Venecuela
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#2076 Re: Venecuela
Ja čekam da nam Sariel govedo objasni šta se ovdje dešava. 
- Peacean
- GandalfSivi
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2079 Re: Venecuela
Ma ovi su truba, Chinook im leta u koloni iznad glavnog grada niti ispaljuju mamce nidje prenposnih pvo da se makar jedan vidio....katastrofa. ovi su se iskrcali negdje na nekim pozicijama izgleda.
- dr_Evil
#2080 Re: Venecuela
Pa bit ce zanimljivo gledati, od potpunog ignoriranja teme od ljudi koji vole rat i znaju svako selo u Ukrajini, do pokusaja odbrane. Vidit cemo kako ce se stvari razvijatiGandalfSivi wrote: ↑03/01/2026 09:38Aha, isto kao sto smo bili na strani Izraela. To samo Sumir, mi ostali tesko…
I pretjerah kad napisah svi, slazem se, svi su normalni na strani Ukrajine, vise sam mislio na ljude opsjednute temom.
Sve u svemu, nema Venecuela nacin da se odbrani, niti ima saveznike koji mogu pruziti slamku spasa. Ako bude otpora bit ce to gerilski otpor kao onomad.
- dr_Evil
- anelsol
#2082 Re: Venecuela
Nije ovo prvi put da gledamo Amere u Južnoj Americi i ovo je jedan od 68 njihovih dosadašnjih izleta na taj kontinent, razlika je u tome sto sada sve vidimo online. Svjet je otišao u p... materinu i još nam fali da zakuha u jugoistočnoj Aziji. Nadam se da ce nas globalno sranje ovaj put zaobići. Divan početak 2026 godine.
- dr_Evil
#2083 Re: Venecuela
Svaka cast kinezima pa napravise konfucija davno. Kako je frajer skontao, prvo daju Nobela nekoj no-name opozicionarki u Venecueli, zatim je sravnis sa zemljom i postavis istu na vlast. Aung San Suu Kyi 2anelsol wrote: ↑03/01/2026 09:44 Nije ovo prvi put da gledamo Amere u Južnoj Americi i ovo je jedan od 68 njihovih dosadašnjih izleta na taj kontinent, razlika je u tome sto sada sve vidimo online. Svjet je otišao u p... materinu i još nam fali da zakuha u jugoistočnoj Aziji. Nadam se da ce nas globalno sranje ovaj put zaobići. Divan početak 2026 godine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2084 Re: Venecuela
Taman kad smo zabravili na ovo
Nadam se sto manje nevinih
Nadam se sto manje nevinih
- anelsol
#2086 Re: Venecuela
Ako i uspiju skinuti Madura, ovo je tek početak krvavog rata. Ljevičari su se duboko ukorjenili u Venezueli i neće ovo tek tako prestati. Izgleda da otpada Južna Amerika kao opcija za izbjegavanje globalnog sukobadr_Evil wrote: ↑03/01/2026 09:47Svaka cast kinezima pa napravise konfucija davno. Kako je frajer skontao, prvo daju Nobela nekoj no-name opozicionarki u Venecueli, zatim je sravnis sa zemljom i postavis istu na vlast. Aung San Suu Kyi 2anelsol wrote: ↑03/01/2026 09:44 Nije ovo prvi put da gledamo Amere u Južnoj Americi i ovo je jedan od 68 njihovih dosadašnjih izleta na taj kontinent, razlika je u tome sto sada sve vidimo online. Svjet je otišao u p... materinu i još nam fali da zakuha u jugoistočnoj Aziji. Nadam se da ce nas globalno sranje ovaj put zaobići. Divan početak 2026 godine.![]()
- dr_Evil
#2087 Re: Venecuela
