Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JasminHurić

#2076 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JasminHurić »

Bimmer ti vozi samo noću pošto mu po danu otac taksira.
Gray

#2077 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gray »

JasminHurić wrote:Bimmer ti vozi samo noću pošto mu po danu otac taksira.

Aha. Ništa onda, ostaje pitanje :)
aduka11

#2078 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

JasminHurić wrote:Bimmer ti vozi samo noću pošto mu po danu otac taksira.
Bimmer radi i dan i noć, a otac mu je odavno u penziji. ;-)
johntra

#2079 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by johntra »

Onda mu otac vara državu, pošto ga svaki dan redovno viđam na štandu.... ;-)
mahalas505

#2080 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Gray wrote:Da damo priliku taksistima da osvjetlaju obraz: treba mi taksista koji dobro govori engleski, kulturan, pošten i sa nekim ok novijim autom za kolegicu koga dolazi iz inostranstva službeno, da joj dam broj telefona da ga može nazvati po potrebi.
Ima li prijedloga? Može ovdje ili pm :)
Covjece kao da su uslovi ne znam ti kakvi, i niko jos da se javi, a fina para. Na jednostavnom primjeru se moze vidjeti kakvi su taksisti u ovom gradu.
Jon Spencer wrote: Ima onaj vehabija, pitaj sheilak za broj.
Deder bolje bi ti bilo malo se prihvati malo engleskog, nego ovdje trolati temu otkako si dosao na istu.
Jon Spencer

#2081 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

mahalas505 wrote:
Gray wrote:Da damo priliku taksistima da osvjetlaju obraz: treba mi taksista koji dobro govori engleski, kulturan, pošten i sa nekim ok novijim autom za kolegicu koga dolazi iz inostranstva službeno, da joj dam broj telefona da ga može nazvati po potrebi.
Covjece kao da su uslovi ne znam ti kakvi, i niko jos da se javi, a fina para. Na jednostavnom primjeru se moze vidjeti kakvi su taksisti u ovom gradu.
Deder bolje bi ti bilo malo se prihvati malo engleskog, nego ovdje trolati temu otkako si dosao na istu.
Kao da je vožnja do Tokija jbt. Kao trebo bi znati engleski da vozam bjelosvjetske kalašture. Njen kilometar isto ko i tvoj 1 KM. Ona ko strankinja pa ko nešto bolja od sviju nas. Presmješno.

Čuj fina para, pa više naša raja ostavlja bakšiša od stranaca. Još ih 90% posto traže bjanko račun da pravdaju po firmama i na kraju hajruju. Naravno kod mene račun uvijek uredno ispunjen sa tačnom cifrom u ovim slučajevima.
rookfash

#2082 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rookfash »

na sstranu sve, ali danas znati neke osnovne fraze za najosnovniju komunikaciju na nekom od velikih svjetskih jezika (prije svega engleskog) i upaliti racunar, otkucati dokument, poslati e-mail se smatra minimalnom pismenoscu. to sto nasi ljudi nece da nauce niti koriste nase cirilicno pismo iz kojekavih mahnitih pobuda je cist znak neukosti, malogradjanstine, neznanja i nepismenosti, sto i jeste nas osnovni problem i sto smo uglavnom u svim aspektima zivota i drustva tu gdje jesmo - na dnu. Al jebaji ga, bosnjo je to, najpametnija sorta insana na dunjaluku. sta on ima da zna procitat nesto na cirilici - vlasko-cetnickom pismu, a to sto je toliko znacajnih publikacija i divnih knjiga i u nasim bibliotekama na cirilici macku o rep. pa nije bosnjo lud da cita. i sta ce mu strani jezik, ako je ko dosao u bosnu nek se potrudi i nauci nas. bolje je biti polupismen.
Last edited by rookfash on 15/11/2012 01:35, edited 1 time in total.
Jon Spencer

#2083 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Marlboro Man wrote:Trebao bi znati engleski radi sebe ali i radi toga sto se moze desiti da neki turista zaluta u Sarajevo i tebi u auto
Na ovakvim cjenama i bosanski je suvišan.
Jon Spencer

#2084 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Marlboro Man wrote:
Jon Spencer wrote:
Marlboro Man wrote:Trebao bi znati engleski radi sebe ali i radi toga sto se moze desiti da neki turista zaluta u Sarajevo i tebi u auto
Na ovakvim cjenama i bosanski je suvišan.
Onda sjedi kuci i cijepaj drva
Цепај!
Jon Spencer

