Rat u BiH zbog referenduma?
-
dezurni_ucenik
#2076 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 05/09/2016 12:12, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#2077 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
PM72 wrote:Dozer wrote:PM...ne trudi se ba
Meni je samo neshvatljiv ovaj paradox - svi koji su protjerani ili zbrisali vani, Bosnjaci, danas se zaklinju u SDA... Da li mi iko moze pojasniti tu logiku...?![]()
![]()
![]()
Ko ih....
Ono kad sam sebi odgovaras
- Dozer
#2078 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I davili ste se Ikarom, lecom, rizom i raspadnutom skusom iz konzerve, a pri tome se porijeklo nicega nije znalo, jel' tako? 
I zato danas masa vas, koji ste izbjegli iz ma kojeg razloga, umirete masovno od raka i kojekakvih bolescina hajrovanih radi teskih zivotnih uslova tokom rata, jelde
Haj' ba...odjebaus. Drz'te se dijaspore, glasajte za SDA, i navijajte uz male ekrane.
I zato danas masa vas, koji ste izbjegli iz ma kojeg razloga, umirete masovno od raka i kojekakvih bolescina hajrovanih radi teskih zivotnih uslova tokom rata, jelde
Haj' ba...odjebaus. Drz'te se dijaspore, glasajte za SDA, i navijajte uz male ekrane.
Last edited by Dozer on 05/09/2016 12:16, edited 1 time in total.
- dobojlija81
#2079 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
dobro je to, kukuruza od hibrida i bijeli grah iz aviona na vodi je vec nestoDozer wrote:I davili ste se Ikarom, lecom, rizom i raspadnutom skusom iz konzerve, a pri tome se porijeklo nicega nije znalo, jel' tako?
-
prog321
#2080 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dozer wrote: Nego, zanima me, jesu li ovi spremni da oslobadjaju svoju Banja Luku od mrskih Srbova?
Nemoj tako. Nisu oni meni mrski ni malo. Mi banjalucki Bosnjaci smo ekstremno multikulturni.
Samo sto nasa krajiska krv ne da da se savijamo tako lako.
-
dezurni_ucenik
#2081 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dozer wrote:I davili ste se Ikarom, lecom, rizom i raspadnutom skusom iz konzerve, a pri tome se porijeklo nicega nije znalo, jel' tako?
Ostao bez amidze. Ubili ga cetnici. Ali prcaj ti slobodno.
-
PM72
#2082 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Reče čovjek koji ima slovenački pasoš...Samo sto nasa krajiska krv ne da da se savijamo tako lako
- LBVIEW
#2083 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Raso im je vjerovatno pomogao saljuci ihPM72 wrote:Ja znam da je Dozer išao u Banja Luku i Bjeljinu još od 1996.I nije ni konobar ni keramičar ni fizikaner a ponajmanje miš.Moj Dozer,vidiš kako su ljudi nezahvalni.Samo kenjaju protiv Srba a valj'o im Rašo više nego ikom.Kad ustanu vide zgrade po Ljubljani ili Štokholmu i ne moraju ići napojiti stoku jal kositi do večeri.To do rata nije znalo u autobus ući a sad šatro svjetski putnici.
Nemaju obraza a guzici se ne boje.
besplatno,gotovo o svom trosku, na logorovanje u Omarsku i na Manjacu,ono kad vec pominjes "benefits" 'umanog serpskog preseljenja pomeni i ovaj cin,ne ide jedno bez drugoga.A vidi cuda,ovo brbljaju i banjalucki Srbi koji Bosnjacima danas zavide,a epizodu s logorima za one sretnije-inace su upravo ti krajiski Srbi sto se danas prave blesavi patentirali sekundarne masovne grobnice-su naravno zaboravili.Izgleda da bi trebali sami proci taj put,preko logora do novog auduja,da im ude u glavurde.Toliko o tome ko "obraza nema,a guzici se ne boji".
- mO k3
#2084 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
ma kojeg razloga izbjgeli , nisam otisao sto sam htjeo nego sto je se moralo i ne sam ja nego nas hiljade i hiljadeDozer wrote:I davili ste se Ikarom, lecom, rizom i raspadnutom skusom iz konzerve, a pri tome se porijeklo nicega nije znalo, jel' tako?
