Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Leverage

#2076 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

neon-x wrote: Ako je iko ostrascen na ovoj temi onda si to ti. Za tvoje dobro se nadam da pises iskljucivo iz licnog interesa, ali mi se cini da si fakat emocionalno investiran bez obzira na postojanje licnog interesa ili ne. Dug je period do izbora da bi ovako srcano nastavio, prikoci malo, hebo politiku.

Ovdje se nama koji izrazavamo podrsku Mirsadu prigovara nekakva agresivnost u branjenju njegovog lika i djela a ja najvise agresivnosti, sto aktivne, sto pasivne, primjecujem kod ove SDP raje koja redovno i revnosno daje svoj doprinos temi.
Naravno da imam interes. Kao radnik agitujem za radničku partiju.

Da imam isključivo lični interes bio bih član SDA. Vrlo jednostavno. Ali to me ne zanima.
drag_gost

#2077 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Chmoljo wrote:
drag_gost wrote:Nije ni moj...

A ja mislim da jeste ozbiljan igrac, i da ce dobiti dovoljan broj glasova. Bas zato sto je drugaciji od ovoga sto smo navikli (to ocito ne pali), i jer nosi to iskustva sa vana.
onda si druže, vrlo, vrlo naivan. izvini, ali tako je.

živi bili pa vidjeli.
Vidi, sa ovim se zajebavam jer smatram da je bot, a botove treba nekada tako, ali sa tobom cu ozbiljno, i jer se znamo.

Nisam naivan, uvjerices se. Ja se sa tobom slazem. Nije ozbiljna konkurencija, istina. Ali, do kada vise iz strahova kompenzacije vrsiti i kalkulisati ko ce kome skinuti, oduzeti, smanjiti? Ne iz uvjerenja, nego iz straha. Meni je samo puna kapa toga, a Hadzikadic mi daje mogucnost da iako su jako, jako male sanse (necu reci nikakve) mi srce bude na mjestu. I da budem cist pred sobom.

Da ja tebe pitam, da su mu sanse kao recimo kod Becirevica,, da li bi glasao za njega?
Last edited by drag_gost on 19/09/2018 23:47, edited 1 time in total.
drag_gost

#2078 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

.
Last edited by drag_gost on 19/09/2018 23:48, edited 1 time in total.
Leverage

#2079 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Vidim prešli smo i na uvrede. I to citirajući administratora lično. Hajde, baš fino.
drag_gost

#2080 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Leverage wrote:Vidim prešli smo i na uvrede.
Ne bi te istina trebala vrijedjati.
Leverage

#2081 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Svoj ti pos'o.
drag_gost

#2082 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

:lol:
Kikibombona

#2083 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Kaze Hadzikadic, osigurao opremu za skolu u BiH. Lolo mu trazio pare da primi opremu. :lol:

Drzava po mjeri SDA i SDP.

Leglo kriminala i korupcije. Sve su zatrovali.
Smrcak15

#2084 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:Kaze Hadzikadic, osigurao opremu za skolu u BiH. Lolo mu trazio pare da primi opremu. :lol:

Drzava po mjeri SDA i SDP.

Leglo kriminala i korupcije. Sve su zatrovali.
truhla nam drzava do kosti :-)
Hajvan

#2085 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hajvan »

drzava za komrada (sdp) i Allaha (sda)….
dok omladina govori aloha bosni…

i odlazi
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2086 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

drag_gost wrote:
Vidi, sa ovim se zajebavam jer je bot i treba ga nekad tako, ali sa tobom cu ozbiljno.

Nisam naivan, uvjerices se. Ja se sa tobom slazem. Nije ozbiljna konkurencija, istina. Ali, do kada vise iz strahova kompenzacije vrsiti i kalkulisati ko ce kome skinuti, oduzeti, smanjiti? Ne iz uvjerenja, nego iz straha. Meni je samo puna kapa toga, a Hadzikadic mi daje mogucnost da iako su jako, jako male sanse (necu reci nikakve) mi srce bude na mjestu. I da budem cist pred sobom.

