Ne, nemam problema...Hakiz wrote:Ali sa druge strane vjerovatno nemaš problem ne odvojiti komunizam, posmatrati komunizam kroz od Staljina, Pola Pota, Mao Ce Dunga i slične.salik79 wrote:Govirim o islamu i Kur'anu, ne o Arapima.insomnia78 wrote:Da, valjda zato su arapski trgovci najduze trgovali robljem
Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Burkini, Evropa i demokratija
- salik79
#2076 Re: Burkini, Evropa i demokratija
-
sha_ba
#2077 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Fakat ne vezano za temu... Ali šta je filipinac ili kolega sri lanki koji rade za 150$ mjesečno? Nije rob?
- Connaisseur Karlin
#2078 Re: Burkini, Evropa i demokratija
salik79,zasto muskrci muslimani ne nose turban kao sto je nosio Muhamed a.s. cijeli zivot? Mnogi kopiraju Muahmeda a.s. ali nijedan ne nosi pokrivalo na glavi 
- salik79
#2079 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Connaisseur Karlin wrote:pa i Baha relgija je iskjucivo protiv robova , jeste nekoliko stoljeca maldja od Islama,ali su bili,od pocetka,kategoricno protiv robovasalik79 wrote: Evo me na planini, ne mogu plaho piskarati, pa cu postaviti dobar link na ovu temu: https://www.fgulen.com/ba/djela/nedoumi ... vlasnistvo
![]()
Nijedna relgija ,svojim pravilima,ne moze garantirati dobrobit covjecanstva
Ne znam sta Bahai, kao ni satanizam, o tome govore. Tom logikom, niti jedan sistem, ni drust eno uredjenje, ne moze garantirati dobrobit covjecanstva, ali pretpostavljam da bi nam ti mogla objasniti sta bi to moglo biti...
- salik79
#2080 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nije farz, a ni Poslanik s.a.v.a. ga nije uvijek nosio.Connaisseur Karlin wrote:salik79,zasto muskrci muslimani ne nose turban kao sto je nosio Muhamed a.s. cijeli zivot? Mnogi kopiraju Muahmeda a.s. ali nijedan ne nosi pokrivalo na glavi
- Connaisseur Karlin
#2081 Re: Burkini, Evropa i demokratija
pa eto,vidis da je relgija dio drustvenog sistema,jer su sve relgiije razlicite zahvaljucjui periodu i lokacijma svog nastanka,a menoge su modificirane tokom stoljeca tokom migracije stanovnistvasalik79 wrote:Connaisseur Karlin wrote:
pa i Baha relgija je iskjucivo protiv robova , jeste nekoliko stoljeca maldja od Islama,ali su bili,od pocetka,kategoricno protiv robova![]()
Nijedna relgija ,svojim pravilima,ne moze garantirati dobrobit covjecanstva
Ne znam sta Bahai, kao ni satanizam, o tome govore. Tom logikom, niti jedan sistem, ni drust eno uredjenje, ne moze garantirati dobrobit covjecanstva, ali pretpostavljam da bi nam ti mogla objasniti sta bi to moglo biti...
