Samsung smartphones

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vjeshalica

#2076 Re: Samsung smartphones

Post by vjeshalica »

Novonabavljeni telefon A34 fura kao lud,ono smooth varijanta A32 sto sam imala. Stavljena je ona folija sto se lijepi na displej Aqua,pa se osjeti razlika minimalna na ekranu u smislu ostrine. Ima jedna caka, ko ima 2 SIM kartice moze samo njih da koristi ili samo jednu plus SD karticu. To mi se ne svidja jer u A32 mogla su 2 SIMa plus SD kartica. Kakva glupost. Teleon uglavnom Viber,Vacap,Edge trazilica,budalarije na Instagramu,nema Tiktok,malo mahala Fejzbuk. Siri mu je displej od A32, samo opet mahana nema kupiti one liquid silikon maske(ona debela mekana sto ne zulja)pa cu naruciti iz Kine da ne trazim uzalud po gradu. Dodje brzi punjac, ali C kabal sa obije strane isti utor,nije ona varijanta USB plus C kabal muški,pa je i to njesra jer ne mogu iskoristiti kabal sto imam kuci od 3m haha. Sve u svemu zadovoljna za posla ekstra. Vidjecemo bateriju kako se ponasa. 5000mAh Li Po
Mishelinke

#2077 Re: Samsung smartphones

Post by Mishelinke »

vjeshalica wrote: 19/05/2023 19:17 Novonabavljeni telefon A34 fura kao lud,ono smooth varijanta A32 sto sam imala. Stavljena je ona folija sto se lijepi na displej Aqua,pa se osjeti razlika minimalna na ekranu u smislu ostrine. Ima jedna caka, ko ima 2 SIM kartice moze samo njih da koristi ili samo jednu plus SD karticu. To mi se ne svidja jer u A32 mogla su 2 SIMa plus SD kartica. Kakva glupost. Teleon uglavnom Viber,Vacap,Edge trazilica,budalarije na Instagramu,nema Tiktok,malo mahala Fejzbuk. Siri mu je displej od A32, samo opet mahana nema kupiti one liquid silikon maske(ona debela mekana sto ne zulja)pa cu naruciti iz Kine da ne trazim uzalud po gradu. Dodje brzi punjac, ali C kabal sa obije strane isti utor,nije ona varijanta USB plus C kabal muški,pa je i to njesra jer ne mogu iskoristiti kabal sto imam kuci od 3m haha. Sve u svemu zadovoljna za posla ekstra. Vidjecemo bateriju kako se ponasa. 5000mAh Li Po
Dobar je telefon, nema šta. Samo bolje da su stavili Li-Ion nego Li-Po ali opet ok je.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2078 Re: Samsung smartphones

Post by konektovan »

vjeshalica wrote: 19/05/2023 19:17 Novonabavljeni telefon A34 fura kao lud,ono smooth varijanta A32 sto sam imala. Stavljena je ona folija sto se lijepi na displej Aqua,pa se osjeti razlika minimalna na ekranu u smislu ostrine. Ima jedna caka, ko ima 2 SIM kartice moze samo njih da koristi ili samo jednu plus SD karticu. To mi se ne svidja jer u A32 mogla su 2 SIMa plus SD kartica. Kakva glupost. Teleon uglavnom Viber,Vacap,Edge trazilica,budalarije na Instagramu,nema Tiktok,malo mahala Fejzbuk. Siri mu je displej od A32, samo opet mahana nema kupiti one liquid silikon maske(ona debela mekana sto ne zulja)pa cu naruciti iz Kine da ne trazim uzalud po gradu. Dodje brzi punjac, ali C kabal sa obije strane isti utor,nije ona varijanta USB plus C kabal muški,pa je i to njesra jer ne mogu iskoristiti kabal sto imam kuci od 3m haha. Sve u svemu zadovoljna za posla ekstra. Vidjecemo bateriju kako se ponasa. 5000mAh Li Po
U Bht -u mozes kupiti original punjac 25w samsung 25 KM ...
zippoo87