Da ja tebe pitam, da su mu sanse kao recimo kod Becirevica,, da li bi glasao za njega?
ne bih.

ne znam gdje vi ostali živite, ali ovdje je toliko nepovjerenje da se policajcu provjerava akreditacija prije nego što te kazni. tako da, ne vjerujem ni nekom liku koji odjednom ispliva pred izbore i koji me uistinu nije privukao svojom pričom. niti mu je onaj program i po čemu revolucionaran, niti je briljirao pored Šepića i nebitnog Jerlagića.

dakle, mislim da čovjek nije političar i da ne bi trebao obnašati političku funkciju, već neku gdje nešto može i uraditi sa tom svojom harvardskom diplomom.

apropo priče da je fino pokazati da se može izabrati i neko drugi, je upravo to - fino.

fino je bilo i što smo otišli na Mundijal, ali kako je savez gola karina, i kako sportski uspjeh nije pratio organizacijski u narednom ciklusu smo gubili od mrtvog Kipra, imamo jadnu ligu i molimo Boga da Džeko ima zdravlje Lotara Mateusa. bez sistema i vizije, nema hajra. a ja njegovu viziju ne vidim.

ne bih glasao za njega bez da ga vidim malo duži period ovdje, da vidim, ako ima ambicije da bude politička figura, kako to radi, je li sposoban voditi stranku ili obnašati neku poziciju u svojoj ili nekoj već postojećoj, da vidim je li on svjesno ili nesvjesno kukavičje jaje, hir zbog krize srednjih godina, istinska želja da pomogne ili nešto deseto...

zato kažem da diploma harvarda i lično ostvarenje nisu neke reference. nažalost, ali to je tako. ja se ne mogu pretvarati da živim u zemlji koja nije bure baruta i u kojoj nije svako pitanje - nacionalno pitanje.
Kikibombona

#2087 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote:dakle, mislim da čovjek nije političar i da ne bi trebao obnašati političku funkciju, već neku gdje nešto može i uraditi sa tom svojom harvardskom diplomom.
Dragi Cmoljo, ovakav odgovor od tebe nisam ocekivao.

Znas li koliko ima lidera da nisu profi 'politicari'?

Angela Merkel je profesor kao Hadzikadic. Sta joj fali? Zasto Hadzikadic ne moze biti makar 20% uspjesan kao Angela Merkel?
ne znam gdje vi ostali živite, ali ovdje je toliko nepovjerenje da se policajcu provjerava akreditacija prije nego što te kazni. tako da, ne vjerujem ni nekom liku koji odjednom ispliva pred izbore i koji me uistinu nije privukao svojom pričom.
Zaboravljas da glasamo za ljude koji su nas slagali milijardu puta.

Ko to ima povjernje u SDA i SDP? Ja takvog covjeka u zivotu nisam upoznao. Mrtvih mi i zivih, niko ziv im ne vjeruje. Naprotiv, svi smatraju da su notorni lopovi.

Tesko je biti gori od ovih sto su do sada vladali. Mislim da ne moze gore. Moze jedino jednako lose. Nemamo aposlutno nista izgubiti.
Chmoljo

#2088 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Kikibombona wrote:
Dragi Cmoljo, ovakav odgovor od tebe nisam ocekivao.

Znas li koliko ima lidera da nisu profi 'politicari'?

Angela Merkel je profesor kao Hadzikadic. Sta joj fali? Zasto Hadzikadic ne moze biti makar 20% uspjesan kao Angela Merkel?
ne shvataš. nije uopšte bitna diploma. bitno je znati biti i ponašati se kao političar. biti lider. Mirsad, po mom mišljenju to nije. ali stručnjak je u svojoj oblasti, i tu se dokazao, i tu može biti koristan.

diploma za političara nije nužna i on neće postati lider ako završi politologiju. pa valjda je to toliko banalno da se ne mora o tome drviti.

ovo sam ja sve već rekao, samo je trebalo malo upratiti.
ne znam gdje vi ostali živite, ali ovdje je toliko nepovjerenje da se policajcu provjerava akreditacija prije nego što te kazni. tako da, ne vjerujem ni nekom liku koji odjednom ispliva pred izbore i koji me uistinu nije privukao svojom pričom.
Zaboravljas da glasamo za ljude koji su nas slagali milijardu puta.