- Connaisseur Karlin
#2082 Re: Burkini, Evropa i demokratija
znam da nije farz,jer ,gde ce musko sebi narediti da nosi nesto 24/7 na glavisalik79 wrote:Nije farz, a ni Poslanik s.a.v.a. ga nije uvijek nosio.Connaisseur Karlin wrote:salik79,zasto muskrci muslimani ne nose turban kao sto je nosio Muhamed a.s. cijeli zivot? Mnogi kopiraju Muahmeda a.s. ali nijedan ne nosi pokrivalo na glavi
Kako znas da Muhamed a.s. nije nosio stalno pokrivalo na glavi? Kako,vi muslimani,NIKAD ne nosite pokrivalo na glavi ,radi ljubavi prema svom poslaniku
- salik79
#2083 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ko kaze da NIKAD ne nosimo?! Bujrum u dzamiju, na namaz, ili u tekiju na zikr, pa provjeri. Ovo pitanje ti "pije vode" kao i kada bi nas pitala zasto NIKADA ne nosimo, recimo, pletenice, ili duzu kosu, jer je i to Poslanik a.s. obicavao...Connaisseur Karlin wrote:znam da nije farz,jer ,gde ce musko sebi narediti da nosi nesto 24/7 na glavisalik79 wrote:Nije farz, a ni Poslanik s.a.v.a. ga nije uvijek nosio.Connaisseur Karlin wrote:salik79,zasto muskrci muslimani ne nose turban kao sto je nosio Muhamed a.s. cijeli zivot? Mnogi kopiraju Muahmeda a.s. ali nijedan ne nosi pokrivalo na glavi![]()
![]()
Kako znas da Muhamed a.s. nije nosio stalno pokrivalo na glavi? Kako,vi muslimani,NIKAD ne nosite pokrivalo na glavi ,radi ljubavi prema svom poslaniku
- Connaisseur Karlin
#2084 Re: Burkini, Evropa i demokratija
aha,ahasalik79 wrote:Ko kaze da NIKAD ne nosimo?! Bujrum u dzamiju, na namaz, ili u tekiju na zikr, pa provjeri. Ovo pitanje ti "pije vode" kao i kada bi nas pitala zasto NIKADA ne nosimo, recimo, pletenice, ili duzu kosu, jer je i to Poslanik a.s. obicavao...Connaisseur Karlin wrote:znam da nije farz,jer ,gde ce musko sebi narediti da nosi nesto 24/7 na glavisalik79 wrote: Nije farz, a ni Poslanik s.a.v.a. ga nije uvijek nosio.![]()
![]()
- salik79
#2085 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa ti rece da NIKADA ne nosimo...
- seln
#2086 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Polahko, islamski svijet je tek u 15. vijeku.insomnia78 wrote:Samo sto se po biblijskom zakonu skoro nigdje ne zivi
- seln
#2087 Re: Burkini, Evropa i demokratija
"...pa udjite u grad i pobijte sve muskarce, zene, djecu i magarce"insomnia78 wrote:A i guzenje djece se ne preporucuje niti odobrava u bibliji za razliku od guzenja robinja i zarobljenica
Iz Biblije.
Sta su im jadni magarci krivi?
- dobojlija81
#2088 Re: Burkini, Evropa i demokratija
mozda misli na neku drugu glavu
- seln
#2089 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Leba ti?insomnia78 wrote:Da, valjda zato su arapski trgovci najduze trgovali robljem
A ruske "mrtve duse" ukinute tek poslije revolucije.
Zasto toliko mrzis islam?
- Connaisseur Karlin
#2090 Re: Burkini, Evropa i demokratija
pa ja ne znam nijednog muslimana sa Balkana i generlano zi Evrope,a koji nesto nosi na glavi ,pa ni u posebnim prilikamasalik79 wrote:Pa ti rece da NIKADA ne nosimo...
Nositi ponekad i stalno nije isto,a necete nikad priznati da ne bi bili sretni da morate nostiti stalno turban na glavi
- seln
#2091 Re: Burkini, Evropa i demokratija
U Evropi nikad nije ukinuto ni ograniceno ropstvo, samo sto je crkva osudjivala porobljavanje krscana. Za sve ostale je bilo halal.sinuhe wrote:Kod muslimana je rob lakse mogao steci slobodu ali robovlasnistvo i trgovina robovima nije nikad bila zabranjena.
U Evropi je uvijek bilo ograniceno nakon pada rimskog carstva da bi se ponovo pojavilo na americkim plantazama.
