Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
exliberal-ex

#2076 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

konektovan wrote:
exliberal-ex wrote:
konektovan wrote:Ex liberal, jesi to poceo gledati ćirilicu na happy tv, taman ti je razmišljanje kao i kod njih..... :-)
Happy tv?...prvi put cujem za to ...gdje se moze pogledat.

Jel vi fakat mislite da svi srbi samo gledaju same te kanale...mislim stvarno ?!
O da, znas ti dobro o cemu se radi, i spika ti je k'o da si rat proveo u vojkovicima.
I još jedno, da, Srbi su krivi za sve, ali oni sa brda, ja nemam problem sa Srbima koji su bili tu, proveli rat zajedno samnom, i prosli kroz ista govna ovako da se izrazim.
Eto kako sam sebe demantujes...imas problema sa srbima iz RS a ne sa onima koji su proveli rat na bosnjackon strani...a mene prizivas da sam cetnik jer govorim ono sto se tebi nesvidja :).
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2077 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by konektovan »

Postoje neke stvari koje se mogu tolerisati, i one koje ne mogu. Ako si kao i Srbi iz Rs-a, koji ne priznaju genocid u Srebrenici, Prijedoru, i drugim mjestima ja onda s tobom ne mogu biti dobar prijatelj, nikako......ne znam sta sve mislis o Bosnjacima, i za sta su sve krivi po tvojoj teoriji, jer ocito te boli mnogo toga,da li sa razlogom ili ne....
muha_sa

#2078 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by muha_sa »

exliberal-ex wrote:
Eto kako sam sebe demantujes...imas problema sa srbima iz RS a ne sa onima koji su proveli rat na bosnjackon strani...a mene prizivas da sam cetnik jer govorim ono sto se tebi nesvidja :).
jebo me svak ako sam ikad i pomislio da budem na nekoj-kako ti kažeš-bošnjackoj strani :-) :-)

ja konto da smo bili na strani patriota, nastrani napadnutih a protiv barbara koji su nam svakodnevno sa sigurne distance po 300 i kusur granata na grad bacali :-)

hoŠ rijet da je ovdje bio gradjanski rat :? :? :-)
Lincoln-Burrows

#2079 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Lincoln-Burrows »

muha_sa wrote: hoŠ rijet da je ovdje bio gradjanski rat :? :? :-)
Sve tri strane koriste različit naziv i dan početka rata, tako da ne treba tu puno mudrovati, neće biti konsenzusa.
¤ jelena ¤

#2080 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by ¤ jelena ¤ »

A koji su datumi i nazivi u opticaju?

I koliko strana? 2 ili 3?

:?
Lincoln-Burrows

#2081 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Lincoln-Burrows »

¤ jelena ¤ wrote:A koji su datumi i nazivi u opticaju?

Počet ću sa Hrvatima, oni rat zovu Domovinski rat a početak rata smatraju 1.10.1991. kada je napadnuto mjesto Ravno.

Bošnjaci rat zovu Agresija na Bosnu i Hercegovinu, a za početak uzimaju 1. 04. 1992. kada su srpske paravojne jedinice ušle u Bijeljinu.

Srbi rat zovu Obrambeno-otadžbinski rat, a za početak uzimaju 1. 03. 1992. godine, napad na svadbenu povorku na Baščaršiji.

p.s.
Svima su datumi prvog u mjesecu, koincidencija.
pustopoljina

#2082 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

muha_sa wrote:
exliberal-ex wrote:
jebo me svak ako sam ikad i pomislio da budem na nekoj-kako ti kažeš-bošnjackoj strani :-) :-)

ja konto da smo bili na strani patriota, nastrani napadnutih a protiv barbara koji su nam svakodnevno sa sigurne distance po 300 i kusur granata na grad bacali :-)

Prelomna tacka konverzacije.
¤ jelena ¤

#2083 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by ¤ jelena ¤ »

Lincoln-Burrows wrote:
¤ jelena ¤ wrote:A koji su datumi i nazivi u opticaju?

Počet ću sa Hrvatima, oni rat zovu Domovinski rat a početak rata smatraju 1.10.1991. kada je napadnuto mjesto Ravno.

Bošnjaci rat zovu Agresija na Bosnu i Hercegovinu, a za početak uzimaju 1. 04. 1992. kada su srpske paravojne jedinice ušle u Bijeljinu.

