Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
LBVIEW

#2076 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by LBVIEW »

brat moj wrote:
Totalno drugacije stanje je bilo u tadasnjoj Juznoj Americi smijesno je šta porediš.
Bukvalno tadasnji juznoamerikanci u rangu prvog covjeka koji je otkrio vatru..

Pa i kao takvima došli su španci prosipali silu jedno vrijeme i onda kad su portugalci došli donijeli poklone to su i prihvatili.
Nama su donijeli sablju.
Pa jesu, donedavno ste nosali otfikarenu Lazarovu glavu.
Samo danas Vucic flauta, a Dacic peva. :D
Fudo387

#2077 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

brat moj wrote:Nije isto
Naravno da nije, zadrtom religioznom friku je sasvim prihvatljivo sto mu je predak prihvatio katolicanstvo, dok je na drugoj strani
spreman priklat potomka onog sto je prihvatio islam. Pogotovo u tim bosanskohercegovackim brdima gdje ga citav zivot kljuka
misama zadusnicama i guslama. ma dobar si ti i isp'o kakvih ima.
brat moj

#2078 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by brat moj »

Govorim da nije isto jer tadasnji " juznoamerikanci " namjerno pod navodnicima jer to nisu bili prakticno nikakav otpor nisu dali dok su naši pradjedovi dali dobar otpor nadmocnijem i brojnijem protivniku.
hAZNADAR

#2079 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

ernestalic wrote:Gotovo 100 godina je trebalo Turcima da zauzmu Bosnu. Otpor Bošnjaka je bio veoma izražen. Turci su ubijali i palili Nema vjerovatno nikoga od današnjih Bošnjaka da mu Turci nisu ubili makar jednog pra pra pra pradedu i zapalili kuću. Ali, za SDA ideologe, Turci su oslobodioci jer su donijeli Islam. A donijeli su ga vitlajući sabljom. E sada je kristalno jasno kako se Bošnjacima sistematski 25 godina ispirao mozak pričama o bogumilima koji su kao srdačno dočekali Turke i odmah prihvatili Islam. Danas Bakir otvoreno iskazuje ljubav prema Turcima i Arapima i što je najšokantnije, nastoji svom narodu izbrisati identitet i poistovjetiti ga sa Turcima. Beskrupulozno koristi vjeru da vlada i održi vlast. Pokušava prevariti pričama o Europi, a gura ugovor koji poništava sekularizam. Pojedine naše mlade mame se pokrile, ali pokrivaju i djevojčice od 3 godine, praktično još bebe.
Turke najviše vole Sandžaklije, a oni su bivši Srbi koji su Turskoj pružili otpor samo jedan dan 1389. godine. Nakon odlasja Turaka, bili su izloženi progonima pa nije ni čudo da vole Turke. Ali, mi pravi Bošnjaci nemamo niti jedan razlog da volimo zlotvore koji su nas šutali 400 godina, a zatim prodali Austriji za šaku dukata.
Klasican prikaz mitomanije.
Osmanlije naravno nisu bili oslobodioci - ali nisu ubijali i palili gdje stignu ne zato sto su bili fini - vec zato sto su pomno pazili da dobiju nove poreske obveznike i povecaju prihode. To je osnovni motiv njihove ekspanzije i razlog zasto su se drzali toliko dugo. Ubili su kralja i nekoliko velikasa - ali opceg masakra stanovnistva nije bilo. Prije nego sto su definitivno dosli - Osmanlije su dolazile na poziv domacih velikasa u medjusobnim razmiricama i ratovima. Pravili usluge i to naplacivali. Posljednji kralj se u pismu papi zali kako seljaci prilaze Osmanlijama ponukani laznim obecanjima i lakovjerni. Trebam li postirati to pismo da ti bude jasnije? O Ahdnami i sl necemo sad. I o opcem poznavanju historije Bosne posebno u vrijeme anarhije i turbilencije deceniju prije nego sto su Osmanlije dosle. Bosna je bila u opcem rasulu neposredno prije konacnog osvajanja i to svako ko imalo poznaje historiju zna. Takodjer zna da se Crkva Bosanska ugasila politikom zadnjeg kralja prije nego sto su Osmanlije konacno zauzele.