#2079 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

U originalnom pakovanju ne dodje nikakav punjac.Tebi ako je dosao,neko ti ga je poklonio.
Dodje samo usb-c na usb-c kablo.
A mozes koristiti bilo koji punjac tj. adapter...kupis njega i koristis to svoje kablo od 3m.
A telefon je dobar a dobra je i cijena po kojoj si ga kupila ali nije nov neotpakovan za 500 KM sigurno,nego kratko koristen.
Sretno sa novim telefonom.
Ja imao u onoj zuto zelenoj boji...cool boja 😁
konektovan

#2080 Re: Samsung smartphones

Post by konektovan »

Ja nisam odmah skontao da je dobila punjac...zato sam.napisao da se u bht-u moze kupiti punjac. Znam da nove serije dolaze samo sa kablom,...bas ovaj C -C.
Mishelinke

#2081 Re: Samsung smartphones

Post by Mishelinke »

konektovan wrote: 19/05/2023 21:38 Ja nisam odmah skontao da je dobila punjac...zato sam.napisao da se u bht-u moze kupiti punjac. Znam da nove serije dolaze samo sa kablom,...bas ovaj C -C.
Mozda je greškom napisala. Za naše tržište nema punjača u pakovanju. Samo dođe igrica i c-c kabal, što je opet nešto, jer originalni Samsung kabal košta koliko i punjač.
vjeshalica

#2082 Re: Samsung smartphones

Post by vjeshalica »

zippoo87 wrote: 19/05/2023 21:23
U originalnom pakovanju ne dodje nikakav punjac.Tebi ako je dosao,neko ti ga je poklonio.
A mozes koristiti bilo koji punjac tj. adapter...kupis njega i koristis to svoje kablo od 3m.
A telefon je dobar a dobra je i cijena po kojoj si ga kupila ali nije nov neotpakovan za 500 KM sigurno,nego kratko koristen.
Prosiri vidike, telefon nije uzet u SA, i dosao je neotpakovan u kutiji sa sealima sa dvije strane. Znam za seljacke lazi ali nisam dosla sa potrebom da lazem ikome pa makar i na forumu,jer znam da taj telefon fura cca 750KM po Sarajevu ili u nekim radnjama ide mu cijena i 800. Pomiri se s tim da moze nesto nekome-iliti usluga za uslugu mimo necega, jbg valjda sam mogla dosad kroz posao negdje zasluziti. ;)
Nisam uzela telefon od par hiljada pa da se falim na jebenom forumu,vec mimo njega ima i bezbeli bogapita koliko jos boljih,pa da spadam na jeftine provincijalske lazi da se nepoznata falim po forumima.
I da ,kod mene je zelene boje. Dosao mi je adapter original Samsung brzi.Ne u ambalazi telefona,niti sam to napisala,vec uz njega u posebnoj kutiji.Valjda neko nije bio toliki papak kad je prodao.
Ljubomora i nesreca prosjecnog Bosnje je veca od univerzuma,i naravno da zloba dolazi od nemoci.
zippoo87

