Sirija vol. 2
- Ratoborna Gljiva
#2076 Re: Sirija vol. 2
kad ovi ulete među kozojebe neće od nusra i isiila ostat ni DUGMIĆI
- DuckZz
#2077 Re: Sirija vol. 2
iksDeKikibombona wrote:Turkmeni imaju vlastiti jedinice, mada ih ima i u Nusri. Ugl, tamo je Nusra glavna, mada prisutnost biljezi Islamski front, te jos neke islamisticke jedinice... Ugl, sve sami islamsiti. Nema ISILa tamo-MMM1977 wrote:Turkmeni su dio ISILA ili Nusre?
-
MMM1977
#2078 Re: Sirija vol. 2
Mi smo onaj kusur kada ti prodavač vrati žvake umjesto novca.Drvosjeca iz Dejcica wrote:[
Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu.
- Kikibombona
#2079 Re: Sirija vol. 2
Mene pitas?insomnia78 wrote: Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?
-
_drunken_santa_
#2080 Re: Sirija vol. 2
Nato.[/quote]MMM1977 wrote:čuj. a pametan tursku?_drunken_santa_ wrote:
Mada, samo neki bas budalast Bosanac može podržavati Rusiju na globalnom planu.
zasto?
-
sarajevoxxxx
#2081 Re: Sirija vol. 2
Znaš kada si u društvu egipatske vojne hunte, ili sirijskog masovnog ubice, onda su i žene i djeca teroristi.A kamoli neke formacije koje i ne moraju biti Isil.insomnia78 wrote:Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?Kikibombona wrote:Turkmeni imaju vlastiti jedinice, mada ih ima i u Nusri. Ugl, tamo je Nusra glavna, mada prisutnost biljezi Islamski front, te jos neke islamisticke jedinice... Ugl, sve sami islamsiti. Nema ISILa tamo-MMM1977 wrote:Turkmeni su dio ISILA ili Nusre?
-
MMM1977
#2082 Re: Sirija vol. 2
Da ali šta je alternativa? Zagrliti se sa Srbijom i pjevati Putinu?Black swan wrote:nato nas prima 15 godina i nista
i ja sam za nato ali nas ne zele...mozda sto imaju scenarij kako besim kaze...
- insomnia78
#2083 Re: Sirija vol. 2
RetorickiKikibombona wrote:Mene pitas?insomnia78 wrote: Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?
-
_drunken_santa_
#2084 Re: Sirija vol. 2
Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu.[/quote]Drvosjeca iz Dejcica wrote:čuj. a pametan tursku?_drunken_santa_ wrote: Mada, samo neki bas budalast Bosanac može podržavati Rusiju na globalnom planu.
to sto ti mislis da su ti interesi, je iluzija..
- insomnia78
#2085 Re: Sirija vol. 2
Nego, kad si vec tuKikibombona wrote:Mene pitas?insomnia78 wrote: Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?
Sta bi sa onog grada dje se peshmerge pobise s turkmenima i sitskom milicijom?
- Drvosjeca iz Dejcica
#2086 Re: Sirija vol. 2
to sto ti mislis da su ti interesi, je iluzija..[/quote]_drunken_santa_ wrote:Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:čuj. a pametan tursku?_drunken_santa_ wrote: Mada, samo neki bas budalast Bosanac može podržavati Rusiju na globalnom planu.
Je li svima interes da ima veću platu, bolji standard, da može više sebi i svojima prištiti, da živi u miru, da su mu energenti jefitini, da izvozi što može više? Je li to samo bošnajčki interes i iluzija?
-
MMM1977
#2087 Re: Sirija vol. 2
Rusiju vole u teoriji a žive (ili bi rado živjeli) na zapadu, rade za američke firme i sl.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2088 Re: Sirija vol. 2
Džeko baš dobar u petardi Barselone, imao jednu dobu šansu i fenomenalnu asistenciju koja nije završila golom.Ratoborna Gljiva wrote:koliko sam pohvatao ovde jedni navijaju za turke a drugi za ruse, ako pobjede rusi biće na vrijeme mirovine u RS a ako pobjede turci biće na vrijeme mirovine u pederaciji ili sam se zajebo?I AKO MI JOŠ JEDNOM NEKO SPOMENE džeku i pjanića GLAVU ĆU DA MU OTFIKARIM.
-
_drunken_santa_
#2089 Re: Sirija vol. 2
to sto ti mislis da su ti interesi, je iluzija..[/quote]Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu._drunken_santa_ wrote:
čuj. a pametan tursku?
Je li svima interes da ima veću platu, bolji standard, da može više sebi i svojima prištiti, da živi u miru, da su mu energenti jefitini, da izvozi što može više? Je li to samo bošnajčki interes i iluzija?
i erdogan ti je saveznik u tome? nato?
batali politiku nađi drugi hobi...
- Kikibombona
#2090 Re: Sirija vol. 2
Nista. Hashd se bio sukobio sa lokalnim Kurdima koji su naoruzani od strane Peshmergi. Dakle, nesto kao TO. Ko je kriv, bog sam zna. Nakon toga je dosla antiteroristicka jedinica Dija, pozicionirala se u kurdskom dijelu grada i tu je sve stalo. Nije bilo sukoba izmedju Dija i Hashda.insomnia78 wrote:Nego, kad si vec tuKikibombona wrote:Mene pitas?insomnia78 wrote: Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?
