Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Kejn

#2076 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Treba nam Luka. Kinezi su ludi za Agrokomercovim Topsom...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2077 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Iskreno, pred sudom mi nemamo šanse nikakve....jah nemamo trgovačku flotu,jah nemamo vojnu flotu ,jah nemamo ribarsku flotu...mislim da imamo naka dva na naduvavanje policijska čamca :mrgreen: . A eto da dobijemo koridor do otvorenog mora...koliko bi bio...jedno 150km dužine, ko ce to osiguravat i nadgledat, ta dva policijska šlaufa :D ?
sportman1

#2078 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by sportman1 »

:lol:
Pa što se onda kofrčimo? Nek ljudi prave,meni ne smeta čak jedva čekam da ga naprave da ne moram gledati Klek,Zaton doli,fukaru,baliluk i ustašluk u Neumu.[/quote]

zato sto je radi o pravu mora prema konvenciji un.
zasto bi odustali od necega sto na prema toj konvenciji pripada???[/quote]

Konvencija UN-a :-) grohotom se smijem.U zemlji u kojoj je dječiji dodatak 40 KM a za paščad se odvaja 150 KM - ti tumačiš o konvencijama UN-a o korištenju mora. :lol:
Nego,osjetile Bošnje da mogu imati neku korist od te sve priče (finansijsku jal predizbornu linafo patriotsku) pa njaču kako im Hrvatska brani pravo prolaza ...a nemamo ni gliser,imali jedan u Neumu i on ispuho...[/quote]

kakve veze sad ima doplatak???
uozbilji se kolega jer je i tema ozbiljna.
i naravno da ce se ovo koristit u predizborne svrhe. da narod ne grize ne bi se ni koristilo.
sportman1

#2079 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by sportman1 »

Bobi wrote:Iskreno, pred sudom mi nemamo šanse nikakve....jah nemamo trgovačku flotu,jah nemamo vojnu flotu ,jah nemamo ribarsku flotu...mislim da imamo naka dva na naduvavanje policijska čamca :mrgreen: . A eto da dobijemo koridor do otvorenog mora...koliko bi bio...jedno 150km dužine, ko ce to osiguravat i nadgledat, ta dva policijska šlaufa :D ?

kakva pratnja ??? to ne treba.
Bobi
Forum administrator

#2080 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

sportman1 wrote:
Bobi wrote:Iskreno, pred sudom mi nemamo šanse nikakve....jah nemamo trgovačku flotu,jah nemamo vojnu flotu ,jah nemamo ribarsku flotu...mislim da imamo naka dva na naduvavanje policijska čamca :mrgreen: . A eto da dobijemo koridor do otvorenog mora...koliko bi bio...jedno 150km dužine, ko ce to osiguravat i nadgledat, ta dva policijska šlaufa :D ?

kakva pratnja ??? to ne treba.
Zamisli desi se nesreca pomorska tacno u sred naseg koridora negdje 100 km od Neuma, Cro policija ne smije da udje a dva naša šlaufa ispuhana :D ?
high_volume

#2081 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by high_volume »

greška... sorry
Last edited by high_volume on 30/07/2018 22:24, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#2082 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Nije ti ovo dobro nacrtano.
Mišo_Kovač

#2083 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Mišo_Kovač »

Kejn wrote:
славянин wrote:
Kejn wrote: Hoćel ovom polazna visina biti 55 metara?
55 metara od povrsine more do asfalta + razmak izmedju pilona 150 metara... ali opet sta ako nosac aviona krene a ne moze... jer danas sutra mi kupimo jedan ili dva nosaca da branimo nase more .. a oni ne mogu uploviti u stratesku luku Neum.
Prije da će biti visok 55 metara od morskog dna, što znači da će polazna biti manja od 55 metara.....
Prolazna 55m. Jebote, ne ide preko miljacke :D
Seawolf

#2084 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Seawolf »

Bobi wrote:Nije ti ovo dobro nacrtano.
Možda se Kinezi zeznu, pa fakat tuda pruže most ... kraće im je :-D
Kejn

#2085 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Ovo crtali ovi iz pomorskog društva :lol:

Šalu nastranu. Otvoreno more je Atlantski okean, ono što nama treba je koridor kroz Hrvatske teriotrijalne vode na kojima ćemo imati zajednički suverenitet ali će to i dalje biti hrvatski teritorij. Nešto što je Slovenija dobila, i nešto na što svaka zemlja na svijetu koja ima makar metar izlaz na more ima pravo.
Kejn

#2086 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Mišo_Kovač wrote: Prolazna 55m. Jebote, ne ide preko miljacke :D
Hajde nadam se... trebali bi im mi doplatit da dignu makar na 65 metara :D
spreca

#2087 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

sportman1 wrote:greska je bih sto nije isla sa tuzbom prije pet godina dok je bio komsic.
sa covicem to nece da moze jer covic ne radi za bih interes vec za susjede. pa ne bi mu sveuciliste zagreb dodijelilo tamo neki orden u prisustvu plenkovica da nije tome tako.
Zato u Oktobru Komsic 250000 glasova a covic nek cera magarad po kamenjaru...a SDA isto tako cerati govnivom motkom
Kaligrafija

#2088 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kaligrafija »

Kejn wrote:
Mišo_Kovač wrote: Prolazna 55m. Jebote, ne ide preko miljacke :D
Hajde nadam se... trebali bi im mi doplatit da dignu makar na 65 metara :D
Od akciza na kafu!
zlo zlo