Ko to ima povjernje u SDA i SDP? Ja takvog covjeka u zivotu nisam upoznao. Mrtvih mi i zivih, niko ziv im ne vjeruje. Naprotiv, svi smatraju da su notorni lopovi.

Tesko je biti gori od ovih sto su do sada vladali. Mislim da ne moze gore. Moze jedino jednako lose. Nemamo aposlutno nista izgubiti.
znaš druže Barzani, svijet se ne vrti oko tebe. ima ljudi i koji imaju povjerenja i u SDA, a njihov glas vrijedi koliko i tvoj. izađi iz svog mikrokozmosa i vidjećeš.

ako mene lično pitaš, za razliku od Mirsada, znam im motivaciju i znam šta mogu očekivati. ako me je neko razočarao, poput DF-a, ne tretiram ga kao djevojku ili ženu koja me prevarila pa je sada najgora. jednostavno, ne glasam više za njega. namjerno kažem za njega, jer uvijek glasam pojedinačno umjesto da zaokružim stranku.
neon-x

#2089 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Ocigledno ce Mirsad do pocetka izbora postaviti nove standarde i u nivou razloga zbog kojih ne treba glasati za nekoga a mislio sam da je to iskljucivo rezervisano za Nasu Stranku.
Chmoljo

#2090 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

ja se izvinjavam. mi sa nebitnim razlozima više nećemo zalaziti na ovu temu. hvala na uvažavanju tuđeg mišljenja i trpljenju niske inteligencije.
Kikibombona

#2092 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Kcerka Hadzikadica, Lejla

Sin Adnan je zavrsio politicke nauke u Americi.

Supruga Mirzeta je zamjenik direktora u jednoj od najvecih banaka u Americi.

...

Mirsad kaze da u Americi zaradjuje 10 puta vise nego bi u BiH ikada mogao. Ima 63 godine i zeli nagolimano iskustvo podijeliti sa nama u BiH. Napustio je sve vodjen zeljom da napravi nesto znacajno u domovini. U Americi je dosegao vrh. Vec se dokazao kao patriota u dijaspori. Osnivac je Bosanskohercegovacko-americke akademije nauka i umjetnosti. Sada kada guglam, vidim da je sve vrijeme imao aktivnosti vezane za BiH. :thumbup:
Last edited by Kikibombona on 20/09/2018 01:15, edited 1 time in total.
Leverage

#2093 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Šta je sa tečićima?
drag_gost

#2094 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Chmoljo wrote:
drag_gost wrote:
Vidi, sa ovim se zajebavam jer je bot i treba ga nekad tako, ali sa tobom cu ozbiljno.

ne bih.

ne znam gdje vi ostali živite, ali ovdje je toliko nepovjerenje da se policajcu provjerava akreditacija prije nego što te kazni. tako da, ne vjerujem ni nekom liku koji odjednom ispliva pred izbore i koji me uistinu nije privukao svojom pričom. niti mu je onaj program i po čemu revolucionaran, niti je briljirao pored Šepića i nebitnog Jerlagića.

dakle, mislim da čovjek nije političar i da ne bi trebao obnašati političku funkciju, već neku gdje nešto može i uraditi sa tom svojom harvardskom diplomom.

apropo priče da je fino pokazati da se može izabrati i neko drugi, je upravo to - fino.

fino je bilo i što smo otišli na Mundijal, ali kako je savez gola karina, i kako sportski uspjeh nije pratio organizacijski u narednom ciklusu smo gubili od mrtvog Kipra, imamo jadnu ligu i molimo Boga da Džeko ima zdravlje Lotara Mateusa. bez sistema i vizije, nema hajra. a ja njegovu viziju ne vidim.

