Sebija All about

Post Reply
Toffee karamela

#2076 Re: Sebija All about

Post by Toffee karamela »

Evo tek sad gledam njen monolog s današnje presice, ma ovo je početak njene predizborne kampanje za članicu Predsjedništva :shock:

Ovo veze nema s doktorima, lijekovima, bolestima, ona je instalirana na KCUS da bi joj poslužio kao odskočna daska za kampanju

Vau ala su lukavi i prefrigani ovi u SDA centrali :roll:

Gledajte vi samo povišenih tonova ovih doktorica naspram Avdića i drugih novinara, ufurale se tete da su učiteljice :lol:
ljevoruki

#2077 Re: Sebija All about

Post by ljevoruki »

hrasno38 wrote: Nemas ti blage veze......nakon zavrsetka rata u kamione su potrpani "svedjani" i vraceni na svoja ognjista. Dalje nisam rekoa da je svaki partizan dobio sto je zasluzio a pogotovo ne odmah poslije rata ali bi sad potpisao da dobiju borci A BiH ono sto su dobili partizani. A odakle su dosle te sarajlije sa koje su na Vratniku, Bistriku, Breci, Hridu....svi do zadnjeg koljena rodjeni na tom prostoru hahahahahah jes al opet u kurcu!!! nemoj meni prodavati ta carsijska presaravanja mada naravno ima porodica koje obitavaju stoljecima.....svi su u ovaj grad nekada i odnekle dosli tako da je prica suplja ko svicarski sir. Ja sam sarajlija blizu 200 godina ali i moji su dosli odnekle prije 200 godina.....
Ovo nije potpuno tacno.
U nasoj kuci na Bjelavama poslije rata bili su "muhadzeri" - izbjeglice iz Rogatice koje su partizani silom smjestali po vecim kucama.
Dali su im jednu sobu da u njoj borave bez pristanka mog dede.
Moj r. stari mi je pricao da je to bila masovna pojava, tako da nisu bas svi "svedjani" vraceni u IB.
P.S. I ja sam potomak jedne od najstarijih sarajevskih porodica, Baseskija pominje mog pra pra dedu (ako sam ja to dobro skonto) i jos trojicu sa mojim prezimenom u Sarajevskom Almanahu.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2078 Re: Sebija All about

Post by Nurudin »

Toffee karamela wrote:Evo tek sad gledam njen monolog s današnje presice, ma ovo je početak njene predizborne kampanje za članicu Predsjedništva :shock:

Ovo veze nema s doktorima, lijekovima, bolestima, ona je instalirana na KCUS da bi joj poslužio kao odskočna daska za kampanju

Vau ala su lukavi i prefrigani ovi u SDA centrali :roll:

Gledajte vi samo povišenih tonova ovih doktorica naspram Avdića i drugih novinara, ufurale se tete da su učiteljice :lol:
Nemojte drhtat i nemojte se uznemiravati

:lol:
tandmand

#2079 Re: Sebija All about

Post by tandmand »

slučaj LEKARI
Nisko do bola, u jalijaškom maniru prozivanja mahalskih prolaznika ...
To nije bošnjački nacionalizam, takav nam ne treba.
VjecitiStudent

#2080 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

Odgledah, žena sa dijagnozom.
Jadni Bakir :D
Altsa

#2081 Re: Sebija All about

Post by Altsa »

Evo i RAdoncic je mezi
Probudi se, Sebija

Objavljeno: 27. 01. 2017 - 15:15
Probudi se, Sebija
Slavodobitno, poput nekog južnoameričkog autokrate, izašla je Sebija Izetbegović pred novinare i saopćila da su njeni rezultati, kao generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), odlični. Hvalila je sebe i vlastiti rad do sirovog neukusa, a kao argumente je koristila vlastite dojmove i pokoji statistički podatak o zarađenom novcu.

- Moji rezultati su odlični. Preuzimanjem dužnosti generalne direktorice zatekla sam ukupne obaveze KCUS-a u iznosu od 95 miliona KM, kao i sudske sporove za period 2011.-2015. u iznosu od 4,5 miliona KM, što zajednički iznosi 100 miliona KM obaveza KCUS-a. Sa 30. 12. 2016. izvršili smo plaćanje obaveza u vrijednosti od 63 miliona KM, i time smatram da smo jedinstvena ustanova u cijeloj državi.

Paralelni univerzum

Tako je govorila Seka novinarima. Lijepo sve to i zvuči, nema govora, samo je gospođa Izetbegović očito promašila branšu. Jer, priča o silnim ciframa i vraćenim milionskim dugovima, ako su to uopće istiniti podaci, pije vodu u finansijskom sektoru, ali baš i ne zanima previše armiju pacijenata koji ovise isključivo o uslugama koje (ne)mogu dobiti u KCUS-u.