#2083 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

vjeshalica wrote: 20/05/2023 04:10
zippoo87 wrote: 19/05/2023 21:23
Prosiri vidike, telefon nije uzet u SA, i dosao je neotpakovan u kutiji sa sealima sa dvije strane. Znam za seljacke lazi ali nisam dosla sa potrebom da lazem ikome pa makar i na forumu,jer znam da taj telefon fura cca 750KM po Sarajevu ili u nekim radnjama ide mu cijena i 800. Pomiri se s tim da moze nesto nekome-iliti usluga za uslugu mimo necega, jbg valjda sam mogla dosad kroz posao negdje zasluziti. ;)
Nisam uzela telefon od par hiljada pa da se falim na jebenom forumu,vec mimo njega ima i bezbeli bogapita koliko jos boljih,pa da spadam na jeftine provincijalske lazi da se nepoznata falim po forumima.
I da ,kod mene je zelene boje. Dosao mi je adapter original Samsung brzi.Ne u ambalazi telefona,niti sam to napisala,vec uz njega u posebnoj kutiji.Valjda neko nije bio toliki papak kad je prodao.
Ljubomora i nesreca prosjecnog Bosnje je veca od univerzuma,i naravno da zloba dolazi od nemoci.
WTF ???
Ti danas ustala na lijevu nogu.
Potpuno si "promasila" moj post i poentu istog.
Napisao sam za cijenu,jer su novi kod nas 650+ KM i u ambalazi nema punjaca pa sam mislio da si uzela od nekog ko ga je prvi kupio.

A ove ostale gluposti koje si napisala necu ni komentarisati :?
probook

#2084 Re: Samsung smartphones

Post by probook »

vjeshalica wrote: 18/05/2023 09:41 Isplati li se uzeti A54 za 950KM?
Ja vjerujem da je bolje uzeti S21 za te pare.
vjeshalica

#2085 Re: Samsung smartphones

Post by vjeshalica »

zippoo87 wrote: 20/05/2023 11:37
vjeshalica wrote: 20/05/2023 04:10

WTF ???
Ti danas ustala na lijevu nogu.
Potpuno si "promasila" moj post i poentu istog.
Napisao sam za cijenu,jer su novi kod nas 650+ KM i u ambalazi nema punjaca pa sam mislio da si uzela od nekog ko ga je prvi kupio.

A ove ostale gluposti koje si napisala necu ni komentarisati :?
Nisam ja ustala vec ti. Problem je sto si napisao da telefon nije nov nego kratko koristen. Pozdera te ljubomora. Ko da je kupljen spejs satl a ne neki telefon.
zippoo87

#2086 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

:lol: :lol: :lol:
Stvarno svakakvih pacijenata na forumu.
Kakva bolan ljubomora :?
Koga briga sta si kupila i koliko si platila...samo si nejasno napisala prvi post pa sam prokomentarisao.
A sta i da je telefon koristen recimo 7 dana...je li to nije nov i dalje??

I nemoj meni o telefonima...meni mjesecno kroz ruke prodje telefona,koliko tebi nece za 5 zivota 😂

Smiri malo dozivljaj ili popij nesto za smirenje .
Kaze ljubomorni mi na njen telefon 😂😂😂
TAA66

#2087 Re: Samsung smartphones

Post by TAA66 »

Pozdrav ljudi, jel običaj da padnu cijene novim samsung modelima sada na ljeto, kao npr. s23 seriji kod nas. Imam svoj samsung a serije već 5 godina i vrijeme mu je da se mijenja, ali nije velika žurba. Kontam hoće li biti neki pad cijena u tipa julu ili augustu pa da uzmem.
skafiskafsnjak

#2088 Re: Samsung smartphones

Post by skafiskafsnjak »

zippoo87 wrote: 20/05/2023 22:10 :lol: :lol: :lol:
Koga briga sta si kupila i koliko si platila...samo si nejasno napisala prvi post pa sam prokomentarisao.

I nemoj meni o telefonima...meni mjesecno kroz ruke prodje telefona,koliko tebi nece za 5 zivota 😂

Bas si ljubomoran :mrgreen:
zippoo87

#2089 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

skafiskafsnjak wrote: 21/05/2023 13:35
zippoo87 wrote: 20/05/2023 22:10 :lol: :lol: :lol:

Bas si ljubomoran :mrgreen:
Sta bi tek bilo da je iPhone kupila...pa razapela bi nas sve ovdje :lol:
zippoo87