ne bih glasao za njega bez da ga vidim malo duži period ovdje, da vidim, ako ima ambicije da bude politička figura, kako to radi, je li sposoban voditi stranku ili obnašati neku poziciju u svojoj ili nekoj već postojećoj, da vidim je li on svjesno ili nesvjesno kukavičje jaje, hir zbog krize srednjih godina, istinska želja da pomogne ili nešto deseto...

zato kažem da diploma harvarda i lično ostvarenje nisu neke reference. nažalost, ali to je tako. ja se ne mogu pretvarati da živim u zemlji koja nije bure baruta i u kojoj nije svako pitanje - nacionalno pitanje.
Onda, izvinuces, naivan si. Ne zato sto je Hadzikadic, ja podrzavam i ovog malog Falatara, vec zato sto su nas "utabane prtine" i dovele do ovoga. Nisu to organski napravljeni putevi, vec svjesno iscrtani granicama podjele Bosne i Hercegovine. Policajcu se akreditacija provjerava i u Americi, i u Njemackoj, tako da ne vidim tu neku poentu.

Mozda bismo trebali i pcoeti gledati sta je "fino", a ne sta je nacionalni interes, jer ni mi nismo politicari.

I jeste, lider je, to njegov CV govori. Vodio je mnogo vece intelektualne manjine (i vecine) od onih koje mu mi mozemo trenutno ponuditi, a vjeruj mi da je to i problem.
Thorgerson

#2095 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

Ok, svako ima misljenje, ali ako govoris da Hadzikadic nije lider i tako ono, spustis mu ga da nije ni politicar, onda vjerovatno mislis da neko drugi jeste...

Ko?

Šefik - teleća faca, ne znam jel smislene izjave dao frajer evo kolko je proslo od izborne kampanje? Pudlica.

Becirovic - iskusni istina politicar. Moze pricati satima i nista ne reci. Kao sto i radi citav svoj zivot.

Radoncic - :roll:

Šepić - Preletacevic. Trebalo mu je samo 22 godina da skonta, da SDA ipak nije to. Kaze prosjecno zivi, a ima platu 6.000 KM. . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kiligonzales

#2096 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kiligonzales »

SSemir wrote:politicki protivnici otvoreno sumnjaju da su mirsad i falatar fakultetski obrazovani. kako je kaze moguce da su zavrsili fakultet a niko od njih ih nikad nije vidio u skolskim klupama ni u travniku ni u vitezu ni na palama.
vrhunska zeza :lol:
breuer

#2097 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by breuer »

realno, ovaj tip jeste jedini za koga ti ne bi bilo žao glasati...

rekli bi neki i Falatar, al taj osim civilizovane face nekako odaje dojam slabašnog političara
Smrcak15

#2098 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Image
pogledajte Hadzikadicevo izlaganje u Mostaru ovdje
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 142909690/
na kraju pitanja i odgovori....
Banksy

#2099 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Sinapsa wrote:
Banksy wrote:
Sinapsa wrote:
Niko nikome nije bliskiji, nego Bosanac Bosancu, ma gdje god on zivio.
To samo dobro zvuči, a u osnovi je sasvim netačno. Najbliži ti je Austrijanac s kojim već 25 godina dijeliš ISTO zdravstvo, obrazovanje, nauku, kulturu, posao, zabavu, isti zrak. S njim živiš u istom društvu, S NJIM imaš iste ciljeve, interese i zanimacije.
U sirem kontekstu je tacna i na prvi pogled mozda dobro zvuci. Medjutim ona sadrzi i jedan problematican element, a to je iskljucivost. Nju ne treba shvatiti kao maksimu kategorickog imperativa, koja treba da vazi za svaku jedinku u svakom kontekstu. Ona samo treba da gradi mostove izmedju nas i da naglasi nase zajednicke kulturoloske korjene. Napisana je da naglasi zajednicko i oslanja se na ono sto covjek u inostranstvu moze svakodnevno da posmatra -