Srbi rat zovu Obrambeno-otadžbinski rat, a za početak uzimaju 1. 03. 1992. godine, napad na svadbenu povorku na Baščaršiji.

p.s.
Svima su datumi prvog u mjesecu, koincidencija.
Nisam znala za ovo Ravno.

Hvala u svakom slučaju.
exliberal-ex

#2084 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

muha_sa wrote:
exliberal-ex wrote:

Izvini muha ali imao si srpsku stranu sa 100% srpskom vojskom, imao si hrvatsku stranu sa 100% hrvatskom vojskom i imao si bosnjacku stranu gdje je 90% bila bosnjacka vojska, a poslije 93/94 je postala 100%.
Jel to istina?
Kod srba i hrvata nije bilo drugih naroda u politickom vodstvu kod bosnjaka je bilo par da se nelazemo ikebana....jel i to istina?
Zna se ko je udarao po gradu o tome je dovoljno receno nema potrebe da se o tome prica.

Ova tema je o pro bih (sta god da to znaci) srbima i hrvatima i koliko i kome oni smetaju.
Ja sam rekao da je broj tih pro veoma mali pa nemogu ni smetat nikome...
eltroxin

#2085 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by eltroxin »

muha_sa wrote:
exliberal-ex wrote:

Jesi nasao koga ces pitati o karakteru rata...
Lik je notorni lazov. Po njemu baba Bilja nije ratni zlocinac, Markale su iscenirane, njemu pricao kanadski oficir. Kanalizacija bila zacepljena po Pofalicima jer su tamo bacali Srbe. Uvijek mu je kao upitno snajpersko djelovanje, mora da su Seve...
Ali jok, nece ljudi da ga slusaju jer je Srbin..
Ne sto je supak i lazov.
Moenx

#2086 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Moenx »

Ovo je zemlja svih njezinih sinova .......
Maraschino

#2087 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

exliberal-ex wrote:
Izvini muha ali imao si srpsku stranu sa 100% srpskom vojskom, imao si hrvatsku stranu sa 100% hrvatskom vojskom i imao si bosnjacku stranu gdje je 90% bila bosnjacka vojska, a poslije 93/94 je postala 100%.
Jel to istina?
Kod srba i hrvata nije bilo drugih naroda u politickom vodstvu kod bosnjaka je bilo par da se nelazemo ikebana....jel i to istina?
Zna se ko je udarao po gradu o tome je dovoljno receno nema potrebe da se o tome prica.

Ova tema je o pro bih (sta god da to znaci) srbima i hrvatima i koliko i kome oni smetaju.
Ja sam rekao da je broj tih pro veoma mali pa nemogu ni smetat nikome...
Sto ovaj laaaaze. Haj sto stari u mitomaniji ali sto nas pravi budalama i nama koji smo to sve prezivjeli zeli podvaliti.

Sta tek pricas ovoj novoj generaciji?
Bodkin

#2088 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

pustopoljina wrote:
muha_sa wrote:
exliberal-ex wrote:

Prelomna tacka konverzacije.
Rat je imao elemenata gradjanskog gdje su dvije strane potpomognute drugim drzavama. Nisu srbi iz srbije sami ratovali niti su hrvati iz hrvatske sami ratovali
exliberal-ex

#2089 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

eltroxin wrote:
muha_sa wrote:
exliberal-ex wrote:

Jesi nasao koga ces pitati o karakteru rata...
Lik je notorni lazov. Po njemu baba Bilja nije ratni zlocinac, Markale su iscenirane, njemu pricao kanadski oficir. Kanalizacija bila zacepljena po Pofalicima jer su tamo bacali Srbe. Uvijek mu je kao upitno snajpersko djelovanje, mora da su Seve...
Ali jok, nece ljudi da ga slusaju jer je Srbin..
Ne sto je supak i lazov.
Ajd posto sam supak i lazov odgovori mi na ovo pitanje
Pade mi na pamet foto Strasni (ako si iz Sarajeva znas o kome pricam), dobitnik sestoaprilske nagrade, nosioc francuskog odlikovanja....covjek koji je postavio mali milion slika o Sarajevo i ratu koji se desio.
Neki dan bas sa njim nesto pricam o izlozbi koju postavlja u gradu....nadam se da znas o cemu pricam ....ako ti neznas drugi znaju.
Medjutim malo poznata cinjenica iz njegovog zivota je da je njegov otac ubijen u po noci u Pofalicima od pripadnika policije.
Nagradno pitanje
Dali je iko uhapsen i osudjen za to ubistvo?
Zna se ko je bio sef policijske stanice u Pofalicima ( prijeratni drot Terzo ), ko je bio te noci u patroli...eto proslo je od tog dogadjaja decenije i decenije...kad se niko nije pocesao za tog zasluznog gradjanina sta mislis sta se desavalo nekom nepoznatom Mitru....
Cekam odgovor.
mirsek

#2090 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by mirsek »

Lincoln-Burrows wrote:Jeli pravoslavni pop u mantiji može prošetati Sarajevom?

