Sirija vol. 2

Locked
Ratoborna Gljiva

#2076 Re: Sirija vol. 2

Post by Ratoborna Gljiva »

kad ovi ulete među kozojebe neće od nusra i isiila ostat ni DUGMIĆI

DuckZz

#2077 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
MMM1977 wrote:Turkmeni su dio ISILA ili Nusre?
Turkmeni imaju vlastiti jedinice, mada ih ima i u Nusri. Ugl, tamo je Nusra glavna, mada prisutnost biljezi Islamski front, te jos neke islamisticke jedinice... Ugl, sve sami islamsiti. Nema ISILa tamo-
iksDe
MMM1977

#2078 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:[

Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu.
Mi smo onaj kusur kada ti prodavač vrati žvake umjesto novca.
Kikibombona

#2079 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?
:)
Mene pitas?
_drunken_santa_

#2080 Re: Sirija vol. 2

Post by _drunken_santa_ »

MMM1977 wrote:
_drunken_santa_ wrote:
Mada, samo neki bas budalast Bosanac može podržavati Rusiju na globalnom planu.
čuj. a pametan tursku?
Nato.[/quote]

zasto?
sarajevoxxxx

#2081 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:
MMM1977 wrote:Turkmeni su dio ISILA ili Nusre?
Turkmeni imaju vlastiti jedinice, mada ih ima i u Nusri. Ugl, tamo je Nusra glavna, mada prisutnost biljezi Islamski front, te jos neke islamisticke jedinice... Ugl, sve sami islamsiti. Nema ISILa tamo-
Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?
Znaš kada si u društvu egipatske vojne hunte, ili sirijskog masovnog ubice, onda su i žene i djeca teroristi.A kamoli neke formacije koje i ne moraju biti Isil.
MMM1977

#2082 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Black swan wrote:nato nas prima 15 godina i nista
i ja sam za nato ali nas ne zele...mozda sto imaju scenarij kako besim kaze...
Da ali šta je alternativa? Zagrliti se sa Srbijom i pjevati Putinu?
insomnia78

#2083 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote: Pa od kud onda Rusi tamo, zar se ne svete Daeshu za bombu u avionu?
Mene pitas?
Retoricki
_drunken_santa_

#2084 Re: Sirija vol. 2

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
_drunken_santa_ wrote: Mada, samo neki bas budalast Bosanac može podržavati Rusiju na globalnom planu.
čuj. a pametan tursku?
Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu.[/quote]

to sto ti mislis da su ti interesi, je iluzija..
insomnia78

#2085 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Mene pitas?
Nego, kad si vec tu
Sta bi sa onog grada dje se peshmerge pobise s turkmenima i sitskom milicijom?
Drvosjeca iz Dejcica

#2086 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_drunken_santa_ wrote:
_drunken_santa_ wrote: Mada, samo neki bas budalast Bosanac može podržavati Rusiju na globalnom planu.
čuj. a pametan tursku?
Gledati interese vlastite države, ni Rusije ni Turske. Iskoristiti i jedne i druge za svoje interese, prije svega za ekonomiju jer u tim globalnim političkim vodama i interesima mi smo samo kusur za potkusurivanje. Al' objasni ti to prosječnom Rusofilu na ovom forumu.
to sto ti mislis da su ti interesi, je iluzija..[/quote]

Je li svima interes da ima veću platu, bolji standard, da može više sebi i svojima prištiti, da živi u miru, da su mu energenti jefitini, da izvozi što može više? Je li to samo bošnajčki interes i iluzija? :oops:
MMM1977

#2087 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Rusiju vole u teoriji a žive (ili bi rado živjeli) na zapadu, rade za američke firme i sl.
Drvosjeca iz Dejcica

#2088 Re: Sirija vol. 2

Ratoborna Gljiva wrote:koliko sam pohvatao ovde jedni navijaju za turke a drugi za ruse, ako pobjede rusi biće na vrijeme mirovine u RS a ako pobjede turci biće na vrijeme mirovine u pederaciji ili sam se zajebo?I AKO MI JOŠ JEDNOM NEKO SPOMENE džeku i pjanića GLAVU ĆU DA MU OTFIKARIM.
Džeko baš dobar u petardi Barselone, imao jednu dobu šansu i fenomenalnu asistenciju koja nije završila golom. :mrgreen:
_drunken_santa_

#2089 Re: Sirija vol. 2

_drunken_santa_ wrote:
čuj. a pametan tursku?
to sto ti mislis da su ti interesi, je iluzija..[/quote]

Je li svima interes da ima veću platu, bolji standard, da može više sebi i svojima prištiti, da živi u miru, da su mu energenti jefitini, da izvozi što može više? Je li to samo bošnajčki interes i iluzija? :oops:[/quote]

i erdogan ti je saveznik u tome? nato?

batali politiku nađi drugi hobi...
Kikibombona

#2090 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:
Mene pitas?
Nego, kad si vec tu
Sta bi sa onog grada dje se peshmerge pobise s turkmenima i sitskom milicijom?
Nista. Hashd se bio sukobio sa lokalnim Kurdima koji su naoruzani od strane Peshmergi. Dakle, nesto kao TO. Ko je kriv, bog sam zna. Nakon toga je dosla antiteroristicka jedinica Dija, pozicionirala se u kurdskom dijelu grada i tu je sve stalo. Nije bilo sukoba izmedju Dija i Hashda.