#2089 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zlo zlo »

horkesh wrote:
karanana wrote:
pa onda opet losom peljeskom cestom gore do vrha, orebic ili dalje.
Lošom cestom? Ne vidim šta joj fali, vrlo je ugodna za vožnju. Uostalom, to je ista cesta kojom će se voziti i nakon izgradnje mosta, zavisi ko gdje ide, samo će se spojiti još na most.

zapravo ovih dana se raspisuje tender za tu cestu i ona će se sredit odmah do dovršetka mosta.
Bobi
Forum administrator

#2090 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Mi nismo pomorska država, sam izlaz na more nije uslov da se jedna država proglasi pomorskom.
Kejn

#2091 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Bobi wrote:Mi nismo pomorska država, sam izlaz na more nije uslov da se jedna država proglasi pomorskom.
Jok nego šta je uslov?
animus

#2092 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by animus »

Joj moreplovaca na ovoj temi. Sve strucnjak do strucnjaka. Ova mapa gore je vrh. Ispade da ce se hrvati spojiti sa nasom teritorijom. Jos je falilo da napravi jos jedan most do peljesca sa ovog poluotoka.
Sada ozbiljno.
Nije nama kasno nikad da pokrenemo tuzbu za pristup medjunarodnim vodama. Nema veze sto se most pravi i mislim da to nije lose sa ovom visinom od 50 metara. Jedini problem je naravno granica i medjunarodne vode. To nam ne mogu nikako zabraniti i tu im uvijek mozemo praviti problem bez obzira na domace izdajnike. Meni je cak i drago da prave ovaj most jer ako ljudi iz neuma nemaju nista protiv a jedino njima pravi direktnu stetu onda ne trebaju ni ostali da se bune. Skontat ce i oni da su naguzeni od strane covica i hrvatske. Peljesac ce profitirati definitivno. Tu ce nastazi gradjevinski bum a neum svakako ko jebe. I ne treba dole ici vise niko jer jebes kupanje ispod mosta. To imamo na svakoj rijeci u bosni.
Kejn

#2093 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

animus wrote:Joj moreplovaca na ovoj temi. Sve strucnjak do strucnjaka. Ova mapa gore je vrh. Ispade da ce se hrvati spojiti sa nasom teritorijom. Jos je falilo da napravi jos jedan most do peljesca sa ovog poluotoka.
Sada ozbiljno.
Nije nama kasno nikad da pokrenemo tuzbu za pristup medjunarodnim vodama. Nema veze sto se most pravi i mislim da to nije lose sa ovom visinom od 50 metara. Jedini problem je naravno granica i medjunarodne vode. To nam ne mogu nikako zabraniti i tu im uvijek mozemo praviti problem bez obzira na domace izdajnike. Meni je cak i drago da prave ovaj most jer ako ljudi iz neuma nemaju nista protiv a jedino njima pravi direktnu stetu onda ne trebaju ni ostali da se bune. Skontat ce i oni da su naguzeni od strane covica i hrvatske. Peljesac ce profitirati definitivno. Tu ce nastazi gradjevinski bum a neum svakako ko jebe. I ne treba dole ici vise niko jer jebes kupanje ispod mosta. To imamo na svakoj rijeci u bosni.
Neumljani nisu svjesni da će ih jonski koridor zaobići preko Pelješca.... da su imalo pametni bunili bi se iz petnih žila...
Bobi
Forum administrator

#2094 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Kejn wrote:
Bobi wrote:Mi nismo pomorska država, sam izlaz na more nije uslov da se jedna država proglasi pomorskom.
Jok nego šta je uslov?
moras imati flotu,moras imati luku, moras imati carinski-granični prelaz, moras imati birokratije pomorske..saso mange....tako makar kaze UN, ja samo prenosim :mrgreen:
bogoljub

#2095 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by bogoljub »

Nemamo ni jednog aviona, pa iako je tako, necemo zatvarati aerodrome, niti zanemariti necija nastojanja ako bi nam ugrozavao avio saobracaj.
Isto tako je i sa morskim marsutama i morskim plovilima.
deer_hunter

#2096 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by deer_hunter »

Kejn wrote: Prije da će biti visok 55 metara od morskog dna, što znači da će polazna biti manja od 55 metara.....
e jbg sad, ako budu mjerili od dna nece moci ni gumeni camac proci...cuj od morskog dna :D
Kejn

#2097 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

deer_hunter wrote:
Kejn wrote: Prije da će biti visok 55 metara od morskog dna, što znači da će polazna biti manja od 55 metara.....
e jbg sad, ako budu mjerili od dna nece moci ni gumeni camac proci...cuj od morskog dna :D
Kinez je to. Uzet ce nam par metara ko da gledam
PM72

#2098 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

bogoljub wrote:
Nemamo ni jednog aviona, pa iako je tako, necemo zatvarati aerodrome, niti zanemariti necija nastojanja ako bi nam ugrozavao avio saobracaj.
Ja poređenja...imamo bolan i avione i helikioptere i aerodrome i radare pa čak i državnu agenciju za kontrolu avio saobraćaja...a luku imamo jedno u Brčkom a u Neumu dva ispuhana čamca...
Bobi
Forum administrator

#2099 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

bogoljub wrote:
Imamo helikoptere,imamo sportske avione, imamo Agenciju za vazdušni saobracaj,imamo granićne prelaze na aerodromima, ne valja ti usporedba nikako :mrgreen: .
Bobi
Forum administrator

#2100 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

pm72 me pretece za sekundu samo sam ja to ljepše stilski napisao :P
Post Reply