Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pirmin

#2076 Re: Migranti

Post by pirmin »

insomnia78 wrote:Pa da. Ti u stvari branis svoj hljeb.
Svi ovdje pisu na osnovu vlastitih iskustava po pitanju migracija, subjektivno, tako da je iluzorno ocekivati bilo kakvu ultimativnu istinu.
Tvoja su, vjerovatno, losa, moja u velikoj vecini dobra s tim da sam jos davno napisao kako ne znam kako ce ova kriza izgledati u nasem
haoticnom okruzenju. Mogu se samo nadati da ce se EU-sredstva usmjeriti na prave adrese.
Licno sam se uvjerio da je u funkcionalnim drustvima dovoljno malo volje i aktivizma i integracija uspjeva bez vecih problema a pravi rezultati se pokazu kasnije kad stasaju generacije djece migranata koji postaju korisniji za zajednicu od onih iz matice jer eto nose taj kompleks nize vrijednosti.
Mozda ima dijelom i te da branim svoj hljeb jer ocekujem da ce te generacije odrzavati penzioni sistem. Ne mogu to ocekivati od domacih koji imaju druge prioritete.
Jara

#2077 Re: Migranti

Post by Jara »

...prilikom kontrole policijski službenici RS-a prevezu do Darive...
Čuj to... :roll:
Edin H.

#2078 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Ci-Nick wrote:Jedna od tema dnevnika HTV-a večeras: Da li se naseljavanjem izbjeglica u BiH pokušava promjeniti nacionalna struktura ? :-D
Sto se tice problema izbjeglica EU je zakazala.
Jednostavno nije smjelo biti kompromisa svaka of 28 clanica je moarala biti proporcionalno stanovnistvu da procesuira zahthjeve za azil i odobri boravak onima koji na to imaju pravo po Zenevskoj konvenciji. To naravno ukljucuje Hrvatsku i Sloveniju.
belfy

#2079 Re: Migranti

Post by belfy »

pirmin wrote:
insomnia78 wrote:Pa da. Ti u stvari branis svoj hljeb.
Svi ovdje pisu na osnovu vlastitih iskustava po pitanju migracija, subjektivno, tako da je iluzorno ocekivati bilo kakvu ultimativnu istinu.
Tvoja su, vjerovatno, losa, moja u velikoj vecini dobra s tim da sam jos davno napisao kako ne znam kako ce ova kriza izgledati u nasem
haoticnom okruzenju. Mogu se samo nadati da ce se EU-sredstva usmjeriti na prave adrese.
Licno sam se uvjerio da je u funkcionalnim drustvima dovoljno malo volje i aktivizma i integracija uspjeva bez vecih problema a pravi rezultati se pokazu kasnije kad stasaju generacije djece migranata koji postaju korisniji za zajednicu od onih iz matice jer eto nose taj kompleks nize vrijednosti.
Mozda ima dijelom i te da branim svoj hljeb jer ocekujem da ce te generacije odrzavati penzioni sistem. Ne mogu to ocekivati od domacih koji imaju druge prioritete.
naravno da svi pisu na osnovu vlastitih iskustava. kako uopste pisati na osnovu tudjih (a da bude smatrano realnim)?

mene vise zanima zasto pokusavas negirati ono sto Insomnia78 govori da bi to na kraju to potrvdio?
pirmin

#2080 Re: Migranti

Post by pirmin »

belfy wrote: mene vise zanima zasto pokusavas negirati ono sto Insomnia78 govori da bi to na kraju to potrvdio?
Koji je tvoj problem, tacnije ko ti drma kavez? Ko si i ko ti se obraca?
Imas li kakvih fobija i traumaticnih iskustava sa migrantima?
De malo preciznije.
Sta negiram i sta potvrdjujem?
Pisem o vlastitim dugogodisnjim iskustvima koja su velikom vecinom dobra i kazem da branim svoj hljeb jer smatram da ce djeca migranata odrzavati penzioni sistem od kojega cu nekad zivjeti. Sta te konkretno iritira u toj izjavi?
belfy