#2090 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

TAA66 wrote: 21/05/2023 13:12 Pozdrav ljudi, jel običaj da padnu cijene novim samsung modelima sada na ljeto, kao npr. s23 seriji kod nas. Imam svoj samsung a serije već 5 godina i vrijeme mu je da se mijenja, ali nije velika žurba. Kontam hoće li biti neki pad cijena u tipa julu ili augustu pa da uzmem.
Cijene su vec pale ali opet zavisi gdje uzimas i na koji nacin.
Imas ovlastene radnje,tu jako malo opadne cijena a imas i olx i tu ima svega...novog,polovnog,kratko koristenog...pa prati oglase i model koji te zanima...moze se naletiti na oglas sa jako dobrom cijenom.
citroen xm

#2091 Re: Samsung smartphones

Post by citroen xm »

Mislim da je još rano za neki osjetan pad. Telefoni su kratko na tržištu. Neka osjetna razlika u cijeni bi mogla doći na jesen kada se počne šuškati o nasljednicima.
Mishelinke

#2092 Re: Samsung smartphones

Post by Mishelinke »

Ako neko namjerava kupiti Samsung A54 evo jedan savjet.

NIKAKO, ali NIKAKO ne radite kloniranje starog telefona na novi, putam aplikacije SmartSwitch. Ja sam sa Samsunga S20 to uradio na A54 i desilo mi se da baterija nije mogla izdržati ni dan, punjenje bilo presporo, sve dok nisam vratio na fabričke postavke i sve postavio ispočetka. Još je u pitanju kloniranje sa Samsung telefona sa OneUI na A54 i opet nije sve sjelo kako treba.

Jest peglanje podešavati sve ispočetka, ali to je neophodno. Kada se klonira stari telefon putem SmartSwitch-a, nešto ne legne kako treba (da li neke postavke koje su ok na starom uređaju, na novom nisu, ili je u pitanju nekompatibilnost neke od aplikacija, ne znam, ali da je dobro nije).
zippoo87

#2093 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

Google backup ili backup preko samsung naloga...ulogujes se na novom telefonu sa istim qccountom i puknes restore.
Sve prebaci a nikakve probleme ne pravi i traje cas posla.

Mislim znam da je to kloniranje nekima zgodnije ali eto ako ima gresku,moze se sve prebaciti i na drugi nacin
konektovan

#2094 Re: Samsung smartphones

Post by konektovan »

Ja sam nedavno bez problema uradio kloniranje, sa realme telefona na A52s uz SmartSwitch..
citroen xm

#2095 Re: Samsung smartphones

Post by citroen xm »

Kakve veze uopšte može imati kloniranje sa trajanjem baterije?
zippoo87

#2096 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

citroen xm wrote: 21/05/2023 22:50 Kakve veze uopšte može imati kloniranje sa trajanjem baterije?
Pa fino je napisao da ocito nesto nije naleglo kako treba,kao sto update nekad ne nalegne pa trebas uraditi factory reset.
Prekopiralo neke postavke sa jednog telefona na drugi i napravilo problem...nista cudno .
Pa je to poremetilo rad cijelog telefona.
Mishelinke

#2097 Re: Samsung smartphones

Post by Mishelinke »

zippoo87 wrote: 21/05/2023 23:14
citroen xm wrote: 21/05/2023 22:50 Kakve veze uopšte može imati kloniranje sa trajanjem baterije?
Pa fino je napisao da ocito nesto nije naleglo kako treba,kao sto update nekad ne nalegne pa trebas uraditi factory reset.
Prekopiralo neke postavke sa jednog telefona na drugi i napravilo problem...nista cudno .
Pa je to poremetilo rad cijelog telefona.
Upravo tako. Mislim da su Google play services pravili problem (ili jedan od problema), da su zakucavale procesor na maksimum i istražujući malo to sve, vidio sam da su google ps uvijek u vrhu potrošnje. Zaustavio sam proces, obrisao sve podatke (resetovao app) i ponovo pokrenuo i tek nakon toga su počele dolaziti neke Google notifikacije koje prije nisu bile, kao što je obavijest o backup-u i sl i telefon se malo ko unormalio (slabije se trošila baterija, ali ipak nije to to bilo). Međutim, bez obzira, vratio sam uređaj na fabričke postavke, ispočetka sve podesio i sada je ok i baterija i google ps i sve ostalo.