Sta bi sa onog grada dje se peshmerge pobise s turkmenima i sitskom milicijom?
Zanimljivo je da je jedan od celnika YPG porucio da su spremni staviti se pod komandu KRG ako dodje do ozbiljnijeg sukoba sa irackom vojskom i siitskim milicijama. To je onako prilicno iznenadjujuca izjava s obzirom na tenzije izmedju Peshmergi i YPG. Doduse, Barzani je isto tako par puta rekao da ce Peshmerge uci u Siriju ako kurdski narod bude ugrozen.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2091 Re: Sirija vol. 2
Je li svima interes da ima veću platu, bolji standard, da može više sebi i svojima prištiti, da živi u miru, da su mu energenti jefitini, da izvozi što može više? Je li to samo bošnajčki interes i iluzija?_drunken_santa_ wrote:to sto ti mislis da su ti interesi, je iluzija..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu._drunken_santa_ wrote:
čuj. a pametan tursku?
i erdogan ti je saveznik u tome? nato?
batali politiku nađi drugi hobi...[/quote]
Jah, haj ti popij još jednu, pitaj ljude na ulici šta im je interes u bilo kojem gradu u BiH.
-
_drunken_santa_
#2092 Re: Sirija vol. 2
i erdogan ti je saveznik u tome? nato?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li svima interes da ima veću platu, bolji standard, da može više sebi i svojima prištiti, da živi u miru, da su mu energenti jefitini, da izvozi što može više? Je li to samo bošnajčki interes i iluzija?_drunken_santa_ wrote:to sto ti mislis da su ti interesi, je iluzija..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu.
batali politiku nađi drugi hobi...[/quote]
Jah, haj ti popij još jednu, pitaj ljude na ulici šta im je interes u bilo kojem gradu u BiH.[/quote]
rat sa rusijom im je u intersu?
- Drvosjeca iz Dejcica
#2093 Re: Sirija vol. 2
O čemu ti svega ti?_drunken_santa_ wrote:
rat sa rusijom im je u intersu?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2094 Re: Sirija vol. 2
Uhvačena radio poruka u kojoj neki turkmenski kabadahija traži pomoć. Ima puno ranjenih a zbog vremenskih nepogoda(ruske padavine) ne može da izvrši evakuaciju. Izgleda da neko koristi i neku municiju koja izaziva požare.
-
_drunken_santa_
#2095 Re: Sirija vol. 2
turska finansira terorizam, rusi avione zemlje koja se protiv istog bori - i bosni je u interesu da se pravi luda? mislis da takve stvari prolaze?Drvosjeca iz Dejcica wrote:O čemu ti svega ti?_drunken_santa_ wrote:
rat sa rusijom im je u intersu?Ja isto k'o da Španski pričam gledajući jednim okom ovu Barselonu koja *ebe Romu.
- fosna2014
#2096 Re: Sirija vol. 2
Russia deploys missile cruiser off Syria coast, ordered destroy any target posing danger

- sjedi 1
#2097 Re: Sirija vol. 2
Matere ti je li ti misliš da nekoga boli qrac šta se misli u BiH,Srbiji,Hrvatskoj...u vezi svega ovoga_drunken_santa_ wrote:turska finansira terorizam, rusi avione zemlje koja se protiv istog bori - i bosni je u interesu da se pravi luda? mislis da takve stvari prolaze?Drvosjeca iz Dejcica wrote:O čemu ti svega ti?_drunken_santa_ wrote:
rat sa rusijom im je u intersu?Ja isto k'o da Španski pričam gledajući jednim okom ovu Barselonu koja *ebe Romu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2098 Re: Sirija vol. 2
Finansira terorizam jer ti to tako kažeš. Turska oborila borbeni avion iznad svog terirtorija i to je terorizam dok se okupacije Krima i ratovanje po Ukrajini zove demokratija._drunken_santa_ wrote:turska finansira terorizam, rusi avione zemlje koja se protiv istog bori - i bosni je u interesu da se pravi luda? mislis da takve stvari prolaze?Drvosjeca iz Dejcica wrote:O čemu ti svega ti?_drunken_santa_ wrote:
- Ratoborna Gljiva
#2099 Re: Sirija vol. 2
nabrojane banana državice služe za eksperimentesjedi 1 wrote:Matere ti je li ti misliš da nekoga boli qrac šta se misli u BiH,Srbiji,Hrvatskoj...u vezi svega ovoga
turska finansira terorizam, rusi avione zemlje koja se protiv istog bori - i bosni je u interesu da se pravi luda? mislis da takve stvari prolaze?
- sjedi 1
#2100 Re: Sirija vol. 2
+1Ratoborna Gljiva wrote:nabrojane banana državice služe za eksperimentesjedi 1 wrote:Matere ti je li ti misliš da nekoga boli qrac šta se misli u BiH,Srbiji,Hrvatskoj...u vezi svega ovoga
turska finansira terorizam, rusi avione zemlje koja se protiv istog bori - i bosni je u interesu da se pravi luda? mislis da takve stvari prolaze?