NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
arze

#2076 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

Garnett je Kej Đej
Lebron je El Bi Đi

Mali je to lapsus :o
Neelix

#2077 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

Alley oop - alej up :)

ma meni je vilic presmijesan kad se zaleti pa kaze ma ovdje nije bilo faule nema teorije bla bla, i onda kamera zumira, vidi se faul, avdic prizna gresku, al vilic i dalje tvrdi ma IPAK nema faula sudije su pogrijesile bla bla :lol:
ahuseino

#2078 Re: NBA na OBN-u

Post by ahuseino »

Vaso wrote:
i Kobe oteo Pirsu onako hinjski odozada
hinjski???...hoceš reći: MAJSTORSKI?!

kad je Vila zaredo tri puta u 5 sekundi "Kej Dzej"..vise mi se nije spavalo :-D

uzimamo u bostonu :oops: :D 8) ocekujem neku mega partiju kobea..
I nije bio foul ha :-) :?
arze

#2079 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

ja mislim da je na volasu :-D
Comrad

#2080 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Al meni je Vilic sad najludji, nakupio se svakakvih rijeci od Avdica i samo to puca. Recimo produkcija, tranzicija, ma bilo kakva rijec samo nek je bombasticna, Avdic je kaze jednom u toku tekme, ali kad se ovaj ufati ne popusta, kaze neku noc nesto "evo vidimo kako lakersi prave produkciju" i osta ziv :lol: :lol:

p.s. Konsi Bilaps :D
Neelix

#2081 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

meni su glavni lebron dzons i brajan kolonjelo :D
sesalmir

#2082 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Definitivno lebron dzons (LBJ) i kevin djarnet (K.J.) su vrh, odsad cu se i ja trudit da ih ovako zovem, u kojoj sam zabludi bio, djaba svo ucenje engleskog i gledanje tekmi sa americkim komentatorima, vilic me prosvjetlio, nba na obn, jedini u regionu.
Neelix

#2083 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

sesalmir wrote:Definitivno lebron dzons (LBJ) i kevin djarnet (K.J.) su vrh, odsad cu se i ja trudit da ih ovako zovem, u kojoj sam zabludi bio, djaba svo ucenje engleskog i gledanje tekmi sa americkim komentatorima, vilic me prosvjetlio, nba na obn, jedini u regionu.
ko ti je ovaj, da ne mislis na LBG-a :roll:
sesalmir

#2084 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Neelix wrote:
sesalmir wrote:Definitivno lebron dzons (LBJ) i kevin djarnet (K.J.) su vrh, odsad cu se i ja trudit da ih ovako zovem, u kojoj sam zabludi bio, djaba svo ucenje engleskog i gledanje tekmi sa americkim komentatorima, vilic me prosvjetlio, nba na obn, jedini u regionu.
ko ti je ovaj, da ne mislis na LBG-a :roll:
Nikako da naucim, nepopravljiv sam. Za kaznu odoh u svesku napisat 100 puta LBG, LBG, LBG, LBG... :D
LSD

#2085 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Vilic mi nije mrzak,ali mi je poceo u zadnje vrijeme ici na zivce sa svojim engleskim.
Forsira to slovo I gdje treba i gdje ne treba.
Sjecam se prije je govorio Pini hardvej,latril sprivel...evo i sad forsira konstantno Boston SILTIKSI...pa ne može nikako...ne ide to I da ga jebeš ne može nikako.
Neelix

#2086 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

ne kontam mu isto ono "Po Gasol" :-) cu "Po" :-D to on ko Pol Pirs, samo izbaci L :lol:

cita se "Pau", tako cita i Avdic i svi americki komentatori.

jel ko primjetio u cetvrtoj utakmici kad rece "Po Kasel" :lol:
LSD

#2087 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Neelix wrote:ne kontam mu isto ono "Po Gasol" :-) cu "Po" :-D to on ko Pol Pirs, samo izbaci L :lol:

cita se "Pau", tako cita i Avdic i svi americki komentatori.

jel ko primjetio u cetvrtoj utakmici kad rece "Po Kasel" :lol:
E to sam i ja cuo Po Kasel :D ...a inace kad pominje Cassella,procita u cugu i ime i prezime obavezo (nikad da kaže samo Kasel) i to tako ga procita kao da se lik zove semka sel.
Hajd i nekako te nebuloze sa engleskim i spelovanjem,ali kad pocne da se cudi Bryantu tipa "Pa šta radi ovaj covjek i sl"...pa šta ce raditi :x nego igrati košarku,ne igra šah.
I čas je Kobe,pa onda Kobi...nek se odluci kako ce ga izgovarati...čas je Pi dži braun,čas Pi džej..onaj drugi namjerno naglašava pravilan izgovor,ali nema pomoci...Vilic svoje pa svoje.
nikad_izvini

#2088 Re: NBA na OBN-u

Post by nikad_izvini »

ovo finale je pokazalo da je Lebron najbolji igrač NBA lige :D Da nije bilo sudijskih nepravdi u 7 utakmici protiv Bostona, vjerujem da bi Cle prošao, razbili Detroita, malo se tačkali sa LAL-om i bili šampioni.Zbog Lebrona :D
Naredne sezone im treba jedan dobar šuter, možda play ;-) :mrgreen: :mrgreen:
LSD