Jednnostavno, sa S20 je povukao i najsitnije moguće postavke, a pošto je taj telefon kod mene od samog početka i vremena korone, a nikad nije vraćan na fabričke, bilo je hejbet postavki i podešavanja, svega što se sjećam i ne sjaćam, sve se to prekopiralo na novi uređaj i napravilo belaj. Vjerovatno neke postavke više i ne rade, neke nisu više kompatibilne, jer bez obzira što je i prethodni telefon sa OneUI, drugačiji je hardware, pogotovo jer sam taj telefon dobio na poklon iz SAD-a, a u njemu je bio SD 865, dok je sada Exyinos.

Zato, preporuka da se uvijek ide na novo postavljanje telefona kada se tek kupi/uzme/dobije. Pogotovo ako prethodni telefon nije ista marka i isti OS kao novi.
zippoo87

#2098 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

Pa zato treba backup raditi,jer on ne kopira bas sve postavke ,nego pretezno aplikacije,kontakte i ostalo a postavke podesavas rucno i ne desavaju se ti problemi.
A to kloniranje je cesto problematicno,iz opisanih razloga.
Isti je slucaj i na racunaru,kada kloniras ssd...veca je sansa da nece dobro raditi na novom hardwareu i da ces opet morati nanovo instalirati windows.
Iskreno,ja na svoje telefone nikada ne radim kloniranje a radio sam drugim ljudima,kada kupe novi telefon pa hoce da im sve prebacim sli to je vec stvar zelja...da mi trazi savjet,ja bi preko backupa isao.
Neki dan sam tako prebacio wve jednom starijem covjeku na novi telefon i evo ne zali mi se 😁
nivla

#2099 Re: Samsung smartphones

Post by nivla »

sto se tice kloniranja na racunaru moze biti problema ako izvorni disk nije u dobrom stanju tj ima bad sektora, nije izletio jos izvorni disk a da nije proradio cak i sa sata na nvme disk ili cak uefi, sve se to da popraviti
kloniranje/migracija preko clone aplikacija na mobitelu daje najbolje rezultate jer je u mogucnosti da prenese gotovo sve aplikacije i njihove postavke na novi telefon, ovo je narocito vazno za one sto koriste razlicite aplikacije za mobilno bankarstvo da ne moraju zvati banku
u svakom od procesa se moze desiti da nesto nije dobro kopirano ili podeseno kako treba, a sve je brze od rucnog prenosa
zippoo87

#2100 Re: Samsung smartphones

Post by zippoo87 »

nivla wrote: 22/05/2023 12:28 sto se tice kloniranja na racunaru moze biti problema ako izvorni disk nije u dobrom stanju tj ima bad sektora, nije izletio jos izvorni disk a da nije proradio cak i sa sata na nvme disk ili cak uefi, sve se to da popraviti
kloniranje/migracija preko clone aplikacija na mobitelu daje najbolje rezultate jer je u mogucnosti da prenese gotovo sve aplikacije i njihove postavke na novi telefon, ovo je narocito vazno za one sto koriste razlicite aplikacije za mobilno bankarstvo da ne moraju zvati banku
u svakom od procesa se moze desiti da nesto nije dobro kopirano ili podeseno kako treba, a sve je brze od rucnog prenosa
Pa da ...jeste najzgodnije ako prodje bez problema .Ali vrijedi pokusati svakako.
Jeste malo zamorno sve nanovo podesavati na novom telefonu ali meni je to malo i car,da se upoznam sa novim uredjajem,da predjem sve postavke i ustelim se.
Ovo kada sve prekopiras na novi telefon,nemas uopste osjecaj da si kupio novi telefon 😁
Post Reply