U svemu ovome si pokazao kroz ovu recenicu svoje pravo lice
Edit:Po oca rahmetli je dosao crveni kombi ... dovoljno od mene receno
Last edited by mO k3 on 05/09/2016 12:21, edited 1 time in total.
- Bradafilozof
#2085 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
šta rećo osim da ti poželim da rašo na isti način valja i tebi i tvojoj porodici.PM72 wrote:Ja znam da je Dozer išao u Banja Luku i Bjeljinu još od 1996.I nije ni konobar ni keramičar ni fizikaner a ponajmanje miš.Moj Dozer,vidiš kako su ljudi nezahvalni.Samo kenjaju protiv Srba a valj'o im Rašo više nego ikom.Kad ustanu vide zgrade po Ljubljani ili Štokholmu i ne moraju ići napojiti stoku jal kositi do večeri.To do rata nije znalo u autobus ući a sad šatro svjetski putnici.
- mO k3
#2086 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bradafilozof wrote:šta rećo osim da ti poželim da rašo na isti način valja i tebi i tvojoj porodici.PM72 wrote:Ja znam da je Dozer išao u Banja Luku i Bjeljinu još od 1996.I nije ni konobar ni keramičar ni fizikaner a ponajmanje miš.Moj Dozer,vidiš kako su ljudi nezahvalni.Samo kenjaju protiv Srba a valj'o im Rašo više nego ikom.Kad ustanu vide zgrade po Ljubljani ili Štokholmu i ne moraju ići napojiti stoku jal kositi do večeri.To do rata nije znalo u autobus ući a sad šatro svjetski putnici.
- GeeTnT
#2087 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ok...onda se nadam da ce te obojica, ako nista...gledati najjmilije kako uzivaju u putovanju na neku od destinacija na isti nacin kao sto su to morali Bosnjaci..PM72 wrote:Dozer wrote:PM...ne trudi se ba
Meni je samo neshvatljiv ovaj paradox - svi koji su protjerani ili zbrisali vani, Bosnjaci, danas se zaklinju u SDA... Da li mi iko moze pojasniti tu logiku...?![]()
![]()
Pa valjo'o im Aljo i njegova politika,ja ti fino pišem da bi još ovce čuvali da nije Alije i Raše.I što se ne bi kleli u njega?
Ko ih....
- Dozer
#2088 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
A sta si ti licno dozivio, prezivio, i kako? Bio u rovovima i rusevinama po vukojebinama cekajuci svoju granatu/metak? Smrzavao se? Gladovao? Razmisljao imaju li ti mati, otac, brat, sestra sta jesti? Jesu li uopste prezivjeli taj dan? Mati ti svaki dan strijepila, a cesto i plakala, cekajuci da joj se na vratima ukaze neko iz jedinice i kaze da je neka granata u pizdi materinoj otkinula glavu njenom djetetu? Znas kako je kad te oplete metak, geler? Znas kako je kad najboljem haveru skupljas crijeva u pokusaju da mu sacuvas zivot? Znas i kako je malo-malo ici na dzenazu/sahranu nekome s kim si odrastao, bilo da je prijatelj ili rodjak, ili s kim si mjesecima dijelio dobro i zlo u svom tom zlu? Sve ovo znas?dezurni_ucenik wrote:Ostao bez amidze. Ubili ga cetnici. Ali prcaj ti slobodno.Dozer wrote:I davili ste se Ikarom, lecom, rizom i raspadnutom skusom iz konzerve, a pri tome se porijeklo nicega nije znalo, jel' tako?
Ah, izvini...izgubio si amidzu... Saucesce za amidzu, ali uputno je ne lupetati stvari nekome o kome nemas pojma sta je i kako prezivio nesto...
Last edited by Dozer on 05/09/2016 12:31, edited 1 time in total.
- dobojlija81
#2089 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
ja kurtona od ljudi
lafo ratnici
lafo ratnici
-
PM72
#2090 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
E hvala ti.Vi slobodno zakuhajte sa sigurne distance a ja i Dozer ćemo se patiti...GeeTnT wrote:Ok...onda se nadam da ce te obojica, ako nista...gledati najjmilije kako uzivaju u putovanju na neku od destinacija na isti nacin kao sto su to morali Bosnjaci..PM72 wrote:Dozer wrote:PM...ne trudi se ba
![]()
Pa valjo'o im Aljo i njegova politika,ja ti fino pišem da bi još ovce čuvali da nije Alije i Raše.I što se ne bi kleli u njega?
