LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
addy_sa

#2076 Re: LGBT parada

Post by addy_sa »

sam naziv "Pride" upucuje na to da je to parada Ponosa, da su ljudi to sto jesu i ne stide se toga, zele biti prihvaceni.
I kad mi neko kaze stooooooo sta im to fali, nije krivicno djelo biti gay :shock: :shock:
To su parovi ko i svi parovi. Cak bi se usudio reci i stabilniji jer imaju kohezivni faktor - osuda sredine i sva sranja kroz koja prolaze, tesko ulaze u veze i tesko im iste i opstaju zbog uticaja vanjskih faktora, ali kad su u vezi, onda je to prava stabilna veza.

Pride se pravi izmedju ostalog ne samo zbog "vidljivosti" vec i pravne ravnopravnosti:
-civilna partnerstva, samim tim mogucnost zajedicne kupovine stana, kredita, osiguranja, posjete u bolnici itd itd

Dva partnera skupa zive godinama, stede, trose, jednom se nesto desi i rodbina koja ga se odrekla ima vise prava nego dugogodisnji partner.
Ma nemoj.

Uglavnom, malo logike, razuma, senzibilnosti prema ovom pitanju nije na odmet.
Zadrti, neobrazovani papci kojih je vecina u Sa moraju se malo emancipovati ako zele u EU. Ili ako ne zele dijeliti vrijednosti Zapada, da se kaze. Fer.

S obzirom da je EU put oficijelna BiH politika, jedva cekam pride u SA, pa makar pod moranje.
A morace.
:thumbup: :bih:
normala brate

#2077 Re: LGBT parada

Post by normala brate »

addy_sa wrote:sam naziv "Pride" upucuje na to da je to parada Ponosa, da su ljudi to sto jesu i ne stide se toga, zele biti prihvaceni.
I kad mi neko kaze stooooooo sta im to fali, nije krivicno djelo biti gay :shock: :shock:
To su parovi ko i svi parovi. Cak bi se usudio reci i stabilniji jer imaju kohezivni faktor - osuda sredine i sva sranja kroz koja prolaze, tesko ulaze u veze i tesko im iste i opstaju zbog uticaja vanjskih faktora, ali kad su u vezi, onda je to prava stabilna veza.

Pride se pravi izmedju ostalog ne samo zbog "vidljivosti" vec i pravne ravnopravnosti:
-civilna partnerstva, samim tim mogucnost zajedicne kupovine stana, kredita, osiguranja, posjete u bolnici itd itd

Dva partnera skupa zive godinama, stede, trose, jednom se nesto desi i rodbina koja ga se odrekla ima vise prava nego dugogodisnji partner.
Ma nemoj.

Uglavnom, malo logike, razuma, senzibilnosti prema ovom pitanju nije na odmet.
Zadrti, neobrazovani papci kojih je vecina u Sa moraju se malo emancipovati ako zele u EU. Ili ako ne zele dijeliti vrijednosti Zapada, da se kaze. Fer.

S obzirom da je EU put oficijelna BiH politika, jedva cekam pride u SA, pa makar pod moranje.
A morace.
:thumbup: :bih:

Ma samo pitanje vremena bukvalno kontam to što nije bio do sada je samo zbog toga što se nizu angažovali kako treba nikakav strah nije u pitanju..

Ustvari kad nešto bolje skontam zar se ne sjecate da su prošetali prije godinu tako nešto njih 50tak i to sve za par zastava i to..
Niko ih nije krivo pogledao..
addy_sa

#2078 Re: LGBT parada

Post by addy_sa »

[/quote] Ma samo pitanje vremena bukvalno kontam to što nije bio do sada je samo zbog toga što se nizu angažovali kako treba nikakav strah nije u pitanju..

Ustvari kad nešto bolje skontam zar se ne sjecate da su prošetali prije godinu tako nešto njih 50tak i to sve za par zastava i to..
Niko ih nije krivo pogledao..[/quote]
Prošle godine aktivistice (namjerno pišem aktivistice jer su većinom bile žene, toliko o frajerima) su prošetale sa zastavama Obalom bez ikakvih problema.