Zanimljivo je da je jedan od celnika YPG porucio da su spremni staviti se pod komandu KRG ako dodje do ozbiljnijeg sukoba sa irackom vojskom i siitskim milicijama. To je onako prilicno iznenadjujuca izjava s obzirom na tenzije izmedju Peshmergi i YPG. Doduse, Barzani je isto tako par puta rekao da ce Peshmerge uci u Siriju ako kurdski narod bude ugrozen.
Drvosjeca iz Dejcica

#2091 Re: Sirija vol. 2

_drunken_santa_ wrote:
_drunken_santa_ wrote:
čuj. a pametan tursku?
Je li svima interes da ima veću platu, bolji standard, da može više sebi i svojima prištiti, da živi u miru, da su mu energenti jefitini, da izvozi što može više? Je li to samo bošnajčki interes i iluzija? :oops:[/quote]

batali politiku nađi drugi hobi...[/quote]

Jah, haj ti popij još jednu, pitaj ljude na ulici šta im je interes u bilo kojem gradu u BiH.
_drunken_santa_

#2092 Re: Sirija vol. 2

_drunken_santa_ wrote:

Je li svima interes da ima veću platu, bolji standard, da može više sebi i svojima prištiti, da živi u miru, da su mu energenti jefitini, da izvozi što može više? Je li to samo bošnajčki interes i iluzija? :oops:

batali politiku nađi drugi hobi...[/quote]

Jah, haj ti popij još jednu, pitaj ljude na ulici šta im je interes u bilo kojem gradu u BiH.[/quote]

rat sa rusijom im je u intersu?
Drvosjeca iz Dejcica

#2093 Re: Sirija vol. 2

_drunken_santa_ wrote:
O čemu ti svega ti? :? Ja isto k'o da Španski pričam gledajući jednim okom ovu Barselonu koja *ebe Romu. :mrgreen:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2094 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Uhvačena radio poruka u kojoj neki turkmenski kabadahija traži pomoć. Ima puno ranjenih a zbog vremenskih nepogoda(ruske padavine) ne može da izvrši evakuaciju. Izgleda da neko koristi i neku municiju koja izaziva požare.
_drunken_santa_

#2095 Re: Sirija vol. 2

_drunken_santa_ wrote:
O čemu ti svega ti? :? Ja isto k'o da Španski pričam gledajući jednim okom ovu Barselonu koja *ebe Romu. :mrgreen:
turska finansira terorizam, rusi avione zemlje koja se protiv istog bori - i bosni je u interesu da se pravi luda? mislis da takve stvari prolaze?
fosna2014

#2096 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Russia deploys missile cruiser off Syria coast, ordered destroy any target posing danger
Image
sjedi 1

#2097 Re: Sirija vol. 2

Post by sjedi 1 »

_drunken_santa_ wrote:
_drunken_santa_ wrote:
turska finansira terorizam, rusi avione zemlje koja se protiv istog bori - i bosni je u interesu da se pravi luda? mislis da takve stvari prolaze?
Matere ti je li ti misliš da nekoga boli qrac šta se misli u BiH,Srbiji,Hrvatskoj...u vezi svega ovoga :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2098 Re: Sirija vol. 2

_drunken_santa_ wrote:
_drunken_santa_ wrote:
Finansira terorizam jer ti to tako kažeš. Turska oborila borbeni avion iznad svog terirtorija i to je terorizam dok se okupacije Krima i ratovanje po Ukrajini zove demokratija. :oops: Genijalno nema šta. Interes svih naroda u BiH je ono što sam naveo, veće plate, ekonomija, izvoz, stabilnost, gradnja autoputa...itd. Za ove velike igre mi smo 6 liga i možemo samo najebati. To nije nikakva utopija već realnost.
Ratoborna Gljiva

#2099 Re: Sirija vol. 2

Post by Ratoborna Gljiva »

sjedi 1 wrote:

Matere ti je li ti misliš da nekoga boli qrac šta se misli u BiH,Srbiji,Hrvatskoj...u vezi svega ovoga :lol:
nabrojane banana državice služe za eksperimente
sjedi 1

#2100 Re: Sirija vol. 2

Post by sjedi 1 »

Ratoborna Gljiva wrote:
sjedi 1 wrote:

nabrojane banana državice služe za eksperimente
+1
Locked