Zamislite, recimo, bolesnika kojem po 15. put u najvažnijoj zdravstvenoj ustanovi u državi objašnjavaju da nema citostatika i da se treba malo strpjeti. Nije mu jednostavno, ali mora da mu je ipak mnogo lakše kada pročita podatak da je Seka Izetbegović uspjela vratiti dug od 63 miliona KM. Sličnom euforijom vjerovatno su opijeni i ostali pacijenti preko čije je grbače direktorica KCUS-a uspjela ostvariti "uštede na svim nivoima", tjerajući ih da sami kupuju lijekove koje su do jučer dobivali besplatno u Kliničkom centru.

Posebno je impresivan bio nastup Sebije Izetbegović kada je pričala o međuljudskim odnosima u KCUS-u i strukturi uposlenika. Elem, ukratko, prije je bilo svega i svačega, a sada je sve divno i krasno, organizacija na vrhunskom nivou, pacijenti se primaju po redu... To što su desetine vrhunskih stručnjaka napustile KCUS te što i danas po hodnicima ove ustanove vladaju nehumane gužve, što su uvjeti liječenja sve gori, vjerovatno nije taj isti KCUS o kojem Seka priča.

Gospođa Izetbegović pričala je i o žrtvi koju je podnijela, odnosno vlastitom prerušavanju i špijuniranju doktora, ali te tragikomične epizode valjda više govore o njenom karakteru nego o njenoj stručnosti. Između tih tirada na pres-konferenciji uspjela je i ispljunuti šovinističku uvredu na račun kolegice novinarke, ali to, valjda, također govori nešto o njenom karakteru.

Uragan u leđa

I znamo svi mi otkud Sebiji Izetbegović ta arogancija i gard, jer da nije političkog vjetra u leđa, tačnije uragana, nikad ne bi stigla ni do portirnice KCUS-a, ali je zaprepašćujuća njena otuđenost od stvarnosti.

Kako drugačije objasniti da jedna medicinska radnica svoje rezultate mjeri zarađenim novcem, a ne izliječenim pacijentima? Jer, taj vraćeni dug od 63 miliona KM plaćen je nikad gorim stanjem zdravstva u Kantonu Sarajevo. Plaćen je zdravljem svih nas i naših najdražih. A takvu cijenu građani ne žele plaćati.

Zato bi bilo bolje da počnete raditi svoj stvarni, a ne posao bankarske službenice, gospođo Izetbegović. I da se probudite, zajedno sa svojim suprugom, u stvarnom svijetu
Banksy

#2082 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

pici wrote:
baHata, drska, nekulturna, bezobrazna, itd itd ... prva dama u bOšnjaka :bih:
Sad odgledah :shock: nedobog nikom... :(
statixx

#2083 Re: Sebija All about

Post by statixx »

tandmand wrote:slučaj LEKARI
Nisko do bola, u jalijaškom maniru prozivanja mahalskih prolaznika ...
To nije bošnjački nacionalizam, takav nam ne treba.
:thumbup:

Treba njihovim glasacima, koji se sada slade i prepricavaju "sjooo jes ga Sebija zavukla Ćetnicima!". :lol:
piupiu

#2084 Re: Sebija All about

Post by piupiu »

Banksy wrote:
piupiu wrote:
tutku wrote:Pogledao sam komentare na FB, velikom broju ljudi je ono sasvim okej, a slicne komentare vidim i na klixovom portalu
I ja se upravo ibretim, totalna nevjerica.
Veliki broj ljudi s imenom i prezimenom je na kazanu x cijela familija, dok su na Klixu komenatri i ''lajkovi'' čista konstrukcija. Postaju se ''komentari'' s 200 lajkova u startu + fanovi iz centrale na zadatku. Ništa novo.
Hamolj wrote:Sve SDA mašinerija, debili
Ne znam. Mene je strah ljudi koji "lajkuju" jeftini jalijaški sarkazam, omalovažavanje sagovornika, totalno neprimjeren način izražavanja... supruge predsjednika države na press konferenciji... jer kad nemaš poštovanja prema sebi... :roll:
PM72

#2085 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Ma Sebija je carica.Još godinu dana i KCUS će imati profit od 30-tak miliona.Pošto je od 100 vratila 63 za godinu dana.Očekujem za dvije godine preporod KCUS i da će u Sarajevo doći da rade sva svjetska imena u oblasti medicine a Asim Kurjak će aplicirati za babicu - tolika će navala biti...
Toffee karamela

#2086 Re: Sebija All about

Post by Toffee karamela »

"Ja našla bočni ulaz na laboratoriji kuda su ulaazili probrani klijenti, ovamo u glavnoj sali 500 nervoznih ljudi se gura i čeka, ja na taj bočni i pitam laboranticu mogu li ja ući, ona kaže ne možete...." Sebija u tajnoj plemenitoj misiji odbrane sirotinje od bogatih, ko bagdadski kalif Harun al-Rašid :lol:

A ko je i kada i po čijem nalogu instalirao bočna vrata, to da si još pronašla Šerlok Holms i inspektor Nagib bili bi za te p..... dim! :gunjastajl:
Last edited by Toffee karamela on 27/01/2017 19:13, edited 1 time in total.
raoul duke

#2087 Re: Sebija All about

Post by raoul duke »

Sebija :thumbup: :thumbup: :bih:
VjecitiStudent

#2088 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

piupiu wrote:
Ne znam. Mene je strah ljudi koji "lajkuju" jeftini jalijaški sarkazam, omalovažavanje sagovornika, totalno neprimjeren način izražavanja... supruge predsjednika države na press konferenciji... jer kad nemaš poštovanja prema sebi... :roll:
De bolan piu, prati cesce. Svaka nasa veca stranka ima slicnu vojsku idiota koji bi govno pojeli i jedu ako im se naredi.
mario001

#2089 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Dozer wrote:
cpu_fan wrote:Ova žene jebe u zdrav mozak. Čuj vratili 60 i kusur miliona. Pa kako neće vratiti kad nemaju rashoda nego samo prihode. Ko god ode gore na liječenje sve ponese sa sobom ! i Naravno da se ne čeka na vađenje krvi kad ljudi u 80% slučajeva i ne vade krv radi nalaza jer nemaju reagensa !
Nisi najbolje upratio... Stvarni dug KC je nesto preko 30 miliona, a 60 su neke druge stvari. (iscitaj sta je Fortno rekao. 100% je tacno).
E, sad upravo te neke druge stvari Sebi-ja i njen muzicak, tj. SDA, podmecu pod dugove KC-a, i vec sad ih prikazuju kao "otplacene dugove".

A, kako jucer rekoh - nista oni nisu otplatitli, nego samo fiktivno, malverzacijom, prikazuju da je nesto ono sto nije, a onda da je to sto zapravo nije ni bilo ono sto tvrde da jeste - njihov veliki uspjeh.

Jos jednom - to je identican metod prevare kojim ce Bakir i SDA pred sljedece izbore govoriti da su smanjili nazaposlenost, jer statisticki se to jeste dogodilo. Naravno, ovo je fikcija.
A dogodilo se da su samo s biroa poskidali masu ljudi koji su uspjeli jednokratno zaraditi neku crkavicu u toku godine (oko 300 KM), cime ih je SDA strpala u zaposlene i skinula s biroa.
Realnost je da ce na kraju mandata ovdje biti za bar 10% vise REALNO nezaposlenih nego ih je bilo na pocetku mandata, ali ce se to prikazati kao veliki uspjeh SDA, i bezocno ce nas lagati i ubjedjivati da su uspjesno smanjili nezaposlenost za bar 30+ hiljada ljudi.

Zivi bili, pa vidjeli. I culi.
Prestani lagati ovaj napaceni narod, ovo je dug prema dobavljacima koji ide preko apoteke, zadnjih mjeseci svog poslovanja Sanko jenabio jos dosta ugovora sa svojim prijateljima, prije svega konci u iznosu od par miliona..
Ali ovo je tabela koja je isla zvanicno, sada se jos tamo otkrilo desetina miliona duga za robu koja nije uknjizena na KC (PDV)...Image
sunceKOtepsija

#2090 Re: Sebija All about

Post by sunceKOtepsija »

VjecitiStudent wrote:Odgledah, žena sa dijagnozom.
Jadni Bakir :D
Image
U dvorištu me dočekuje razdragan pas, a u kući uvijek dobro raspoložena supruga
a rekao je i da je Sebija iz patrijahalne familije :bih:
Banksy

#2091 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
piupiu wrote:
De bolan piu, prati cesce. Svaka nasa veca stranka ima slicnu vojsku idiota koji bi govno pojeli i jedu ako im se naredi.
Ima li boljeg primjera od ovog foruma.
piupiu

#2092 Re: Sebija All about

Post by piupiu »

VjecitiStudent wrote:
piupiu wrote:
Lakše mi je kad ne pratim. Negativna energija loše utiče na zdravlje. :D
mario001

#2093 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Banksy wrote:
pici wrote:
baHata, drska, nekulturna, bezobrazna, itd itd ... prva dama u bOšnjaka :bih:
Sad odgledah :shock: nedobog nikom... :(
Jesu li ti novinari zadnju godinu dana pokazali mrvicu dostojanstva pa nekada saslusali i drugu stranu, svaki jebeni doktor kada napusti KC ode drito u studio N1 ili ga safata neki drugi novinar i opleti po njoj...
Nakon godinu dana ona nesto kaze i onda Vama zapne za oko odnos nje i novinara...skroz nova pojava
JThomas

#2094 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

sirotica...