#2085 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

rookfash wrote:na sstranu sve, ali danas znati neke osnovne fraze za najosnovniju komunikaciju na nekom od velikih svjetskih jezika (prije svega engleskog) i upaliti racunar, otkucati dokument, poslati e-mail se smatra minimalnom pismenoscu. to sto nasi ljudi nece da nauce niti koriste nase cirilicno pismo iz kojekavih mahnitih pobuda je cist znak neukosti, malogradjanstine, neznanja i nepismenosti, sto i jeste nas osnovni problem i sto smo uglavnom u svim aspektima zivota i drustva tu gdje jesmo - na dnu. Al jebaji ga, bosnjo je to, najpametnija sorta insana na dunjaluku. sta on ima da zna procitat nesto na cirilici - vlasko-cetnickom pismu, a to sto je toliko znacajnih publikacija i divnih knjiga i u nasim bibliotekama na cirilici macku o rep. pa nije bosnjo lud da cita. i sta ce mu strani jezik, ako je ko dosao u bosnu nek se potrudi i nauci nas. bolje je biti polupismen.
Све си у праву, само што се овдје провлачи једна од предрасуда глупог бошње да ако је неко странац аутоматски је културнији, бољи, моралнији, карактернији супериорнији и све нај нај. А исти ти бјелосвјетски хоштаплери су ти и направили ово срање од рата и срање од послијератне државе у којој нажалост живиш. Колико цјениш сам себе толико те и други цјене рођак.

Бољи ми је полуписмен сељак од странца сумњивих намјера. У ствари није, то ми је некако исто.
Jon Spencer

#2086 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Jon Spencer wrote:
rookfash wrote:na sstranu sve, ali danas znati neke osnovne fraze za najosnovniju komunikaciju na nekom od velikih svjetskih jezika (prije svega engleskog) i upaliti racunar, otkucati dokument, poslati e-mail se smatra minimalnom pismenoscu. to sto nasi ljudi nece da nauce niti koriste nase cirilicno pismo iz kojekavih mahnitih pobuda je cist znak neukosti, malogradjanstine, neznanja i nepismenosti, sto i jeste nas osnovni problem i sto smo uglavnom u svim aspektima zivota i drustva tu gdje jesmo - na dnu. Al jebaji ga, bosnjo je to, najpametnija sorta insana na dunjaluku. sta on ima da zna procitat nesto na cirilici - vlasko-cetnickom pismu, a to sto je toliko znacajnih publikacija i divnih knjiga i u nasim bibliotekama na cirilici macku o rep. pa nije bosnjo lud da cita. i sta ce mu strani jezik, ako je ko dosao u bosnu nek se potrudi i nauci nas. bolje je biti polupismen.
Све си у праву, само што се овдје провлачи једна од предрасуда глупог бошње да ако је неко странац аутоматски је културнији, бољи, моралнији, карактернији супериорнији и све нај нај. А исти ти бјелосвјетски хоштаплери су ти и направили ово срање од рата и срање од послијератне државе у којој нажалост живиш. Колико цјениш сам себе толико те и други цјене рођак.

Бољи ми је полуписмен сељак од странца сумњивих намјера. У ствари није, то ми је некако исто.
PS. Pismen čovjek počinje rečenicu velikim slovom.
Jon Spencer

#2087 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Marlboro Man wrote:ar ju tolkin tu mi?

Iza PS ide : a ne . :x
mahalas505

#2088 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Jon Spencer wrote:
mahalas505 wrote:
Kao da je vožnja do Tokija jbt. Kao trebo bi znati engleski da vozam bjelosvjetske kalašture. Njen kilometar isto ko i tvoj 1 KM. Ona ko strankinja pa ko nešto bolja od sviju nas. Presmješno.

Čuj fina para, pa više naša raja ostavlja bakšiša od stranaca. Još ih 90% posto traže bjanko račun da pravdaju po firmama i na kraju hajruju. Naravno kod mene račun uvijek uredno ispunjen sa tačnom cifrom u ovim slučajevima.
Ccc, pa je rekao da je ona bolja od nas, nigdje veze trolu jedan. Pa nije jedna voznja u pitanju, moze se vjerovatno dogovoriti i neka fiksna cjena na nivou citavog dana, a imas musteriju, ne moras cekati na standu. Pa zar ovaj bosanski narod nije paradoksalan :bih: :dance: ?
poznanik

#2089 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Ne znam im tačan broj, ali mi se čini da je u Sarajevu previše taxi-vozila, bilo samostalnih, bilo društvenih.