Semiha Borovac kao državna ministrica nadležna za ljudska prava potvrdila da se radi na organizaciji Pride, a Vlada FBiH na zakonu o civilnom partnerstvu.

Što to SDA ili bilo koja vladajuća stranka nije javno protiv bilo čega vezano za LGBT iako im većina članstva to ne podržava?
Zato što Reformska agenda i EU integracije podrzumijevaju poštivanje ljudskih prava u koja se, na žalost mnogih, ubrajaju i LGBT prava.
Ako ne vjerujete pitajte Semihu, još uvijek je resorna ministrica u "tehničkom mandatu" :D
Labirint

#2079 Re: LGBT parada

Post by Labirint »

Njima ovo ovakvo stanje i odgovara, na račun ugroženosti sišu fondove i kojekakve donacije, sutra da prošetaju ( a realno mogu kako hoće) o kakvoj bi se ugroženosti govorilo? Tako da pozicija kakva jeste je i više nego odlična, cijenim da tih par "gejeva i gejevki" je dobro brkove omastilo lovom dok ovim ostalim preostaje da se ...kao i nama uostalom u ovom društvu :D
tuzlak1212

#2080 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Ako se boje sigursnosti i reakcije ili čeka se politika. Mogu prvo kroz Tuzlu proć pa onda Sa, hem što će ovdje političari najprije dozvolit i pogurat ih, hem što gradjane boli k... za njih. Najvažnije im je jedan grad preživit ostalo će vjerovatno biti samo lančano kopiranje. Neće smjet ni političari ništa u drugim kantonima čim jedan kanton dozvoli taj događaj.
Hakiz

#2081 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Jednog dana će se desiti sljedeće:

Krenuće pride, neki lik će se zaletjeti da bije pedere, a onda će neki pripadnik policije u kontraterorističkoj opremi da ga namlati. I ovaj junak će u čudu da se pita "Šta bi?".

To će se desiti kada se donese politička odluka, pa se zaprijeti komandiru čete čiji je taj policajac pripadnik da će ostati bez posla ako se učesnicima pridea nešto desi, a taj komandir će istu tu prijetnju reći tim policajcima. Ujedno, u koloni će biti članovi predsjedništva, vlade itd sa svojim obezbjeđenjima. A biće u koloni jer će im "međunarodni faktor pristojno sugerisati" da tu budu.

I kada se to desi, za godinu do možda dvije BiH ulazi u EU.

Tako je to bilo i u Hrvatskoj, u Srbiji ide sporije jer srbijanski političari moraju uz to i bezbolno narod odvojiti od iracionalne ljubavi sa Rusijom a to zahtijeva vrijeme, ali i tamo je sličan proces.

A onda smo mi u BiH na redu.

Što se ljudi prije sa tim pomire i na to pripreme manje će ih boljeti kada im EU uđe (pun intended).
kakavdanakneiskustvu

#2082 Re: LGBT parada

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hakiz wrote:Jednog dana će se desiti sljedeće:

Krenuće pride, neki lik će se zaletjeti da bije pedere, a onda će neki pripadnik policije u kontraterorističkoj opremi da ga namlati. I ovaj junak će u čudu da se pita "Šta bi?".

To će se desiti kada se donese politička odluka, pa se zaprijeti komandiru čete čiji je taj policajac pripadnik da će ostati bez posla ako se učesnicima pridea nešto desi, a taj komandir će istu tu prijetnju reći tim policajcima. Ujedno, u koloni će biti članovi predsjedništva, vlade itd sa svojim obezbjeđenjima. A biće u koloni jer će im "međunarodni faktor pristojno sugerisati" da tu budu.

Tako je to bilo i u Hrvatskoj, u Srbiji ide sporije jer srbijanski političari moraju uz to i bezbolno narod odvojiti od iracionalne ljubavi sa Rusijom a to zahtijeva vrijeme, ali i tamo je sličan proces.