#2081 Re: Migranti

Post by belfy »

pirmin wrote:
belfy wrote: mene vise zanima zasto pokusavas negirati ono sto Insomnia78 govori da bi to na kraju to potrvdio?
Koji je tvoj problem, tacnije ko ti drma kavez? Ko si i ko ti se obraca?
Imas li kakvih fobija i traumaticnih iskustava sa migrantima?
De malo preciznije.
Sta negiram i sta potvrdjujem?
Pisem o vlastitim dugogodisnjim iskustvima koja su velikom vecinom dobra i kazem da branim svoj hljeb jer smatram da ce djeca migranata odrzavati penzioni sistem od kojega cu nekad zivjeti. Sta te konkretno iritira u toj izjavi?
pa, prvo, ja sam pitao zaista direktno i smireno. mozda sam mogao napraviti bolji uvod.

nisi na forumu od jucer i znas da nije bitno da li ti se iko obraca, nego da ti svako moze odgovoriti. ja se mogu samo izvini ako je pogresan trenutak (ako je to uopste moguce na forumu). samo mi je zapalo za oko da ti ne bi da se sa njim slozis, ali se ipak slozis, pa sam pitao "zasto"?
animals

#2082 Re: Migranti

Post by animals »

Ima migranata i migranata..
mnogi ne razumiju razliku..
pitam onoga koji kaze da su svi migranti isti, nek mi objasni, kako to da u toku radne sedmice u
javnom prevozu ne mozes vidjeti crnca..
a kad dodje petak i subota uvecer, pun ih prevoz..
ako ti oni budu uplacivali penzioni, najebao si..
animals

#2083 Re: Migranti

Post by animals »

Ima migranata koji striktno dolaze djeliti drogu..Nigerijanci, i jos par tih zemalja..
imas oni koji dolaze na socijalu sa 10 djece, Ceceni i Afganistanci..
ima i oni koji traze posao, Turci i bivsi Jugosloveni..
CPT

#2084 Re: Migranti

Post by CPT »

animals wrote:Ima migranata i migranata..
pitam onoga koji kaze da su svi migranti isti, nek mi objasni, kako to da u toku radne sedmice u
ono kad se generalizacija koristi za dehumanizaciju ljudi... fuj
animals

#2085 Re: Migranti

Post by animals »

CPT wrote:
Ne, kad se ne smije istina reci, jer si fasista odmah..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2086 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

animals wrote:Ima migranata koji striktno dolaze djeliti drogu..Nigerijanci, i jos par tih zemalja..
Uglavnom bice vam veselo u buducnosti...
CPT

#2087 Re: Migranti

Post by CPT »

animals wrote:
CPT wrote:
Ne, kad se ne smije istina reci, jer si fasista odmah..
To je generalno glupost al ok... Migranti obicno ne rade 9-17 (i ne samo ovi) tako da neces vidjeti sa lokalacima. Al redovno redovno rade najgore poslove. Obicno nocu i na crno. To sto ti to koristis za njihovu dehumanizaciju tukne na fasizam.
animals

#2088 Re: Migranti

Post by animals »

_BataZiv_0809 wrote:
animals wrote:Ima migranata koji striktno dolaze djeliti drogu..Nigerijanci, i jos par tih zemalja..
Ne samo nama..
Bit ce veselo cijeloj Evropi..
jer oni koji to zataskavaju indirektno su krivi za porast nacisticki stranki u Evropi..
animals

#2089 Re: Migranti

Post by animals »

CPT wrote:
To je generalno glupost al ok... Migranti obicno ne rade 9-17 (i ne samo ovi) tako da neces vidjeti sa lokalacima. Al redovno redovno rade najgore poslove. Obicno nocu i na crno. To sto ti to koristis za njihovu dehumanizaciju tukne na fasizam.
To nije moje misljenje, to mediji pisu..
belfy

#2090 Re: Migranti

Post by belfy »

CPT wrote:...
izvinjavam se na direktnosti - koliko ti je godina i koliko dugo radis sa migrantima?
CPT

#2091 Re: Migranti

Post by CPT »

animals wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ne samo nama..
jer oni koji to zataskavaju indirektno su krivi za porast nacisticki stranki u Evropi..
Austrija je imala nacisticku vlast desetak godina prije "migrantske krize". Madjarska ima fasisticku vlast iako nema migrante. Znaci nesto u toj prici ne klapa...
CPT

#2092 Re: Migranti

Post by CPT »

belfy wrote:
CPT wrote:...
izvinjavam se na direktnosti - koliko ti je godina i koliko dugo radis sa migrantima?
a) ...
b) nekoliko godina, za rad ne primam novac
animals

#2093 Re: Migranti

Post by animals »

Karl Lagerfeld kaze da ne moze smisliti Merkel, i da razmislja da vrati Njemacki pasos,
jer je Merkel svojom migrantskom politikom, kriva za ulazak nacisticki stranki u parlament i
u Njemackoj i Austriji..
CPT

#2094 Re: Migranti

Post by CPT »

animals wrote:Karl Lagerfeld kaze da ne moze smisliti Merkel, i da razmislja da vrati Njemacki pasos,
jer je Merkel svojom migrantskom politikom, kriva za ulazak nacisticki stranki u parlament i
u Njemackoj i Austriji..