Za Kakanj i Zenicu neću pitati.

p.s.
Ja znam odgovor.
Prosao Kacavenda posred prepune Strosmajerove ulice u Sarajevu i to u periodu kad je najvise srao protiv Tuzle i Bosnjaka. Zao mi bi sto ga neko onako zlog i pokvarenog nije makar stocirao, sramota za grad, fakat. :roll:
salik79

#2091 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by salik79 »

mirsek wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Jeli pravoslavni pop u mantiji može prošetati Sarajevom?

Za Kakanj i Zenicu neću pitati.

p.s.
Ja znam odgovor.
Prosao Kacavenda posred prepune Strosmajerove ulice u Sarajevu i to u periodu kad je najvise srao protiv Tuzle i Bosnjaka. Zao mi bi sto ga neko onako zlog i pokvarenog nije makar stocirao, sramota za grad, fakat. :roll:
I ja sam ga vidjao, dok je ono MRV djelovalo (ne znam da li jos uvijek djeluje?).
eltroxin

#2092 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by eltroxin »

exliberal-ex wrote:Ajd posto sam supak i lazov odgovori mi na ovo pitanje
Pade mi na pamet foto Strasni (ako si iz Sarajeva znas o kome pricam), dobitnik sestoaprilske nagrade, nosioc francuskog odlikovanja....covjek koji je postavio mali milion slika o Sarajevo i ratu koji se desio.
Neki dan bas sa njim nesto pricam o izlozbi koju postavlja u gradu....nadam se da znas o cemu pricam ....ako ti neznas drugi znaju.
Medjutim malo poznata cinjenica iz njegovog zivota je da je njegov otac ubijen u po noci u Pofalicima od pripadnika policije.
Nagradno pitanje
Dali je iko uhapsen i osudjen za to ubistvo?
Zna se ko je bio sef policijske stanice u Pofalicima ( prijeratni drot Terzo ), ko je bio te noci u patroli...eto proslo je od tog dogadjaja decenije i decenije...kad se niko nije pocesao za tog zasluznog gradjanina sta mislis sta se desavalo nekom nepoznatom Mitru....
Cekam odgovor.
Jok eto ti znas ko je i sta ga je snaslo u ratu. I ne samo njega nego i mnoge druge. Bruka i sramota, sjeme se zatrlo svakom zlocincu i ratnom profiteru. S tim sto i dalje ostaje istina da zlocini nisu cinjeni sistematski i planski. Ja nemam nikakav problem da stvari nazovem pravim imenom, za razliku od tebe.
To sto godinama serendas ovdje na forumu o Markalama, snajperima, granatama, Sevama - tebi na cast. Tvojim nabulozoma ne mozes promjeniti karakter rata!
I klasicno tvoje pisanje, "bas neki dan sam pricao", "neki dan mi covjek na kafi rekao"...- :lol: , de ba, klasicni znak da lazes.
exliberal-ex

#2093 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

eltroxin wrote: Jok eto ti znas ko je i sta ga je snaslo u ratu. I ne samo njega nego i mnoge druge. Bruka i sramota, sjeme se zatrlo svakom zlocincu i ratnom profiteru. S tim sto i dalje ostaje istina da zlocini nisu cinjeni sistematski i planski. Ja nemam nikakav problem da stvari nazovem pravim imenom, za razliku od tebe.
To sto godinama serendas ovdje na forumu o Markalama, snajperima, granatama, Sevama - tebi na cast. Tvojim nabulozoma ne mozes promjeniti karakter rata!
I klasicno tvoje pisanje, "bas neki dan sam pricao", "neki dan mi covjek na kafi rekao"...- :lol: , de ba, klasicni znak da lazes.
Pretpostavljao sam da ces okrenut na spin
Evo jos malo podataka o tom dogadjaju.Poslije tog ubistva njegova pokojna majka i sestra odlaze u izbjeglostvo na Mejtas kod familije jer su im upucene prijetnje da se nevracaju. U njihovu kuci su usle izbjeglice.(kuca bila tacno preko puta hotela Italija)
On je pokusavap da ih izvede iz grada ali nije mogao do ja mislim 94 (bile su vojni obveznici.!).
Tad su se prebacili i provodili su vrijeme izmedju familija po CG da bi jednog dana pokojna D izvrsila samoubistvo negdje na Zabljaku...
Mislim jel ti treba jos