Da, i ja predvidjam gerilski rat kao onomad. Mada ne znam koliko je to aktuelno u svijetu dronova, ali bit ce izvrstan pokusni kunic. Iskreno malo je romanticno i privlacno, kao spanski rat, sukob nacizma i socijalizma 1o1. Realno ne znam dovoljno o vladavini Madura da bih napisao prethodnu recenicu, ali poetski baca na toanelsol wrote: ↑03/01/2026 09:50Ako i uspiju skinuti Madura, ovo je tek početak krvavog rata. Ljevičari su se duboko ukorjenili u Venezueli i neće ovo tek tako prestati. Izgleda da otpada Južna Amerika kao opcija za izbjegavanje globalnog sukobadr_Evil wrote: ↑03/01/2026 09:47Svaka cast kinezima pa napravise konfucija davno. Kako je frajer skontao, prvo daju Nobela nekoj no-name opozicionarki u Venecueli, zatim je sravnis sa zemljom i postavis istu na vlast. Aung San Suu Kyi 2anelsol wrote: ↑03/01/2026 09:44 Nije ovo prvi put da gledamo Amere u Južnoj Americi i ovo je jedan od 68 njihovih dosadašnjih izleta na taj kontinent, razlika je u tome sto sada sve vidimo online. Svjet je otišao u p... materinu i još nam fali da zakuha u jugoistočnoj Aziji. Nadam se da ce nas globalno sranje ovaj put zaobići. Divan početak 2026 godine.![]()
![]()
Otkad ukinuse Paralele na FTV-u nije bilo dovoljno vijesti iz Venecuele, a citao sam neku americku propagandnu knjigu prije par godina Venezuela from bad to worse, ne mogu prema njoj temeljit nista.
Ali jest, nista od naseg zbijega u toplije krajeve
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2088 Re: Venecuela
Dobro jutro Venecuelo, amerika donosi demoktratiju 
-
Crvene_brigade
#2089 Re: Venecuela
Pogođena kuća ministra odbrane Venecuele: Ne zna se da li je bio u njoj
Venecuelanski mediji izvještavaju da je jedna od meta američkih napada na Venecuelu bila i kuća ministra odbrane Venecuele, Vladimira Padrina Lopeza (Vladimir Padrino López).
Za sada nema informacija o tome da li je Lopez bio u kući u trenutku napada, niti o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju. Kuća ministra smještena je unutar najvećeg vojnog kompleksa u Venecueli, poznatog kao Fort Tuna (Fort Tiuna).
Fort Tuna je ključni vojni kompleks koji obuhvata i Vojnu akademiju, te objekte za smještaj porodica vojnog osoblja, kao i rekreacijske objekte. Ovaj kompleks ima značajnu stratešku ulogu u venecuelanskoj vojsci.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- dr_Evil
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2092 Re: Venecuela
Nije bitan Marudo, jebo njega, vec venecuelci. Šta ce sada ona nobelovka, da se ustolici uz pomoc amera. Moze to proci ali poznavajuci juznoamerikance i njihov inat i borbe. Ovo mi smrdi na gradjanski rat. Zavadi pa vladaj. Ni dan danas ameri nemogu progutati krastavu žabu, Kubu. Ideoloski su dosta svojeglovavi od recimo religijoloskog. Mnogo je tamo siromastine i pogodno tlo za ljevicarsku ideologiju.
Žuto govno nacističko-kapitalističko, gazi preko mrtvih za jos vise bogatstva od nafte. Crko dabogda.
Žuto govno nacističko-kapitalističko, gazi preko mrtvih za jos vise bogatstva od nafte. Crko dabogda.
- Peacean
#2093 Re: Venecuela
Nema drona koji će ih naći ako pobjegnu u džunglu, ne bi se karteli decenijama tako skrivali da ih je tako lako naći tamo.dr_Evil wrote: ↑03/01/2026 09:53Da, i ja predvidjam gerilski rat kao onomad. Mada ne znam koliko je to aktuelno u svijetu dronova, ali bit ce izvrstan pokusni kunic. Iskreno malo je romanticno i privlacno, kao spanski rat, sukob nacizma i socijalizma 1o1. Realno ne znam dovoljno o vladavini Madura da bih napisao prethodnu recenicu, ali poetski baca na to![]()
Otkad ukinuse Paralele na FTV-u nije bilo dovoljno vijesti iz Venecuele, a citao sam neku americku propagandnu knjigu prije par godina Venezuela from bad to worse, ne mogu prema njoj temeljit nista.