Ta prica da im je trebalo 100 god ne pije vode jer se u toj prici racunaju danasnje granice drzave - a podsjecam najveci dio cazinske, bosanske krajine nije bio u sastavu bosanske drzave. Tako da izlazak na Savu i Unu ne znaci kraj osvajanja Bosne - Bosna je osvojena relativno brzo padom kljucnih utvrda a i te utvrde su se predale bez borbe. Car Dusan nije mogao osvojiti Bobovac, kralj Sigismund nije mogao uzeti Kljuc a Fatihu se utvrde predase bez ispaljenog metka/strijele. Ne zato sto su Osmanlije bili oslobodioci - vec zato sto su Osmanlije dale garancije da ce ljudi moci dalje normalno zivjeti - samo porez umjesto knezovima placati agama. Dio istocne Bosne i Hercegovine je vec bio pod Osmanlijama i narod tu nije bio niti ubijan niti tjeran. Mali dio Bosnjana se iselio - glavnica ostala zivjeti na svome i pocinje prica o masovnoj islamizaciji i bosanskoj okosnici osmanske vojske u daljem prodiranju na sjever.
Perverzno je postalo kako ljudi idu u krajnosti na forumu i nisu sposobni sksontati ikakvu sredinu igdje. Osmanlije nisu bili ni oslobodoci a niti ubijali i palili sve pred sobom. Zar je to toliko tesko shvatiti?

Napisao ovo reda radi.
Fudo387

#2080 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

brat moj wrote:Govorim da nije isto jer tadasnji " juznoamerikanci " namjerno pod navodnicima jer to nisu bili prakticno nikakav otpor nisu dali dok su naši pradjedovi dali dobar otpor nadmocnijem i brojnijem protivniku.
Aha, sad sa civilizacijskog stadija prelazis na otpor.
Malo prije su bili na nivou covjeka koji je tek otkrio vatru, a sad, eto nisu se opirali.
Tvoji djedovi pruzili dobar otpor?
Ozbiljno?
Gdje?
U filmovima? To jesu.
Istine radi, istorijske cinjenice govore drugacije, da se bosanskim hereticima papa popeo na vrh glave sa svojim krstaskim pohodima po Bosni, i
da su jedva docekali da mu ga suknu, u inat. I eto, kasnije se navikli, prvi put upoznali pojam kupatila, pranja zubi...primilo se.
Cuj mu price, njegovi preci bili na visem civilizacijskom stadiju od asteka...pa se zato plaho opirali. :lol:
kmirsad

#2082 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

Fudo387 wrote:
brat moj wrote:Govorim da nije isto jer tadasnji " juznoamerikanci " namjerno pod navodnicima jer to nisu bili prakticno nikakav otpor nisu dali dok su naši pradjedovi dali dobar otpor nadmocnijem i brojnijem protivniku.
Aha, sad sa civilizacijskog stadija prelazis na otpor.
Malo prije su bili na nivou covjeka koji je tek otkrio vatru, a sad, eto nisu se opirali.
Tvoji djedovi pruzili dobar otpor?
Ozbiljno?
Gdje?
U filmovima? To jesu.
Istine radi, istorijske cinjenice govore drugacije, da se bosanskim hereticima papa popeo na vrh glave sa svojim krstaskim pohodima po Bosni, i
da su jedva docekali da mu ga suknu, u inat. I eto, kasnije se navikli, prvi put upoznali pojam kupatila, pranja zubi...primilo se.
Cuj mu price, njegovi preci bili na visem civilizacijskom stadiju od asteka...pa se zato plaho opirali. :lol:
Priča se kako će Kusta snimiti istorijski spektakl, film... o tome kako su Bogumili nabijali na ražanj srpske i osmanlijske oslobodioce ovih prostora, koji nisu htjeli da nauče da jedu viljuškom i nožem, i upišu Univerzitet u Moštrama...
Janjicar

