Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pennywho wrote: ↑15/12/2023 16:06
Da li mi vrijedi putem KupiGlobal narucivati da mi se donese custom Los Angeles Lakers dres iz Amerike? Stvarno necu da im placam bog zna koliko dostavu sa njihovih stranica u BiH, oficijalni NBA store uopste Bosne i nema na listi drzava..
Pa ti znas isplati li ti se odnosno vrijedi li Nekome vrijedi naruciti nesto od 200KM a neko ne bi za to dao ni marke
Ovdje svakako nemas to uzeti, samo dres cini mi se da ima u sportvision ili nike oko 200KM.
Last edited by Mustang1 on 15/12/2023 16:13, edited 1 time in total.
Da li mi vrijedi putem KupiGlobal narucivati da mi se donese custom Los Angeles Lakers dres iz Amerike? Stvarno necu da im placam bog zna koliko dostavu sa njihovih stranica u BiH, oficijalni NBA store uopste Bosne i nema na listi drzava..
Pa ti znas isplati li ti se odnosno vrijedi li Nekome vrijedi naruciti nesto od 200KM a neko ne bi za to dao ni marke
Ovdje svakako nemas to uzeti, samo dres cini mi se da ima u sportvision ili nike oko 200KM.
Ima ali razlika je sto hocu custom dres, tj da ima moje ime i broj po zelji na njemu a ne znam gdje to mogu uzeti niti u regionu niti u Evropi. Bio neki shop Dresarnica sta li, trazi 60 eura za dres plus 12 eura dostava. Haj dobro 60 eura za dres ali 12 eura dostava iz Srbije za dres???
Ima ali razlika je sto hocu custom dres, tj da ima moje ime i broj po zelji na njemu a ne znam gdje to mogu uzeti niti u regionu niti u Evropi. Bio neki shop Dresarnica sta li, trazi 60 eura za dres plus 12 eura dostava. Haj dobro 60 eura za dres ali 12 eura dostava iz Srbije???
Pa sigurno da to nije orginal kakav bi dobio direktno sa stranice. To su vjerovatno oni dresovi sto se prodaju na pijaci, bili su i u scc vise ih nema.
Ne znam sta te tacno zanima. Izaci cete dostava 8$ preko kupiglobal ali ces dobiti orginal dres.. Ti sam skontaj isplatil se.
Ima ali razlika je sto hocu custom dres, tj da ima moje ime i broj po zelji na njemu a ne znam gdje to mogu uzeti niti u regionu niti u Evropi. Bio neki shop Dresarnica sta li, trazi 60 eura za dres plus 12 eura dostava. Haj dobro 60 eura za dres ali 12 eura dostava iz Srbije???
Pa sigurno da to nije orginal kakav bi dobio direktno sa stranice. To su vjerovatno oni dresovi sto se prodaju na pijaci, bili su i u scc vise ih nema.
Ne znam sta te tacno zanima. Izaci cete dostava 8$ preko kupiglobal ali ces dobiti orginal dres.. Ti sam skontaj isplatil se.
Onda cu najdraze platiti 120$ za original dres iz NBA official store pa platiti jos 8$ da mi kupiglobal donese vamo. Steta samo sto se zatvorio Retro Dresovi 90 ovdje u Sarajevu, oni su pravili ove dresove svakakve pogotovo iz doba Juge.
Ima i na nike budu i snizeni na 60$ ali nema ja mislim kod njih custom, a ne vjerujem da tu opciju iko i snizi. A dres ko dres se ne moze porediti sa ovim pijacnim po 50 60 KM logicno.
A dostava za kupiglobal ne bi trebala biti veca osim ako dres ne upakuju u neku kutiju
Mustang1 wrote: ↑15/12/2023 16:33
Ima i na nike budu i snizeni na 60$ ali nema ja mislim kod njih custom, a ne vjerujem da tu opciju iko i snizi. A dres ko dres se ne moze porediti sa ovim pijacnim po 50 60 KM logicno.
Bas to sto si ti rekao. Oni su za thanksgiving i ta njesra imali kao popuste, kuzis? Ti odes na dresove, odaberes samo custom, snizena cijena na 85$. Ali cim ti stavis svoje ime i broj osim nekog pravog igraca, popust nestane. Jos kaze cijenu povecaju sa 120$ na 168$ za dostavu iz SAD. The hell??? Zato mi je KupiGlobal najbolja sad opcija.
Pennywho wrote: ↑15/12/2023 16:20Onda cu najdraze platiti 120$ za original dres iz NBA official store pa platiti jos 8$ da mi kupiglobal donese vamo. Steta samo sto se zatvorio Retro Dresovi 90 ovdje u Sarajevu, oni su pravili ove dresove svakakve pogotovo iz doba Juge.
