Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bazinga1234
#2076 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
https://www.klix.ba/sport/nogomet/prosi ... /190509085
Između ostalog, kaže da će se srediti papiri za Dilavera.
Između ostalog, kaže da će se srediti papiri za Dilavera.
- scarface32
#2077 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma ovo neko drugi diriguje ko ce igrati.Cuj Vrancica ne zna da li ce pozvati ,ali zato je Besic u prvih 11.Kreten.
-
90minut
#2078 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bože sačuvaj!scarface32 wrote:Ma ovo neko drugi diriguje ko ce igrati.Cuj Vrancica ne zna da li ce pozvati ,ali zato je Besic u prvih 11.Kreten.
-
Vitoo
#2079 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Majmun debeli90minut wrote:Bože sačuvaj!scarface32 wrote:Ma ovo neko drugi diriguje ko ce igrati.Cuj Vrancica ne zna da li ce pozvati ,ali zato je Besic u prvih 11.Kreten.
- cyprus
#2080 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ko je moga zamisliti laniVitoo wrote:Majmun debeli90minut wrote:Bože sačuvaj!scarface32 wrote:Ma ovo neko drugi diriguje ko ce igrati.Cuj Vrancica ne zna da li ce pozvati ,ali zato je Besic u prvih 11.Kreten.![]()
- luckylaka
#2081 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Sta treba jos Haskic da uradi..da daje autogolove
Prosinečki te se kratko osvrnuo i najboljeg strijelca srbijanske lige Nermina Haskića.
"Vidim da ga određeni mediji povezuju s reprezentacijom. Uspio sam i njega nedavno pogledati na meču protiv Proletera. Nisam siguran da se samo tako može doći u reprezentaciju. Vidjet ćemo", dodao je.
Prosinečki te se kratko osvrnuo i najboljeg strijelca srbijanske lige Nermina Haskića.
"Vidim da ga određeni mediji povezuju s reprezentacijom. Uspio sam i njega nedavno pogledati na meču protiv Proletera. Nisam siguran da se samo tako može doći u reprezentaciju. Vidjet ćemo", dodao je.
- P.Starck
#2082 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ispada budala s ovakvim izjavama i daje dojam da se ono baš udomaćio u žabokrečini našeg saveza. Samo ne talasaj.luckylaka wrote:Sta treba jos Haskic da uradi..da daje autogolove![]()
- vicious
#2083 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
De svega vam, kakav Haskic. Taman da 300 golova uvalja u Srbiji, nije on kalibar za reprezentacije.
Vrančić ok, treba mu opet dati šansu.
Vrančić ok, treba mu opet dati šansu.
- Point.
#2084 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nekima je puno srce kad ne zove golmana koji brani u engleskoj PL al zato im je selektor kreten jer ne zove nekog anonimusa iz jake srbijanske lige.
- P.Starck
#2085 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Da je Haskić rođen Usarajvu, davno bi graktali Haskić, Haskić, Haskić...
Eto ti daj 24 gola iz 32 utakmice u bilo kojoj ligi ili 28 ukupno...
Ne da ga treba zvati, nego to treba uraditi što prije!
Ovo me podsjeti na čudo zvano Salvatore Scilacci.
Maltene anonimus koji je eksplodirao sezonu prije svjetskog 90e u Italiji.
Juve ga uzme iz B lige taman u godini kada se igralo svjetsko, a tada je imao godina kao i Haskić sada.
Prije nego će ga Juve uzeti bio prosječan igrač u talijanskoj seriji B, i onda ga krene, završi kao prvi strijalac serije B i odmah u Juve.
Imao je tad blizu 30 godina.
Dobije poziv i za reprezentaciju Italije. Do juče anoninimus. Repreznataciju Italije i Seriju A gledao na TV-u.
Na svjetskom u Italiji, bude i prvi strijalac a uzme i zlatnu loptu za najboljeg igrača. Pazi sad, pored Baggia, pored Diega Armanda, Romaria, Van Bastena, Klinsmana ili "naših" Piksija, Sušića, Savičevića i da ne nabrajam sve legende ovog hebenog sporta.
Tako da kad neko kaže, navaljo golova negdje, ali ima još do reprezentacije. Haloooo.