Ko ih....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2091 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Je li ovo i Dozer proglasen cetnikom ili diplomatskim rjecnikom-saloncem?
Ugasite internet
Ugasite internet
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2092 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
spustite lopticu!!!
@Dozer, PM, razumijem vašu ljutnju, ali nije način da se zbog infantilnih doskočica zaboravi stradanje Krajine, Kozarca, Prijedora... znam da vrlo dobro znate za sve to, i znam da vam diže živac ovo naklapanje, ali uzdržite se.
@ostali, Dozer i PM su momci koji su bili učesnici odbrane Sarajeva. ako mislite da su se oni dobro proveli u ratu, onako kako pametujete kada kažete "daBogda i tebi tako Radovan valj'o", onda i oni sigurno mogu reći "daBogda i vi guslali, onako kako smo mi guslali devedesetih."
ne mogu da vjerujem da zbog drugačijeg stava iskazujete toliko NEPOŠTOVANJE prema momcima koji su branili ovaj grad i ovu zemlju. halo ba, oni nemaju kome šta dokazivati. VEĆ su to uradili. kako sam već napisao, da naši mrtvi mogu govoriti, zar mislite da bi rekli isto što i vi? ili bi i oni trebali nešto dokazivati?
toliko je načina da se dokaže patriotizam, da se dokaže odanost državi, ali i narodu. blaćenje i demoniziranje nekoga ko se ne slaže svama na nekom forumu TO NIJE. to je samo liječenje vlastitih frustracija i fiksacija.
@julisiz, kad smo kod tvojih malicioznih postova, ostaje pitanje, otkud tebi, kao doktoru medicine, toliko vremena za forumanje i bavljenje historijskim temama?
OHLADITE!!!
@Dozer, PM, razumijem vašu ljutnju, ali nije način da se zbog infantilnih doskočica zaboravi stradanje Krajine, Kozarca, Prijedora... znam da vrlo dobro znate za sve to, i znam da vam diže živac ovo naklapanje, ali uzdržite se.
@ostali, Dozer i PM su momci koji su bili učesnici odbrane Sarajeva. ako mislite da su se oni dobro proveli u ratu, onako kako pametujete kada kažete "daBogda i tebi tako Radovan valj'o", onda i oni sigurno mogu reći "daBogda i vi guslali, onako kako smo mi guslali devedesetih."
ne mogu da vjerujem da zbog drugačijeg stava iskazujete toliko NEPOŠTOVANJE prema momcima koji su branili ovaj grad i ovu zemlju. halo ba, oni nemaju kome šta dokazivati. VEĆ su to uradili. kako sam već napisao, da naši mrtvi mogu govoriti, zar mislite da bi rekli isto što i vi? ili bi i oni trebali nešto dokazivati?
toliko je načina da se dokaže patriotizam, da se dokaže odanost državi, ali i narodu. blaćenje i demoniziranje nekoga ko se ne slaže svama na nekom forumu TO NIJE. to je samo liječenje vlastitih frustracija i fiksacija.
@julisiz, kad smo kod tvojih malicioznih postova, ostaje pitanje, otkud tebi, kao doktoru medicine, toliko vremena za forumanje i bavljenje historijskim temama?
OHLADITE!!!
- HomeSweetHome
#2093 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
E, sad ga usraste svi odreda...
edit: evo sve fino cojek objasni...
edit: evo sve fino cojek objasni...
- Dozer
#2094 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Niko nista nije zaboravio Chmoljo. Neki su cak i bili u Krajini i oslobadjali je s 5, Korpusom. Ali, kada se na jednom mjestu nadje par morona koji nemaju pojma ni o cemu i ni u cemu nisu licno ucestvovali, nego o svemu "sve znaju" iz tudjih prica, i onda pocnu prosipati to svoje znanje putem, kako si i sam rekao, infantilnih doskocica...onda zaista ne mogu da sutim...
Ali, evo, njima se vise necu ni obracati. Pokazali su se u savrseno jasnom balavom svjetlu.