A posebna je tema formiranje divljih taxi-štandova ispred Unitic-a, ispred Alte i na Skenderiji :-)
sheilak

#2090 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

a zasto mene? :? ne shvatam, zar nije moguce nekoga pokusati odbraniti od generaliziranja i moguce hajke (i lova na vjestice), a da te odmah ne napadnu? do sada su me na forumu nazvali promiskuitetnom, bulom (tacnije tzv. "ninja-bulom"), komunistom, simpatizerom opasnih fundamentalista te se vrlo neukusno izrazili o mom izgledu, iako me nikad nisu vidjeli jer se nisam slozila sa ismijavanjem slike jedne djevojke. pa, daj se odlucite vise. :roll:

@Jon Spencer

Molim te, prestani sa takvim opaskama. Dovodis me u neugodnu situaciju, a nemas razloga da vjerujes niti sam ti dala takav razlog da vjerujes u moje simpatizerstvo, ili u vezu sa vehabijskim pokretom. Tvoj je zakljucak subjektivan, pogresan i zloban.
Last edited by sheilak on 15/11/2012 14:40, edited 1 time in total.
drndalo

#2091 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

sheilak wrote:
a zasto mene? :? ne shvatam, zar nije moguce nekoga pokusati odbraniti od generaliziranja i moguce hajke (i lova na vjestice), a da te odmah ne napadnu? do sada su me na forumu nazvali promiskuitetnom, bulom (tacnije tzv. "ninja-bulom"), komunistom, simpatizerom opasnih fundamentalista
Uh, pa ti nisi podvojena licnost, ti si izgleda barem "pocetverena" licnost... :wink:
sheilak

#2092 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

kako to mislis? i zbog cega to mislis? ne shvatam, cemu takav stav, ako sam samo skrenula paznju na to da nije svaka osoba koja pokazuje svoju religijsku pripadnost na nesto eksplicitniji nacin (bez obzira svidjalo se to nama ili ne), nuzno i potencijalni terorista, a ni prljava (u dvostrukom smislu). i ako sam stala u odbranu nekoga jer smatram da kolektivno pljuvanje i ruganje drugih nije na mjestu.
uostalom etiketiranja nekih forumasa govore vise o primitivnosti onih koji im lijepe etikete.

a, inace, da se vratimo temi: je li tacna informacija i da taxisti sutra stupaju u strajk?
drndalo

#2093 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Zezam te, pogledaj enciklopediju pod: Sala/sega/posalica... :wink:

Nikad te ni jednim od gore navedenih epiteta nisam "pocastio", ni na jednoj temi... Pa prekidam ovdje... Procitaj opet sta sam napisao, i kao osvrt na sta, i ton kako sma napisao, pa se nasmij, a ne trazi odmah one koji te hoce pribit na stub srama...
sheilak

#2094 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

ah, sorry onda. :-? nisam te razumjela, nekako ocekujem novi napad, uvijek iznova :-)
drndalo

#2095 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Htjedoh biti kulturan, pa ne htjedoh navoditi samo ovaj kraki citat koji se odnosi na tebe kao "pocetverenu" licnost:
do sada su me na forumu nazvali 1. promiskuitetnom, 2. bulom (tacnije tzv. "ninja-bulom"), 3. komunistom, 4. simpatizerom opasnih fundamentalista
Svestrana, nema sta... :)
sheilak

#2096 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

@drndalo
nesporazum, mea culpa :-D

ali bih ipak rado zeljela cuti informaciju o evtl strajku taksista sutra, ako je ikako moguce. :)
titanik

#2097 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

mahalas505 wrote:
Ja ispunjavam sve uslove, osim prvog,ne govorim dobro engleski,ali kad su tako dobre voznje u pitanju vodim prevodioca sa sobom tako da i on zaradi dobru dnevnicu.
Edin H.

#2098 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Najbolje je da uzme taksi na aerodromu, ne vjerujem da bi radili na tom standu bez poznavanja stranih jezika, a i vole repa :oops:
aduka11

#2099 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Ne štrajkuje GRAS, a ni taxisti na vašu veliku žalost...
sheilak

#2100 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

aduka11 wrote:Ne štrajkuje GRAS, a ni taxisti na vašu veliku žalost...
na ciju veliku zalost? :? je li ti fakat mislis da neko rado izostaje s posla, a posebno zbog ovakvih razloga? :-)
Post Reply