Image

e kad Karl Lagerfelt kaze onda je to vec nesto... :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2095 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

animals wrote: Ne samo nama..
Kod nas u BiH toga nece biti.
animals

#2096 Re: Migranti

Post by animals »

_BataZiv_0809 wrote:
animals wrote: Ne samo nama..
Kod nas u BiH toga nece biti.
Moze samo jos gore biti..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2097 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

animals wrote:
Moze samo jos gore biti..
Ma kakvi. Nece vamo migranti. Jos dok se odseli jedno 100 000 sto su viska na trzistu rada vamo ce biti banja.
pirmin

#2098 Re: Migranti

Post by pirmin »

belfy wrote: pa, prvo, ja sam pitao zaista direktno i smireno. mozda sam mogao napraviti bolji uvod.

nisi na forumu od jucer i znas da nije bitno da li ti se iko obraca, nego da ti svako moze odgovoriti. ja se mogu samo izvini ako je pogresan trenutak (ako je to uopste moguce na forumu). samo mi je zapalo za oko da ti ne bi da se sa njim slozis, ali se ipak slozis, pa sam pitao "zasto"?
Izvinjavam se na tonu, nije primjeren.
U pravu je onaj asocijalni antidijasporac, ovoj se temi prilazi suvise emotivno...vecina nas.
Kod mene je razlog prost. Migrant sam, protjeran od fasista koji su napravili etnicki cistu sredinu a sad bjeze iz nje. Zivim u multietnickom drustvu koje mi je po mjeri i za koje bih se zalagao i zalazem jer znam da je jedino ispravno. Svaki dan gledam masu migranata kako daju svoj prilog drustvu i msilim da nije ok da ih se pausalno zigose.
Protivnike ovakvih drustava kakav je i nesanica mogu djelimicno i razumjeti jer i te kako dobro znam da medju migrantima ima olosa koji baca ljagu na sve one anonimce koji to nisu zasluzili.
Nista nije crno-bijelo pa ni ova prica.
CPT

#2099 Re: Migranti

Post by CPT »

pirmin wrote:
belfy wrote: pa, prvo, ja sam pitao zaista direktno i smireno. mozda sam mogao napraviti bolji uvod.

Izvinjavam se na tonu, nije primjeren.
U pravu je onaj asocijalni antidijasporac, ovoj se temi prilazi suvise emotivno...vecina nas.
Kod mene je razlog prost. Migrant sam, protjeran od fasista koji su napravili etnicki cistu sredinu a sad bjeze iz nje. Zivim u multietnickom drustvu koje mi je po mjeri i za koje bih se zalagao i zalazem jer znam da je jedino ispravno. Svaki dan gledam masu migranata kako daju svoj prilog drustvu i msilim da nije ok da ih se pausalno zigose.
Protivnike ovakvih drustava kakav je i nesanica mogu djelimicno i razumjeti jer i te kako dobro znam da medju migrantima ima olosa koji baca ljagu na sve one anonimce koji to nisu zasluzili.
Nista nije crno-bijelo pa ni ova prica.
:thumbup:
Bodkin

#2100 Re: Migranti

Post by Bodkin »

Problem je sto je vladajuca elita u evropi preliberalbo prihvatila milione izbjeglica i migranata i zato domaci pizde jer je ekononska situacija danas u evropi malo gora nego prije 20 godina.

A i kurca mog bi bilo ovoliko simptije na forumu da su migranti u ovolikom valu iz rusije ili ukrajine. Tema bila o tome kako je problem sto rusi kupuju crnogorsku obalu :D a da su imigranti iz kambodze i vijetnama, vjerovatno ne bi uopste ni bilo ovoliko navijanja.

Al ajde, bitno je da se pise
Locked