Ali, evo, njima se vise necu ni obracati. Pokazali su se u savrseno jasnom balavom svjetlu.
-
dezurni_ucenik
#2095 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dozer wrote:A sta si ti licno dozivio, prezivio, i kako? Bio u rovovima i rusevinama po vukojebinama cekajuci svoju granatu/metak? Smrzavao se? Gladovao? Razmisljao imaju li ti mati, otac, brat, sestra sta jesti? Jesu li uopste prezivjeli taj dan? Mati ti svaki dan strijepila, a cesto i plakala, cekajuci da joj jave da je neka granata u pizdi materinoj otkinula glavu njenom djetetu? Znas kako je kad te oplete metak, geler? Znas kako je kad najboljem haveru skupljas crijeva u pokusaju da mu sacuvas zivot? Znas i kako je malo-malo ici na dzenazu/sahranu nekome s kim si odrastao, bilo da je prijatelj ili rodjak, ili s kim si mjesecima dijelio dobro i zlo u svom tom zlu? Sve ovo znas?dezurni_ucenik wrote:Ostao bez amidze. Ubili ga cetnici. Ali prcaj ti slobodno.Dozer wrote:I davili ste se Ikarom, lecom, rizom i raspadnutom skusom iz konzerve, a pri tome se porijeklo nicega nije znalo, jel' tako?
Ah, izvini...izgubio si amidzu... Saucesce za amidzu, ali uputno je ne lupetati stvari nekome o kome nemas pojma sta je i kako prezivio nesto...
Pa ono kako da ti objasnim, provedi ti neko vrijeme sa cetnicima, slusaj kako u birtiji preko puta tvoje kuce pjevaju: selite se iz Banja Luke Turci poklace vas sa Manjace vuci. Slusas vijesti sta rade po Prijedoru, skontas da su ti neki clanovi zavrsili u Omarskoj i Keratermu. Gledas staru kako je pred slomom zivaca jer su joj brata odveli u logor, stari gleda do juce prijatelje Srbe kako su se preko noci povampirili i ispred zgrade sjede sa kartama velike Srbije. Slusas babu komsinicu kako ti govori kako nas balije treba sve poklati, a moja stara joj x puta valjala u zivotu. Gledas kako se ruse dzamije po Banja Luci. Gledas djecu od pet godinu kako komentarisu da je zelena boja - balijska boja. Nastavnik u skoli crta kartu RS-a pri tom sugerise "kako je ovo vamo Alijina drzava te tamo kolju Srbe". Maloljetnog rodjaka murija prebila zato sto je musliman pri povratku kuci iz skole. Ima tu jos prica, ali nebitno, nama je Raso valjo
Last edited by dezurni_ucenik on 05/09/2016 12:38, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#2096 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mogu ja vrlo jednostavno.Dozer wrote:PM...ne trudi se ba
Meni je samo neshvatljiv ovaj paradox - svi koji su protjerani ili zbrisali vani, Bosnjaci, danas se zaklinju u SDA... Da li mi iko moze pojasniti tu logiku...?
Vjerujes u sto zelis da vjerujes a ne sto je istina. Ni prvi ni posljednji nafilovan stereotipima. Toliko gresaka si Danas izrekao da bi Ova tema otisla u pet pravaca kada bi te covjek ubjedjivao.
- Dozer
#2097 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jel"? Mislite da mi u Sarajevu nismo imali slicne "dozivljaje"?
Last edited by Dozer on 05/09/2016 12:38, edited 1 time in total.
-
PM72
#2098 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
potpisujemDozer wrote:Niko nista nije zaboravio Chmoljo. Neki su cak i bili u Krajini i oslobadjali je s 5, Korpusom. Ali, kada se na jednom mjestu nadje par morona koji nemaju pojma ni o cemu i ni u cemu nisu licno ucestvovali, nego o svemu "sve znaju" iz tudjih prica, i onda pocnu prosipati to svoje znanje putem, kako si i sam rekao, infantilnih doskocica...onda zaista ne mogu da sutim...
-
dezurni_ucenik
#2099 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Chmoljo wrote:spustite lopticu!!!
dozer i pm su prvi krenuli sa pricom kako se trebamo zahvaliti Rasi.
- Dozer
#2100 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Citiraj me u tome...