da Bosanci traze blizinu drugih Bosanaca.
Traže kad je u pitanju kafenisanje, trač, prisjećanje boljih vremena, ili, kao ovdje, naklapanje o predsjedničkim kandidatima za koje većina uopće neće ni glasati jer se nije registrirala.
Sinapsa wrote:
Dijelim sa Austrijancima drustvo u kojem zivimo. Medjutim, nije tacno da mi moraju kao kolektiv biti najblizi. Oni to jesu, bliski su mi, ali imati austrijske prijatelje i zivjeti sa Austrijancima ne znaci, da oni odredjuju moj socijalni identitet. Jer, ja sam socijalizovan u BiH i tako se dozivljavam. Moja djeca to donekle nece dijeliti sa mnom.
Naravno da su ti Austrijanci najbliži, i fizički i praktično. Naravno da ONI određuju tvoj aktuelni socijalni (društveni) identitet. Živiš u njihovom društvu i s njima dijeliš sve ekonomske, političke, kulturološke, obrazovne, naučne pojave i prakse socijalnog života koji postaje, i već je davno postao, tvoj identitet.
Ti si BIO socijalizovan u BiH, nekad, prije 25 godina. Danas, ti si dio austrijskog društva, ne bosanskog, i nema suvislog argumenta ni postavke prema kojoj je drugačije. Ja ga, bar dosad, nisam čula.
Sinapsa wrote:
Banksy wrote: Bosna su nostalgija i sentimenti, (počesto i šuplja patriotska) i ništa više. A ako jeste nešto više, vratite se nazad.
Ova zadnja recenica sadrzi dosta žuči i mogu samo pokusati da je prevedem: Vi ne morate da trpite nasu stvarnost, vi ne snosite posljedice te stvarnosti i nemate moralno pravo, da nam "pametujete"...

Grupna dinamika je takva, da mogu da razumijem da nas okolnosti dijele u dvije grupe. To ne mijenja cinjenicu, da smo ipak dvije strane jedne medalje. Svi smo odredjeni dogadjajima u BiH devedesetih. Da Bosna i Hercegovina za dijasporu nije samo sentiment i nostalgija, mozes da vidis, ako nista, barem na financijskoj podrzci i ulaganju iznenadjujuce visokih svota u BiH. Sa druge strane, kada procitam sta je @Kikibombona napisao o svojoj dijasporskoj tetki, koja mu svojom ignorancijom i neshvatanjem dere zivce, onda mogu samo da tu prirodu nasih ljudi potvrdim. Sa zaljenjem. Osim toga postoji jos problematicnih aspekata u nasim odnosima, o kojima ne zelim sada pisati. Sve u svemu - na nama je, hocemo li produbljavati jaz ili cemo "praviti mostove".
Ma nismo mi dvije strane jedne medalje već decenijama. Mi jesmo, svi, određeni događajima devedesetih, ali ti događaji su nas raspuhali na, kao nebo i zemlja, različite strane, u neka nova društva, nove okolnosti i situacije, koje jedne s drugim više NIKAKVE veze nemaju. NIKAKVIH mi više dodornih tačaka nemamo osim onih mjesec dana, kad dođete na zube i frizure, i te finansijske podrške o kojoj govoriš - a koja je strogo individualna, pa je negdje ima, a negdje bogami i nema pa zaboravljeni roditelji umiru od gladi - a koja će, svakako presahnuti za 20 godina kad biologija učini svoje, pa vaša djeca logično i opravdano zaborave tetke i daidže u nekoj staroj zemlji pradjedova. A dilema jaz ili mostovi je lažna. Stari mostovi će se sami, od starosti, srušiti za koju godinu, a jaz će prerasti u pustinju ravnodušnosti novih generacija.
Ima, naravno, kako kažeš, još puno aspekata o kojima ni ja ne želim pisati, da ne bih uvrijedila koju osjetljivu dijasporsku dušu, ali moram primjetiti da je Hadžikadić - svojim demonstriranim znanjem o Bosni, svojim nastupom, ponašanjem, postupcima i gardom - pravi primjer, reprezent, dijasporske politike prema Bosni i njenim stanovnicima. Ne želim da ga ponovo slikam, sve sam već napisala, a i nema potrebe - svi se vrlo dobro, prešutno razumijemo.
Banksy

#2100 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

...
Locked