Momak daje golove, a to je posao napadača. Ja da sam selektor on bi u mojoj reprezentaciji imao posao sve dok daje golove. To je mjera.
Interesantno, u zadnjoj utakmici Italije, Baggio ostaje na klupi a Scilacci igra kao solo špic.
Ko daje golove igra. Zna to i Prosinečki, i on je bio tada u Italiji.
A eto nažalost kao i u svemu što uradimo, na kraju smo upropastili i tog Prosinečkog, posta i on mahalac.
Eto ti daj 24 gola iz 32 utakmice u bilo kojoj ligi ili 28 ukupno...
Ne da ga treba zvati, nego to treba uraditi što prije!
Ovo me podsjeti na čudo zvano Salvatore Scilacci.
Maltene anonimus koji je eksplodirao sezonu prije svjetskog 90e u Italiji.
Juve ga uzme iz B lige taman u godini kada se igralo svjetsko, a tada je imao godina kao i Haskić sada.
Prije nego će ga Juve uzeti bio prosječan igrač u talijanskoj seriji B, i onda ga krene, završi kao prvi strijalac serije B i odmah u Juve.
Imao je tad blizu 30 godina.
Dobije poziv i za reprezentaciju Italije. Do juče anoninimus. Repreznataciju Italije i Seriju A gledao na TV-u.
Na svjetskom u Italiji, bude i prvi strijalac a uzme i zlatnu loptu za najboljeg igrača. Pazi sad, pored Baggia, pored Diega Armanda, Romaria, Van Bastena, Klinsmana ili "naših" Piksija, Sušića, Savičevića i da ne nabrajam sve legende ovog hebenog sporta.
Tako da kad neko kaže, navaljo golova negdje, ali ima još do reprezentacije. Haloooo.
Momak daje golove, a to je posao napadača. Ja da sam selektor on bi u mojoj reprezentaciji imao posao sve dok daje golove. To je mjera.
Interesantno, u zadnjoj utakmici Italije, Baggio ostaje na klupi a Scilacci igra kao solo špic.
Ko daje golove igra. Zna to i Prosinečki, i on je bio tada u Italiji.
A eto nažalost kao i u svemu što uradimo, na kraju smo upropastili i tog Prosinečkog, posta i on mahalac.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2086 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne bi svakako igrao pored Džeke.
Za klupe bi moglo, recimo umjesto Bajića.
- scarface32
#2087 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne bi me iznenadilo da Ibricica zove.Ipak se zna ko se pita u repki.90minut wrote:Bože sačuvaj!scarface32 wrote:Ma ovo neko drugi diriguje ko ce igrati.Cuj Vrancica ne zna da li ce pozvati ,ali zato je Besic u prvih 11.Kreten.
- Point.
#2088 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ko se pita?scarface32 wrote:Ne bi me iznenadilo da Ibricica zove.Ipak se zna ko se pita u repki.90minut wrote:Bože sačuvaj!scarface32 wrote:Ma ovo neko drugi diriguje ko ce igrati.Cuj Vrancica ne zna da li ce pozvati ,ali zato je Besic u prvih 11.Kreten.
Bolan, gdje će Haskić igrati pored živog Džeke i to još u bitnim utakmicama. Nije real life fudbal Football Manager pa da možeš šaltati kako ti qurcu čejf.
-
90minut
#2089 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Stani pricamo o tome da bude na klupi point kakva prva postava te spopala?
Vrancic nema mjesta?
Lik koji je trenutno bolji od Besica duplo.
Vrancic nema mjesta?
-
Bazinga1234
#2090 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bajić svakako nije ni bio na proslom spisku, a Haskić bi mogao uletiti umjesto povrijeđenog Koljića.Tomahawk11 wrote:Ne bi svakako igrao pored Džeke.
- P.Starck
#2091 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
A što ne bi igrao pored Džeke??Tomahawk11 wrote:Ne bi svakako igrao pored Džeke.
Prosenečki se definitivno uklopio u ovu bosansku žabokrečinu.
Kaže za Vrančića, dobar je ali zaboravljate da nije igrao prije toga dva mjeseca već ulazio s klupe.
Pa bio je povrijeđen hebo te on, momak super završio i super počeo ovu godinu i povrijedio se.
Sad se ponovo vratio svom snagom i on to ovako komentariše.
