.
Jedina stvar koju jace sada osjecam, evo nakon uskoro sedmicu je da mi se pojacao culo mirisa, osjetim neki prfem na mojoj jakni, pomalo osjetim i cigaru, ali vise parfem? Wtf?

Pitanje za vas malo istreniranije pusace/bivse, koliko dugo traje kriza, ona najgora, ima li neki standard period?

Hvala unaprijed!!! Vozdra
RedJohn

#2085 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by RedJohn »

Ma uradite to kao moj stari ,kupite kutiju cigara stavite na nju 100-200 KM i dadni te nekome :D

Tako bi on kad zelis prestati ,pa prestane :) Nije pusio 2 godine ,i poceo opet prije par sedmica kad je dosao u posjetu nama ,ali opet je prestao s pusenjem tako sto bi dao kutiju sa malo vise para nekom nepoznatom :D
anonimnaosoba

#2086 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anonimnaosoba »

ako opet počne pušit', javi mi se na PP, dijelimo pare pola-pola :D
RedJohn

#2087 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by RedJohn »

anonimnaosoba wrote:ako opet počne pušit', javi mi se na PP, dijelimo pare pola-pola :D
Haha :lol:
Nema problema :D
fortaleza

#2088 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by fortaleza »

micko green eyes wrote: Neznam jesam li te skonto, ti kazes da te nakon 4 godina tek napustila zelja za cigarom? Sto znaci da ce mene isto mucit zelja jos 3 god i 350 dana :-)

Btw, svaka ti cast i svakome ko uspije prestati. Fakat skidam kapu, jer je ipak droga u pitanju, mada je jos uvijek legalna ali kobna.
Jedina stvar koju jace sada osjecam, evo nakon uskoro sedmicu je da mi se pojacao culo mirisa, osjetim neki prfem na mojoj jakni, pomalo osjetim i cigaru, ali vise parfem? Wtf?

Pitanje za vas malo istreniranije pusace/bivse, koliko dugo traje kriza, ona najgora, ima li neki standard period?

Najgore mi je bilo prva 3-4 dana, prvi dan skoro nikako me nije vuklo, poslije eto par dana pojačane želje, malo nervoze i to je to, kasnije drastično manje... Kažu da nakon 21 dana sav nikotin napušta organizam, a meni je danas 20 dana.. od sutra bi trebao biti nicotin free. :)
micko green eyes

#2089 Re: Cigarete, odvikavanje

fortaleza wrote:
micko green eyes wrote: Neznam jesam li te skonto, ti kazes da te nakon 4 godina tek napustila zelja za cigarom? Sto znaci da ce mene isto mucit zelja jos 3 god i 350 dana :-)

Najgore mi je bilo prva 3-4 dana, prvi dan skoro nikako me nije vuklo, poslije eto par dana pojačane želje, malo nervoze i to je to, kasnije drastično manje... Kažu da nakon 21 dana sav nikotin napušta organizam, a meni je danas 20 dana.. od sutra bi trebao biti nicotin free. :)
Dobar si, samo furaj dalje i nedaj se. Ja kontam danas nesto, sto sam se posvetio duhanu 17 godina??? 6205 dana s cigom", recimo 20 komada na dan u prosjeku, mada je definitivno vise al eto. Kada sam poceo pusiti kostale su 31,50 SEK (EUR poredjenje oko, 3,2 EUR). Zadnjih 7-8 godina kostaju 47-53 SEK. To je cirka 5,7 EUR danas. Grubo racunanje na 4,5 EUR puta 6205 je da sam sprzio cirkus 28000 EUR. Pluca su mi sigurno ko nagasaki, al wtf, sta sad..
Mene ohrabruje da ima uvijek drugih oko mene sto uspijevaju, sto se suzdrze, i ono valjda kad najgore doba prodje..onda je valjda lakse. Cuo sam i ja negdje za taj 21 dan...vidjecemo

Jebe me pravo moj balkon, on mi asocijacija za kafu i cigaru... Stavicu ga u oglas :-D