#2083 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Janjicar »

Smrle tebe čekamo sa stručnom analizom
ernestalic

#2084 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by ernestalic »

Odgovor Haznadaru: Vjerovatno ima malo istine u tvom izlaganju, ali zašto ih braniš, zašto si se pomučio i napisao toliki tekst. Ne možeš da prevališ preko jezika i nazoveš ih mrskim okupatorima Bosne, nego im tepaš da su bili osvajači. Kažeš, naučili nas da peremo zube, e hvala im, ko čuo ko ne čuo. A znaš li u kakvom stanju su nas ostavili? Zašto ne kažeš u kakvom zamahu je bila Evropa u 19 v., a u kakvom stanju je bila Bosna. Što ne priznaš da se sve vrti oko ISLAMA, dakle oko vjere. A vjera je samo unutrašnja, privatna stvar čovjeka. Interesantno, Srbi su se okrenuli Beogradu i podosta ih iz Bosne preseli u Beograd. Isto tako, Hrvati odsele u Zagreb. Da li ti znaš nekog Bošnjaka iz Bosne da je u današnji vakat odselio u Istanbul ili Ankaru? Ima ih, ali zanemarljiv broj. A znaš li zašto? Zato što ne vole Turke, zato što im ni po čemu nisu bliski ni slični. Bakir i SDA već 25 godina pokušavaju da nas učine vjerskom grupom bliskom sa Turcima. Hoće da nas ukrštaju sa Turcima i Arapima da bi mogli u begovskim i feudalnim odnosima vječno vladati!
brat moj

#2085 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by brat moj »

Nikad islam problem nije bio problem je što nema kostiju Huseina Kapetana.
General War

#2086 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by General War »

daddy-kool wrote:Erdogan je jedan od najvećih svjetskih zvaničnika koji je uopšte zadnjih nekoliko godina došao u BiH.
Naravno da je dobrodošao?! :?
Image
Škobo Habu

#2087 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Škobo Habu »

Fudo387 wrote: Tvoji djedovi pruzili dobar otpor?
Ozbiljno?
Gdje?
U filmovima? To jesu.
Ovo je kad iz vjeronauke imaš 5, a iz historije 1. :roll:
sadie_forever

#2088 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

ne znam vi ko srbe zapeli za historiju :lol: a da smo bili neko i nesto imali bi gradjevine neke sto dokazuju to,to inace sve kulture imaju
Fudo387

#2089 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

Škobo Habu wrote:
Fudo387 wrote: Tvoji djedovi pruzili dobar otpor?
Ozbiljno?
Gdje?
U filmovima? To jesu.
Ovo je kad iz vjeronauke imaš 5, a iz historije 1. :roll:
Nije bilo vjeronauke kod nas kad sam ja isao u skolu. :D
Sta je, povijesnicar?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2090 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Chmoljo »

sadie_forever wrote:ne znam vi ko srbe zapeli za historiju :lol: a da smo bili neko i nesto imali bi gradjevine neke sto dokazuju to,to inace sve kulture imaju
čist primjer: Buća Potok.
insomnia78

#2091 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by insomnia78 »

Potok Buća Mara Salvatruća
insomnia78

#2092 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by insomnia78 »

Al cuj bogu ili kontrirali papi pa presli na islam :lol:
choxnox

#2093 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by choxnox »