Ako ti ne igra toliku ulogu da je dres bas 100% original, pogledaj po instagramu, imas sigurno 1 ili 2 profila sto prodaju razne dresove. Ja nisam nikad kupovao, ali po detaljima sa slika se cine kao odlicne kopije orginala, dakle sve isto, reklame, tehnicki sponzor, ono u dresu etiketa koja je velicina i to sve po ps-u. Nije fakat isto kao kad se bukvalno uzme na pijaci, a i sumnjam da se i tamo prodaju dresovi u ovo danasnje vrijeme Nude sve personalizacije na dresu i naravno koristi se isti font kao na pravom dresu.
Ako bas zelis 100% original iz nba shopa, najbolje ti je da sebi porucis i dostavis u BiH preko ove firme.
V3dran wrote: ↑15/12/2023 14:19Trebalo bi
PDV 17% na 1200 KM = 204 KM
CARINA 5% na 1404 KM (1200 + 204) = 70 KM
POSREDOVANJE 50 KM
TAKSA 20 KM
BANKOVNI TROSKOVI 1-2 KM
LEZARINA 80-90 KM
sve ukupno 425-435 KM
Nevezano sad za laptop, zar ne ide racunica prvo carina, pa onda pdv na kraju na sve sto se do tada sabralo (ukljucujuci tu i dostavu)?
Probaj opet kasnije. Neki dan sam ja narucio neke stvari koje su bile dodatne snizene sa kodom a sad ih ne snizava kod.
I dobro pogledaj te patike imas goretex verziju i obicnu. 440 su kod nas goretex.
Giancarlo wrote: ↑16/12/2023 11:08
Nevezano sad za laptop, zar ne ide racunica prvo carina, pa onda pdv na kraju na sve sto se do tada sabralo (ukljucujuci tu i dostavu)?
U pravu si, ali u PDV ide i posredovanje/lezarina:
Dakle na 1200 KM:
CARINA 5% 60 KM (1200 * 0.05)
PDV 17% 238 KM ((1200 + 60 + 50 + 90) * 0.17)
TAKSA 20 KM
POSREDOVANJE 50 KM
LEZARINA 90 KM (vidi prijasnje postove, neko je je morao platiti)
BANKOVNI T 2 KM
UKUPNO 460 KM
Sto se tice postarine, gleda se eventualna postarina na fakturi ako si platio dostavu do KG u USA, a ovu sto placamo po kilazi KG ne, to je vise servis nego dostava
Pennywho wrote: ↑15/12/2023 16:20Onda cu najdraze platiti 120$ za original dres iz NBA official store pa platiti jos 8$ da mi kupiglobal donese vamo. Steta samo sto se zatvorio Retro Dresovi 90 ovdje u Sarajevu, oni su pravili ove dresove svakakve pogotovo iz doba Juge.
Ako ti ne igra toliku ulogu da je dres bas 100% original, pogledaj po instagramu, imas sigurno 1 ili 2 profila sto prodaju razne dresove. Ja nisam nikad kupovao, ali po detaljima sa slika se cine kao odlicne kopije orginala, dakle sve isto, reklame, tehnicki sponzor, ono u dresu etiketa koja je velicina i to sve po ps-u. Nije fakat isto kao kad se bukvalno uzme na pijaci, a i sumnjam da se i tamo prodaju dresovi u ovo danasnje vrijeme Nude sve personalizacije na dresu i naravno koristi se isti font kao na pravom dresu.
Ako bas zelis 100% original iz nba shopa, najbolje ti je da sebi porucis i dostavis u BiH preko ove firme.
To je stvar, ja bas i ne znam kako da progledam kroz insta za to, jedina stranica koju sam nasao za to je Dresarnica. Ako bi mi mogao pomoci da bolje prolistam, bio bih mnogo zahvalan.
Dakle na 1200 KM:
TAKSA 20 KM
POSREDOVANJE 50 KM
BANKOVNI T 2 KM
UKUPNO 460 KM
Sto se tice postarine, gleda se eventualna postarina na fakturi ako si platio dostavu do KG u USA, a ovu sto placamo po kilazi KG ne, to je vise servis nego dostava
pa je li moguće da carine i pdv i na poštarinu u usa obračunavaju jesu li normalni
Dakle na 1200 KM:
TAKSA 20 KM
POSREDOVANJE 50 KM
BANKOVNI T 2 KM
UKUPNO 460 KM
pa je li moguće da carine i pdv i na poštarinu u usa obračunavaju jesu li normalni
Pa da, to su sve pare koji si platio i koje su otisle iz BiH
Drug neki dan porucio paket iz Kine u Dubrovnik sa aliexpress stiglo mu sve za 7 dana nije paket stajao na carini duze od 10 minuta kako imaju uredjen sistem sve brzooo ide
Islo je sve kaze preko Madjarske kao sto ide i za BiH
arminicos wrote: ↑16/12/2023 19:49
Drug neki dan porucio paket iz Kine u Dubrovnik sa aliexpress stiglo mu sve za 7 dana nije paket stajao na carini duze od 10 minuta kako imaju uredjen sistem sve brzooo ide
Islo je sve kaze preko Madjarske kao sto ide i za BiH
Ja ljetos u Dubrovniku 2 paketa nikad nisam dobio. Sa Aliexpress. Pratio ih do HR, u HR izgubljeni, na njihovoj pošti.