Što se ljudi prije sa tim pomire i na to pripreme manje će ih boljeti kada im EU uđe (pun intended).

:thumbup:
AleksoMKD

#2083 Re: LGBT parada

Post by AleksoMKD »

Kod nas se niko nije pojavio osim organizatora (sam, ni njegov decko nije dosao) i policije. Nisu dosli ni huligani ni LGBT ekipa.

On the other hand pre neke godine su im demolirane kancelarije u carsiji.
broj dva

#2084 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Labirint wrote:Njima ovo ovakvo stanje i odgovara, na račun ugroženosti sišu fondove i kojekakve donacije, sutra da prošetaju ( a realno mogu kako hoće) o kakvoj bi se ugroženosti govorilo? Tako da pozicija kakva jeste je i više nego odlična, cijenim da tih par "gejeva i gejevki" je dobro brkove omastilo lovom dok ovim ostalim preostaje da se ...kao i nama uostalom u ovom društvu :D
Argument u rangu "oni su sami sebe granatirali"
Sanjarko

#2085 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Ma samo zakonski urediti i to je to. Lako se da ovo urediti. Ali imaju drugog posla politicari. Valja se ugradit itd.
Sanjarko

#2086 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Dupli
insomnia78

#2087 Re: LGBT parada

Post by insomnia78 »

Hakiz wrote:Jednog dana će se desiti sljedeće:

Hocel to biti prije ili nakon sto smjene Dodika i ukinu RS
:lol:
Isto mala djeca
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2088 Re: LGBT parada

Post by pici »

ne znam u Kčemu je probljem, nama sHupci upravljaju vec trijes godina... mi normalni smo ugrozBa
denimb

#2089 Re: LGBT parada

Post by denimb »

A sta tacno znaci ovo LGBT :?
Idemedosumom

#2090 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Imaš gugel
denimb

#2091 Re: LGBT parada

Post by denimb »

Ne smijem guglati pedere, istekao mi Kaspersky :roll:
triconja

#2092 Re: LGBT parada

Post by triconja »

denimb wrote:Ne smijem guglati pedere, istekao mi Kaspersky :roll:
A avast? :lol:
denimb

#2093 Re: LGBT parada

Post by denimb »

triconja wrote:
Slaba mi to protekcija :lol:
triconja

#2094 Re: LGBT parada

Post by triconja »

denimb wrote:
triconja wrote:
Slaba mi to protekcija :lol:
Manje ganjaj lgbt onda :lol: :lol: :lol:
Nivelacija

#2095 Re: LGBT parada

Post by Nivelacija »

Bosna ni po koju cijenu ne smije uci u EU, dok po svaku cijenu mora uci u vojni savez NATO.
denimb

#2096 Re: LGBT parada

Post by denimb »

Gluho bilo ne ganjam ja to, nego onako mi zape tema za oci, ja konto LTTB light tenk ruski u WOT-u...kad ono prica o, jel se smije reci pederi vec nas prozivaju "balkancima" :?
triconja

#2097 Re: LGBT parada

Post by triconja »

denimb wrote:
Gluho bilo ne ganjam ja to, nego onako mi zape tema za oci, ja konto LTTB light tenk ruski u WOT-u...kad ono prica o, jel se smije reci pederi vec nas prozivaju "balkancima" :?
Jel to igras wota?
Hakiz

#2098 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Nivelacija wrote:Bosna ni po koju cijenu ne smije uci u EU, dok po svaku cijenu mora uci u vojni savez NATO.
A, dobro je pa se ti ne pitaš :evil:
denimb

#2099 Re: LGBT parada

Post by denimb »

triconja wrote:
denimb wrote:
Jel to igras wota?
Da, 5-6 godina vec redovno.
MarlboroGold

#2100 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Naš problem nije LGBT i parade, već ljudi poput Nivelacije.
Post Reply