kakve su to žrtve za narod...
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2095 Re: Sebija All about

Post by Nurudin »

Laže ba ona sve . Gdje će naši doktori i sestre primati preko reda pacijente ili ići na bolovanje a
raditi u privatnoj praksi...ili da ih nema na radnom mjestu!?
Ja prvi put čujem za takvo nešto, i mi smo sigurno visoko moralno i odgovorno društvo, a pogotovo
naši doktori važe za poznate poštenjačine i odgovorne jedinke našeg društva!
Pošto smo to apsolvirali, ja se zalažem da se fokusiramo na ponašanje ove lažljivice i njeno ismijavnje
sa srpskim, a sutra kad odemo (nedaj bože) u kbc i budemo gledali protekcije i kako nikoga nije
briga što ti bolestan čekaš satima , lepo ćemo da jbmo mater Izetbegovićima.
mali_balon

#2096 Re: Sebija All about

Post by mali_balon »

Dosla Sebija hanuma "precednika" BiH koji je i "precednik" SDA, iz koje je zadnjih 20godina, uz kratke prekide, bio direktor iz njegove stranke......dakle ista stvar ko sa demagogm kiflom.......pljuje po direktorima koji dolaze iz njegove stranke.....ko je lud a ko zbunjen.....
A mi ovce nemamo vode i blejimo
mario001

#2097 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

JThomas wrote:sirotica...

kakve su to žrtve za narod...
Odavno nije bilo kvalitetnije kemcanje na forumu kao nakon ove presice... :D :D
It_is_a_Leclerc

#2098 Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj - primitivizam i bahat nastup :lol:

Pa, eto, dr. Izetbegović je u jednom intervjuu pred samu novu godinu na TV SA sat i pol vremena na najljepši mogući način govorila o stanju na KCUS, sve sa dokumentima, papirima, proračunima... I ništa ! Opet je šačica levičarskih novinara i portala nastavila sa širenjem neistina. Znači, očito na lijep i dostojanstven način ne ide.

I kad žena, za razliku od 90 % direktora javnih ustanova, izađe i stane pred hordu vrlo neprijateljskih novinara, i strpljivo odgovara na sve insinuacije i laži - opet ne valja. Pa ovdje pojedini bi zaista pristali samo na to da im dr. Izetbegović poljubi ruku, pa onda odgovori na pitanje. :lol: I kao, povisuje ton na Avdića. Šatro Avdo Avdić neka institucija, pa ono - bitch please, nemoj tako samnom. :lol:

Da se razumijemo, nije ovdje 99 % diskutanata briga ni najmanje za KCUS. Nisu se od njega očešali otkako su se rodili. A niti će, ko zna najbolje. Fazon je vikati i kritikovati jer je u pitanju Sebija, pa još Izetbegović. Ono, krimen prezimena - kao najbolje što mogu inače antifašistični forumaši i novinarske delatnici.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2099 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Puna podrška dr. Izetbegović i njenom timu ljudi. Znate, kad imate gnijezdo osica i kad ga pokušavate uukloniti, osice se uznemire, lete, zuje, bockaju. Jedino što treba je nastaviti raditi. I te neradničke, bezobrazne parazite i štetočine, ili natjerati da budu od koristi, ili otjerati zauvijek.

Što se ekavice tiče, podsjetio bih da su u BiH tri službena jezika od čega jedan priznaje ekavicu kao standard. Reći da je govoriti srpskim jezikom fašizam je još jedan autogol samoprozvanih levičara.
Ti si se sad ali ono bas totalno izgubio jer Sebija ne govori ekavicom osim u danasnjem slucaju vise nego ocite provokacije, papanluka i licemjerstva.
JThomas

#2100 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

Nurudin wrote:Laže ba ona sve . Gdje će naši doktori i sestre primati preko reda pacijente ili ići na bolovanje a
raditi u privatnoj praksi...ili da ih nema na radnom mjestu!?
Ja prvi put čujem za takvo nešto, i mi smo sigurno visoko moralno i odgovorno društvo, a pogotovo
naši doktori važe za poznate poštenjačine i odgovorne jedinke našeg društva!
Pošto smo to apsolvirali, ja se zalažem da se fokusiramo na ponašanje ove lažljivice i njeno ismijavnje
sa srpskim, a sutra kad odemo (nedaj bože) u kbc i budemo gledali protekcije i kako nikoga nije
briga što ti bolestan čekaš satima , lepo ćemo da jbmo mater Izetbegovićima.
i protiv protekcija se borimo imenovanjem koje je i samo protekcija najvišeg reda. a ne d'o bog da smo imali nešto i sa tim kako se ranije radilo, i po drugim javnim ustanovama, to su neki drugi izetbegovići...ili zli ljudi njima iza leđa :-D k'o što ni dedo nije znao šta rade šaje, čengići, alispahići...
Post Reply