- seln
#2092 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nije ga nosio nikad, Arapi ne nose turban.salik79 wrote:Nije farz, a ni Poslanik s.a.v.a. ga nije uvijek nosio.Connaisseur Karlin wrote:salik79,zasto muskrci muslimani ne nose turban kao sto je nosio Muhamed a.s. cijeli zivot? Mnogi kopiraju Muahmeda a.s. ali nijedan ne nosi pokrivalo na glavi
- salik79
#2093 Re: Burkini, Evropa i demokratija
To sto ti ne znas ne znaci i da je to tako.Connaisseur Karlin wrote:pa ja ne znam nijednog muslimana sa Balkana i generlano zi Evrope,a koji nesto nosi na glavi ,pa ni u posebnim prilikamasalik79 wrote:Pa ti rece da NIKADA ne nosimo...![]()
Nositi ponekad i stalno nije isto,a necete nikad priznati da ne bi bili sretni da morate nostiti stalno turban na glavi![]()
- seln
#2094 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Jesu li to dani postali duzi, o cetnicki trolu?Connaisseur Karlin wrote:aha,ahasalik79 wrote:Ko kaze da NIKAD ne nosimo?! Bujrum u dzamiju, na namaz, ili u tekiju na zikr, pa provjeri. Ovo pitanje ti "pije vode" kao i kada bi nas pitala zasto NIKADA ne nosimo, recimo, pletenice, ili duzu kosu, jer je i to Poslanik a.s. obicavao...Connaisseur Karlin wrote: znam da nije farz,jer ,gde ce musko sebi narediti da nosi nesto 24/7 na glavi![]()
![]()
Kako znas da Muhamed a.s. nije nosio stalno pokrivalo na glavi? Kako,vi muslimani,NIKAD ne nosite pokrivalo na glavi ,radi ljubavi prema svom poslanikunije vam postavljeno kao pravilo,pa zato ne slijedite 27/7 onako u skladu sa slobodnom voljom
![]()
- Connaisseur Karlin
#2095 Re: Burkini, Evropa i demokratija
znam sigurn jednu cinjenicu: da vi muskarci muslimani ne bi bili sretni da nostie pokrivalo na glavi 24/7salik79 wrote:To sto ti ne znas ne znaci i da je to tako.Connaisseur Karlin wrote:pa ja ne znam nijednog muslimana sa Balkana i generlano zi Evrope,a koji nesto nosi na glavi ,pa ni u posebnim prilikamasalik79 wrote:Pa ti rece da NIKADA ne nosimo...![]()
Nositi ponekad i stalno nije isto,a necete nikad priznati da ne bi bili sretni da morate nostiti stalno turban na glavi![]()
- salik79
#2096 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ona misli na turbane kakve ulema nosi.seln wrote:Nije ga nosio nikad, Arapi ne nose turban.salik79 wrote:Nije farz, a ni Poslanik s.a.v.a. ga nije uvijek nosio.Connaisseur Karlin wrote:salik79,zasto muskrci muslimani ne nose turban kao sto je nosio Muhamed a.s. cijeli zivot? Mnogi kopiraju Muahmeda a.s. ali nijedan ne nosi pokrivalo na glavi
- seln
#2097 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Po tome se vidi koliko poznaje islam, i ona i svi drugi "liberali".salik79 wrote:Ona misli na turbane kakve ulema nosi.seln wrote:Nije ga nosio nikad, Arapi ne nose turban.salik79 wrote:
Nije farz, a ni Poslanik s.a.v.a. ga nije uvijek nosio.
Poznaju ga tek toliko, koliko je dovoljno za mrznju.
- salik79
#2098 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Recimo, ovaj insan sa moga avatara ga je cijeli zivot nosio i apsolutno bio sretan s njime. Uostalom, kao i zene koje izaberu da nose hidzab.Connaisseur Karlin wrote:
znam sigurn jednu cinjenicu: da vi muskarci muslimani ne bi bili sretni da nostie pokrivalo na glavi 24/7
- salik79
#2099 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Eh, to je vec drugi par opanakaseln wrote: Po tome se vidi koliko poznaje islam, i ona i svi drugi "liberali".
Poznaju ga tek toliko, koliko je dovoljno za mrznju.
- insomnia78
#2100 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kmetstvo u Rusiji nema nikakve veze sa arapskim vatanjem i prodavanjem robovaseln wrote:Leba ti?insomnia78 wrote:Da, valjda zato su arapski trgovci najduze trgovali robljem
A ruske "mrtve duse" ukinute tek poslije revolucije.
Zasto toliko mrzis islam?