Ali jest, nista od naseg zbijega u toplije krajeve![]()
- dr_Evil
#2094 Re: Venecuela
Ko da kartele neko trazi ili goni, jedino kad ne isplate potrebni dio kolacaPeacean wrote: ↑03/01/2026 10:02Nema drona koji će ih naći ako pobjegnu u džunglu, ne bi se karteli decenijama tako skrivali da ih je tako lako naći tamo.dr_Evil wrote: ↑03/01/2026 09:53Da, i ja predvidjam gerilski rat kao onomad. Mada ne znam koliko je to aktuelno u svijetu dronova, ali bit ce izvrstan pokusni kunic. Iskreno malo je romanticno i privlacno, kao spanski rat, sukob nacizma i socijalizma 1o1. Realno ne znam dovoljno o vladavini Madura da bih napisao prethodnu recenicu, ali poetski baca na to![]()
Ali jest, nista od naseg zbijega u toplije krajeve![]()
-
costacurta
#2095 Re: Venecuela
To što rokaju ova plovila pod izgovorom da su mule mi je ok, nek' ih rokaju i nek ne ostavljaju nikoga živog. Za drogu nemam razumijevanja ni saosjećanja, ljudska prava i ta sranja zaebi.
Ovo sa uplitanjem u smjenu vlasti, tj početak još jednog novog sukoba mi nije jasno. Ustvari, jasno mi je ali već počinje da iritira željom da bude vladar svijeta. Nevjerovatna mi je odanost tolikog broja ljzfi kojima je okružen i koji su goveda ista ko i on očigledno jer ne vide da srljaju u propast.
Chinok leti iznad Caracasa bez problema iz razloga što je sve živo korumpirano i dovoljno im je bilo naći ljude koji su odgovorni za odbambene sisteme, plati ih i šetaj se ko na Beverli Hilsu. Ovaj Maduro poziva narod na ustanak ali ja poznavajući likove iz Venecuele znam da nikoga nije briga za njega i da b imi bilo drago da ga smaknu. Situacija isto ko i kod nas. 5% ekstremni bogataši 80% sastavlja kraj s krajem, korupcija i kriminal na svakom ćošku, obični građani ćute jer će biti procesuirani ako nešto kažu. I sve to mislim da je nefovoljno da se Riđokosi vojno uključi.
Za Ukrajinu sam ispočetka bio svim srcem, međutim danas nakon 4 godine zgruhanih nekoliko stotina milijardi dolara pomoći a rezultat nikakav sam ravnodušan. Ko hin ebe korumpirane
Ovo sa uplitanjem u smjenu vlasti, tj početak još jednog novog sukoba mi nije jasno. Ustvari, jasno mi je ali već počinje da iritira željom da bude vladar svijeta. Nevjerovatna mi je odanost tolikog broja ljzfi kojima je okružen i koji su goveda ista ko i on očigledno jer ne vide da srljaju u propast.
Chinok leti iznad Caracasa bez problema iz razloga što je sve živo korumpirano i dovoljno im je bilo naći ljude koji su odgovorni za odbambene sisteme, plati ih i šetaj se ko na Beverli Hilsu. Ovaj Maduro poziva narod na ustanak ali ja poznavajući likove iz Venecuele znam da nikoga nije briga za njega i da b imi bilo drago da ga smaknu. Situacija isto ko i kod nas. 5% ekstremni bogataši 80% sastavlja kraj s krajem, korupcija i kriminal na svakom ćošku, obični građani ćute jer će biti procesuirani ako nešto kažu. I sve to mislim da je nefovoljno da se Riđokosi vojno uključi.
Za Ukrajinu sam ispočetka bio svim srcem, međutim danas nakon 4 godine zgruhanih nekoliko stotina milijardi dolara pomoći a rezultat nikakav sam ravnodušan. Ko hin ebe korumpirane
- Hercegoviina
#2096 Re: Venecuela
znate li vi u kojem jadu i bijedi zivi narod venecuele? podrzqvam promjenu vlasti pa makar i ovim putem
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2097 Re: Venecuela

uhvaćen Maduro.
-
Naslovnica
#2098 Re: Venecuela
I ženu mu u njega.
Otelo predsjednika države!
Otelo predsjednika države!
-