.A da cujemo se dosta cesto..i ne samo sa njim i sa drugima...znas kad ti je familija starosjedioc u gradu imas svugdje poznanika.
Ajd sad okreni na spin opet.
eltroxin

#2094 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by eltroxin »

exliberal-ex wrote:Pretpostavljao sam da ces okrenut na spin
Evo jos malo podataka o tom dogadjaju.Poslije tog ubistva njegova pokojna majka i sestra odlaze u izbjeglostvo na Mejtas kod familije jer su im upucene prijetnje da se nevracaju. U njihovu kuci su usle izbjeglice.(kuca bila tacno preko puta hotela Italija)
On je pokusavap da ih izvede iz grada ali nije mogao do ja mislim 94 (bile su vojni obveznici.!).
Tad su se prebacili i provodili su vrijeme izmedju familija po CG da bi jednog dana pokojna D izvrsila samoubistvo negdje na Zabljaku...
Mislim jel ti treba jos

.A da cujemo se dosta cesto..i ne samo sa njim i sa drugima...znas kad ti je familija starosjedioc u gradu imas svugdje poznanika.
Ja spinujem a ti pokusavas da svo sranje i lazi koje si pisao sakrijes iza zlocina i licne tragedije jednog covjeka i njegove porodice?
Na ovom forumu se uveliko pisalo i pise o zlocinima koji su pocinjeni nad Srbima u gradu. Nikada se nije afirmativno pisalo o zlocincima, a kada je to i bio slucaj, moderatori su reagovali.

I cuj starosjedioc? To ko' ti meni sukno? :lol:
exliberal-ex

#2095 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

eltroxin wrote:
Mislim jel ti treba jos

Ja spinujem a ti pokusavas da svo sranje i lazi koje si pisao sakrijes iza zlocina i licne tragedije jednog covjeka i njegove porodice?
Na ovom forumu se uveliko pisalo i pise o zlocinima koji su pocinjeni nad Srbima u gradu. Nikada se nije afirmativno pisalo o zlocincima, a kada je to i bio slucaj, moderatori su reagovali.

Popravljas se popravljas...prvo si rekao da lazem sad se izvlacis.
Na ovom forumu su mi ne jednom rekli da lazem kad sam im pricao o sta se meni desavalo, licnoj tragedij koju je dozivila moja familija, nije istina , to se nije desavalo kod nas...sad sam postavio direktan primjer pa si konacno malo okrenu pricu.

Starosjedilac, tacno ali ne onaj tip starosjedioca 1945 ili 1988....bas starosjedilac....ako si se ti nasao u tome...jebiga nije moj problem

nego dokle smo sa podobnim....
Bodkin

#2096 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

eltroxin wrote:
Mislim jel ti treba jos

Eis :D bas uveliko a? I to uz obavezno “ e al to je tragedija ali su to pojedinci, a ne sistematski”. Valjda ga to cini manjim
Novak20

#2097 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Novak20 »

Bodkin wrote:
eltroxin wrote: Ja spinujem a ti pokusavas da svo sranje i lazi koje si pisao sakrijes iza zlocina i licne tragedije jednog covjeka i njegove porodice?

Eis :D bas uveliko a? I to uz obavezno “ e al to je tragedija ali su to pojedinci, a ne sistematski”. Valjda ga to cini manjim
Jedna pišljiva spomen ploča nevinim Srbima ubijenim u Sarajevu vrijedna tisuću - dvije KM, na Kazanima 25 godina nakon zločina, bila bi dokaz da se misli i radi kako se priča.

Ovako, džaba ti priča i verbalna osuda koju briše zaborav.
Kejn

#2098 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kejn »

Starosjedioc Salonac :lol:
Novak20

#2099 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Novak20 »

Kejn wrote:Starosjedioc Salonac :lol:
Piše se starosjedilac. :lol:
Kejn

#2100 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kejn »

Novak20 wrote:
Kejn wrote:Starosjedioc Salonac :lol:
Piše se starosjedilac. :lol:
Pa pise al na hrvatskom. Al ja ne pricam hrvatski.
Post Reply