Point. wrote:
choxnox wrote:
Point. wrote: Šta će drugo SDA-ovac nego udru po Sanu kad se neko usudi reći šta protiv te jebene stranke. Jebala vas SDA i komplet njihovo nesposobno rukovodstvo, da hoće otići na smetljište istorije.
Ja SDAovac? Koja si ti gromada od budale i to do sada najveca na ovom topicu...
Razguli. Kod Brke u gujcu. Tu vam je kao kod kuce.
Primitivac, kuci pa materi svojoj istresaj vlastite frustracije medju 4 zida. Meni neces.
ratomir

#2094 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by ratomir »

eto erdogan bio i otisao,jel se sta promjenilo ha hejteri i mrzitelji zivota.
jel sarajevo postalo carigrad,jel serijat zavlado izgleda da nije a tako su neki najvaljivali da ta posjeta to znaci.
pa jel vas makar malo stid.
Fudo387

#2095 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Al cuj bogu ili kontrirali papi pa presli na islam :lol:
Dobro je strucnjak, dobro je. :D
Maraschino

#2096 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Maraschino »

fakat wrote:Nakon 500 godina okupacije danas Turska i Srbija u ljubavnom zagrljaju. Evropom vjekovima bjesnili ratovi, klali se nemilice a sada svi u istom taboru. Svijet se brzo mijenja a sada mi treba da se vracamo u 14 stoljece?
Dacic mu pjeva da mu ugodi eeee a mi bi mu glavu skinuli zato sto je EU nesto rekla.

Kaze Dacic(parafraziram), mi izgidosmo boreci se protiv Turaka hiljadu tristo i neke da ne prodju Turci do Europe(braneci Europu) a vidi kako nam ta Europa zahvaljuje(ucjenjuje ih oko Kosova). Ma sada da Turci krenu samo bi se sklonili sa puta neka prodju pa neka idu i do Beca. :lol:
sadie_forever

#2097 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

Maraschino wrote:
fakat wrote:Nakon 500 godina okupacije danas Turska i Srbija u ljubavnom zagrljaju. Evropom vjekovima bjesnili ratovi, klali se nemilice a sada svi u istom taboru. Svijet se brzo mijenja a sada mi treba da se vracamo u 14 stoljece?
Dacic mu pjeva da mu ugodi eeee a mi bi mu glavu skinuli zato sto je EU nesto rekla.

Kaze Dacic(parafraziram), mi izgidosmo boreci se protiv Turaka hiljadu tristo i neke da ne prodju Turci do Europe(braneci Europu) a vidi kako nam ta Europa zahvaljuje(ucjenjuje ih oko Kosova). Ma sada da Turci krenu samo bi se sklonili sa puta neka prodju pa neka idu i do Beca. :lol:
meni je smjesno kako su se ovi nasi ljevicari digli bili bi veci vjernici od pape,cuj ono bi se borilo protiv turaka i nazor stvara neki animozitet.svi nasi su ih voljeli od mehmed spahe do alija,ne znam jedino onaj bijedic ali vjerovatno i on .cak je i husein beg otisao u istanbul umrijet a nije htio ostati u becu
fakat

#2098 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by fakat »

Fudo387 wrote:
A sta se drugo moglo pojaviti u Turskoj kao odgovor na decenijsko ignorisanje od strane EU?
Pokret za zastitu prirodnog okolisa?
Vuku ih za nos 30 godina, uslov za uslovom, kad ispunite ovo onda trebate ono, za ono. Ustvari, sve ove godine su im jasno stavljali do znanja da ih ne zele u EU jer su muslimanska zemlja. Sad kad su Turci digli ruke od svega, okrenuli se sebi, u svemu otisli poprilicno udesno, odmah dreka, aaajjjj eno ih otisli u diktaturu!!! Ozbiljno? Bas sam iznenadjen.
Moze Bugarska, moze Rumunija, moze i ona zemlja vjecitih prevaranata i lopova Grcka, al’ nije mogla Turska. Eto, ne ispunjavaju uslove. Ovi gore ispunjavaju? Smijesno.
Istu stvar rade sa Bosnom, mrcvare je svim mogucim i nemogucim zajebancijama, i sad kad se pojavi Erdogan u Sarajevu, hm, nije to bas u skladu sa europskom vrijednostima. Dvadeset godina divljana Dodika i eto vam dogovorite se sa njim je u skladu sa europskom vrijednostima?