Sve u svemu, jos je dobro.. Jos uvijek 6 dan, MB gone for good?
drug_profi

#2090 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Buraz, samo je do tebe. neces nikad zapaliti ako to ne zelis.
Ako budes trazio izgovore, kad tad ces popustiti. Tesko jeste, ali ima u zivotu i tezih stvari. Radi bilo sta, ali nemoj paliti.
Meni je bilo najteze prva tri dana, nakon treceg je postalo podnosljivo, onda negdje do sedmog sam se jos patio, nakon toga bilo je dosta lakse, ali ne i lako. Ne znam koliko je proslo, mozda i mjesec-dva dok nije postalo lako. U stvari jeproblem sto imas navike da ti cigara popunjava praznine, uz kafu, uz pice...
Nemoj. Samo to na umi imaj. Vrijedi svake sekunde te patnje to sto si go*na bacio. Pusio si 17 godina, ja sam 25. sa 16 poceo, sa 41 prestao. Najbolje godine sam se trovao. I pored toga osjetim tako velike benefite prestanka, a da sam ranije, bilo bi jos bolje. Zaista se isplati postati slobodan covjek. izdrzi mjesec dva dok se ne stvore nove navike. Nece to biti tako tesko kao sad. Mozda jos koji dan, ali sve je lakse i lakse. Nemoj smatrati da se neceg odrices, naprotiv. Izdrzi mjesec-dva iskusenje dok ne izgradis nove navike, a onda je cijeli zivot pred tobom, slobodan od ropstva nikotinu.
Jedan od prvih benefita koje sam primjetio je da sam uvijek imao nekakvih para po dzepovima, i da me u stvari nije bilo briga imam li ih uopste. Ne moram kupiti nista. Slobodan covjek.
Magda33

#2091 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Magda33 »

Bogu hvala, nepušač sam već dvije godine. Da je bilo lako, nije, ali sam bar za sada mirna. Najgore mi je bilo nakon dvije sedmice, bila sam nervozna k'o pas! Sve mi je išlo na živce, ma katastrofa. I tada sam krenula u teretanu! Znači, meni je to toliko pomoglo, za nepovjerovati. Izbacila sam iz sebe svu negativnu energiju i nervozu. Išla sam samo na traku, sat vremena hodanja i vremenom sam ubrzavala ritam. Takođe, pomoglo mi je dosta povrće i voće. Svaki put kad mi je cigareta pala na pamet, uzela sam jabuku... Sve u svemu, mislim da je to dosta do čovjeka, dok ne posloži u svojoj glavi zašto želi i da li stvarno želi, neće ni prestati. Našla sam ovdje interesantan članak, možda nekome pomogne. Sretno narode, držim palčeve svima koji žele da se riješe pušenja! :thumbup:

http://www.minimagazin.info/2012/05/07/ ... d-pusenja/
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#2092 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Sta ste se usutili :x
Psn

#2093 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

Yahel wrote:Sta ste se usutili
Pa, niko ne pusi.. nema problema zbog toga - pa se i cuti :)

Ili-ti - cutim i uzivam .. nema galame, nema dima :D
vivace

#2094 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ja pusim ,ali ne mogu u isto vreme da ne pusim i da mrsam... :sad:
Psn

#2095 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

vivace wrote:ja pusim ,ali ne mogu u isto vreme da ne pusim i da mrsam... :sad:
Verovatno da jeste tako.. :sad:
.. ja ne znam sta reci.

Koliko trosis ti na taj duvan mesecno?
Za 50-tak € u startu, i kasnije 15-tak mesecno, ako se uklapas - mozes preci na "elektroniku" - dve muve jednim udarcem - ne pusis, a kile gubis.
A ako narucujes van SRB - podeli to na dva, tri, cetiri.. par evra mesecno bude.
Posle mozes vrlo lako i to da ostavis.. ne "boli" kao cigarete (nista se ne "pati" posle njega).
A i ne moras, ako ti postane zanimljivo.. pa dok ne dosadi.
Na cigarete se gotovo sigurno ne bi nikad vise osvrnula.
Itd. Ne znam.. Danas ima vise izbora/resenja.
Last edited by Psn on 29/01/2013 19:43, edited 1 time in total.
krater

#2096 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by krater »

trebao bih i ja prestat' :) :roll:
graue_maus

#2097 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

je li neko probao bugarski tabex, za odvikavanje .......
Pooll

#2098 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pooll »

graue_maus wrote:je li neko probao bugarski tabex, za odvikavanje .......
Prvi put cujem za ovo...

Image

Ima li kod nas kupiti i koliko košta?

Image :( :( :(
insomnia78

#2099 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by insomnia78 »

graue_maus wrote:je li neko probao bugarski tabex, za odvikavanje .......
Daj ljudi nemojte se zajebavati sa zdravljem, dosta sto vec pusite.
Cuj bugarski, pitaj boga sta oni trpaju u to

s' moje sokocalo
vivax

#2100 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivax »

:( izdrzao 4 mjeseca i opet poceo... toliko mi se gade da povracam od njih ali ne mogu bez njih...Hocu opet da prestanem.Ali...

Sent from my GT-I9300
Post Reply