OK, ima Prosinečki pravo na ovakav komenatar ali ne može onda imati duple aršine,
jer onda Dilaver (za kojeg kaže da je sigurno na spisku ako mu uspiju srediti papire,
jer je po njemu odigrao dobru sezonu u Dinamu), ne bi trebao biti ni u mislima za poziv.
Odigrao je dosta manje od Vrančića + više i duže bio pod povredama.
Da ne pričam da nama treba veznjak tipa Vrančića, čak i da će igrati Pjanić ali eto...
Prosinečki i talovi.
Neka dođe Dilaver iz Dinama a Vraničić, Haskić....
Ma mogao bi pisati danima o ovim nebulozama.
Dilaver će evo po Prosinečkom prije dobiti mjesto nego npr. Memišević iz Groningena?!!
Taj Memišević je štoper i odigrao je skoro svaku utakmicu u tom Griningenu, a taj Groningen ima beton odbranu.
Manje golova od tog Groningena su primilii samo veliki Ajax, Feyenoord, PSV i Alkmaar!
Ali Dilaver igra u velikom Dinamu a gdje je taj i kto je taj Groningen i šta je to Eredivizija.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2092 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Zato što je Džeko - Džeko, a Haskić - Haskić.
- scarface32
#2093 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
najpametniji je Lulic. Najeo se baklava i kolaca i otisao iz repke.
-
90minut
#2094 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
A sad u ovom momentu je vjerovatno kvalitetniji HaskicTomahawk11 wrote:Zato što je Džeko - Džeko, a Haskić - Haskić.
- P.Starck
#2095 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
A jel? Niko ne kaže Džeko na klupu, igra Haskić, već da igra pored Džeke.Tomahawk11 wrote:Zato što je Džeko - Džeko, a Haskić - Haskić.
Što ne bi mogao igrati pored Džeke? Džeko ne trpi napadača kraj sebe već će ga ujesti kao Suarez.
Haskić treba dobiti priliku! Trenutno je on od svih bjelosvjetskih bosanaca koji šutaju loptu igrač sa najviše golova.
To treba respektirati. Ili brojimo samo neke sezone od prije dvije ili koliko već godina.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2096 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
100%.90minut wrote:A sad u ovom momentu je vjerovatno kvalitetniji HaskicTomahawk11 wrote:Zato što je Džeko - Džeko, a Haskić - Haskić.
Ne igramo sa dva napadača.P.Starck wrote:A jel? Niko ne kaže Džeko na klupu, igra Haskić, već da igra pored Džeke.
Što ne bi mogao igrati pored Džeke? Džeko ne trpi napadača kraj sebe već će ga ujesti kao Suarez.
Haskić treba dobiti priliku! Trenutno je on od svih bjelosvjetskih bosanaca koji šutaju loptu igrač sa najviše golova.
To treba respektirati. Ili brojimo samo neke sezone od prije dvije ili koliko već godina.
- AmiĐa_Idriz
#2097 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne vjerujem šta čitam.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2098 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Čujem Mane ide u Madrid (ne mislim na finale), pa eto, Haskića zvati, nek Klopp ima u vidu.AmiĐa_Idriz wrote:Ne vjerujem šta čitam.
- Point.
#2099 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bolan, liku 30 kuka šta imaš od njega. Prošao voz.90minut wrote:Stani pricamo o tome da bude na klupi point kakva prva postava te spopala?
Vrancic nema mjesta?
Za Vrančića sam na drugoj temi napisao da se on mora naći na sljedećem spisku. Isto kao i Memišević koji ima odličnu sezonu iza sebe u Groningenu.
- luckylaka
#2100 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Sam sebi kontriras.Neka pozove Asmira sa 30 i nesto koji je treci golman u klube a neka ne pozove Haskic sa 30 koji je prvi strelac i u odlicnoj formiPoint. wrote:Bolan, liku 30 kuka šta imaš od njega. Prošao voz.90minut wrote:Stani pricamo o tome da bude na klupi point kakva prva postava te spopala?
Vrancic nema mjesta?
Za Vrančića sam na drugoj temi napisao da se on mora naći na sljedećem spisku. Isto kao i Memišević koji ima odličnu sezonu iza sebe u Groningenu.