Neka se ovo malo zakuhalo, jos da dodje Putin i sve super. Da bas vidimo odgovor onog francuskog makarona.
:thumbup:

Niti podrzavam Bakira niti Erdogana ali sve ovo sto si napisao stoji. Politika mrcvarenja i ponizavanja polako daje rezultate. U citavoj EU haraju neonacisti i desnicari a gospoda ocekuju da u Turskoj i Rusiji na vlasti budu hipici. I BiH su ostavili da se batrga kao riba na suhom sa separatistima i nacionalistima i stovateljima UZP, i cinicno nam porucuju "dogovorite se". Ne kazem da treba ovako, ali sta su ocekivali, da ce sa Dodikom biti dogovora koji ce ojacati drzavu, osnaziti vladavinu prava? To je kao da sa Al Kaponeom dogovaras reformu policije u Cikagu.
Bodkin

#2099 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bodkin »

fakat wrote:
Fudo387 wrote:
A sta se drugo moglo pojaviti u Turskoj kao odgovor na decenijsko ignorisanje od strane EU?
Pokret za zastitu prirodnog okolisa?
Vuku ih za nos 30 godina, uslov za uslovom, kad ispunite ovo onda trebate ono, za ono. Ustvari, sve ove godine su im jasno stavljali do znanja da ih ne zele u EU jer su muslimanska zemlja. Sad kad su Turci digli ruke od svega, okrenuli se sebi, u svemu otisli poprilicno udesno, odmah dreka, aaajjjj eno ih otisli u diktaturu!!! Ozbiljno? Bas sam iznenadjen.
Moze Bugarska, moze Rumunija, moze i ona zemlja vjecitih prevaranata i lopova Grcka, al’ nije mogla Turska. Eto, ne ispunjavaju uslove. Ovi gore ispunjavaju? Smijesno.
Istu stvar rade sa Bosnom, mrcvare je svim mogucim i nemogucim zajebancijama, i sad kad se pojavi Erdogan u Sarajevu, hm, nije to bas u skladu sa europskom vrijednostima. Dvadeset godina divljana Dodika i eto vam dogovorite se sa njim je u skladu sa europskom vrijednostima?

Neka se ovo malo zakuhalo, jos da dodje Putin i sve super. Da bas vidimo odgovor onog francuskog makarona.
:thumbup:

Niti podrzavam Bakira niti Erdogana ali sve ovo sto si napisao stoji. Politika mrcvarenja i ponizavanja polako daje rezultate. U citavoj EU haraju neonacisti i desnicari a gospoda ocekuju da u Turskoj i Rusiji na vlasti budu hipici. I BiH su ostavili da se batrga kao riba na suhom sa separatistima i nacionalistima i stovateljima UZP, i cinicno nam porucuju "dogovorite se". Ne kazem da treba ovako, ali sta su ocekivali, da ce sa Dodikom biti dogovora koji ce ojacati drzavu, osnaziti vladavinu prava? To je kao da sa Al Kaponeom dogovaras reformu policije u Cikagu.
Lupas gluposti. Niie bilo u evropi nacista ni desnicara do prije 6-7 godina.
A i takvi su ultraliberalni hipici za putina ili erdogana
choxnox

#2100 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by choxnox »

Bodkin wrote:
fakat wrote: :thumbup:

Lupas gluposti. Niie bilo u evropi nacista ni desnicara do prije 6-7 godina.
A i takvi su ultraliberalni hipici za putina ili erdogana
Garant je i Mladic samo sadio cvijece po Srebrenici u julu '95. Doduse, na friskim masovnim grobnicama Bosnjaka, ali hajde nije to sad bitno da idemo u detalje...
Post Reply