Izgleda da sam dirnuo u osinjak.
Kako su se osice uzjogunile, zuje i bockaju.
Ali cinjenica je da od osa nema koristi, samo pcele daju med.
Ili, mozete vi crtati i pisati sta hocete, ali to su samo vase
zelje, a nikako dokazi
da je brdo piramida.
Saim_adka, nisam strucnjak ni za geodeziju, ni za piramide.
Imam oci, znam citati kartu i na osnovu toga zakljucivati.
Nemam "oko sokolovo", niti nadnaravne sposobnosti, da na
osnovu izohipsa mogu zakljuciti sta je ispod povrsinskog sloja
i kakav se oblik krije, kao ti. Tvoj tlocrt i nacrt je odraz tvoje
zelje da vidis piramidu, a nikako odraz stvarnog stanja. I upravo sto meni
prigovaras, vezano za podzemlje u Han Pijesku, Majevici, sebi dozvoljavas,
jer ti crtas ono sto je ispod, a sto ni na koji nacin nije istrazeno, otkriveno.
Znaci, kada se izvrse svi iskopi na terenu, moci ce se donositi neki zakljucci, a ne kako ti radis. Crtas gluposti, kratko receno.
A sto u unutrasnjosti nebi bila neka kocka ili valjak, ako vec moze piramida.

Cudne su ti te stare civilizacije, a mozda su i vanzemaljci upetljani.
Svasta su nam mogle sagraditi.
Her El_bosniaco,
to sto ti vidis na svojim slikama je tvoja stvar. Tebi to lici na piramidu, lici i meni takodje, ali samo gledano sa jedne strane. Po tebi je to piramida, a ja kazem, da nema sanse da je brdo piramida. Ja to brdo gledam u sklopu njegove okoline, posmatram i ostale geomorfoloske objekte. Vidim jedno brdo sa svim osobinama brda (vrh, strane koje su u gornjoj polovini vise erodirane, vidim erodirani materijal koji se spusta od polovine prema podnozju, do rijeke, vidim prevoj kojim se najlakse dolazi na vrh, vidim oko brda udoline nastale erozijom padavinskih voda itd.).
Po tebi je erozija
samo na dva dijela. Interesantna teorija. Zasto samo na dva dijela. Erozija je prisutna po cijelom brdu. Gospodjica erozija nije probirljiva. Ona vrsi svoj rad jednako, negdje vise, negdje manje, zavisno od podloge. Ali, ako se uzme za pretpostavku, da je brdo vjestacko, pretpostaviti je da su mu i strane izgradjene od istog materijala i istom tehnikom. Znaci da bi u tom slucaju sve strane bile isto podlozne eroziji i da bi se, poslije toliko hiljada godina, otprilike isto erodirale i da bi se trebala danas vidjeti prava piramidalna forma, a ne sakata kakva je danas.
I ne pravim ja nikog budalom, niti mogu. Ili si budala ili nisi, ako vec hoces tako.
Druga je stvar sto neko zeli da od nas pravi budalu. E neko ce dozvoliti da na kraju ispane budala, a neko nece. U kojoj se grupi ko nalazi, vrijeme ce pokazati.