#2089 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

nikad_izvini wrote:ovo finale je pokazalo da je Lebron najbolji igrač NBA lige :D Da nije bilo sudijskih nepravdi u 7 utakmici protiv Bostona, vjerujem da bi Cle prošao, razbili Detroita, malo se tačkali sa LAL-om i bili šampioni.Zbog Lebrona :D
Naredne sezone im treba jedan dobar šuter, možda play ;-) :mrgreen: :mrgreen:
Ne pominji LeBrona ni pod razno ovdje :D ...a posebno ne u pozitivnom kontekstu :D (zar ne znaš da je Hadživretas bolji igrac?? :mrgreen: ) jer ce se javiti njegovi kriticari i eto belaja :mrgreen: ...ja sam tu lekciju naucio ovdje i više ga ne pominjem.
Neelix

#2090 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

kakav jado lebron :oops: :D

a sto se tice mirzinog engleskog, imas to pri pocetku ove teme....kad u jednoj tekmi kaze katino, kotino, kutino, (nije rekao kitino :D ) mobli, ili šejn, šon, šan batir, batie, batijer....

:lol: pade mi na pamet onih par sezona kad je kenan lipa prenosio nba na hajatu.. :lol: koji su to komentari bili :D

"...loptu uzima šon kemp, vodi loptu šon kemp, šon kemp šutira, promašio je šon kemp ali uhvatio je ponovo loptu šon kemp i kakvo zakucavanje šona kempa..." :lol:
shadow

#2091 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

Sve je spremno, veceras Beantown slavi 17-tu titulu 8).
GO CELTICS!
Vaso

#2092 Re: NBA na OBN-u

Post by Vaso »

kad smo vec kod vile :D bio je i trejsi mekvejdi :D

shadow, znaci sve je spremno? :oops: ...za poravnanje 8)

mogo bi vujacic proradit, posto ga nije bilo 2 tekme :) ali je zato i moguce da gasol i odom opet podbace :roll: ..jer takvi su to profili igraca, ne mogu sastavit 2 dobre utakmice..

Kobe mora ici preko 40, pa mozda i bude nesta..
Neelix

#2093 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

e sto me razocara avdic, ja sve kontam dobar komentator

ustao SE doc rivers....pu jebem te nepismena.
Neelix

#2094 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

:lol: koje fule jebote, eo glave ako ja ono ne bih pogadjao. kakva "odbrana" :lol:

sta h prenese :?
pOZz

#2095 Re: NBA na OBN-u

Post by pOZz »

Prc prc prc :dance: :dance: :dance:
sesalmir

#2096 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Skola kosarke definitivno u svim segmentima igre, pogotovo zavrsnica i onaj faul-kos Jarnetta, pa banana perkinsa na odomu, fenomenalno, al nakon onog povratka bostona u tekmi broj 4 vise nikakva prednost nije garant za pobjedu, tako da dok 48 min. ne prodje ne treba nikog nikad otpisivat.
Neelix

#2097 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

sesalmir wrote:Skola kosarke definitivno u svim segmentima igre, pogotovo zavrsnica i onaj faul-kos Jarnetta, pa banana perkinsa na odomu, fenomenalno, al nakon onog povratka bostona u tekmi broj 4 vise nikakva prednost nije garant za pobjedu, tako da dok 48 min. ne prodje ne treba nikog nikad otpisivat.
ne bih se slozio. lakersi su u toj tekmi prednost nabili na samom pocetku. boston je citavo vrijeme (i u prvom poluvremenu) igrao solidnu odbranu, samo sto je suterima lakersa sve ulazilo.

u ovoj tekmi su se lakersi bas "raspali", pa nema napada da neko iz celticsa ne ostane sam na trici. a i ako se kojim slucajem to desi, jarnett onaj turnaround pogadja (jelno 8/10?) koji mu u prethodnim utakmicama nije nikad ulazio.

deranje guzova sto jes jes :)
USAblues

#2098 Re: NBA na OBN-u

Post by USAblues »

Pa ti i dalje budi navijac lejkersa Neliksu....
Ova tekma je gotova iz aviona se vidi...drago mi zbog Bostona da ce nakon 100 god, osvojiti titulu....dominirali su cijelo prvenstvo....
Vujacic je sazreo za neki evropski tim..
sesalmir

#2099 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Upravu si da je drugacija situacija, ali jednostavno sam jos pod dojmom one utakmice, mislim da mi neko kaze da u finalu jedna ekipa moze preokrenuti utakmicu koju gubi 24 razlike i to na gostujucem terenu, bez ikakve povrede nekog od protivnickih igraca ili problema sa licnim greskama, jednostavno bi rekao da je to nemoguce. Tako da sad imam tu neku paranoju da u nba utakmicama ne vjerujem ni u kakvu prednost kao nedostiznu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2100 Re: NBA na OBN-u

Post by Admir_1984 »

USAblues wrote:Pa ti i dalje budi navijac lejkersa Neliksu....
Ova tekma je gotova iz aviona se vidi...drago mi zbog Bostona da ce nakon 100 god, osvojiti titulu....dominirali su cijelo prvenstvo....
Vujacic je sazreo za neki evropski tim..
Lik sto jest jest ima extra dobar shut, ali jebo ti to kad ne zna sam sebi napraviti poziciju za shut. Ovako izgleda pravo jadan na parketu zajedno sa klocem Radmanovicem.

Al sto je meni onaj farmar smijeshan, joj sirovine :D :D
Post Reply